Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) ιδρύθηκε ως ένα αυτόνομο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο των Ινστιτούτων του τομέα της τεχνολογίας, την 1η Απριλίου 1997. Την ημέρα εκείνη, Dun Laoghaire College of Art and Design, με τους μαθητές του 450, ενσωματώθηκε στο νέο ίδρυμα και έκτοτε έχει εξελιχθεί ως το Σχολείο μας από Creative Arts. Δύο Σχολεία ιδρύθηκαν εξυπαρχής. Η Σχολή της Creative Technologies και το School of Business & Ανθρωπιστικές εγγράφονται πρώτη τους φοιτητές τον Οκτώβριο του 1998. Το 2012 τα τρία ακαδημαϊκά σχολεία amgimated σε δύο σχολές: Σχολή Επιχειρήσεων και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Κινηματογράφου, Τέχνη και Creative Technology. Σήμερα, IADT έχει 2.300 φοιτητές πλήρους φοίτησης, 800 φοιτητές μερικής φοίτησης και προβλέπεται ότι θα αυξηθεί σε 3.000 + θέσεις πλήρους απασχόλησης. IADT έχει χτίσει μια διεθνή φήμη στον τομέα των δημιουργικών, πολιτιστικών και ψηφιακά οπτικοακουστικά μέσα και είναι επίσης ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό και επιχειρηματικό εταίρο σε Δουβλίνο / Rathdown και της ευρύτερης Δουβλίνου και Ανατολική Ακτή περιοχή.

IADT - προέλευση

Η προέλευση του Dun Laoghaire College of Art and Design μπορεί να εντοπιστεί σε μια απάντηση από ό, τι στη συνέχεια τον τίτλο του Borough of Dun Laoghaire Επιτροπής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΚ) σε τοπικό ανάγκη όσων εγκαταλείπουν το σχολείο για μια πορεία του χαρτοφυλακίου για την προετοιμασία για την είσοδο σε κολέγια της τέχνης και του design. Από αυτήν την ταπεινή αρχή το Κολλέγιο μεγάλωσε σε φήμη για να γίνει ένας από τους κορυφαίους τέχνης, του design και του κινηματογράφου σχολεία της χώρας. Μια πορεία προ-δίπλωμα ενός έτους στην τέχνη και το design ιδρύθηκε το Τεχνολογικό Ινστιτούτο σε Δουβλίνο στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και αναπτύχθηκε για να γίνει η πρώτη τέχνη φυσικά θεμέλια στην Ιρλανδία.

Σε 1970-1971 Dun Laoghaire VEC χορηγηθεί άδεια για την περαιτέρω πορεία των τριών ετών που οδηγούν σε Δίπλωμα Art & Design.

Τον Αύγουστο του 1979, ο Υπουργός Παιδείας συμφώνησαν να ιδρύσουν «Dun Laoghaire College of Art and Design» [DLCAD] ως ξεχωριστή οντότητα από την 1η Σεπτεμβρίου 1979. Την 1 Αυγούστου, 1980, ο Υπουργός Παιδείας εξέδωσε διάταξη που ορίζει την «Dun Laoghaire College of Art and Design» ως NCEA αναγνωρισμένο ίδρυμα. Το VEC ανέλαβε ένα σχέδιο ανάπτυξης για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων που προβλέπονται για τους μαθητές στο σχολείο και ένα πρόσθετο κτήριο στο York Road κατέστη διαθέσιμο από τον Ιανουάριο του 1981. Με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου του 1981, ένας κύριος διορίστηκε στο σχολείο.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το Υπουργείο Παιδείας απέκτησε τη χριστιανική Brothers »του σεμιναρίου στην Carriglea Πάρκο το 1982, για την εκμάθηση των Christian Brothers πρόθεση να πουλήσει το ακίνητο και να εδραιώσει τις δραστηριότητές τους σε Marino. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η τιμή αγοράς για την πανεπιστημιούπολη το 1982 ήταν £ 2 εκατ.! Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας «περιφερειακής Technical College» στην περιοχή - για πολλούς λόγους, αυτό δεν γίνει πραγματικότητα μέχρι το 1997. Ωστόσο, με τη γη και κενή εκπαιδευτικά κτίρια Carriglea, παρουσιάστηκε η ευκαιρία να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες διαμονής των DLCAD και έγιναν ρυθμίσεις με το VEC να επιτρέψει στο κολέγιο για να εντοπίσετε από την πόλη της Dun Laoghaire στην πανεπιστημιούπολη Carriglea.

Η ακαδημαϊκή σύνοδο του 1983-1984 είδε την εκτενή ανακαίνιση των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μετάβαση του College of Art and Design. Αυτή η ευκαιρία ήταν με ενθουσιασμό από το προσωπικό σε συνεννόηση με την ομάδα σχεδιασμού και ένα καλά σχεδιασμένο, λειτουργικό και κατάλληλα εξοπλισμένη κολέγιο πήρε σάρκα και οστά στην πανεπιστημιούπολη, όπως στούντιο, εργαστήρια και γραφεία. Νέα τμήματα τρίτο επίπεδο στο Εθνικό Πιστοποιητικό, National Diploma και τα επίπεδα Πτυχίο σχεδιάστηκαν, επικυρωμένη από το NCEA, και να εφαρμοστούν. Ενώ ο αριθμός των φοιτητών αυξήθηκε σταδιακά δεν ήταν έως την 1η Σεπτεμβρίου 1988, ότι η δομή του προσωπικού του κολεγίου ενισχύθηκε ώστε να αντικατοπτρίζει την κατάσταση τρίτο επίπεδο του προσωπικού. Το κολέγιο αυξήθηκε σταδιακά και μέχρι το 1997 είχε 450 φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι.

IADT - εγκατάσταση εντός των Ινστιτούτων τομέα της τεχνολογίας το 1997

Η ίδρυση του Dun Laoghaire Institute of Art, Σχεδιασμού και Τεχνολογίας στο πλαίσιο των RTC πράξεις στο 1 Απρ. 1997 συνειδητοποιήσει τη μεγάλη φιλοδοξία της Dun Laoghaire VEC, το προσωπικό της DLCAD και την ευρύτερη κοινότητα να δημιουργήσει ένα πλήρες κολέγιο τρίτο επίπεδο που βασίζεται σε Dun Laoghaire. Μια ομάδα εργασίας ολοκλήρωσε το σχεδιασμό και την έδρα IADT με ένα όραμα ότι η νέα σχολή θα αυξήσει την καθιερωμένη θεμέλιο και τη φήμη στην τέχνη, το σχεδιασμό και τα μέσα ενημέρωσης μέσω νέων κλάδων, αγκαλιάζοντας ανθρωπιστικές επιστήμες, την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις. Αυτό έχει επιπλέον αναγνωριστεί στη μοναδική ονομασία του σώματος και την ενσωμάτωση της τέχνης, του design και της τεχνολογίας στην ονομασία και την αποστολή.

Η πανεπιστημιούπολη έχει αυξηθεί σημαντικά κατά την περίοδο μετά το 1997, με την προσθήκη του κτιρίου Atrium [1998], Carriglea Building [2002], η mediacube [Digital Media κέντρο επώασης] το 2007, το Backlot [2012] και την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου κτίριο [ 2013]. Τον αριθμό των φοιτητών έχουν αυξηθεί από 450 σε 2.300 με περαιτέρω αύξηση στα 3.000 + φοιτητές και ένα επιπλέον πρόγραμμα οικοδόμησης προγραμματιστεί.

Τοποθεσίες

Δουβλίνο

Address
Kill Avenue
Dun Laoghaire
South County Dublin

NL3-07-WK7 Δουβλίνο, County Dublin, Ιρλανδία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη