University of Parma

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το University of Parma είναι κρατικό πανεπιστήμιο. Ως εκ τούτου, είναι αυτοδιοικούμενο και διαθέτει διοικητική, οργανωτική και λογιστική αυτονομία, παρέχοντας υπηρεσίες στο ευρύ κοινό. Στις 13 Μαρτίου 962, ο αυτοκράτορας Ottonian I παραχώρησε στον επίσκοπο της Πάρμας Uberto την έναρξη του πανεπιστημίου στο «δίπλωμα» - ένα έγγραφο που χορήγησε στον επίσκοπο την εξουσία να διατάξει και να εκλέξει νομικούς ηγέτες («eligere et ordinare notarios») . Αυτό το έγγραφο ήταν το θεμέλιο της δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που θα κράτηζε αιώνες αργότερα και εξακολουθεί να διατηρείται στα Αρχεία του Επισκόπου στην Πάρμα σήμερα.

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει 18 Τμήματα, 35 μαθήματα πρώτου βαθμού, 6 μαθήματα ενός κύκλου, 38 δευτερόλεπτα μαθήματα , καθώς και πολλά μεταπτυχιακά σχολεία, Μεταπτυχιακά Μαθήματα Εκπαίδευσης Καθηγητών, διάφορα Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Διδακτορικά.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μαθήματα Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Οικονομικών, Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, Τροφίμων και Γεωργίας, Νομικών και Κοινωνικών Σπουδών, Μαθηματικών Φυσικών και Φυσικών Επιστημών, Ιατρικής και Χειρουργικής, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής.

Το ιδανικό μέγεθος του Πανεπιστημίου (30.000 φοιτητές, περισσότεροι από 5.000 απόφοιτοι ετησίως και περίπου 2.000 καθηγητές και μέλη του προσωπικού) και οι συνθήκες διαβίωσης στην Πάρμα προσελκύουν μεγάλο αριθμό φοιτητών από όλη την Ιταλία. Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των εγγεγραμμένων φοιτητών μας προέρχονται από έξω από την Πάρμα και την επαρχία της Πάρμας, η οποία τοποθετεί το Πανεπιστήμιο στην υψηλότερη βαθμίδα για την προσέλκυση των περισσότερων μη κατοίκων φοιτητών σε εθνικό επίπεδο.

Οι διαφορετικές τοποθεσίες του Πανεπιστημίου επιτρέπουν στους σπουδαστές να σπουδάσουν σε άνετες και αποδοτικές δομές κοντά σε χώρους πρασίνου, όπως η Campus : μια περιοχή 77 εκταρίων νότια της πόλης που φιλοξενεί επιστημονικά τμήματα, η πανεπιστημιούπολη μας αποτελείται από τμήματα, σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας , άνετους χώρους μελέτης, τεχνολογικά προηγμένα εργαστήρια και κέντρο CNR - καθώς και αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακό κέντρο και καντίνα. Αυτός ο σημαντικός συνδυασμός δομών και ανθρώπων είναι απολύτως μοναδικός στην ιταλική πανεπιστημιακή σκηνή.

Ο άλλος Πανεπιστημιακός οικισμός βρίσκεται στην καρδιά της πόλης με το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου που στεγάζει το γραφείο του πρύτανη, τα διοικητικά γραφεία και το Νομικό Τμήμα. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται και το ιατρικό σχολείο, στο νοσοκομείο, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, το Τμήμα Τεχνών, Γραμμάτων, Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών και το Τμήμα Αρχαίας Πολιτισμού, Φιλοσοφίας, Εκπαίδευσης και Σύγχρονης Γλώσσας. Τέλος, το Τμήμα Κτηνιατρικής βρίσκεται στα άμεσα βορειοδυτικά προάστια της πόλης.

Στην καρδιά της πόλης, το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου στεγάζει το γραφείο του πρύτανη, τα διοικητικά γραφεία και το νόμο. Η Ιατρική Σχολή είναι επίσης στην πόλη, που βρίσκεται στο Νοσοκομείο, ενώ τα Οικονομικά και οι Πολιτικές Επιστήμες βρίσκονται δίπλα στο Parco Ducale. Οι Τέχνες, η Φιλοσοφία και η Ψυχολογία έχουν τις πανεπιστημιουπόλεις τους στο παλιό κέντρο της πόλης και η Κτηνιατρική Ιατρική βρίσκεται στα άμεσα βορειοδυτικά προάστια της πόλης.

Οι δραστηριότητες και οι εγκαταστάσεις του University of Parma προσελκύουν τη συμμετοχή ενός συνεχώς αυξανόμενου φοιτητικού σώματος. Υπάρχουν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας για να βοηθήσουν τους μαθητές με τις επιλογές που σχετίζονται με το πανεπιστήμιο, τις καλές σχέσεις με τα ξένα πανεπιστήμια και την έντονη ανταλλαγή φοιτητών όσον αφορά τα κοινοτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων πολλών διαθέσιμων υποτροφιών. Οι βιβλιοθήκες, τα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και τα σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο, οι φοιτητικές εστίες και οι εγκαταστάσεις κυλικείων, οι μερικώς απασχολούμενες θέσεις εργασίας, οι πολιτιστικές δραστηριότητες, ο αριθμός χωρίς χρέωση και η συμβουλευτική σταδιοδρομίας μετά την αποφοίτηση είναι όλα διαθέσιμα στους φοιτητές - μαζί με συνεντεύξεις και βραχυπρόθεσμα μαθήματα να βρουν δουλειες.

Πολλές εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες στους σπουδαστές για να βελτιώσουν την ποιότητα των σπουδών τους και της πανεπιστημιακής ζωής. Ορισμένες από αυτές είναι οι δωρεάν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ad hoc για φοιτητές με ειδικές ανάγκες, μαθήματα γλωσσών στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών. Οι φοιτητές μπορούν επίσης να εγγραφούν για εξετάσεις μέσω του Διαδικτύου, να φορτώσουν διοικητικές φόρμες ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που παρέχεται σε κάθε φοιτητή από το Πανεπιστήμιο, δημιουργώντας έτσι ένα γρήγορο και ακριβές κανάλι επικοινωνίας.

Ο ιστότοπος University of Parma προσφέρει στους φοιτητές τακτικά ενημερωμένες πληροφορίες και την ιδανική διεπαφή επικοινωνίας με το Πανεπιστήμιο.

Οι μαθητές έχουν και πολλές ευκαιρίες σε αθλήματα που διοργανώνονται από το University of Parma CUS με μαθήματα σε όλους τους κλάδους σε μια σειρά από δομές - πισίνα, αθλητικό στίβο, γήπεδα τένις, γήπεδα ποδοσφαίρου, αυλή γκολφ, γήπεδα μπάσκετ, γήπεδα ράγκμπι κ.λπ.

Μουσεία, όπως το CSAC στην Abbazia of Paradigna ( www.csacparma.en ) με μια εντυπωσιακή συλλογή ιταλικών έργων τέχνης (από το σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική, την εικονογράφηση, τη διαφήμιση, τη φωτογραφία), τους Βοτανικούς Κήπους, τα μουσεία Φυσικών Επιστημών και άλλες επιστημονικές συλλογές , τότε η πανεπιστημιακή χορωδία: αυτές είναι οι πολιτιστικές δραστηριότητες και επίσης οι ευκαιρίες σπουδών.

Οι Διεθνείς Φοιτητές θα είναι ευπρόσδεκτοι στο Erasmus και στο Διεθνές Σπίτι κοντά στην εκκλησία San Francesco στην καρδιά της πόλης και θα επωφεληθούν από τα μαθήματα ιταλικής γλώσσας που διδάσκονται ιδιαίτερα για να βοηθήσουν στην ακαδημαϊκή μελέτη.

Δύο από τα μαθήματα βαθμού ΙΙ διδάσκονται πλήρως στα αγγλικά, ενώ υπάρχει μια αυξανόμενη προσφορά αγγλικών που διδάσκονται μαθήματα στο μάθημα Αρχιτεκτονικής Master of Science, στα μαθήματα Μηχανικών και στα μαθήματα Ανθρωπιστικών σπουδών.

Τοποθεσίες

Πάρμα

Address
Πάρμα, Emilia-Romagna, Ιταλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη