University of Macedonia

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

118814_16255880117_4def23218d_o1.jpg

Το University of Macedonia . Προορισμός: αριστεία

Στην έκτη δεκαετία λειτουργίας του, το University of Macedonia , η συνέχεια της Ιστορικής Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών Βιομηχανικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης, είναι ένα σύγχρονο κρατικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γνωστό για την ατμόσφαιρα της ποιότητας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας και της ατομικής ανάπτυξης που παρέχει σε όλα τα μέλη της: φοιτητές, ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό και υπάλληλοι πανεπιστημίων.

Η αποστολή μας είναι εδώ και πολύ καιρό να συμβάλουμε στην κοινωνία, στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της χώρας μας μέσα από τα θέματα που προσφέρουμε στα τέσσερα σχολεία μας, την έρευνα που διεξάγεται και την πρόοδο και διάδοση της γνώσης.

Χιλιάδες University of Macedonia του University of Macedonia επιδιώκουν επιτυχή σταδιοδρομία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την πλευρά μας, δεδομένης της σημερινής δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που πλήττει την ελληνική νεολαία που μαστίζεται από την ανεργία, εμείς στο Πανεπιστήμιο, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να υποστηρίξουμε τους αποφοίτους μας και τους σπουδαστές μας να ενισχύσουν τις προοπτικές εισόδου τους στην αγορά εργασίας μέσω της Καριέρας Στα γραφεία πρακτικής άσκησης και μέσω της επικαιροποίησης των προγραμμάτων σπουδών σε όλα τα τμήματα μας.

Τα θετικά αποτελέσματα αξιολόγησης που έλαβε η συντριπτική πλειοψηφία των Τμημάτων του University of Macedonia , η ομαλή λειτουργία του σε όλο το ακαδημαϊκό έτος, η συνετή οικονομική διαχείριση των κεφαλαίων του και οι γνώστες, φιλόδοξοι και ταλαντούχοι ανθρώπινοι πόροι, εγγυώνται την ποιότητα της Πανεπιστήμιο σήμερα και να εγγυηθεί για τη μελλοντική μας εξέλιξη σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο μεσαίου μεγέθους πανεπιστήμιο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γύρω περιοχές.

Η πανεπιστημιακή μας κοινότητα ορίζει την Αριστερότητα ως τον μη διαπραγματεύσιμο στόχο της. Η καθημερινή μας προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των διαδικασιών αξιολόγησης του Πανεπιστημίου είναι μακράν το καλύτερο μέσο για την επίτευξη των στόχων μας.

Πιστεύω αληθινά ότι τα πανεπιστήμια, ως ιδρύματα γενικότερα, και το University of Macedonia , ειδικότερα, μπορούν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο σε αυτή την καμπή της χώρας μας. Η ανάπτυξη συνδέεται άμεσα με την έρευνα και την εξέλιξη της γνώσης. Μόνο μέσω της στενής συνεργασίας κυβερνητικών υπηρεσιών, του ιδιωτικού τομέα, των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων μπορούμε να πετύχουμε.

Ο στόχος μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρύτανης είναι να ενσταλάξω τη στάση αριστείας σε όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου: φοιτητές, ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό και πανεπιστημιακούς υπαλλήλους προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Με αυτό τον τρόπο το University of Macedonia θα είναι ανοικτό σε όλους και θα εκπληρώνει σε καθημερινή βάση την κοινωνική αποστολή του ως κρατικό πανεπιστήμιο, κάνοντάς μας όλοι υπερήφανοι.

Ο Πρύτανης του University of Macedonia
Αχιλλέας Ζαπράνης

118809_kastra2.jpg

Τοποθεσία

Το University of Macedonia βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Στεγάζεται σε μια ομάδα κτιρίων συνολικής έκτασης περίπου 40.000 τετραγωνικών μέτρων, που αποτελείται από αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας και σεμιναρίων, γραφεία και τα τμήματα των διοικητικών τμημάτων, ένα εστιατόριο που λειτουργεί όλο το ακαδημαϊκό έτος, ένα γυμναστήριο και ένα βιβλιοπωλείο. επίσης θα λειτουργεί σύντομα ένας σταθμός παιδικής φροντίδας. Υπάρχουν επίσης δύο δωμάτια όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 4-8 άτομα (κυρίως επίσημοι επισκέπτες). Το Πανεπιστήμιο πρόσθεσε πρόσφατα ένα κεντρικό αμφιθέατρο που θα γίνει ένα από τα πιο σύγχρονα συνεδριακά κέντρα με διεθνή πρότυπα και θα φιλοξενήσει επίσης σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός

Οι φοιτητές λαμβάνουν σημαντική υποστήριξη από τη Βιβλιοθήκη και την Υπηρεσία Πληροφοριών (LIS), το Γραφείο Σταδιοδρομίας και από το Κέντρο Υπολογιστών και Δικτύων. Οι αθλητικές, πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες του πανεπιστημίου είναι ανοικτές σε όλους τους μαθητές.

Διεθνές περιβάλλον

Το University of Macedonia καλωσορίζει φοιτητές από όλο τον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι η ποιότητα του προγράμματος εμπλουτίζεται από την ποικιλία των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εμπειριών των διεθνών σπουδαστών μας. Οι εισερχόμενοι μαθητές μας, επομένως, λαμβάνουν κάθε δυνατή υποστήριξη από τον Γραμματέα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και χαιρετίζονται θερμότερα από ανεξάρτητα δίκτυα φοιτητών που τους βοηθούν να γίνουν γρήγορα μέλη στην τοπική φοιτητική ζωή.

Αποφοίτων και Μαρτυρίες Φοιτητών

118819_martinidis2.jpg

Δρ. Γεώργιος Μαρτινίδης (PhD), Ελλάδα

"Εκτός από το γεγονός ότι είναι μια συναρπαστική και διαφωτιστική εμπειρία και μια ευκαιρία να συναντήσετε πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους, το UOM MA στην πολιτική και την οικονομία της σύγχρονης E

118818_rodjetton.jpg

Rod Jetton, ΗΠΑ

about.me/rodjetton

"Ο χρόνος μου στο University of Macedonia ήταν εξαιρετικά επιζήμιος για να μπορέσω να φτάσω στους στόχους της σταδιοδρομίας μου. Η εστίαση σε όλες τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης ήταν ανεκτίμητη και βρήκα την έμφαση στα οικονομικά ωφέλιμα χρήσιμα. για να πετύχει, αλλά ήταν η καλύτερη ομάδα εκπαιδευτών που έχω σπουδάσει ποτέ, πιστεύω ότι ο καθένας από αυτούς όχι μόνο έλαβε ένα προσωπικό ενδιαφέρον για να με βοηθήσει να μάθω το υλικό, αλλά και προσέφεραν συμβουλές, συμβουλές και υποστήριξη σε όλες μου τις προσπάθειες από το πτυχίο.Το ενδιαφέρον του UOM να με βοηθήσει να πετύχει, καθώς και η ποιότητα της διδασκαλίας τους, υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες μου ως Αμερικανός που σπουδάζει στο εξωτερικό.Υποστηρίζω ανεπιφύλακτα αυτό το πρόγραμμα σε όποιον επιθυμεί να αποκτήσει καλύτερη κατανόηση του πώς η πολιτική και τα οικονομικά επηρεάζουν την κυβέρνηση στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της. "

Τοποθεσίες

Θεσσαλονίκη

Address
156 Egnatia Street
http://mabsos.uom.gr/

540 06 Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη, Ελληνική Δημοκρατία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη