IUAD Accademia della Moda

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με εμάς

Η Ακαδημία μας γεννήθηκε στη δεκαετία του '60, από μια ιδέα του ναπολιτάνιου τυριού Domenico Lettieri.

Η ιστορία ξεκίνησε στην δεκαετία του '50 στο Vico Equense, μια μικρή πόλη κοντά στο Sorrento γεμάτη με Αμερικανούς και Αγγλικούς τουρίστες και ηθοποιούς. Ο νεαρός Domenico Lettieri θα θαυμάσει τους κύριους, που επιθυμούν να είναι σαν τους.

Έτσι ξεκίνησε την έρευνά του στον τομέα της εκλεκτής περιποίησης και της προσαρμογής, καταλήγοντας ως μαθητευόμενος σε ένα μικρό κατάστημα ράφτη. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ράβδοι δεν ήθελαν να εκπαιδεύσουν τους νέους βοηθούς τους, οι οποίοι απλώς εργάζονταν για να τακτοποιήσουν.

Ο Ντομένικο γνώριζε ότι ο μόνος τρόπος για να μάθει κανείς κάτι ήταν να παρατηρήσει τον δάσκαλό του, προσπαθώντας να κλέψει όσο το δυνατόν περισσότερα μυστικά. Το πρώτο ένδυμα που γνώρισε ήταν το παραδοσιακό ναπολιτάνικο σακάκι.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σαπούνι του Νεάπολιτα είναι: οι ώμοι και τα μαλακά μανίκια, το κυματιστό μανίκι, οι τσέπες, οι μισές επενδύσεις ή η επένδυση καθόλου, οι πλευρικοί αεραγωγοί.

Από το κατάστημα ραπτικής μέχρι τη βιομηχανία

Στη δεκαετία του 60, ο Domenico είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μία από τις σημαντικότερες ιταλικές βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, τον Marzotto. Εκεί έμαθε ότι η προσαρμογή θα μπορούσε να γίνει μια βιομηχανία επειδή οι ράφτες δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν με την αυξανόμενη ζήτηση για επιλογή και άνεση. Ο Domenico Lettieri είδε μια αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματίες ράφτες και κατασκευαστές προτύπων που προέρχονται από τη βιομηχανία, μια χρυσή ευκαιρία για την ενίσχυση της προσαρμογής.

Ο Domenico ανακάλυψε μια νέα μέθοδο προσαρμογής, μια τεχνική γεωμετρικής σχεδίασης που αποφάσισε να αναπτύξει στη Νάπολη απλοποιώντας τη μαθηματική προσέγγιση. Αυτή η νέα παραλλαγή έγινε τότε μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέθοδο δημιουργίας προτύπων.

Η πατενταρισμένη μας μέθοδος

Η μέθοδος που δημιουργήθηκε από τον Domenico Lettieri αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο της Ακαδημίας και βασίζεται κυρίως στην απλούστευση. Η κατασκευή μοτίβων αρχίζει από μια βασική γεωμετρική προσέγγιση που είναι εύκολο να κατανοηθεί και είναι κατάλληλη για τις ανάγκες της βιομηχανίας.

Ο σχεδιασμός των μοτίβων έχει αποσυρθεί από τους βασικούς κανόνες του, προκειμένου να εξορθολογιστεί η διαδικασία από χαρτί σε ύφασμα.

Από τα σχολεία μέχρι την Ακαδημία

Από εκείνη τη στιγμή, ο Domenico Lettieri άνοιξε αρκετά σχολεία ραπτικής σε όλη την Ιταλία και εισήγαγε γυναικεία ρούχα γιατί οι καιροί άλλαζαν και οι γυναίκες άρχιζαν να διεκδικούν το ρόλο τους στην κοινωνία.

Σήμερα, το IUAD - Accademia della Moda είναι το μοναδικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νότο της Ιταλίας που αναγνωρίζεται από το ιταλικό Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστημίου και Έρευνας μεταξύ των ιδρυμάτων AFAM (ανώτατης εκπαίδευσης για τα τέχνες, τη μουσική και το χορό) για τα πτυχία του πτυχίου.

Η παράδοση των παραγωγών μας κρατιέται καθημερινά ζωντανή στην Ακαδημία. Προετοιμάζουμε τους φοιτητές μας να εγκαταλείψουν την Ακαδημία ως επαγγελματίες, επειδή τα σχέδια σπουδών τους σχεδιάζονται σύμφωνα με τη ζήτηση των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας και επειδή συμμετέχουν σε διάφορες πρακτικές δραστηριότητες, όπως εργαστήρια, εκθέσεις, συναντήσεις βιομηχανίας.

Από τη Νάπολη στο Μιλάνο

Πρόσφατα εγκαινιάσαμε ένα νέο υποκατάστημα σε ένα ιστορικό κτίριο στο Μιλάνο, από το σιδηροδρομικό σταθμό Milano Centrale.

Θεωρούμε αυτό το υποκατάστημα ως ορόσημο της ιστορίας μας, αφού το Μιλάνο φιλοξενεί πολλές σχολές μόδας και ακαδημίες και είναι και τιμή και πρόκληση να φέρουμε τη μοναδική μας οπτική γωνία, τη δημιουργικότητά μας και την παράδοση της παράδοσης στο Μιλάνο.

Τοποθεσίες

Νεάπολη

Address
Via G. Pica 62
Νεάπολη, Campania, Ιταλία

Μιλάνο

Address
Via Copernico 3
Μιλάνο, Λομβαρδία, Ιταλία

FAQ

Άλλη