Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με εμάς

Η Ακαδημία μας γεννήθηκε στη δεκαετία του '60, από μια ιδέα του ναπολιτάνιου τυριού Domenico Lettieri.

Η ιστορία ξεκίνησε στην δεκαετία του '50 στο Vico Equense, μια μικρή πόλη κοντά στο Sorrento γεμάτη με Αμερικανούς και Αγγλικούς τουρίστες και ηθοποιούς. Ο νεαρός Domenico Lettieri θα θαυμάσει τους κύριους, που επιθυμούν να είναι σαν τους.

Έτσι ξεκίνησε την έρευνά του στον τομέα της εκλεκτής περιποίησης και της προσαρμογής, καταλήγοντας ως μαθητευόμενος σε ένα μικρό κατάστημα ράφτη. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ράβδοι δεν ήθελαν να εκπαιδεύσουν τους νέους βοηθούς τους, οι οποίοι απλώς εργάζονταν για να τακτοποιήσουν.

Ο Ντομένικο γνώριζε ότι ο μόνος τρόπος για να μάθει κανείς κάτι ήταν να παρατηρήσει τον δάσκαλό του, προσπαθώντας να κλέψει όσο το δυνατόν περισσότερα μυστικά. Το πρώτο ένδυμα που γνώρισε ήταν το παραδοσιακό ναπολιτάνικο σακάκι.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σαπούνι του Νεάπολιτα είναι: οι ώμοι και τα μαλακά μανίκια, το κυματιστό μανίκι, οι τσέπες, οι μισές επενδύσεις ή η επένδυση καθόλου, οι πλευρικοί αεραγωγοί.

Από το κατάστημα ραπτικής μέχρι τη βιομηχανία

Στη δεκαετία του 60, ο Domenico είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μία από τις σημαντικότερες ιταλικές βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, τον Marzotto. Εκεί έμαθε ότι η προσαρμογή θα μπορούσε να γίνει μια βιομηχανία επειδή οι ράφτες δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν με την αυξανόμενη ζήτηση για επιλογή και άνεση. Ο Domenico Lettieri είδε μια αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματίες ράφτες και κατασκευαστές προτύπων που προέρχονται από τη βιομηχανία, μια χρυσή ευκαιρία για την ενίσχυση της προσαρμογής.

Ο Domenico ανακάλυψε μια νέα μέθοδο προσαρμογής, μια τεχνική γεωμετρικής σχεδίασης που αποφάσισε να αναπτύξει στη Νάπολη απλοποιώντας τη μαθηματική προσέγγιση. Αυτή η νέα παραλλαγή έγινε τότε μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέθοδο δημιουργίας προτύπων.

Η πατενταρισμένη μας μέθοδος

Η μέθοδος που δημιουργήθηκε από τον Domenico Lettieri αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο της Ακαδημίας και βασίζεται κυρίως στην απλούστευση. Η κατασκευή μοτίβων αρχίζει από μια βασική γεωμετρική προσέγγιση που είναι εύκολο να κατανοηθεί και είναι κατάλληλη για τις ανάγκες της βιομηχανίας.

Ο σχεδιασμός των μοτίβων έχει αποσυρθεί από τους βασικούς κανόνες του, προκειμένου να εξορθολογιστεί η διαδικασία από χαρτί σε ύφασμα.

Από τα σχολεία μέχρι την Ακαδημία

Από εκείνη τη στιγμή, ο Domenico Lettieri άνοιξε αρκετά σχολεία ραπτικής σε όλη την Ιταλία και εισήγαγε γυναικεία ρούχα γιατί οι καιροί άλλαζαν και οι γυναίκες άρχιζαν να διεκδικούν το ρόλο τους στην κοινωνία.

Σήμερα, το IUAD - Accademia della Moda είναι το μοναδικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νότο της Ιταλίας που αναγνωρίζεται από το ιταλικό Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστημίου και Έρευνας μεταξύ των ιδρυμάτων AFAM (ανώτατης εκπαίδευσης για τα τέχνες, τη μουσική και το χορό) για τα πτυχία του πτυχίου.

Η παράδοση των παραγωγών μας κρατιέται καθημερινά ζωντανή στην Ακαδημία. Προετοιμάζουμε τους φοιτητές μας να εγκαταλείψουν την Ακαδημία ως επαγγελματίες, επειδή τα σχέδια σπουδών τους σχεδιάζονται σύμφωνα με τη ζήτηση των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας και επειδή συμμετέχουν σε διάφορες πρακτικές δραστηριότητες, όπως εργαστήρια, εκθέσεις, συναντήσεις βιομηχανίας.

Από τη Νάπολη στο Μιλάνο

Πρόσφατα εγκαινιάσαμε ένα νέο υποκατάστημα σε ένα ιστορικό κτίριο στο Μιλάνο, από το σιδηροδρομικό σταθμό Milano Centrale.

Θεωρούμε αυτό το υποκατάστημα ως ορόσημο της ιστορίας μας, αφού το Μιλάνο φιλοξενεί πολλές σχολές μόδας και ακαδημίες και είναι και τιμή και πρόκληση να φέρουμε τη μοναδική μας οπτική γωνία, τη δημιουργικότητά μας και την παράδοση της παράδοσης στο Μιλάνο.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
  • Αγγλικά
  • ιταλικός

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:


IUAD Accademia della Moda

Μέσω αυτού του τεχνικού σχεδίου για το μάθημα της μόδας, θα αποκτήσετε και τις δύο ικανότητες μέσω εκτεταμένης κατάρτισης που θα περιλαμβάνει σχεδιαστικές εκφραστικές και ... [+]

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η δημιουργία ενός σαφούς τεχνικού σχεδίου μπορεί να βελτιώσει και να βελτιώσει τη διαδικασία ανάπτυξης προτύπων.

Μέσω αυτού του τεχνικού σχεδίου για το μάθημα της μόδας, θα αποκτήσετε και τις δύο ικανότητες μέσω εκτεταμένης κατάρτισης που θα περιλαμβάνει σχεδιαστικές εκφραστικές και τεχνικές λειτουργικές μεθόδους για ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα.

... [-]
Ιταλία Milan
Οκτώβριος 2019
ιταλικός
12 μήνες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
IUAD Accademia della Moda

Το διετές εξειδικευμένο μάθημα στην τέχνη ... [+]

Το διετές εξειδικευμένο μάθημα στην τέχνη

απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές, πτυχιούχους και πτυχιούχους στα ανθρωπιστικά μαθήματα ή στα μαθήματα επικοινωνίας και μάρκετινγκ που σκοπεύουν να ειδικεύονται στην κατεύθυνση της τέχνης ή της copywriting, με επικεφαλής επαγγελματίες του τομέα.

Το μάθημα σπουδών σαςI χρόνοδιδασκαλίες ΙΙ έτοςΤελική δοκιμή Πειραματιστείτε και εργαστείτε για να μάθετε... [-]
Ιταλία Naples
Οκτώβριος 2019
ιταλικός
Πλήρης παρακολούθηση
2 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαδικτυακό
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
IUAD Accademia della Moda

Η διετής περίοδος στοχεύει στην κατάρτιση ενός υψηλού επαγγελματικού προσωπικού ικανού να διαχειριστεί το σχεδιασμό και την ανάπτυξη συλλογών αξεσουάρ (δερμάτινα είδη και ... [+]

Η διετής περίοδος στοχεύει στην κατάρτιση ενός υψηλού επαγγελματικού προσωπικού ικανού να διαχειριστεί το σχεδιασμό και την ανάπτυξη συλλογών αξεσουάρ (δερμάτινα είδη και υποδήματα), τόσο από την άποψη της τεχνοτροπίας, της τεχνικής όσο και της παραγωγής. Παρέχει υποστήριξη στην έρευνα και την ανάλυση των τάσεων της μόδας και σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξης του προϊόντος: από την έρευνα των υλικών και τον ορισμό των μοντέλων, έως τον στιλιστικό σχεδιασμό, μέχρι τη δειγματοληψία, μέσω του ορισμού της μοντελοποίησης.... [-]

Ιταλία Naples
Οκτώβριος 2019
ιταλικός
Πλήρης παρακολούθηση
2 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαδικτυακό
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
IUAD Accademia della Moda

Το ιταλικό στιλ είναι κάτι μοναδικό και περιζήτητο σε όλο τον κόσμο, μαθαίνετε πώς να καθοδηγείτε τις εταιρείες στις διεργασίες εσωτερικοποίησης τους με το μάρκετινγκ και ... [+]

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το ιταλικό στιλ είναι κάτι μοναδικό και περιζήτητο σε όλο τον κόσμο, μαθαίνετε πώς να καθοδηγείτε τις εταιρείες στις διεργασίες εσωτερικοποίησης τους με το μάρκετινγκ και την επικοινωνία με τον Ιταλό κύριο στυλ.

Ωστόσο, προκειμένου να αναπτυχθούν ειδικές στρατηγικές για την ανάπτυξη των αγορών, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ πρέπει να αποκτήσουν τεχνικές και πολιτιστικές ικανότητες. Για να εγγραφείτε σε αυτό το πρόγραμμα, απαιτούμε πτυχίο πανεπιστημίου, άλλα προσόντα στη μόδα, το σχεδιασμό, τις φιλελεύθερες τέχνες ή ισοδύναμους τίτλους.... [-]

Ιταλία Milan
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά

https://youtu.be/udrZRYZ_wyw

https://youtu.be/BWDd6ffW62A

Address
Via G. Pica 62
Naples, Campania, Ιταλία
Address
Via Copernico 3
Milan, Lombardy, Ιταλία