University of Ferrara - Department of Economics

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Πανεπιστήμιο της Φεράρα προσφέρει ένα μοναδικό ιστορικό περιβάλλον. Υπέροχες αναμνήσεις του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης ζουν σε παλάτια, σπίτια, εκκλησίες, μουσεία, πλατείες, αυλές και σοκάκια. Η Ferrara είναι μια βιώσιμη πόλη φιλική προς τους ποδηλάτες και τους πεζούς, όπου οι νέοι μπορούν να ζήσουν μια υψηλή ποιότητα ζωής, να επωφεληθούν από καλά διατηρημένες υποδομές και να συνδυάσουν ευχάριστα. από βαθιά ριζωμένες πολιτιστικές παραδόσεις είναι πρωταρχικός στόχος του Πανεπιστημίου της Φεράρα, το οποίο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πτυχίων BA και MA και διδακτορικών τίτλων στις επιστήμες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Όλη η πόλη είναι μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη που ευδοκιμεί στην αλληλεπίδραση μεταξύ εθνικών και διεθνών φοιτητών.

134905_134845_Picturetoincludeinprogdescription8.jpg

Σχετικά με

Η Ferrara είναι μια ασφαλής και φιλόξενη ανοιχτή πανεπιστημιούπολη με εγκαταστάσεις διδασκαλίας και έρευνας σε βολική τοποθεσία στο κέντρο, καθώς και ακριβώς έξω από τα αναγεννησιακά τείχη.

"Da 600 anni guardiamo avanti": Το μέλλον είναι προτεραιότητα του Πανεπιστημίου της Φεράρα για έξι αιώνες.

Το Πανεπιστήμιο της Φεράρα συνεχίζει να προωθείται προωθώντας τη διεθνοποίηση. Η προώθηση μιας διεθνούς επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας περιλαμβάνει πολλαπλές προοπτικές: την επιδίωξη των υψηλότερων προτύπων διδασκαλίας και έρευνας που ενισχύονται από την εστίαση σε συγκεκριμένους τομείς αριστείας και την ανάπτυξη μιας ισχυρής ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας. Η Ferrara διαθέτει πλέγμα δρόμων, πλατειών και κτιρίων που συνδυάζονται με εγκαταστάσεις διδασκαλίας και έρευνας που βρίσκονται στο κέντρο, καθώς και ακριβώς έξω από τα αναγεννησιακά τείχη. Λόγω της μοναδικής αστικής διαμόρφωσής της, η πόλη εμφανίζεται ως ανοιχτή πανεπιστημιούπολη που αλληλεπιδρά στενά με την κοινότητα γενικότερα.

134901_134839_Picturetoincludeinprogdescription2.jpg

Απολαύστε τη Unife

Καλώς ήλθατε στο Πανεπιστήμιο της Φεράρα Ιδρύθηκε το 1391, το Πανεπιστήμιο της Φεράρα είναι σαν την ίδια την Πόλη της Φεράρα: ιστορική αλλά λαμπερή, μικρή αλλά ανταγωνιστική, με ανθρώπους που έρχονται μαζί να μάθουν στην πανεπιστημιούπολη του. Είμαστε ένα δυναμικό Πανεπιστήμιο σε μια όμορφη και δυναμική πόλη.

Οι δραστηριότητές μας είναι διεθνώς έντονες. Η διδασκαλία και η έρευνά μας είναι διεθνώς έντονα για να προσφέρουν στους μαθητές μας τη δυνατότητα μετακίνησης και εκτός Ευρώπης, προσφέροντάς τους έτσι μια ευχάριστη εμπειρία που θα τους εμπλουτίσει προσωπικά και επαγγελματικά. Προσελκύουμε τους καλύτερους διεθνείς φοιτητές που τους προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες διδασκαλίας και έρευνας καθώς θεωρούμε ότι η έρευνα είναι ισχυρότερη όταν πραγματοποιείται σε μια ακαδημαϊκή κοινότητα που περιλαμβάνει μαθητές.

134900_134838_Picturetoincludeinprogdescription1.jpg

Η αποστολή μας

Ανυπομονούμε για 600 χρόνια. Δεν είναι μόνο η ετικέτα του λογότυπου επικοινωνίας του Πανεπιστημίου, αλλά και ένας από τους στόχους που θεωρούμε προτεραιότητα. Το Πανεπιστήμιο της Φεράρα κοιτάζει μπροστά και το μέλλον μπορεί να οδηγήσει μόνο στη διεθνοποίηση.

"Ανυπομονούμε για 600 χρόνια". Αυτό δεν είναι μόνο η γραμμή εντολών του λογότυπου επικοινωνίας του Πανεπιστημίου, αλλά και ένας από τους στόχους που θεωρούμε προτεραιότητα.

Το Πανεπιστήμιο της Φεράρα κοιτάζει μπροστά και το μέλλον μπορεί να οδηγήσει μόνο στη διεθνοποίηση. Το να είσαι μέλος μιας διεθνούς επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας δεν σημαίνει ομοιομορφία και απώλεια ταυτότητας, αλλά, αντιθέτως, το να μοιράζεσαι τα υψηλά πρότυπα διδασκαλίας και έρευνας των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, διατηρώντας παράλληλα τη δική σου ατομικότητα και αριστεία. Το άνοιγμα συνεπάγεται την επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο, την εξεύρεση κοινής βάσης και τη δημιουργία χώρων αναπαραγωγής για καινοτομία, τεχνολογική ανάπτυξη και πολιτιστική και επιστημονική ανάπτυξη χωρίς να παραβλέπουμε τις ρίζες κάποιου. Η παρουσία διδακτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων σε όλη την πόλη καθιστά τη Ferrara μια τεράστια ανοιχτή πανεπιστημιούπολη που είναι ασφαλής και φιλόξενη - το ιδανικό μέρος για να σπουδάσετε ή να μείνετε. Η πανεπιστημιούπολη Ferrara δεν είναι απλώς ένα πανεπιστήμιο μέσα σε μια πόλη, αλλά μια πόλη όπου όλα περιστρέφονται γύρω από το Πανεπιστήμιο - αποτελεί αναπόσπαστο μέρος όχι μόνο του αστικού ιστού αλλά και των δραστηριοτήτων και των χαρακτηριστικών του. Η προώθηση και ενίσχυση της εικόνας του Πανεπιστημίου της Φεράρα στο εξωτερικό, συνεπώς, συνεπάγεται την προώθηση και την ενίσχυση της εικόνας της περιοχής και της πόλης, η οποία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

134902_134842_Picturetoincludeinprogdescription10.jpg

Ιστορία Unife

Το Πανεπιστήμιο της Φεράρα, ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ιταλίας, καλωσόρισε και μορφώθηκε επιφανείς προσωπικότητες από τους κόσμους του πολιτισμού, των τεχνών και της επιστήμης, όπως ο Nicholas Copernicus και ο Paracelsus.

Το Πανεπιστήμιο της Φεράρα ιδρύθηκε το 1391 από τον Marquise Alberto V του Este με την άδεια του Πάπα Boniface IX. Τα πρώτα μαθήματα που εγκαινιάστηκαν ήταν οι Τέχνες, η Θεολογία και η Νομική και διδάσκονταν από διάσημους δασκάλους όπως ο Μπαρτολομέο Σαλικέτο, ειδικός σε νομικούς.

Κατά τη διάρκεια του 15ου και του 16ου αιώνα, η Φεράρα έγινε ένα από τα πιο ακμάζοντα κέντρα της ιταλικής αναγεννησιακής κουλτούρας και το Πανεπιστήμιο απολάμβανε μια περίοδο μεγάλου κύρους, χάρη επίσης στην παρουσία επιφανών διανοουμένων όπως ο Νικόλαος Κοπέρνικος και ο Παράκελσος. Μετά την αφομοίωσή του στο παπικό κράτος το 1598, το Πανεπιστήμιο μετατράπηκε από ένα διάσημο Πανεπιστήμιο Estensi City σε Πανεπιστήμιο στα περίχωρα. Στην εποχή του Ναπολέοντα, με το σχέδιο για τα εθνικά πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο έχασε την εξουσία του να χορηγεί τίτλους πτυχίου και η κανονική ακαδημαϊκή δραστηριότητα δεν επαναλήφθηκε μέχρι το 1816. Μετά την ενοποίηση της Ιταλίας, το Πανεπιστήμιο της Φεράρα έγινε ελεύθερο πανεπιστήμιο. Στα χρόνια που προηγούνται του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, με περισσότερους από 500 φοιτητές, το Πανεπιστήμιο ήταν το πιο πανεπιστημιακό δωρεάν πανεπιστήμιο στην Ιταλία. Επομένως, η ταυτότητα του Πανεπιστημίου βασίζεται σε μια ιστορική και πολιτιστική παράδοση που την ξεχωρίζει από άλλες. Από την ίδρυσή της, έχει καλωσορίσει και εκπαιδεύσει επιφανείς προσωπικότητες από τους κόσμους του Πολιτισμού, των Τεχνών και των Επιστημών. Όσον αφορά το μέγεθος, τις εγκαταστάσεις και την ποιότητα και την ποσότητα της εκπαίδευσης και της έρευνας, το πανεπιστήμιο είναι ένα σημείο αριστείας στην Ιταλία. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από την εξαιρετική του θέση στη διεθνή κατάταξη.

134906_134846_Picturetoincludeinprogdescription3.jpg

Νικόλαος Κοπέρνικος

σι. 1473 Τορούν, Πομερανία - δ. 1543 Frauenburg

Ο Πολωνός αστρονόμος ήταν ο συγγραφέας του «De Revolutionibus orbium coelestium», στο οποίο η Πτολεμαϊκή σύλληψη ανατράπηκε, παρουσιάζοντας ένα σύστημα στο οποίο ο ήλιος είναι το κέντρο του σύμπαντος.

Η Κοπερνική θεωρία είναι θεμελιώδης για την ανάπτυξη της αστρονομικής επιστήμης και αντιπροσωπεύει την αρχή της σύγχρονης αστρονομίας.

Paracelsus

b.1493 Einsiedeln, Ελβετία - d. 1541 Σάλτσμπουργκ

Γιατρός και φιλόσοφος, ήταν μια από τις πιο σημαντικές και περίπλοκες μορφές της επιστήμης της Αναγέννησης.

Ενσωμάτωσε τη θεωρία του Αριστοτέλη για τα τέσσερα στοιχεία και απέρριψε τις παραδοσιακές διδασκαλίες της ιατρικής, δίνοντας έτσι ζωή σε μια νέα πειθαρχία: την ιατροχημεία, βασισμένη στη θεραπεία ασθενειών που χρησιμοποιούν ορυκτές ουσίες.

Giovanni Pico της Mirandola

σι. 1463 Mirandola (Μο) - δ. 1494 Φλωρεντία

Ένας από τους πιο διάσημους Ιταλούς φιλόσοφους και ανθρωπιστές, ήταν φίλος του Marsilio Ficino, του Lorenzo the Magnificent και του Angelo Poliziano.

Ανάμεσα στα πιο διάσημα έργα του είναι το "Oratio de hominis αξιοπρεπές" και τα εννιακόσια άρθρα που περιέχουν φιλοσοφικά και θεολογικά προβλήματα.

134899_134840_Picturetoincludeinprogdescription4.jpg

Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης

Το Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης (DEM) δημιουργήθηκε το 2013 από το προηγούμενο Τμήμα Οικονομίας, Ιδρύματα και Επικράτεια που ιδρύθηκε το 1997.

Το Τμήμα χαρακτηρίζεται από πολύ διεπιστημονικό χαρακτήρα και οι κύριοι τομείς διδασκαλίας και έρευνας του περιλαμβάνουν οικονομικά, επιχειρήσεις και νόμους.

Η διδακτική μας ομάδα περιλαμβάνει περισσότερους από 40 καθηγητές και ερευνητές, 9 τεχνικούς και περίπου 30 ερευνητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές και συνεργάτες.

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών παρέχει μια ιδανική ισορροπία μεταξύ ακαδημαϊκής θεωρίας, επιχειρηματικής πρακτικής και τρεχουσών υποθέσεων.

Ξεκινώντας από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, το Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης ανανεώνει την εκπαιδευτική του προσφορά με την έναρξη τεσσάρων νέων εξαιρετικά εξειδικευμένων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ώστε να παρέχει ισχυρές επαγγελματικές δεξιότητες με ιδιαίτερη προσοχή σε διεθνή θέματα. Δύο από αυτά τα μαθήματα ( Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις διεθνείς αγορές και πράσινη οικονομία και βιωσιμότητα ) θα διδαχθούν εξ ολοκλήρου στα αγγλικά. Απευθύνονται σε μαθητές από την Ιταλία και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται να βιώσουν ένα προηγμένο μαθησιακό περιβάλλον, προκειμένου να κατανοήσουν βαθιά το οικονομικό σενάριο και την ανταγωνιστική παγκόσμια οικονομία.

Τοποθεσίες

Φερράρα

Address
Via Voltapaletto 11
44121 Φερράρα, Emilia-Romagna, Ιταλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη