Midlands State University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιστορική σημείωση

Η ιδέα ενός Πανεπιστημίου στα Midlands χρονολογείται από την ίδρυση του Εθνικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, όταν ο Gweru, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως πιθανός χώρος για μια δεύτερη πανεπιστημιούπολη στη χώρα, έχασε την προσφορά του στο Bulawayo. Δύο άλλες ευκαιρίες για την υποδοχή των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Ανοικτού Πανεπιστημίου και Καθολικού Πανεπιστημίου) είχαν επίσης χαθεί από την επαρχία Midlands, όταν τα δύο πανεπιστήμια πήγαιναν στη Χαράρε. Ήταν στο μέσον των απογοητεύσεων ότι δύο πρωτοβουλίες σταδιακά συγκλίνουν για να γεννήσουν αυτό που έκτοτε έγινε το Midlands State University . Η Εξοχότητά του, ο Πρόεδρος RG Mugabe, σχετικά με την εκτόξευση της επαρχιακής πολιτικής ηγεσίας των Μίντλαντς, δέχθηκε την ιδέα ενός εθνικού πανεπιστημίου που χτίστηκε στα Μίντλαντς.

Αυτό συνέπεσε με την τότε πολιτική αποκέντρωσης του Υπουργείου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, η οποία αποσκοπούσε στην επέκταση της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη μετατροπή των εκπαιδευτικών και των τεχνικών σχολών σε ιδρύματα που χορηγούν πτυχίο. Μέσα από τη διαδικασία της αποκέντρωσης ξεκίνησε το 1998, η Gweru Teachers College άρχισε να εγγράφει φοιτητές που σπουδάζουν για το Bachelor of Commerce with Education και το πτυχίο Bachelor of Science with Education που προσέφερε το Πανεπιστήμιο της Ζιμπάμπουε.

Ίδρυση του Πανεπιστημίου

Εν τω μεταξύ, αν και η πολιτική αποκέντρωσης εγκαινίασε μια αμετάκλητη διαδικασία εισαγωγής της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στα Μίντλαντς, υπήρξε έντονο συναίσθημα, ειδικά στην επαρχία, ότι αυτό που έγινε δεν ήταν αρκετά η υπόσχεση του Προέδρου για ένα πλήρες κρατικό πανεπιστήμιο στην επαρχία. Ανταποκρινόμενη στα συναισθήματα αυτά, αλλά χωρίς να λησμονούμε τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην κυβέρνηση με τη μείωση των εθνικών κονδυλίων, ο Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας μετασχημάτισε το σχέδιο αποκέντρωσης στο Gweru στο τρίτο κρατικό πανεπιστήμιο της Ζιμπάμπουε μέσω του κρατικού πανεπιστημίου του νόμου Midlands Act του Απριλίου 1999 .

Το νέο πανεπιστήμιο, το οποίο μετονομάστηκε αργότερα στο Midlands State University του Midlands State University , θα φιλοξενηθεί αρχικά στις εγκαταστάσεις του συλλόγου δασκάλων του Gweru. Η εντολή του θεσμικού οργάνου περιλαμβανόταν στους ευρείς στόχους του, οι οποίοι είναι η πρόοδος της γνώσης, η διάδοση και επέκταση των τεχνών, της επιστήμης και της μάθησης, η διατήρηση, η διάδοση και η αξιοποίηση των γνώσεων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του λαού της Ζιμπάμπουε μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας και, στο βαθμό που είναι σύμφωνο με τα αντικείμενα, την καλλιέργεια της πνευματικής, αισθητικής, κοινωνικής και ηθικής ανάπτυξης των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο.

Τοποθεσία πανεπιστημιούπολη

Το Πανεπιστήμιο άρχισε να χρησιμοποιεί τις πρώην εγκαταστάσεις των δασκάλων του Gweru College, οι οποίες περιλάμβαναν την πανεπιστημιούπολη Batanai στο Senga Township. Η πόλη του Gweru πρότεινε αρχικά στο νέο Πανεπιστήμιο το κομμάτι γης που χρησιμοποίησε ο Εθνικός Στρατός της Ζιμπάμπουε ως σκοπευτήριο για εκπαιδευτικούς σκοπούς υπό την προϋπόθεση ότι οι δυνάμεις της Άμυνας ήταν πρόθυμες να την παραδώσουν. Όταν ο στρατός δεν βρήκε κατάλληλη εναλλακτική λύση, το Πανεπιστήμιο έπρεπε να αναζητήσει άλλες επιλογές. Ευτυχώς, η κυβέρνηση κατέληξε σε ένα 164 εκτάριο κομμάτι κρατικής γης, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το παλιό κολέγιο των δασκάλων Gweru. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο αγόρασε 188 εκτάρια από το Tel One, όπου αναπτύσσονται περισσότερες εγκαταστάσεις διδασκαλίας και σπουδαστών.

Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε καθώς η χώρα αντιμετώπισε τις χειρότερες οικονομικές προκλήσεις που προέκυψαν από τις παράνομες κυρώσεις που επέβαλαν οι δυτικές χώρες. Αυτό, με τη σειρά του, περιόρισε σημαντικά την κρατική ικανότητα στήριξης των δημόσιων φορέων, ιδίως των πανεπιστημίων. Το θεσμικό όργανο έπρεπε να καταρτίσει στρατηγικές αύξησης του εισοδήματος για την παροχή της ελάχιστης υλικής υποδομής τόσο για τη διδασκαλία όσο και για τη διοίκησή του, να προβλέψει συμβατικές απαιτήσεις του προσωπικού πέρα ​​από τους μισθούς της κυβέρνησης και να υποστηρίξει ένα μαζικό πρόγραμμα ανάπτυξης προσωπικού, ιδίως μετά την έξοδο του 2008/9 ανθρώπινες δεξιότητες από τη Ζιμπάμπουε. Πολλές πρωτοβουλίες δημιουργίας κεφαλαίων και εισοδήματος δοκιμάστηκαν, αλλά μόνο μία στο τέλος ήταν επιτυχής. Και αυτό ήταν η ίδρυση των παράλληλων προγραμμάτων, τα οποία δανείστηκαν από πανεπιστήμια της Ανατολικής Αφρικής. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υποστήριζε την εντυπωσιακή ανάπτυξη υποδομών και την παραγωγή κατάλληλα καταρτισμένου διδακτικού, διοικητικού και υποστηρικτικού προσωπικού, όταν η υπόλοιπη χώρα διέτρεχε τη χειρότερη οικονομική κρίση. Αυτή η εντυπωσιακή ανάπτυξη μεταφράστηκε στην επιτυχή επιχειρησιακή λειτουργία της φιλοσοφίας πολλαπλών πανεπιστημιουπόλεων που οδήγησε στην ίδρυση των πανεπιστημιουπόλεων Zvishavane, Harare και Kwekwe. Αναγνωρίζοντας τις έντονες προσπάθειές του καθώς και την υγιή ηγεσία, το Midlands State University ήταν επίσης εξουσιοδοτημένο να εκκολαπτεί το Manicaland College of Applied Sciences μέχρι να γίνει πλήρες κρατικό πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών.

Τοποθεσίες

Gweru

Address
P Bag 9055
Gweru, Επαρχία Midlands, Ζιμπάμπουε

Ask a Question

Άλλη