University of Pavia

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το University of Pavia . Προώθηση της γνώσης από το 1361

Το University of Pavia είναι ένα από τα παλαιότερα ακαδημαϊκά ιδρύματα στον κόσμο, που ιδρύθηκε το 1361. Pavia ήταν μια πόλη-πανεπιστημιούπολη από την ίδρυσή ακόμα και του σήμερα προσφέρει 24.000 φοιτητές του μια εμπειρία μοναδική στην Ιταλία και σπάνια στην Ευρώπη: μελέτη σε 20 πανεπιστημιακά κολέγια που είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητες από τη διοικητική δομή του Πανεπιστημίου. Το University of Pavia καλύπτει όλα τα μαθήματα και αποτελείται από 18 Τμήματα που προσφέρουν προγράμματα σπουδών σε όλα τα επίπεδα, από πτυχία Bachelor έως Διδακτορικά. Η Παβία είναι μια μικρή πόλη στη βόρεια Ιταλία με 70.000 κατοίκους και πάνω από 24.000 μαθητές. Βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα νότια του Μιλάνου, από περιφερειακά και προαστιακά τρένα, κάθε 10 λεπτά. Η Pavia βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση από τα ελβετικά σύνορα, το Κόμο και τις λίμνες, καθώς και τη Γένοβα και την ακτή της Λιγουρίας. Ιδρύθηκε στις ρωμαϊκές εποχές, ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου των Λομβαρδών για πάνω από δύο αιώνες και αυτή η συναρπαστική κληρονομιά από στενά δρομάκια, αρχαίες εκκλησίες, κομψά κτίρια παραμένει άθικτη και ζωντανή μέρα και νύχτα με τους μαθητές να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους σημεία συνάντησης. Η πολιτιστική ζωή στην Παβία είναι έντονη, με 19 μουσεία και συλλογές (14 στο Πανεπιστήμιο), 2 πολιτιστικά κέντρα, 4 δημόσιες βιβλιοθήκες και 18 πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, 4 κινηματογράφοι και θέατρα, 10 κοινωνικο-πολιτιστικές αίθουσες συνεδριάσεων, ένα μουσικό κολλέγιο και 2 σχολές πολιτών μουσική και τέχνες. Η ζωή στην Παβία είναι ευχάριστη και οικονομικά προσιτή, ιδιαίτερα σε σύγκριση με το πολύ υψηλότερο κόστος στέγασης και διαμονής στο Μιλάνο και σε άλλα αστικά κέντρα στη Λομβαρδία. Η πανεπιστημιούπολη της Παβίας προσφέρει μια μοναδική πανεπιστημιακή εμπειρία σε φοιτητές που μπορούν να απολαύσουν αμέτρητες εκδηλώσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, συναυλίες και αθλητικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα

Το σύστημα κολέγιο: μοναδικό στην Ιταλία

Η Παβία, όπως και η Οξφόρδη και το Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα Κολλεγίου στην Ιταλία , που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Κάθε ένα από τα 20 κολέγια της Pavia, το οποίο συνολικά φιλοξενεί περίπου 2.000 μαθητές, έχει τη δική του ιδιαίτερη ιστορία και ευκαιρίες να προσφέρει, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πολλά προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό και σε αθλητικές δραστηριότητες.

Το Ινστιτούτο Προχωρημένης Μελέτης (IUSS) προσφέρει επιπλέον μαθήματα στους σπουδαστές με την καλύτερη απόδοση από τα κολέγια μας. Αυτά τα προχωρημένα προγράμματα για υψηλόβαθμα οργανώνονται ανά θέμα σε τέσσερις διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς: Ανθρώπινες Επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες, Επιστήμη & Τεχνολογία και Βιοϊατρικές Επιστήμες. Οι μαθητές που ολοκληρώνουν επιτυχώς τις σπουδές τους στο IUSS αποκτούν ένα επιπλέον δίπλωμα, παράλληλα με το πτυχίο τους Η κολεγιακή ζωή στοχεύει στη δημιουργία μιας ανοιχτής κοινότητας όπου παίζουν ρόλο τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα, οι παραδοσιακές εκδηλώσεις, τα πάρτι και οι αθλητικοί ανταγωνισμοί Στο κολέγιο οι φοιτητές μπορούν επίσης να δημιουργήσουν το πρώτο τους επαγγελματικό δίκτυο. Η πρόσβαση σε κολέγια βασίζεται σε κριτήρια αξιοκρατίας και σε σύστημα αμοιβών βάσει γονικού εισοδήματος. Σήμερα, η Παβία μπορεί να βασιστεί σε 4 κολέγια με βάση την αξία. 12 δημόσια κολέγια · και 4 ιδιωτικά κολέγια.

Παβία, η πόλη του αθλητισμού

Για την Pavia, ο τίτλος «Ευρωπαϊκή πόλη του αθλητισμού 2014» χρησιμεύει ως αξίωτη διεθνής αναγνώριση για τη διαρκή αριστεία στον αθλητισμό . Το Πανεπιστημιακό Αθλητικό Κέντρο (CUS) προωθεί τον αθλητισμό μεταξύ των φοιτητών που είναι εγγεγραμμένοι στο πανεπιστήμιο προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων και διοργανώνοντας πρωταθλήματα και πρωταθλήματα. Με τις ομάδες του, η CUS Pavia συμμετέχει σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς όπως οι Παγκόσμιοι Αγώνες του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, ο αθλητισμός στην Παβία σημαίνει:

 • Ολυμπιακή και παγκόσμια πρωτάθλημα σε επίπεδο κωπηλασίας
 • Κούρσα κωπηλασίας Pavia-Oxford-Cambridge-Pisa
 • Πανεπιστημιακά πρωταθλήματα στο κύριο ομαδικό άθλημα
 • Διαγωνισμοί Intercollege
 • Αθλητικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές με ειδικές ανάγκες
 • Εγκαταστάσεις σχεδιασμένες για τη σωματική ευεξία όλων των φοιτητών, ενσωματωμένες στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Pavia, πόλη υγείας, τεχνολογίας και έρευνας

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει 17 διεθνή προγράμματα διδακτορικών διατριβών που οργανώνονται σε 5 μακροοικονομικές περιοχές: • Επιστήμη και Τεχνολογία • Επιστήμη Τεχνολογία • Επιστήμες της Ζωής • Ανθρωπιστικές Επιστήμες • Κοινωνικές Επιστήμες Το University of Pavia έχει πράγματι παράδοση έρευνας κορυφαίου επιπέδου και αριθμεί τρεις νικητές βραβείων Νόμπελ καθηγητές (Camillo Golgi, Giulio Natta και Carlo Rubbia). Ο Alessandro Volta, ο Albert Einstein, ο Gerolamo Cardano και ο Ugo Foscolo έχουν επίσης διδάξει εδώ. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί ενεργό υποστηρικτή της έρευνας σε συνεργασία με τα πιο αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως, καθιστώντας την Pavia σύγχρονο τεχνολογικό κέντρο για την προηγμένη έρευνα για τη μείωση του σεισμικού κινδύνου (EUCENTRE), της θεραπείας του καρκίνου (CNAO) και της πυρηνικής ενέργειας (LENA). Στο Παβία εδρεύουν επτά ερευνητικά κέντρα και 21 διαφορετικά κέντρα σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα, εκτός από 42 διυπηρεσιακά ερευνητικά κέντρα που διεξάγουν διεπιστημονική βασική και εφαρμοσμένη έρευνα. Υποστηρίζει επίσης πρωτοβουλίες εκκίνησης και spin-off: 25 που παράγονται μόνο κατά το παρελθόν έτος. Οι ερευνητικές δραστηριότητες έχουν οδηγήσει σε 7 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας το 2013. Το Πανεπιστήμιο έχει μόλις ξεκινήσει μια νέα διαδικασία επιλογής των εμβληματικών έργων και έχει πρόσφατα εγκαινιάσει το Universitiamo: την πρώτη ιταλική πλατφόρμα του πανεπιστημιακού προγράμματος.

Το University of Pavia συνδυάζει επίσης έρευνα και θεραπεία σε τρία κορυφαία πανεπιστημιακά νοσοκομεία όπου απασχολούνται περίπου 12.000 επαγγελματίες. Το 1987 το Πανεπιστήμιο ίδρυσε το Κέντρο Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης (CICOPS ) . Προσφέροντας υποτροφίες και υποστηρίζοντας κοινές μελέτες και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, η CICOPS εργάζεται για τη δημιουργία ενός συνεχώς αυξανόμενου δικτύου διεθνών επαφών, το οποίο περιλαμβάνει ξένα πανεπιστήμια, κυβερνήσεις και διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις. Από το 1998, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 200 υποτροφίες σε ακαδημαϊκούς από 55 διαφορετικές χώρες για να πραγματοποιήσουν έρευνα στην Παβία.

Η διεθνής διάσταση

Το University of Pavia είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία των σπουδαστών του για τη δια βίου μάθηση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε έναν όλο και πιο πολύπλοκο και διαφορετικό κόσμο. Για να εξοικειωθούν οι σπουδαστές και το προσωπικό με την παγκόσμια διάσταση των σημερινών διεθνών σχέσεων, υπάρχουν περισσότερα από 200 προγράμματα ανταλλαγών σε διάφορα μέρη του κόσμου. Τα προγράμματα κινητικότητας όπως το πρόγραμμα Erasmus για σπουδές και πρακτική άσκηση, το Ταμείο Συνεργασίας και Γνώσης και πολλά άλλα διεθνή προγράμματα της ΕΕ και των χωρών εκτός ΕΕ προσφέρουν επιχορηγήσεις τόσο σε εξερχόμενους όσο και σε εισερχόμενους, τοπικούς και ξένους φοιτητές. Κάθε χρόνο αρκετές εκατοντάδες συμμετέχοντες επωφελούνται από αυτές τις ευκαιρίες και έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν μια πολύτιμη διεθνή διάσταση στο πρόγραμμα σπουδών τους. Η διεθνής στρατηγική του University of Pavia θέτει τρεις σαφείς στόχους για να διατηρήσει και να ενισχύσει τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων με έντονη έρευνα στην Ευρώπη:

 • Ενσωμάτωση της διεθνοποίησης στις βασικές μας διδακτικές και ερευνητικές δραστηριότητες
 • Δημιουργία βιώσιμης πρόσληψης διεθνών φοιτητών υψηλής ποιότητας
 • Ανάπτυξη και διατήρηση ποιοτικών στρατηγικών εταιρικών σχέσεων καθώς και κοινών προγραμμάτων με εταίρους σε όλο τον κόσμο

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Το University of Pavia δημιουργήθηκε αρχικά γύρω από τις σχολές νομικών και ανθρωπιστικών σπουδών, ακολουθούμενη σύντομα από την ιατρική. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η σειρά μαθημάτων που προσφέρονται επεκτάθηκε στις φυσικές επιστήμες, στις αγνές επιστήμες, στη μηχανική, στις πολιτικές επιστήμες και στη φαρμακολογία και, πιο πρόσφατα, στην ψυχολογία, την επικοινωνία και τις αθλητικές επιστήμες, επιβεβαιώνοντας έτσι την πρόσκληση της Pavia ως πολυεπιστημονικό πανεπιστήμιο. Το University of Pavia προσφέρει 83 μαθήματα (τόσο Bachelor όσο και Master ) στα:

 • Μηχανική και Αρχιτεκτονική
 • Μαθηματικά, Φυσική και Φυσικές Επιστήμες
 • Οικονομικά
 • Νόμος
 • Φάρμακο
 • Λογοτεχνία, Γλώσσες και Φιλοσοφία
 • Φαρμακολογία Επαγγέλματα Υγείας
 • Πολιτικές επιστήμες
 • Ψυχολογία
 • Μελέτες επικοινωνίας
 • Αθλητικές επιστήμες
 • Μουσικολογία
 • Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έντεκα διεθνή προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που διδάσκονται στα αγγλικά από ακαδημαϊκό προσωπικό και καθηγητές που επισκέπτονται - διεθνοποιούν το πανεπιστήμιο από μέσα και σηματοδοτούν σημαντική αύξηση του αριθμού των ξένων φοιτητών:

1 Μεταπτυχιακό δίπλωμα (6 έτη): Ιατρική και Χειρουργική

10 διδακτορικά μεταπτυχιακά μαθήματα αγγλικών:

Το University of Pavia προσφέρει επίσης ένα έτος ίδρυσης , ένα προπαρασκευαστικό μάθημα προσαρμοσμένο στους υποψήφιους σπουδαστές που επιθυμούν να αποκτήσουν προπτυχιακούς τίτλους στο University of Pavia , ειδικά σχεδιασμένο για φοιτητές που δεν πληρούν τα ελάχιστα 12 έτη σχολικής φοίτησης.

Το University of Pavia ξεχωρίζει για τον μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών σπουδών του, από προγράμματα που βασίζονται στην έρευνα έως τα μαθήματα που αποσκοπούν στην είσοδο σε συγκεκριμένα επαγγέλματα:

 • 29 μεταπτυχιακά μαθήματα που κυμαίνονται από τον τομέα της ιατρικής, της υγείας και της φαρμακευτικής μέχρι τον τομέα της επιστήμης. Ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ αυτών είναι τα πρωτοποριακά θέματα που μελετήθηκαν σε πολύ εξειδικευμένους τομείς καθώς και η διεπιστημονική προσέγγιση που υιοθετήθηκε.
 • 17 Διεθνή διδακτορικά προγράμματα οργανώθηκαν σε 5 μακροοικονομικές περιοχές (Επιστήμη & Τεχνολογία, Επιστήμη Μηχανική, Επιστήμες της Ζωής, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες) και 4 Κοινά διδακτορικά μαθήματα με πανεπιστήμια της ΕΕ.
 • 51 Σχολεία ιατρικής ειδικότητας
 • 1 Σχολή Ειδίκευσης για τα Νομικά Επαγγέλματα

Μαθήματα Master, προχωρημένα μαθήματα κατάρτισης και προγράμματα διδακτορικών διατριβών προσφέρονται επίσης από το Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών της Pavia (IUSS).

Κατά τη διάρκεια αυτής της ασυνήθιστης κατάστασης που προκλήθηκε από το Covid-19, το University of Pavia ενεργοποίησε τις ακόλουθες εξαιρετικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της διδακτικής και των φοιτητών κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Διαλέξεις

Διαλέξεις παρέχονται μέσω εργαλείων ηλεκτρονικής μάθησης. Οι διαλέξεις παρέχονται ως αρχεία ήχου / βίντεο, με διαφάνειες ή άλλο ψηφιακό διδακτικό υλικό και ακόμη και μέσω ζωντανής ροής μέχρι τα τέλη Ιουνίου και πιθανώς ακόμη και μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής σε εξ αποστάσεως διαλέξεις, ανατρέξτε σε αυτό το βίντεο-σεμινάριο

Σύνδεσμος προς την πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του University of Pavia : http://idcd.unipv.it/kiro3/

Εξετάσεις

Οι προφορικές και γραπτές εξετάσεις πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας κατάλληλα εργαλεία και λογισμικό (Skype, Zoom, Google Hangouts). Εκμάθηση γραπτών εξετάσεων ( href = "http://news.unipv.it/?p=47200 ).

Εξετάσεις αποφοίτησης

Οι εξετάσεις αποφοίτησης πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας το Skype ή άλλα εργαλεία διαδικτυακής διάσκεψης. Η αίτηση για αποφοίτηση, διατριβή και άλλα απαιτούμενα έγγραφα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά ( href = "https://web.unipv.it/come-procedere-con-la-domanda-di-laurea/ ).

Πανεπιστημιακή αμοιβή

Η προθεσμία για την πληρωμή του πανεπιστημιακού τέλους αναβλήθηκε στις 30 Μαΐου ( href = "http://news.unipv.it/?p=46928 ).

Βιβλιοθήκες

 • Οι βιβλιοθήκες είναι κλειστές, αλλά είναι διαθέσιμες απομακρυσμένες υπηρεσίες από το Πανεπιστήμιο και εξωτερικοί πόροι.
 • Πανεπιστημιακή βάση δεδομένων ψηφιακών δημοσιεύσεων ( href = "http://biblioteche.unipv.it/home/risorse/banche-dati )
 • Περιοδικά ( href = "http://sfx.unipv.it/az/unipv )
 • Ηλεκτρονικά βιβλία ( href = "http://sfx.unipv.it/azbook/unipv )
 • Εκδόσεις ανοικτής πρόσβασης στην Παγκόσμια Ψηφιακή Βιβλιοθήκη ( href = "https://www.wdl.org/en/ )
 • Δίκτυο ψηφιακών βιβλιοθηκών της Ιταλίας που περιέχει ηλεκτρονικά βιβλία, περιοδικά, μουσική και ηχητικά βιβλία από όλο τον κόσμο. Ιστότοπος MediaLibraryOnLine (MLOL) (https://openweb.unipv.it/openweb/mlol/), MediaLibraryOnLine Lomellina ( href = "https://lomellinapavese.medialibrary.it/home/cover.aspx ). Ορισμένες υπηρεσίες είναι δωρεάν, Άλλες υπηρεσίες απαιτούν δωρεάν συνδρομή.
 • Για πληροφορίες επικοινωνήστε με bonetta@comune.pv.it .

Μείνετε υγιείς, παραμείνετε δραστήριοι και ασκηθείτε στο σπίτι

 • Το αθλητικό κέντρο CUS Pavia ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Train @ Home», η οποία αποτελείται από δύο τύπους διαδικτυακών συνεδριών: «Εκπαίδευση» για να παραμείνετε υγιείς και σε φόρμα, και «μάθημα από απόσταση» για παρακολούθηση μαθημάτων και προπόνησης σε εικονικά δωμάτια όπου οι μαθητές μπορούν αλληλεπιδρά με εκπαιδευτές. Τα μαθήματα και η κατάρτιση προγραμματίζονται κάθε εβδομάδα και διατίθενται στον ιστότοπο ( href = "http://www.cuspavia.org/trainhome-con-il-cus-pavia/ ) του CUS Pavia.
 • Οι μαθητές του Προγράμματος Πτυχίων Φυσικών Επιστημών και του Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Μηχανικής Δραστηριότητας (Laboratorio di Attività Motoria Adattata, LAMA) ετοίμασαν μια λίστα αναπαραγωγής YouTube που περιέχει ασκήσεις για εκπαίδευση και παραμονή σε φόρμα. Μπορείτε να βρείτε βίντεο σε αυτήν τη σελίδα href = "https://www.youtube.com/playlist?list=PLihdBaXFbcCYrvo73BspACYMlZFXLeXOr .

Συχνές ερωτήσεις Ιστοσελίδα

Τοποθεσίες

Pavia

Università di Pavia Facoltà di Farmacia

Address
Corso Strada Nuova, 65
27100 Pavia, Λομβαρδία, Ιταλία
Ιστότοπος
Τηλέφωνο
+39 0382 987370

Μιλάνο

Address
Μιλάνο, Λομβαρδία, Ιταλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Master
Μεταπτυχιακό Επιστημών (MSc)
Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Υποβολή ερώτησης

Άλλη