Estonian Academy of Arts

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Η Estonian Academy of Arts , που ιδρύθηκε το 1914, είναι το μόνο δημόσιο πανεπιστήμιο στην Εσθονία που προσφέρει τριτοβάθμια εκπαίδευση στις καλές τέχνες, το σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις οπτικές σπουδές, τον πολιτισμό τέχνης, την πολιτιστική κληρονομιά και τη διατήρηση. Βρίσκεται στην πρωτεύουσα, Ταλίν, είναι ένα ενεργό ίδρυμα μελέτης και έρευνας και το κορυφαίο εθνικό κέντρο καινοτομίας στον οπτικό πολιτισμό. Μελέτες πραγματοποιούνται στο νέο μας κτίριο με ένα καινοτόμο και εμπνευσμένο περιβάλλον .

Σχεδόν 1.200 μαθητές είναι εγγεγραμμένοι στην Estonian Academy of Arts και διδάσκονται από 89 καθηγητές, αναπληρωτές καθηγητές, καθηγητές και καθηγητές από την Εσθονία και το εξωτερικό. Μικρές ομάδες προσεκτικά επιλεγμένων μαθητών επιτρέπουν μια πιο προσωπική, προσωπική προσέγγιση στη διδασκαλία και την οικογενειακή, στενή ατμόσφαιρα και το ΕΚΑ υπερηφανεύεται για τη χαμηλή αναλογία φοιτητών προς καθηγητή.

Το EKA προσφέρει έξι μεταπτυχιακά προγράμματα που διδάσκονται στα Αγγλικά: Animation, Contemporary Art, Design & Crafts, Graphic Design, Interaction Design και Urban Studies. (Μέσα στο Design & Crafts, οι μαθητές επιλέγουν μια εξειδίκευση: κεραμικά, υαλουργία και σχέδιο, κοσμήματα και σιδηρουργία, κλωστοϋφαντουργία, δερμάτινη τέχνη και σχέδιο ή σχέδιο μόδας.) Επιπλέον, υπάρχει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Design & Technology Futures που προσφέρεται από κοινού με Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ταλίν, καθώς και μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Λογοτεχνία, την οπτική κουλτούρα και τις ταινίες που προσφέρονται από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Ταλίν. Όλα τα προγράμματα Master είναι δύο χρόνια (120 ECTS).

Προσφέρουμε επίσης ένα πρόγραμμα Bachelor στα Media Graphics (διδάσκονται στα ρωσικά) και δύο διεθνή διδακτορικά προγράμματα πλήρους απασχόλησης - Τέχνη και Σχεδιασμός και Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία .

Το EKA ενθαρρύνει την καινοτομία και τον πειραματισμό και οι μαθητές μπορούν να πάρουν ενότητες και εργαστήρια εκτός των ειδικοτήτων τους. Εχω μια ιδέα? Δοκίμασέ το! Θα βρείτε ότι υπάρχει αναζωογονητική έλλειψη γραφειοκρατίας εδώ. Όσοι σπουδάζουν στο ΕΚΑ ανακαλύπτουν σύντομα ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων.

Σας προσκαλούμε να έρθετε μαζί μας!

ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τις αρχές του 20ού αιώνα, η Estonian Academy of Arts υπήρξε σημαντικό κέντρο της τέχνης της Εσθονίας. Η Εσθονική Τέχνη ίδρυσε την Σχολή Εφαρμοσμένης Τέχνης του Ταλίν το 1914, η οποία προσέφερε γενική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση στην τέχνη και τη βιοτεχνία.

Κατά τη σύνταξη των αναλυτικών προγραμμάτων, το σχολείο τέχνης της Αγίας Πετρούπολης Stieglitz - το οποίο επικεντρώθηκε στη διδασκαλία τεχνικών και πρακτικών δεξιοτήτων - χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο. Το 1924 το σχολείο έγινε το Κρατικό Σχολείο Εφαρμοσμένης Τέχνης, παρέχοντας εκπαίδευση σε όλους τους παραδοσιακούς κλάδους των εφαρμοσμένων τεχνών, ενώ στο πρόγραμμα του προστέθηκαν οι κλάσεις εικαστικών τεχνών στη δεκαετία του 1930. Το 1932 το σχολείο μεταφέρθηκε σε ένα νέο σχολικό τύπο πολλαπλών σκηνών και κατέστη δυνατόν να υποβληθεί αίτηση για δίπλωμα ειδικού ή εφαρμοσμένου καλλιτέχνη.

Το σχολείο μετονομάστηκε στην κρατική Σχολή Βιομηχανικής Τέχνης το 1938. Το 1944 το σχολείο μετονομάστηκε σε Ινστιτούτο Τέχνης του ΕΣΣΔ του Ταλίν. Ως αποτέλεσμα της συγκέντρωσης του συστήματος καλλιτεχνικής εκπαίδευσης το 1951, όλες οι μελέτες μεταφέρθηκαν από το Tartu στο Ταλίν, προστέθηκαν αρχιτεκτονικές μελέτες και το όνομα άλλαξε στο κρατικό ινστιτούτο τέχνης της εσθονικής SSR (SAIE, εσθονική συντομογραφία ERKI). Το 1989, το ERKI μετονομάστηκε σε Tallinn Art University και από το 1995 το όνομά του είναι η Estonian Academy of Arts .

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο στόχος της Ακαδημίας είναι να βρεθεί στη μέση της ζωής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δίνεται προσοχή στην κοινωνία και τον επαγγελματικό κόσμο σε γενικές γραμμές.

Το ΕΚΑ έχει στενούς δεσμούς και συμφωνίες συνεργασίας με περισσότερα από 100 διεθνή πανεπιστήμια και πολλά διεθνή δίκτυα, μέσω των οποίων μπορούν να διαπραγματευτούν ανταλλαγές φοιτητών και καθηγητών και να διευρυνθούν οι ευκαιρίες μαθητείας. Το EKA είναι μέλος του CUMULUS (Διεθνής Ένωση Πανεπιστημίων και Κολλεγίων Τέχνης, Σχεδιασμού και Μέσων). EAAE (Ευρωπαϊκή Ένωση Αρχιτεκτονικής Εκπαίδευσης) · Η ΕΛΙΑ (Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ινστιτούτων Τεχνών) και μέσω της NORDPLUS είναι μέλος πολλών επαγγελματικών δικτύων.

Από το 1999, το ΕΚΑ είναι μέλος του Προγράμματος Δια βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Erasmus, στο πλαίσιο του οποίου έχουν υπογραφεί περισσότερες από 100 διμερείς συμφωνίες ανταλλαγής. Εκτός από το πρόγραμμα Erasmus, η Estonian Academy of Arts έχει συνάψει συμβάσεις ανταλλαγής και συνεργασίας φοιτητών και καθηγητών με δέκα διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τέχνης εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τακτικές και έντονες επαφές διατηρούνται με τον κόσμο εκτός του ακαδημαϊκού χώρου μέσω εκθέσεων και εκδόσεων, μέσω της διοργάνωσης πολλών εκδηλώσεων και σε συνεργασία με επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς.

Οι εξωτερικές σχέσεις, οι ανταλλαγές διδασκόντων και φοιτητών, οι συμβουλές για τις ευκαιρίες μαθητείας στο εξωτερικό και οι πληροφορίες για τις επιχορηγήσεις συντονίζονται από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το ΕΚΑ συνεργάζεται με πανεπιστήμια, πολιτιστικά ιδρύματα, καλλιτεχνικούς συλλόγους, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις στην Εσθονία και στο εξωτερικό.

Η Estonian Academy of Arts συνεργάζεται με πολλές εσθονικές και διεθνείς επιχειρήσεις στον τομέα της επιστήμης και της ανάπτυξης. Οι συνεργάτες ποικίλλουν ανάλογα με τον τομέα εξειδίκευσης και η Ακαδημία είναι σε θέση να προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών από την έρευνα και την ανάλυση έως τη δημιουργία πρωτοτύπων.

Το Τμήμα Ανάπτυξης είναι ο σύνδεσμος μεταξύ εκπαίδευσης και επιχειρήσεων. Οι υπηρεσίες και οι λύσεις που υποστηρίζουν τις κύριες δραστηριότητες του ΕΚΑ επεξεργάζονται, δίνοντας νομικές και επιχειρηματικές συμβουλές στο προσωπικό και τις επιχειρήσεις για την εκτέλεση συνεργατικών έργων με τα τμήματα της Ακαδημίας. Το Τμήμα Ανάπτυξης αλληλεπιδρά ενεργά με επιχειρήσεις στην Εσθονία και στο εξωτερικό και εκτελεί κοινά έργα. Πολλοί μαθητές ολοκληρώνουν εργασίες σχεδιασμού για εσθονικές εταιρείες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και συμμετέχουν σε διεθνείς και τοπικούς διαγωνισμούς κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Το Τμήμα Ανάπτυξης οργανώνει εκπαίδευση στους τομείς της επιχειρηματικότητας, των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, του σχεδιασμού σταδιοδρομίας, της διεθνούς μαθητείας και της διαχείρισης έργων. Οι μαθητές συμβουλεύονται να κάνουν επιχειρηματικά σχέδια, και υπάρχουν πολλοί πόροι διαθέσιμοι για τις spin-off επιχειρήσεις του EKA (εταιρείες που ιδρύθηκαν από φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους). Το τμήμα συντονίζει διατμηματικά αναπτυξιακά έργα και, εάν είναι απαραίτητο, εκτελεί έργα επιστήμης και ανάπτυξης. Το Τμήμα Ανάπτυξης διαχειρίζεται τοπικά και διεθνή συγχρηματοδοτούμενα ή κοινά έργα του ΕΚΑ.

140679_eu_structural_and_investment_funds_horizontal.jpg

Τοποθεσίες

Ταλίν

Address
Estonian Academy of Arts,
Põhja pst 7, Tallinn

10412 Ταλίν, Harju County, Εσθονία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη