Mater Dei Institute of Education

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Mater Dei Institute of Education είναι ένα από τα θεμέλια της Αρχιεπισκοπή του Δουβλίνου, το Κολέγιο του Dublin City University και ένα καθορισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με το Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1966 ως ένα τρίτο επίπεδο Καθολική Διδασκαλείο ειδικεύεται στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική σχηματισμό των Θρησκευτικών και Εκπαιδευτικών εκπαιδευτικοί για την μετα-δημοτικά σχολεία στην Ιρλανδία. Ο ρωμαιοκαθολικός αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου είναι ο προστάτης του Ινστιτούτου. Το 1999, το Ινστιτούτο έγινε College of Dublin City University. Στο πλαίσιο της σύνδεσης της με το Πανεπιστήμιο, το στρατηγικό σχέδιο του Ινστιτούτου - Θρησκεία, Παιδείας και Τεχνών: Διδασκαλία και μάθηση σε ένα μεταβαλλόμενο Ιρλανδία 2003-2008 ξεκίνησε από An πρωθυπουργό, κ Bertie Ahern TD.

Το Ινστιτούτο είναι χαρακτηριστική στην έκδοσή της το ταυτόχρονο μοντέλο της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών. Επί πολλά χρόνια το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα για να βελτιώσει περαιτέρω τη συμβολή της στην εκπαίδευση, ποιμαντική μέριμνα και ποιμαντικές. Στα χρόνια από την ίδρυσή του το Ινστιτούτο είχε σημαντική και θετική επίδραση στην ανάπτυξη της ιρλανδικής εκπαίδευσης - κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στον τομέα της θρησκευτικής εκπαίδευσης - από την άποψη της εν εξελίξει έργο της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, την πολύ σημαντική της συνεισφορά των αποφοίτων του και την έρευνα και τις δημοσιεύσεις του προσωπικού της. Mater Dei Institute έχει ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του εκπαιδευτικού τομέα με πρωτοπόρο την επαγγελματική κατάρτιση των σχολικών ιερείς. Η εμπλοκή του σε αυτόν τον τομέα έχει οδηγήσει σε ανάπτυξη της επαγγελματικής κατάρτισης για άλλες μορφές της ποιμαντικής φροντίδας. Επιπλέον, η ευαισθητοποίηση της για τις τεράστιες αλλαγές που έχουν επέλθει στην ιρλανδική κοινωνία τα τελευταία 30 χρόνια έχει ζητηθεί από το Ινστιτούτο για την προώθηση της κριτικής σκέψης και την έρευνα σχετικά με τα θέματα της «Παιδείας και Θρησκευμάτων και» και «θρησκεία και τον πολιτισμό». Το Ινστιτούτο, μέσω της σύνδεσής του με το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, μπορεί επίσης να απονείμει το MA και Ph.D. για την έρευνα.

Το Ινστιτούτο είναι υπερήφανη για τη συμβολή του στην ιρλανδική επάγγελμα του εκπαιδευτικού κατά τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια και είναι πρόθυμη να συμμετάσχει στην προσπάθειά της να διατηρήσει και να ενισχύσει την ποιότητα της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών. Σε μια εποχή της δυσκολίας για το επάγγελμα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, το Ινστιτούτο δεσμεύεται για μια ακόμη φορά να την προστιθέμενη αξία της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών όσον αφορά τις προσλήψεις, την επαγγελματική διαμόρφωση, επαγωγή και σε σταδιοδρομία των καθηγητών. Η Επιτροπή προτίθεται να σχηματίσουν οι εκπαιδευτικοί που είναι αυτοδύναμοι, κριτικά γνωρίζει και δεσμεύεται να ποτέ βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και της μάθησης στο δεύτερο επίπεδο εκπαίδευσης στην Ιρλανδία.

Τα τελευταία χρόνια, το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει την περιοχή της ιρλανδικής Σπουδών στο πρόγραμμα BA του. Η μελέτη της σχέσης της θρησκευτικής και πολιτιστικής ταυτότητας είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για την ιρλανδική πλαίσιο. Η ελπίδα για συμφιλίωση εκφράζεται στη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής χρειάζεται πνευματική και βάσεις ανάλυσης. Αυτό το πρόγραμμα σπουδών θα παράγει αποφοίτους που μπορούν να συνεισφέρουν στην εθνική στόχος της ανανέωσης ιρλανδική του ταυτότητα, μέσα από ένα διάλογο που εμπλουτίζεται από την ιρλανδική λογοτεχνία, την ιστορία και τη θρησκεία. Η προσεκτική πνευματική ανάλυση των περιοχών αυτών θα πρέπει να δώσει μια κατανόηση βασίζεται στον σεβασμό και την ανοχή της διαφορετικότητας. Ο συνδυασμός των Θρησκευτικών Μελετών και Σπουδών της Ιρλανδίας είναι ιδιαίτερα κατάλληλη. Σε μερικές χώρες η επιρροή της θρησκείας ήταν τόσο διάχυτη, όπως στην Ιρλανδία. Τόσο για καλό και για κακό, θρησκευτική συνείδηση ​​έχει διαποτίσει το μυαλό των ιρλανδικών τόσο στο εσωτερικό όσο και στη διασπορά. Αυτός ο βαθμός θα δώσει αποφοίτους γνώσεις σχετικά με τη διασύνδεση της θρησκείας και της κοινωνίας.

Σε μας στρατηγικό σχέδιο στοχαζόμαστε τι σημαίνει να είναι μια καθολική Κολλέγιο σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. "Mater Dei Institute υποστηρίζει τη μοναδική θέση του ως μεσολαβητής μεταξύ των ιρλανδικών καθολικισμού και ιρλανδική κουλτούρα και όχι απλώς ενσωματώνουν τις πλέον σύγχρονες τάσεις της κοινωνίας, αν καθοδηγούνται από την αγορά ή ιδεολογικά. Το Ινστιτούτο είναι ένα σημαντικό χώρο όπου ο χριστιανισμός μπορεί να διαπραγματευτεί ανοιχτά με ένα πλήθος από άλλες κουλτούρες, νοοτροπίες και συστήματα πίστης και χωρίς πίστη, και υποστηρίζει την αναγκαιότητα αυτής της διαπραγμάτευσης, προσκαλώντας τους ανθρώπους όλων των πεποιθήσεων για να συμμετάσχουν σε αυτό. "Ελπίζω ότι αυτή η το site θα σας δώσει μια γεύση από τις διάφορες πτυχές της ζωής του Ινστιτούτου.

Ανδρέας Γ McGrady Διευθυντής

Τοποθεσίες

Δουβλίνο

Mater Dei Institute of Education

Address
Mater Dei Institute of Education,
Clonliffe Road,
Dublin 3, Ireland

Δουβλίνο, County Dublin, Ιρλανδία
Ιστότοπος
Τηλέφωνο
+353 1 808 6500

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη