Estonian Academy of Arts

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Η Estonian Academy of Arts , που ιδρύθηκε το 1914, είναι το μόνο δημόσιο πανεπιστήμιο στην Εσθονία που προσφέρει τριτοβάθμια εκπαίδευση στις καλές τέχνες, το σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική, τα μέσα ενημέρωσης, τις εικαστικές μελέτες, την τέχνη, την πολιτιστική κληρονομιά και τη διατήρηση. Βρίσκεται στην πρωτεύουσα, το Ταλίν, είναι ένα ενεργό ίδρυμα μελέτης και έρευνας και το κορυφαίο εθνικό κέντρο καινοτομίας στον οπτικό πολιτισμό.

Περίπου 1200 σπουδαστές εγγράφονται σήμερα στην Estonian Academy of Arts και διδάσκονται από 89 καθηγητές, αναπληρωτές καθηγητές, καθηγητές και καθηγητές από την Εσθονία και το εξωτερικό. Οι σπουδές πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες προσεκτικά επιλεγμένων φοιτητών και η Estonian Academy of Arts υπερηφανεύεται για τη χαμηλή αναλογία σπουδαστών προς καθηγητή.

EAA προσφέρει έξι Μεταπτυχιακά προγράμματα που διδάσκονται στα Αγγλικά: Κινούμενα Σχέδια, Σύγχρονη Τέχνη, Σχεδιασμός

Προσφέρουμε επίσης ένα πρόγραμμα Bachelor στο Media Graphics , που διδάσκεται στα ρωσικά. Επιπλέον, προσφέρουμε διεθνές διδακτορικό πρόγραμμα με τίτλο Art and Design .

EAA ενθαρρύνουν την καινοτομία και τον πειραματισμό και οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστήρια εκτός των ειδικοτήτων τους. Εχω μια ιδέα? Δοκίμασέ το! Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει αναζωογονητική έλλειψη γραφειοκρατίας εδώ. Εκείνοι που σπουδάζουν στο EAA ανακαλύπτουν σύντομα ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων.

Σας προσκαλούμε να έρθετε μαζί μας!

ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τις αρχές του 20ού αιώνα, η Estonian Academy of Arts υπήρξε σημαντικό κέντρο της τέχνης της Εσθονίας. Η Εσθονική Τέχνη ίδρυσε την Σχολή Εφαρμοσμένης Τέχνης του Ταλίν το 1914, η οποία προσέφερε γενική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση στην τέχνη και τη βιοτεχνία.

Κατά τη σύνταξη των αναλυτικών προγραμμάτων, το σχολείο τέχνης της Αγίας Πετρούπολης Stieglitz - το οποίο επικεντρώθηκε στη διδασκαλία τεχνικών και πρακτικών δεξιοτήτων - χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο. Το 1924 το σχολείο έγινε το Κρατικό Σχολείο Εφαρμοσμένης Τέχνης, παρέχοντας εκπαίδευση σε όλους τους παραδοσιακούς κλάδους των εφαρμοσμένων τεχνών, ενώ στο πρόγραμμα του προστέθηκαν οι κλάσεις εικαστικών τεχνών στη δεκαετία του 1930. Το 1932 το σχολείο μεταφέρθηκε σε ένα νέο σχολικό τύπο πολλαπλών σκηνών και κατέστη δυνατόν να υποβληθεί αίτηση για δίπλωμα ειδικού ή εφαρμοσμένου καλλιτέχνη.

Το σχολείο μετονομάστηκε στην κρατική Σχολή Βιομηχανικής Τέχνης το 1938. Το 1944 το σχολείο μετονομάστηκε σε Ινστιτούτο Τέχνης του ΕΣΣΔ του Ταλίν. Ως αποτέλεσμα της συγκέντρωσης του συστήματος καλλιτεχνικής εκπαίδευσης το 1951, όλες οι μελέτες μεταφέρθηκαν από το Tartu στο Ταλίν, προστέθηκαν αρχιτεκτονικές μελέτες και το όνομα άλλαξε στο κρατικό ινστιτούτο τέχνης της εσθονικής SSR (SAIE, εσθονική συντομογραφία ERKI). Το 1989, το ERKI μετονομάστηκε σε Tallinn Art University και από το 1995 το όνομά του είναι η Estonian Academy of Arts .

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο στόχος της Ακαδημίας είναι να βρεθεί στη μέση της ζωής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δίνεται προσοχή στην κοινωνία και τον επαγγελματικό κόσμο σε γενικές γραμμές.

EAA έχουν στενούς δεσμούς και συμφωνίες συνεργασίας με περισσότερα από 100 διεθνή πανεπιστήμια και πολλά διεθνή δίκτυα, μέσω των οποίων μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανταλλαγές φοιτητών και καθηγητών και να διευρυνθούν οι ευκαιρίες μαθητείας. EAA είναι μέλος του CUMULUS (Διεθνής Ένωση Πανεπιστημίων και Κολλεγίων Τέχνης, Σχεδιασμού και ΜΜΕ). EAAE (Ευρωπαϊκή Ένωση Αρχιτεκτονικής Εκπαίδευσης) · Η ΕΛΙΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ινστιτούτων Τεχνών) και μέσω της NORDPLUS είναι μέλος πολλών επαγγελματικών δικτύων.

Από το 1999, ο EAA είναι μέλος του προγράμματος Erasmus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δια βίου μάθηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο του οποίου έχουν υπογραφεί περισσότερες από 100 διμερείς συμφωνίες ανταλλαγής. Εκτός από το πρόγραμμα Erasmus, η Estonian Academy of Arts έχει συνάψει συμβάσεις ανταλλαγής και συνεργασίας φοιτητών και καθηγητών με δέκα διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τέχνης εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τακτικές και έντονες επαφές διατηρούνται με τον κόσμο εκτός του ακαδημαϊκού χώρου μέσω εκθέσεων και εκδόσεων, μέσω της διοργάνωσης πολλών εκδηλώσεων και σε συνεργασία με επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς.

Οι εξωτερικές σχέσεις, οι ανταλλαγές διδασκόντων και φοιτητών, οι συμβουλές για τις ευκαιρίες μαθητείας στο εξωτερικό και οι πληροφορίες για τις επιχορηγήσεις συντονίζονται από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

EAA συνεργάζεται με πανεπιστήμια, πολιτιστικούς φορείς, καλλιτεχνικούς συλλόγους, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις στην Εσθονία και στο εξωτερικό.

Η Estonian Academy of Arts συνεργάζεται με πολλές εσθονικές και διεθνείς επιχειρήσεις στον τομέα της επιστήμης και της ανάπτυξης. Οι συνεργάτες ποικίλλουν ανάλογα με τον τομέα εξειδίκευσης και η Ακαδημία είναι σε θέση να προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών από την έρευνα και την ανάλυση έως τη δημιουργία πρωτοτύπων.

Το Τμήμα Ανάπτυξης είναι ο σύνδεσμος μεταξύ εκπαίδευσης και επιχειρήσεων. Οι υπηρεσίες και οι λύσεις που υποστηρίζουν τις κύριες δραστηριότητες του EAA εκπονούνται παρέχοντας νομικές και επιχειρηματικές συμβουλές στο προσωπικό και τις επιχειρήσεις για τη διεξαγωγή συνεργατικών σχεδίων με τα τμήματα της Ακαδημίας. Το Υπουργείο Ανάπτυξης αλληλεπιδρά ενεργά με επιχειρήσεις στην Εσθονία και στο εξωτερικό και πραγματοποιεί κοινά έργα. Πολλοί φοιτητές ολοκληρώνουν τα καθήκοντα σχεδιασμού για εταιρείες της Εσθονίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και συμμετέχουν σε διεθνείς και τοπικούς διαγωνισμούς κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης διοργανώνει εκπαίδευση στους τομείς της επιχειρηματικότητας, των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, του σχεδιασμού σταδιοδρομίας, της διεθνούς μαθητείας και της διαχείρισης του έργου. Οι φοιτητές συμβουλεύονται να καταρτίζουν επιχειρηματικά σχέδια και υπάρχουν πολυάριθμοι πόροι που διατίθενται στις επιχειρήσεις spin-off της EAA (εταιρείες που ιδρύονται από φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους). Το τμήμα συντονίζει τα διυπηρεσιακά αναπτυξιακά έργα και, εάν είναι απαραίτητο, πραγματοποιεί σχέδια επιστήμης και ανάπτυξης. Το Υπουργείο Ανάπτυξης διαχειρίζεται τα τοπικά και διεθνή συγχρηματοδοτούμενα ή κοινά έργα του EAA .

Τοποθεσίες

Ταλίν

Address
Estonian Academy of Arts,
Põhja pst 7, Tallinn

10412 Ταλίν, Harju County, Εσθονία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη