Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Τι είναι το IAAC;

Το Ινστιτούτο Προηγμένης Αρχιτεκτονικής της Καταλονίας (IAAC) είναι ένα κέντρο έρευνας, εκπαίδευσης, παραγωγής και εμβέλειας, με αποστολή να οραματίζεται τον μελλοντικό βιότοπο της κοινωνίας μας και να την οικοδομεί στο παρόν.

112537_iaac111.jpg

Η IAAC ακολουθεί την ψηφιακή επανάσταση σε όλες τις κλίμακες (από τα κομμάτια στη γεωγραφία, από τους μικροελεγκτές έως τις πόλεις, από τα υλικά μέχρι την επικράτεια) για να επεκτείνει τα όρια της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το IAAC είναι ένα πειραματικό και βιωματικό κέντρο όπου κάποιος μαθαίνει μέσω της μεθόδου δοκιμής που προωθεί πραγματικές λύσεις.

Το IAAC είναι ένα ανοικτό, ανεξάρτητο και ριζοσπαστικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με 17 χρόνια δραστηριότητας. εμπνευσμένο από τις αξίες της Βαρκελώνης , πρωτεύουσας της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού, όπου επινοήθηκε η αστικοποίηση και όπου μια τοπική έρευνα υψηλής ποιότητας και καινοτομίας συνδέεται με ένα διεθνές δίκτυο αριστείας στον τομέα της τεχνολογίας, της αρχιτεκτονικής και της κοινωνίας.

Η IAAC, πέρα από το εκπαιδευτικό και ερευνητικό της έργο, είναι μια διεπιστημονική και πολυπολιτισμική σταθερή κοινότητα που επιδιώκει μόνιμη επαφή και συνεργασία μεταξύ των εκατοντάδων εκπαιδευτικών, ερευνητών, ιδρυμάτων και εταιρειών που έχουν συνεργαστεί μαζί μας ή που επιδιώκουν το στόχο παροχής λύσεων στην μεγάλες προκλήσεις της ανθρωπότητας.

Οραμα

Το IAAC είναι η εκπαίδευση, με το Master in Advanced Architecture, το Master in City

Αυτό είναι επίσης δυνατό μέσω της Ακαδημίας Fab, ενός κατανεμημένου εκπαιδευτικού μοντέλου που στοχεύει να εισαγάγει οποιονδήποτε στην ψηφιακή παραγωγή. Για να μην αναφέρουμε τα εργαστήρια και τα σύντομα προγράμματα, εφαρμόζοντας παγκόσμιες ατζέντες που αναπτύσσονται μέσω τοπικών λύσεων, όπως το Παγκόσμιο Θερινό Σχολείο .

Η IAAC είναι η Fabrication, με το Fab Lab Barcelona, το πρώτο και πιο προηγμένο εργαστήριο ψηφιακής παραγωγής στην ΕΕ, και το Green Fab Lab, το πρώτο εργαστήριο ψηφιακής κατασκευής προσανατολισμένο στην αυτάρκεια: δύο θέσεις όπου μπορείτε να χτίσετε σχεδόν τίποτα. Μετά την φιλοξενία του FAB10 το 2014, το 10ο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο Fab Lab, ο Fab Lab Barcelona εδραίωσε το ρόλο του στο δίκτυο Fab Lab ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες της επανάστασης της ψηφιακής κατασκευής καθώς και του συντονιστή του προγράμματος Academy Academy.

Η IAAC είναι η Έρευνα, χάρη σε μια σειρά έργων που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς ευρωπαίους εταίρους, προσανατολισμένες στη διερεύνηση του ρόλου της τεχνολογίας στην κοινωνία και τις πόλεις μας.

Το IAAC είναι αυτάρκεια, με τα εργαστήρια Valldaura Labs, ένα αυτόνομο ερευνητικό κέντρο που βρίσκεται στο πάρκο Collserola Metropolitan, 20 λεπτά από το κέντρο της Βαρκελώνης και περιβάλλεται από 140 εκτάρια δάσους, όπου υλοποιούνται σειρά εργαστηρίων για την παραγωγή και δοκιμές ενέργειας, τροφίμων και πραγμάτων.

Η IAAC είναι Outreach, μέσω διαλέξεων, εκδόσεων, εκθέσεων και διαγωνισμών. Χάρη σε πρωτοβουλίες όπως η σειρά IAAC Lecture Series ή το Advanced Architecture Contest, η IAAC προωθεί τις αξίες της στη συζήτηση για την αρχιτεκτονική, τις πόλεις, την κοινωνία και την τεχνολογία, αντιμετωπίζοντας τις σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις.

112538_14711306_10154628257993824_8031058357072038494_o1.jpg

Αποστολή

Να υπογραμμίσουμε και να ενισχύσουμε τη θέση της IAAC ως παγκόσμιας αναφοράς για την εκπαίδευση και την έρευνα , καθώς και για την αυτάρκεια και την ψηφιακή παραγωγή , μέσω της ενοποίησης και επέκτασης των ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και την προσφορά ενημερωμένων και εξελισσόμενων ακαδημαϊκών προγραμμάτων.

Να επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας με στρατηγικές εταιρικές σχέσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ενίσχυση του συμβουλευτικού μας ρόλου με τη δημιουργία ειδικών συμμαχιών με βιομηχανίες που προωθούν και υποστηρίζουν εφαρμοσμένη έρευνα.

Να επιδιώξει ενεργά μια ατζέντα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την πράσινη αρχιτεκτονική, την αειφορία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω της ανάπτυξης του εργαστηρίου Green Fab, του Εργαστηρίου Τροφίμων και του Εργαστηρίου Ενέργειας.

Να βελτιώσουμε την τρέχουσα εργασία και το προφίλ μας ως εξειδικευμένο think-tank για καινοτόμες στρατηγικές στους τομείς του πολεοδομικού σχεδιασμού και του αστικού σχεδιασμού, με προσοχή στην πρόκληση των έξυπνων πόλεων.

Τμήματα

Για να πραγματοποιήσει αυτή την αποστολή, η IAAC διοργανώνεται σε τέσσερα τμήματα, όλα αφιερωμένα στην έρευνα, την εκπαίδευση, την παραγωγή και την εμβάθυνση , με στόχο να φανταστούμε τον μελλοντικό βιότοπο της κοινωνίας μας και να την οικοδομήσουμε στο παρόν.

Αυτά τα τμήματα είναι:

 • Η Ομάδα Προηγμένης Αρχιτεκτονικής, σε σκηνοθεσία Αρετής Μαρκοπούλου
 • Το Fab Lab Barcelona, σε σκηνοθεσία Tomás Diez
 • Το Εργαστήριο Urban Sciences, σε σκηνοθεσία Willy Müller
 • Τα αυτοδύναμα εργαστήρια Valldaura, σε σκηνοθεσία Vicente Guallart

Η IAAC επιδιώκει να υιοθετήσει το RD για την αρχιτεκτονική και την αστική ανάπτυξη και να δημιουργήσει δίκτυα διεπιστημονικών γνώσεων.

Για το σκοπό αυτό, το ίδρυμα συνεργάζεται με διάφορες πόλεις και περιφέρειες, βιομηχανικές ομάδες και ερευνητικά κέντρα , όπως το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης, το φυσικό πάρκο Collserola, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), το Κέντρο Πληροφορικής και Αρχιτεκτονικής ), το Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Νότιας Καλιφόρνιας (Sci-Arc), καθώς και διάφορες εταιρείες μεταξύ των οποίων CISCO, Endesa, Kuka Robotics και πολλοί άλλοι.

Μαζί με αυτά, το Ινστιτούτο αναπτύσσει διάφορα ερευνητικά προγράμματα και έργα που συγκεντρώνουν εμπειρογνώμονες σε διαφορετικούς κλάδους όπως η αρχιτεκτονική, η μηχανική, η βιολογία, η κοινωνιολογία, η ανθρωπολογία και άλλοι τομείς έρευνας.

112541_ALTO-Technology2_0268.jpg

Αξίες

Το Ινστιτούτο Προηγμένης Αρχιτεκτονικής της Καταλονίας είναι:

Κοινωνική: Σημαντική κοινωνική βάση, από την αλληλεπίδραση με άτομα, εταιρείες και οργανισμούς από όλο τον κόσμο, προωθώντας την καινοτομία στην κατασκευή του ανθρώπινου οικοτόπου.

Ανεξάρτητο: Ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που συνεργάζεται με ιδιώτες, πανεπιστήμια, εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς, προωθώντας καινοτόμες προσεγγίσεις.

Παγκόσμια: Στη σκέψη και τη δράση, στην προέλευση του ανθρώπινου κεφαλαίου, μαθαίνοντας από την ποικιλομορφία του κόσμου, προωθώντας την κατασκευή τοπικών πραγματικοτήτων με μια πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα.

Compact: Οργανισμός που είναι ευέλικτος, ευέλικτος, γρήγορος, ικανός να προβλέψει τις νέες προκλήσεις της εποχής μας.

Ενημερωτικό: Αναγνώριση ψηφιακών συστημάτων ως τεχνολογικής βάσης που μετατρέπει σήμερα τον κόσμο μας, ενσωμάτωση τεχνολογιών και διαδικασιών που συνδέονται σε όλους τους τομείς δράσης τους.

Φυσικό: Προώθηση συνδεδεμένων συστημάτων αυτάρκειας, σύμφωνα με τους κανόνες των βιολογικών οικοσυστημάτων, για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός πιο οικολογικού και κοινωνικά βιώσιμου κόσμου.

Ολιστική: Γενική επισκόπηση της σύλληψης, του σχεδιασμού και της κατασκευής του ανθρώπινου οικότοπου, περιεκτική σε όλες τις κλίμακες (σε γεωγραφική περιοχή), σε αλληλεπίδραση με πολλαπλούς κλάδους.

Γιατί να σπουδάσετε στο IAAC;

 • Θα μοιραστείτε αυτήν την εμπειρία αλλαγής ζωής με μια κοινότητα από έκτακτους φοιτητές και προσωπικό από περισσότερες από 70 διαφορετικές χώρες.
 • Θα μάθετε τα τελευταία εργαλεία και τις τεχνολογίες που μαθαίνουν με τους καλύτερους ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επαγγελματίες στους τομείς τους.
 • Το 70% των αποφοίτων του IAAC βρίσκει δουλειά μετά από μόλις 6 μήνες ολοκλήρωσης των προγραμμάτων Master και 90% εντός ενός έτους.
 • Θα ανακαλύψετε τη Βαρκελώνη, μια από τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο και αυτή που καθορίζει τις τάσεις στο σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική και τις αστικές επιστήμες.
 • Θα γίνετε μέλος ενός ενοποιημένου δικτύου ανθρώπων - Αποφοίτων, Ερευνητών και Τμήματος - οι οποίοι θα είναι η οικογένειά σας, οι επιχειρηματικοί σας συνεργάτες και θα διαμορφώσουν το μέλλον μαζί σας.
 • Θα έχετε πρόσβαση σε ένα από τα πλέον εξοπλισμένα εργαστήρια ψηφιακής κατασκευής στην ΕΕ, το Fab Lab Barcelona, και θα μάθετε πώς να εργάζεστε με την ψηφιακή κατασκευή σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον με το υψηλότερο ποσοστό σπουδαστών ανά μηχανή (5 προς 1) .

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
 • Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Μαθήματα Διοικητικών Στελεχών

Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

Στη Βαρκελώνη, το IAAC προσφέρει ένα διεθνές πρόγραμμα Master in Advanced Architecture (MAA). Το MAA είναι προσανατολισμένο προς αρχιτέκτονες, μηχανικούς και σχεδιαστές α ... [+]

Εισαγωγή

Στη Βαρκελώνη, το IAAC προσφέρει ένα διεθνές πρόγραμμα Master in Advanced Architecture (MAA). Το MAA είναι προσανατολισμένο προς αρχιτέκτονες, μηχανικούς και σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, πρόθυμοι να φανταστούν το μέλλον των πόλεων και των κοινωνιών μας και να δεσμευτούν να το οικοδομήσουν στο παρόν.

Ως το πρώτο Master στην προηγμένη αρχιτεκτονική στον κόσμο, η MAA του IAAC έχει φθάσει πλέον στην 19η έκδοση. Κατά το διάστημα αυτό, η IAAC έλαβε και φιλοξενεί πάνω από 1000 φοιτητές από περισσότερες από 70 χώρες , καθιστώντας την εξαιρετικά διεθνή και πολυπολιτισμική .... [-]

Ισπανία Βαρκελώνη
Σεπτέμβριος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
9 - 18 μήνες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

Το Master in Advanced Οικολογικά Κτίρια είναι ένα εντυπωσιακό ακαδημαϊκό πρόγραμμα 11 μηνών με έμφαση στη χρήση μιας πρακτικής προσέγγισης για την κατάρτιση επαγγελματιών ... [+]

Το Master in Advanced Οικολογικά Κτίρια είναι ένα εντυπωσιακό ακαδημαϊκό πρόγραμμα 11 μηνών με έμφαση στη χρήση μιας πρακτικής προσέγγισης για την κατάρτιση επαγγελματιών με προηγμένη τεχνογνωσία στον σχεδιασμό και την κατασκευή οικολογικών κτιρίων. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε Valldaura Labs, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών στη Βαρκελώνη, οι φοιτητές θα ξεκινήσουν μια σειρά εντατικών και σωρευτικών ενοτήτων και εργαστηρίων που θα ασχοληθούν με όλα τα πεδία που σχετίζονται με το σχεδιασμό και την κατασκευή προηγμένων οικολογικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων υλικών, θερμικών και μεταβολικών δομικών συστημάτων.... [-]

Ισπανία Βαρκελώνη
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
11 μήνες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

Το Master in Robotics and Advanced Construction (MRAC) επιδιώκει να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά διεπιστημονικών επαγγελματιών που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την αυξανό ... [+]

Το Master in Robotics and Advanced Construction (MRAC) επιδιώκει να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά διεπιστημονικών επαγγελματιών που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ανάγκη μας για ένα πιο βιώσιμο και βέλτιστο οικοσύστημα κατασκευής. Το Master επικεντρώνεται στις αναδυόμενες δυνατότητες σχεδίασης και αγοράς που προκύπτουν από νέα ρομποτικά και προηγμένα συστήματα παραγωγής.

Μέσω ενός συνδυασμού σεμιναρίων, εργαστηρίων και έργων στούντιο, το πρόγραμμα Master προκαλεί τις παραδοσιακές διαδικασίες στον τομέα των κατασκευών. Εξετάζει πώς οι εξελίξεις στη ρομποτική και τα εργαλεία ψηφιακής κατασκευής αλλάζουν τον τρόπο που χτίζουμε και αναπτύσσουμε διαδικασίες και σχεδιάζουμε εργαλεία για τέτοιες νέες μεθόδους παραγωγής.... [-]

Ισπανία Βαρκελώνη
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
Μερική παρακολούθηση
9 - 18 μήνες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

Το Master in Design for Emergent Futures (MDEF) είναι μια εννέαμηνη εμπειρία για τους σπουδαστές που επιθυμούν να επεκτείνουν τα ενδιαφέροντα τους και να αποκτήσουν τις δ ... [+]

Εισαγωγή

Το Master in Design for Emergent Futures (MDEF) διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Προηγμένης Αρχιτεκτονικής της Καταλονίας και τη Σχολή Σχεδιασμού και Μηχανικής ELISAVA της Βαρκελώνης , σε συνεργασία με την Ακαδημία Fab.

Το Master είναι μια εννιάμηνη εμπειρία (επί του παρόντος, το δεύτερο έτος που αναπτύσσεται) για σπουδαστές που επιθυμούν να διευρύνουν τα ενδιαφέροντα εστίασής τους και να αποκτήσουν τις δεξιότητες για να μετατρέψουν τις διαμαρτυρίες σε πρωτότυπα, ιδέες σε ενέργειες και που ασχολούνται με την αποστολή μετασχηματισμού την τρέχουσα κατάσταση των υποθέσεων στην κοινωνία. Το πρόγραμμα έχει δομηθεί σε τέσσερα κρίσιμα βήματα: Εξερεύνηση, Οργάνωση, Αντανάκλαση και Εφαρμογή. Μέσω αυτών των τεσσάρων βημάτων, ο πλοίαρχος στοχεύει να παρέχει στρατηγική όραση και εργαλεία για τους σχεδιαστές, τους κοινωνιολόγους, τους οικονομολόγους και τους επιστήμονες υπολογιστών, ώστε να γίνουν παράγοντες αλλαγής σε πολλαπλά επαγγελματικά περιβάλλοντα. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στο σχεδιασμό παρεμβάσεων με τη μορφή προϊόντων, πλατφορμών και αναπτύξεων που στοχεύουν στην παραγωγή νέων αναδυόμενων μελλοντικών προοπτικών, αναλύοντας προηγουμένως τις τρέχουσες προκλήσεις στην κοινωνία και τη βιομηχανία.... [-]

Ισπανία Βαρκελώνη
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
9 μήνες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά

Μεταπτυχιακό Επιστημών (MSc)

Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC

Ο Δάσκαλος στην Πόλη ... [+]

Ο Δάσκαλος στην Πόλη

Πραγματοποιώντας τη Βαρκελώνη, την πρωτεύουσα του αστικού πλούτου, ο MaCT επαναπροσδιορίζει την πρακτική του πολεοδομικού σχεδιασμού

Το MaCT προετοιμάζει τους νέους επαγγελματίες και αστικούς τεχνολόγους για τη δημιουργία εφαρμοσμένων οραμάτων και λύσεων αστικού σχεδιασμού που ανταποκρίνονται στις σημερινές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις. Χρησιμοποιώντας πραγματικές μελέτες περιπτώσεων και σε συνεργασία με τη βιομηχανία, τις διοικήσεις των πόλεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πρόγραμμα λειτουργεί στις πόλεις μέσω της δημιουργίας ανταποκριτικών, αποκεντρωμένων, παραγωγικών, ψηφιακών και υπερσυνδεδεμένων συστημάτων.... [-]

Ισπανία Βαρκελώνη
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
9 - 18 μήνες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά