Jaume I University (Universitat Jaume I)

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Πανεπιστήμιο Jaume I (UJI) ιδρύθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1991 ως κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας για να ανταποκριθεί στην ομόφωνη κοινωνική απαίτηση στην περιοχή Castelló. Ήταν επίσης ο καρπός μιας παράδοσης στην εκπαίδευση που κληρονόμησε από τις σπουδές Εκπαίδευσης Καθηγητών στο παλιό Πανεπιστημιακό Κολλέγιο Castelló (CUC), το οποίο χρονολογείται από το 1969. Κατά το πρώτο έτος, οι δέκα λέκτορες της CUC έδωσε μαθήματα σε 21 σπουδαστές επιστήμης και 85 στη Φιλοσοφία και Τέχνες. Η CUC έγινε μέρος του Universitat de València στο τέλος του 1979.

Οι σπόροι του σημερινού UJI σπέρθηκαν τον Δεκέμβριο του 1989, όταν ο τότε πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Βαλένθια, Joan Lerma, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου πανεπιστημίου στο Castelló. Ένα χρόνο αργότερα, στις 15 Οκτωβρίου 1990, η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια ονόμασε τον καθηγητή Francesc Michavila ως διευθυντή του έργου για την ίδρυση του Universitat Jaume I και τελικά τέθηκε σε λειτουργία χάρη σε ένα νόμο που ψηφίστηκε με την έγκριση όλων των πολιτικών κομμάτων που αποτελούσε το περιφερειακό κοινοβούλιο της Βαλένθια. Ο κύριος στόχος του νέου ιδρύματος ήταν να επεκτείνει τις διδακτικές και ερευνητικές του δραστηριότητες σε όλο το βόρειο τμήμα της Κοινότητας της Βαλένθια.

Το πρώτο ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1991 και το κέντρο άνοιξε επισήμως με μια ομιλία του βραβευμένου με το Βραβείο Νόμπελ Χημείας, καθηγητή Aaron Klug. Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε, η UJI προσπάθησε να γίνει ένα σύγχρονο, υψηλής ποιότητας πανεπιστήμιο με σαφώς ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σκοπός του οποίου είναι να επιτύχει ένα επίπεδο αριστείας στη διδασκαλία, την έρευνα και τις υπηρεσίες που προσφέρει στην κοινωνία.

Το Πανεπιστήμιο Jaume I είναι επί του παρόντος το κορυφαίο κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας στο βόρειο τμήμα της κοινότητας της Βαλένθια και επιδιώκει συνεχώς να ενισχύει την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της κοινωνίας στην οποία βυθίζεται μέσω της δημιουργίας και της μετάδοσης της γνώσης. Με αυτή την έννοια, η UJI ανέκαθεν θέλησε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο, όπως δείχνουν πρωτοβουλίες όπως το άνοιγμα νέων γραφείων εκτός της πανεπιστημιούπολης στις διάφορες περιοχές της επαρχίας Castelló, οι εξωραϊστικές της δραστηριότητες ή η συνεργασία της με το UJI Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων (SAUJI).

Σήμερα, το Universitat Jaume I εδραιώθηκε ως ένα δυναμικό και επιχειρηματικό πανεπιστήμιο. Υπάρχουν επί του παρόντος 31 μαθήματα και διπλώματα διαθέσιμα σε περίπου 15 000 φοιτητές. Τα αριθμητικά αυτά στοιχεία επιτρέπουν στο Πανεπιστήμιο να προσφέρει στους σπουδαστές του εξατομικευμένη προσοχή και να παραμείνει απαλλαγμένο από τα προβλήματα υπερπλήρωσης που συχνά υποφέρουν από άλλα πανεπιστήμια. Η νέα και ελκυστική ενιαία πανεπιστημιούπολη, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την πόλη Castelló, συμβάλλει στη διατήρηση αυτής της πολιτικής ενθαρρύνοντας στενότερες ανθρώπινες σχέσεις.

Το Πανεπιστήμιο Jaume διδάσκει νέα, ευέλικτα και ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών και προγράμματα σπουδών που επιτρέπουν στους μαθητές να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά κάθε πρόκληση που θέτει η σύγχρονη κοινωνία. Ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του Πανεπιστημίου Jaume I εγγυάται την αυτονομία των φοιτητών και αυξάνει τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν μια θέση εργασίας στο μέλλον, χάρη στις τοποθετήσεις εργασίας για όλους τους φοιτητές που έχουν εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο μας.

Το Universitat Jaume I διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο διεθνών επαφών που αποτελείται από περίπου 145 πανεπιστημιακούς εταίρους στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Λατινική Αμερική, το οποίο έχει δημιουργήσει προγράμματα ανταλλαγών μεταξύ φοιτητών και μεταξύ των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού, ερευνητικά έργα.

Universitat Jaume Συμμετέχω σε όλα τα διεθνή προγράμματα που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το Socrates-Erasmus, το Leonardo, το Tempus και η Alfa, καθώς και εκείνα που οργανώνει η ισπανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος διαπανεπιστημιακής συνεργασίας. Το Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό σε νέα προγράμματα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ποιότητας της διδασκαλίας και της έρευνας που διεξάγεται εδώ. Ορισμένες από τις πιο αξιόλογες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη διδασκαλία είναι η Πρόεδρος της UNESCO για τη Φιλοσοφία της Ειρήνης, η Προεδρία του Jean Monnet για το Νόμο και η Ευρωπαϊκή Οικονομική Μονάδα, τα προγράμματα EURINSA και EURUJI για την κατάρτιση μηχανικών στην Ευρώπη και, τέλος, το πρόγραμμα Master's Βαθμοί στη Λατινική Αμερική, μεταξύ πολλών άλλων πρωτοβουλιών.

Τοποθεσίες

Castellón de la Plana

Address
Castellón de la Plana, Κοινότητας της Βαλένθια, Ισπανία

Προγράμματα

Master
Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Ask a Question

Άλλη