Rome University of Fine Arts (RUFA)

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

RUFA, πραγματικά όνειρα και συγκεκριμένα έργα

Το RUFA, το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Ρώμης, είναι ένα διεπιστημονικό, διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο - νομικά αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστημίου και Έρευνας (MIUR) - προσφέροντας έγκυρα, καινοτόμα μαθήματα στον τομέα της τέχνης, του σχεδιασμού και της επικοινωνίας. Το RUFA εργάζεται σε συνεργασία με αναγνωρισμένους επαγγελματίες και έγκριτους οργανισμούς, εξασφαλίζοντας παράλληλα την θεωρητική προετοιμασία των μαθητών του, επιπροσθέτως, στη συνεχή επικαιροποίηση της μεθοδολογικής επιχειρησιακής καθοδήγησης, διατηρώντας παράλληλα ένα έντονο μάτι στο χώρο εργασίας και τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς. Ιδρύθηκε το 1998 με στόχο να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες Ιταλών και ξένων φοιτητών και των ιδρυτών του, Maestro Alfio Mongelli, στο πλαίσιο της ίδιας Ακαδημίας και να προσφέρει προγράμματα Bachelor και Master of Arts που ανταποκρίνονται πλήρως στα σύγχρονα καλλιτεχνικά και πολιτισμικά πλαίσια , παρέχοντας μια καλλιτεχνική εκπαίδευση του υψηλότερου επιπέδου και ισχυρές, συγκεκριμένες μελλοντικές προοπτικές απασχόλησης.

Ενημέρωση και υποκίνηση προτάσεων κατάρτισης

Το RUFA προσφέρει ένα μεγάλο σύνολο προτάσεων κατάρτισης που περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο συναρπαστικές και υψηλής ζήτησης περιοχές σπουδών. Καθοδηγούμενοι και συμβουλευόμενοι από τους Προϊστάμενους του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και το Τμήμα Σχεδίασης και Εφαρμοσμένων Τεχνών / Νέες Τεχνολογίες Τεχνών, οι φοιτητές του RUFA μπορούν να επιλέξουν τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία από οκτώ διαφορετικά πτυχιακά προγράμματα Bachelor of Arts:

Ζωγραφική / Γλυπτική / Σκηνογραφία / Γραφιστική / Κόμικς και εικονογράφηση / Σχεδιασμός / Κινηματογράφος / Φωτογραφία.

Και από οκτώ προγράμματα σπουδών Master of Arts:

Πολυμέσα Τέχνη και Σχεδιασμός / Οπτική και Καινοτομία Σχεδιασμός / Animation Computer και Οπτικά Εφέ / Τέχνες Κινηματογράφου / Σκηνογραφία / Γλυπτική / Ζωγραφική / Γραφικές Τέχνες.

Για τους ηλικιωμένους και όλους τους φοιτητές που χρειάζονται περαιτέρω εξειδικευμένη κατάρτιση, η RUFA προσφέρει επίσης αρκετά βραχυπρόθεσμα μαθήματα, μαθήματα και προχωρημένα μαθήματα κατάρτισης.

Για πολλά χρόνια, η RUFA εργάστηκε εντατικά σε συνεργασία με το διάσημο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο KDU στη Μαλαισία, δημιουργώντας από κοινού ένα πρόγραμμα Master in Visual and Innovation Design. Μεταξύ των δύο πανεπιστημίων αναπτύχθηκε μια δυναμική, πολιτισμική ανταλλαγή και ανταλλαγή ιδεών και σχεδίων, με στόχο τον εκπαιδευτικό εμπλουτισμό των φοιτητών που εγγράφονται στα δύο ιδρύματα. Η αλληλοδιείσδυση μεταξύ αρχαίας και σύγχρονης παράδοσης είναι μόνο ένα πολιτιστικό κοστούμι το οποίο το πανεπιστήμιο της Ρώμης μοιράζεται με τον Μαλαισιανό ομόλογό του. Τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις μεταξύ των δύο ινστιτούτων ενισχύθηκαν περαιτέρω χάρη στα βραβεία υποτροφιών. Το Πανεπιστήμιο RUFA και το Πανεπιστήμιο KDU συμφωνούν απόλυτα για τις τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει αυτή η συνέργεια, και μάλιστα ο Hon Wei Min, Αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου της Μαλαισίας, δήλωσε ότι «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι σπουδαστές μας μπορούν να μάθουν πολύ μεγάλη αξία από RUFA που μπορεί στη συνέχεια να μεταφερθεί πίσω στο σπίτι. Και οι δύο χώρες μας έχουν μια εξαιρετικά αρχαία πολιτιστική κληρονομιά, σε συνδυασμό με ένα εξίσου ισχυρό πνεύμα καλλιτεχνικής έκφρασης, και η συνάντηση και η σύντηξη των δύο μπορεί να οδηγήσει μόνο σε πολλές νέες, θετικές ιδέες. Πιστεύουμε σε σας και εσείς πιστεύετε σε μας ".

Ο υποκείμενος στόχος είναι πάντα να κάνουμε τον εαυτό μας δεκτικό στην μόλυνση μεταξύ διαφορετικών γλωσσών, την εγκάρσια μετατόπιση, την έρευνα και τον πειραματισμό.

Μέθοδος κατά παραγγελία

Η προσέγγιση κατάρτισης RUFA βασίζεται σε μια διακεκριμένη και εξειδικευμένη διδακτική μέθοδο, η οποία στοχεύει να ενταχθεί στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών και στην επαγγελματική κατάρτιση.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους RUFA χρόνια, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια, εργαστήρια, βιωματικά μαθήματα, εκθέσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις. Αυτά είναι όλα σύγχρονα και αποτελεσματικά εργαλεία που φέρνουν τους σπουδαστές πιο κοντά στην πραγματικότητα του επαγγελματικού εργατικού δυναμικού. Για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις σπουδές τους, το RUFA ενθαρρύνει τους μαθητές να εκμεταλλευτούν τις διαθέσιμες ευκαιρίες, να δημιουργήσουν ένα στέρεο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο. Στη συνέχεια, μπορούν να δημιουργήσουν μια εμπνευσμένη τέχνη που συνδυάζει τη διεπιστημονική μόλυνση, τον εγκάρσιο εμπλουτισμό και τον καινοτόμο πειραματισμό.

Επειδή η RUFA είναι σύγχρονη, στοχεύει να διδάσκει και να εκπαιδεύει με την καρδιά της που στηρίζεται στην παράδοση και το μυαλό της προβάλλεται στο μέλλον.

Σπούδασε στη Ρώμη

Ανατρέχοντας στο χρόνο, προς το μέλλον

Η μελέτη δημιουργικών τεχνών σε μια ατμόσφαιρα μολυσμένη από ερεθίσματα και προωθήσεις με την υψηλότερη δυνατή συνάφεια προσφέρει ανεκτίμητα πλεονεκτήματα. Η Ρώμη ήταν το ιδανικό λίκνο της Αναγέννησης και, μέχρι σήμερα, η ιστορική και καλλιτεχνική κληρονομιά της πόλης είναι ένα έμβλημα παγκόσμιας φήμης. Ωστόσο, η Ρώμη είναι επίσης μια συνεχώς μεταβαλλόμενη πόλη, όπου δυναμικές, συναρπαστικές νέες γλώσσες την καθιστούν μια σκηνή για νέες, συναρπαστικές σύγχρονες τάσεις. Η μεγάλη ποικιλία που προσφέρεται στα μουσεία και στις γκαλερί της πόλης είναι η πιο προφανής απόδειξη για αυτό. Πράγματι, η Ρώμη μπορεί να υπερηφανεύεται όχι μόνο για ένα περίφημο κλασσικό προνόμιο, αλλά και για ένα διεγερτικό ημερολόγιο εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που εμπίπτουν στο πεδίο των νέων τάσεων και κυμαίνονται από την τέχνη μέχρι τη μουσική και ακόμη και την εργασία γελοιογραφίας.

Μην περάσετε από την ευκαιρία να μελετήσετε στη μέση του κινητήρα στροβίλων καλλιτεχνικών ερεθισμάτων που είναι η Ρώμη. Μελετώντας εδώ σημαίνει να μπείτε στην ιστορία του μέλλοντος!

Τοποθεσίες

Ρώμη

Address
Sede Centrale
Via Benaco, 2

Ρώμη, Λάτσιο, Ιταλία

Ρώμη

Address
Via Taro, 14
Ρώμη, Λάτσιο, Ιταλία

Ρώμη

Address
Via Degli Ausoni, 7
Ρώμη, Λάτσιο, Ιταλία

Ρώμη

Address
Via Benaco, 12
Ρώμη, Λάτσιο, Ιταλία

Ρώμη

Address
Via Benaco, 1b
Ρώμη, Λάτσιο, Ιταλία

Ρώμη

Address
Via Lariana, 14
Ρώμη, Λάτσιο, Ιταλία

Ρώμη

Address
Via Lariana, 8
Ρώμη, Λάτσιο, Ιταλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη