Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ποιοι είμαστε

Το UPO ( www.uniupo.it ) είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο με 15.000 φοιτητές, 400 καθηγητές / ερευνητές και 300 διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό. Διαθέτει 19 προπτυχιακά μαθήματα (BA / BSc), 12 διδακτορικά προπτυχιακά μαθήματα (MA / MSc), 5 πτυχίο ενός κύκλου (MA / MSc), 3 Ph.D. καθώς και πληθώρα μαθημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προς το παρόν υπάρχουν 9 συμφωνίες για κοινά προγράμματα με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και τα ευρωπαϊκά προγράμματα μάστερ για τα ναρκωτικά και το οινόπνευμα (EMDAS) που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Πανεπιστήμιο έχει πρόσφατα κατατάσσεται στο 5 ο από τα 31 μεσαίου μεγέθους πανεπιστήμια το 2017 από τον εθνικό οργανισμό για την αξιολόγηση της ποιότητας για την έρευνά του. Η UPO συμμετέχει σήμερα σε 21 έργα του 7ου ΠΠ (1 επιχορήγηση ERC) και 9 έργα H2020 (2 ως συντονιστής).

Το Τμήμα Φαρμακευτικών Επιστημών ( www.dsf.uniupo.it , DSF) απαρτίζεται από 35 μέλη του προσωπικού και εστιάζει τον ερευνητικό και εκπαιδευτικό του στόχο γύρω από τα ναρκωτικά, τα καλλυντικά και τα θρεπτικά συστατικά, από το πάγκο στο κρεβάτι. Διαθέτει πτυχίο Φαρμακευτικής, πτυχίο Χημείας και Φαρμακευτικών Τεχνολογιών και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ρυθμιστικών Επιστημών και Πρόσβασης στην Αγορά. Οι ερευνητές της, τα τελευταία 3 χρόνια, εξασφάλισαν δύο επιχορηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση: TriforC (Prof.Appendino, στην περιοχή των φυσικών προϊόντων) και Foodintegrity (στον τομέα των θρεπτικών συστατικών). Έχει πάνω από 100 συμφωνίες με φαρμακευτικές και καλλυντικές βιομηχανίες για αποσπάσεις. Προς το παρόν, δημιουργούνται από το Τμήμα 5 παράγωγα.

Το UMH ( www.umh.es/ ) είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο αφιερωμένο στην κατάρτιση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Στην πέμπτη έκδοση της U-Ranking των ισπανικών πανεπιστημίων που παράγεται από το Ίδρυμα BBVA και το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών της Βαλένθια (IVIE), η UMH κατέχει την θέση στην κατάταξη των καλύτερων ισπανικών πανεπιστημίων.

Το Ινστιτούτο Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας IBMC ( ibmc.umh.es/ ) διευθύνει ένα διεπιστημονικό μεταφραστικό πρόγραμμα αριστείας σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο που στοχεύει στην αναγνώριση, επικύρωση και ανάπτυξη βιοδραστικών μορίων με εφαρμογή στους τομείς της βιοτεχνολογίας και της υγείας. Για την επίτευξη του στόχου της, η IBMC έχει όλη την υποστήριξη για επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσω του Ιδρύματος Quorum στο Επιστημονικό Πάρκο. Επιπλέον, το Ινστιτούτο συγκέντρωσε διάφορες τεχνολογικές πλατφόρμες: i) Πλατφόρμα Βιολογικής Μελέτης Βιολογικής Μελέτης, ii) πλατφόρμα μοριακής μοντελοποίησης, iii) Πλατφόρμα έρευνας για το δέρμα (SRP), μια πρωτοβουλία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχει ως αποστολή τη διεξαγωγή μοριακής και κυτταρικής έρευνας σε όλες τις πτυχές που σχετίζονται με το δέρμα για την ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών στον καλλυντικό και δερματολογικό τομέα.

Οι ομάδες έρευνας της IBMC είναι διεθνώς ανταγωνιστικές, με εξαιρετική παραγωγικότητα και από πλευράς αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και δημιουργίας εταιρειών Spin-off. Την τελευταία πενταετία η IBMC έχει αποκτήσει πόρους αξίας περίπου 1,5 εκατ. Ευρώ κατά μέσο όρο, κυρίως από το Εθνικό Σχέδιο για το R

HU ( www.hu-berlin.de/en/about/humboldt-universitaet-zu-berlin ) είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο με 32.553 φοιτητές (εξαιρουμένου του Charité) και 189 μαθήματα, 424 καθηγητές και 2.012 καθηγητές / βοηθούς. Το 2015, η παγκόσμια φήμη για τη φήμη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τοποθετούσε το Humboldt-Universität ανάμεσα στα 50 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου (θέση 41). Στο ανταγωνιστικό μέτωπο της Γερμανίας, η διεθνής, διεπιστημονική έρευνα και διδασκαλία της έχει εξασφαλίσει την ΗU σε ηγετική θέση στην Πρωτοβουλία Εξοχότητας των γερμανικών εθνικών και περιφερειακών κυβερνήσεων.

Η ιστορία του Charité Universitätsmedizin ( www.charite.de/ ) χρονολογείται από το 1710 με τη δημιουργία εγκαταστάσεων απομόνωσης για θύματα παρωτίτιδας λίγο έξω από τα όρια της πόλης του Βερολίνου. Το 1997/1998, συγχωνεύθηκε με την ιατρική σχολή του Humboldt Universität και το Virchow-Klinikum του Freie Universität για να αποτελέσει το "Universitätsklinikum Charité, Medizinische Fakultät der Humboldt-Universität zu Berlin", καθιστώντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες κλινικές στην Ευρώπη . Το Charité βρίσκεται σε 4 πανεπιστημιουπόλεις και έχει περισσότερες από 100 κλινικές. Σήμερα, περισσότεροι από 7.000 φοιτητές (1.300 από το εξωτερικό) είναι εγγεγραμμένοι στο Charité. Το Charité προσφέρει 7 μεταπτυχιακά μαθήματα: εγκεφαλοαγγειακή ιατρική, μοριακή ιατρική, υγειονομική περίθαλψη καταναλωτών, τοξικολογία, διεθνή υγεία, εκπαίδευση των επαγγελμάτων υγείας, ιατρική νευροεπιστήμη.

Στο Τμήμα Δερματολογίας, Βενετολογίας και Αλλεργιολογίας ( διεθνής - healthcare.charite.de/en/treatment_spectrum/treatment_adults/dermatology/ ), περισσότεροι από 80 γιατροί καλύπτουν ολόκληρη την πειθαρχία. Είναι μία από τις κορυφαίες δερματολογικές εγκαταστάσεις παγκοσμίως και ασχολείται έντονα με την ανθρώπινη έρευνα και με κλινικές δοκιμές.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Address
Largo Guido Donegani,2
28100 Novara, Piedmont, Ιταλία
Address
Unter den Linden,6
10099 Berlin, Berlin, Γερμανία
Address
Avinguda de la Universitat d'Elx,s/n
03202 Elche, Valencian Community, Ισπανία
Address
Rue de Bruxelles,61
5000 Namur, Walloon Region, Βέλγιο