Università degli Studi di Udine

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Πανεπιστήμιο του Udine ιδρύθηκε το 1978 στο πλαίσιο του σχεδίου ανασυγκρότησης του Friuli μετά τον σεισμό το 1976. Σκοπός του ήταν να παρασχεθεί στην Friulian κοινότητα ένα ανεξάρτητο κέντρο προηγμένης κατάρτισης σε πολιτιστικές και επιστημονικές σπουδές.

Το Πανεπιστήμιο έχει σήμερα τα ακόλουθα πτυχιακά προγράμματα: Γεωργία, Οικονομία, Μηχανική, Νομικά, Σύγχρονα Γλώσσες, Επικοινωνία και Κατάρτιση, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Ιατρική και Χειρουργική και Μαθηματικά, Πληροφορική και Πολυμέσα.

Το Πανεπιστήμιο συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και προσωπικού με πανεπιστήμια εντός της ΕΕ και επί του παρόντος ασχολείται στενά με πολλά πανεπιστήμια από την Ανατολική Ευρώπη και άλλες χώρες εκτός της ΕΕ. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο είναι περίπου. 17000.

Το Udine και το Πανεπιστήμιο του αποτελούν σημείο αναφοράς σε μια περιοχή η οποία είναι ιστορικά τόπος συνάντησης και σταυροδρόμι διαφόρων κόσμων και πολιτισμών. Γεωγραφικά τοποθετημένο στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Πανεπιστήμιο του Udine διαδραματίζει ενεργό ρόλο σε ένα στενό δίκτυο σχέσεων, δεσμευμένο να μοιραστεί τις γνώσεις και τις ιδέες του. Από την ίδρυσή της, το Πανεπιστήμιο του Udine ακολουθεί την πολιτική διεθνοποίησης, με στόχο την προετοιμασία των φοιτητών και τη δημιουργία σχέσεων και εταιρικών σχέσεων με πανεπιστήμια και ιδρύματα στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο Udine συνεργάζεται όχι μόνο εντός της Ευρώπης, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μακροχρόνιες σχέσεις με την Αφρική, την Ινδία και την Κίνα.

119239_pexels-photo-1438084.jpegBuro Millennial / Pexels

Γιατί UNIUD

Το UNIUD είναι ένα νεανικό δυναμικό πανεπιστήμιο, του οποίου η αποστολή, από την ίδρυσή του το 1978, ήταν να προωθήσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσδίδοντας γνώση και δημιουργώντας νέες ιδέες στην αιχμή της κοινωνίας.

Το κλειδί για την επιτυχία μας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο είναι η ποιότητα και ο ενθουσιασμός όλων των συνιστωσών του.

Εκτιμούμε την αξία

Κάθε χρόνο οι καλύτεροι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου απολαμβάνουν επιχορηγήσεις που περιλαμβάνουν μειώσεις διδάκτρων για εγγραφή σε μαθήματα μεταπτυχιακού τίτλου και διευκόλυνση σε προγράμματα τοποθέτησης θέσεων εργασίας.

Νου-Πλήρως

Η UNIUD προσφέρει διάφορες υπηρεσίες για να εξασφαλίσει την ευημερία των σπουδαστών της, έτσι ώστε να βοηθήσει εκείνους που έχουν προβλήματα προσαρμογής στην πανεπιστημιακή ζωή ή εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Περιλαμβάνουν δωρεάν εργαστήρια για τη διαχείριση του άγχους, τις μεθόδους μελέτης, τις αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας, την προσοχή και τον διαλογισμό.

Μάθηση στην καρδιά της Ευρώπης

Το Πανεπιστήμιο Udine, που βρίσκεται στην Udine, μια πόλη στην περιοχή Friuli Venezia Giulia, βορειοανατολική Ιταλία, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Το UNIUD και το Udine έχουν μια χαλαρή φιλική προς τους φοιτητές ατμόσφαιρα και είναι εύκολα προσβάσιμα από πολλά σημεία ενδιαφέροντος στην Ιταλία, την Ευρώπη και πέρα από αυτά.

Ζώνες διαβίωσης

Στην καρδιά της πανεπιστημιακής σας εμπειρίας, θα βρείτε υπέροχα καταλύματα, εγκαταστάσεις, υποστήριξη σπουδαστών και κοινωνική ζωή. Οι πανεπιστημιουπόλεις είναι ευρύχωρες, με άφθονο κήπο και καταπράσινο περιβάλλον.

Οι βιβλιοθήκες είναι καλά εξοπλισμένες, ώστε να μπορείτε να καθίσετε και να μελετήσετε ειρηνικά. Υπάρχει διαμονή σε φοιτητικές αίθουσες διαμονής, ή αν προτιμάτε μπορείτε να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα στην πόλη. Μπορείτε να κοινωνήσετε με τους συμφοιτητές σας στο καφετιέρα ή στο καντίνα.

Εργαστήρια και Καθηγητές

Στο UNIUD θα βρείτε ένα προσωπικό αφοσιωμένων, έμπειρων και εμπνευσμένων καθηγητών που θα σας προτρέψουν να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό. Θα εργαστείτε με ενθουσιώδεις ερευνητές και διδάσκοντες σε διαλέξεις, σεμινάρια και σεμινάρια και θα βρείτε επίσης χρόνο για ανεξάρτητη μελέτη.

Όλοι οι φοιτητές διαθέτουν έναν προσωπικό δάσκαλο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να λύσετε τυχόν προβλήματα που συναντάτε. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία εργαστηρίων διαθέσιμων για εσάς: υπερσύγχρονα εργαστήρια επιστήμης, εργαστήρια γλώσσας και αίθουσες.

Τοποθεσίες

Udine

Address
via Palladio 8
33100 Udine, Φριούλι-Βενετία Τζούλια, Ιταλία

Πορντενόνε

Address
Via Prasecco 3/a
33170 Πορντενόνε, Φριούλι-Βενετία Τζούλια, Ιταλία

Γκορίτσια

Address
Via Diaz, 5
34170 Γκορίτσια, Φριούλι-Βενετία Τζούλια, Ιταλία

Gemona del Friuli

Address
p.le D. Simonetti, 2
33013 Gemona del Friuli, Φριούλι-Βενετία Τζούλια, Ιταλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη