Politecnico di Milano - Master School F.lli Pesenti

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Politecnico di Milano είναι ένα ιταλικό κρατικό πανεπιστήμιο επιστημονικού και τεχνολογικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1863 στο Μιλάνο με την ονομασία «Royal High Technical Institute». Τα πεδία μελέτης και επιστημονικής έρευνας περιλαμβάνουν τη μηχανική, την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό. Η Politecnico κυκλοφορεί τους ακαδημαϊκούς τίτλους πτυχίου, ειδίκευσης και ερευνητικού διδακτορικού τίτλου και είναι ο τόπος διεξαγωγής πολλών ερευνητικών προγραμμάτων διδακτορικών σπουδών και πανεπιστημιακών καθηγητών. Σήμερα το Πανεπιστήμιο έχει περίπου 36.000 σπουδαστές εγγεγραμμένους.

Η έκδοση του QS World University Rankings του 2015, μία από τις πιο γνωστές και γνωστές βαθμολογίες στα διεθνή πανεπιστήμια, τοποθετεί το Politecnico di Milano στα πεντακόσια καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και συγκεκριμένα τα διατάγματα που, για την περιοχή κατασκευής πολιτικών κατασκευών και για Η περιοχή σχεδιασμού, η Politecnico di Milano, βρίσκεται αντίστοιχα ως εξής:

- ΙΤΑΛΙΑ: 1η θέση (Πολιτικών Μηχανικών Κατασκευής) 1η θέση (Σχεδιασμός)
- ΕΥΡΩΠΗ: 4η θέση (Μηχανικός Πολιτικών Μηχανικών) 4η θέση (Σχεδιασμός)
- WORLD: 13η θέση (Civil-Construction Engineering) 11η θέση (Design)

Φερνάντο Μελόνι / Unsplash

παράδοση

Πολιτιστικό υπόβαθρο:
Η Ιταλία έχει περίπου τα δύο τρίτα της παγκόσμιας καλλιτεχνικής κληρονομιάς, μετά από δύο χιλιάδες χρόνια ηγεσίας στην ιστορία και τον πολιτισμό των σύγχρονων ευρωπαϊκών πολιτισμών. Είναι μια χώρα που περιλαμβάνει ιστορικές και σύγχρονες εξειδικεύσεις στον τομέα της αρχιτεκτονικής και της μηχανικής. Οι Σχολές Αρχιτεκτονικής και Μηχανικής του Πολυτεχνείου του Μιλάνου διατηρούνται και μεταβιβάζονται σε αυτές τις αριστεία από το 1863 μέχρι σήμερα, χωρίς διακοπή.


Οικονομικό υπόβαθρο:
Το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, μιας από τις οικονομικά ζωτικότερες περιοχές της Ευρώπης. σε αυτά τα χρόνια μιλάμε για τη "νέα Αναγέννηση για το Μιλάνο". Για πάνω από έναν αιώνα έχει σταθεροποιήσει τον οικονομικό και παραγωγικό ρόλο της, καθιστώντας τη μεγαλύτερη ιταλική χρηματοπιστωτική αγορά, καθώς και μία από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες της μόδας και του σχεδιασμού και την έδρα του Expo 2015. Η αριστεία της παραγωγής έχει γίνει ακόμη πιο θεμελιώδης για όλη την Ιταλία από όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 είχε έντονα αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία του έθνους μας και στην αγορά εργασίας της. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι εταιρείες αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό, ικανό να φέρει άμεσα ένα πραγματικό και συγκεκριμένο όφελος για την οργάνωση: μιλάμε για "ικανότητες απασχολησιμότητας" και "δεξιότητες απασχολησιμότητας".


Γεωγραφικό υπόβαθρο:
Η κεντρική θέση της Ιταλίας στη Μεσόγειο, μαζί με την επιμήκη μορφή της, με διαφορετικές κλιματολογικές, περιβαλλοντικές και σεισμικές συνθήκες, αποτελούν προκλήσεις για διαφοροποιημένες και καινοτόμες εφαρμογές μηχανικής και αρχιτεκτονικής.
Matteo Raimondi / Unsplash

καινοτομία

Οι προηγουμένως ανακεφαλαιωμένοι όροι και η θέληση της σχολικής διοίκησης επιτρέπουν την τοποθέτηση της σχολής Master F.lli Pesenti ως εκπαιδευτικού εργαλείου ικανού να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και την καινοτομία των επαγγελμάτων, ιδιαίτερα στον κόσμο των κατασκευών και Υποδομή.

Η διεθνοποίηση του επαγγέλματος του μηχανικού και του αρχιτέκτονα προτείνει συνεχώς εξελισσόμενες προκλήσεις λόγω των επιλογών σχεδιασμού, στις οποίες μια μηχανική και αρχιτεκτονική εργασία πρέπει να είναι βέλτιστη μεταξύ των διαφόρων πιθανών επιλογών, μερικές φορές σε αμοιβαία σύγκρουση μεταξύ τους.

Η Σχολή, χάρη στη συνεχή συνεργασία μεταξύ φορέων του ακαδημαϊκού κόσμου, αναγνωρισμένων κατασκευαστών και επαγγελματιών, επιτρέπει στους φοιτητές του Master να αντιμετωπίσουν όλες τις πτυχές των μεγάλων ιταλικών και διεθνών έργων, από την προκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας των επενδύσεων σε ακίνητα στο εργοτάξιο, αγγίζοντας όλες τις φάσεις του έργου, φτάνοντας στη διαχείριση του κτιρίου.

Η καινοτομία που χαρακτηρίζει το σχολείο μπορεί να διαβάσει στην προσφορά των 8 μαθήματα Master (όλα ανοιχτά και σε τριετείς πτυχιούχους και σε αλλοδαπούς φοιτητές), που ενεργοποιούνται για την επόμενη έκδοση 2016 - 2017 επίσης ONLINE. Αυτό επιτρέπει στην εκπαιδευτική παράδοση της Σχολής να φτάσει σε σπουδαστές σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντάς τους να ενημερωθούν και να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν και χωρίς να χρειάζεται να διακόψουν τις εργασιακές τους δραστηριότητες. Ξεκινώντας από το 2014-2015, η σχολή Master F.lli Pesenti επέκτεινε την προσφορά εκπαίδευσης, απευθυνόμενη επίσης σε εκείνους που επιθυμούν να ενημερώνονται επαγγελματικά, χωρίς να επιθυμούν να δεσμευτούν για ένα ολόκληρο έτος. Ως εκ τούτου, η Σχολή προτείνει, στους διάφορους τομείς που ανήκουν σε αυτήν, μαθήματα εξειδίκευσης 4 μηνών και μαθήματα CFP που αναγνωρίζουν τις Πιστοποιήσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης σε Μηχανικούς και Αρχιτέκτονες. Επιπλέον, το MOOC-Oriented ASP (Προχωρημένο Πρόγραμμα Σπουδών) έχει επίσης σημασία, το οποίο σε πολύ χαμηλή τιμή σας επιτρέπει να παρακολουθείτε όλα τα μαθήματα ενός μεταπτυχιακού τίτλου εξ ολοκλήρου σε απευθείας σύνδεση και χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο στη συγγραφή της τελικής διατριβής. Εκτός από τα μαθήματα που διοργανώνονται με κορυφαίες εταιρείες όπως η Autodesk, η Oracle και η Siemens. Και οι συνεργασίες με την Adecco και τη Manpower.Φερνάντο Μελόνι / Unsplash

Συνοπτικά

Ο στόχος της Master F.Lli Pesenti είναι να δημιουργήσει «απασχολησιμότητα», παρέχοντας εξειδικευμένες και καινοτόμες δεξιότητες στους μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες στους τομείς της διαχείρισης έργων, της διαχείρισης ενέργειας, της διαχείρισης BIM, της σεισμικής μηχανικής, της εγκληματολογικής μηχανικής και της βιωσιμότητας.

Όλοι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στη σχολή Master F.Lli Pesenti λειτουργούν με στόχο να καταστήσουν τη Σχολή μας σημείο αναφοράς τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στους τομείς των πολιτικών, των κατασκευών και της υποδομής.

Σήμερα, κατασκευαστικές εταιρείες, μηχανολογικές εταιρείες και επαγγελματικές επιχειρήσεις χρειάζονται ακριβώς αυτά: εξειδικευμένους επαγγελματίες που μπορούν να δημιουργήσουν αξία άμεσα, αποτελεσματικά και συγκεκριμένα.

Η φήμη και η παρουσία, με διάφορους τρόπους, των πολυάριθμων συνεργατών των Μεγάλων Ιταλικών και Διεθνών Έργων είναι η ψυχή των Δασκάλων μας. οι μαθητές εντάσσονται και καθοδηγούνται ενεργά σε αυτά τα έργα, τα πολυάριθμα προβλήματα των οποίων αποτελούν ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πεδίο για την κατάρτιση των επαγγελματιών που γνωρίζουν την ένωση, θεμελιώδους σημασίας για τη μελλοντική άρχουσα τάξη και απαραίτητη σήμερα μεταξύ της πανεπιστημιακής κατάρτισης και της τεχνολογικής επαγγελματικής καινοτομίας.

Οι Δάσκαλοι της Σχολής καθιερώνονται και αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο στον εξωτερικό κόσμο στο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές λαμβάνουν επαγγελματικές προσφορές πριν ολοκληρώσουν την εμπειρία του Δασκάλου. Η προσφορά επαγγελματικών θέσεων για μηχανικούς και αρχιτέκτονες που κατέχουν πτυχίο Master αυξάνεται διαρκώς στη Γραμματεία του Σχολείου.

Τοποθεσίες

Μιλάνο

Address
Piazza Leonardo da Vinci, 32
20133 Μιλάνο, Λομβαρδία, Ιταλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη