University of Siena

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Καλώς ήλθατε στη Σιένα

Το University of Siena είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, ιδρύθηκε το 1240.

Η ιστορία της έχει εξελιχθεί παράλληλα με την πολιτιστική παράδοση της Τοσκάνης από τον Μεσαίωνα έως τη σύγχρονη εποχή.

Η Σιένα βρίσκεται στην καρδιά της Τοσκάνης μέσα σε ένα τοπίο απαλών, κυλώντας λόφων. Χτισμένο σε τρεις απότομους λόφους και περικυκλωμένο από αρχαία τείχη, είναι μια μοναδική πόλη όπου οι μαθητές μπορούν να περάσουν μια κερδοφόρα περίοδο σπουδών, γεμάτη ευκαιρίες για τον προσωπικό τους εμπλουτισμό.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Μια ισχυρή διεθνής αποστολή

Στους οκτώ αιώνες της ιστορίας του, το University of Siena παράγει ένα ευρύ φάσμα μελετών σε πολλούς διαφορετικούς τομείς του πολιτισμού.

Με την πάροδο των ετών το University of Siena έχει βελτιώσει τη στρατηγική του για διεθνοποίηση, στοχεύοντας στην ενίσχυση των διεθνών ακαδημαϊκών του σχέσεων και στην προσέλκυση φοιτητών και ερευνητών από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Στις αρχές του 21ου αιώνα, αυτό το ιστορικό Ίδρυμα μπόρεσε να αντιμετωπίσει προκλήσεις που σχετίζονται με την παγκοσμιοποίηση της μάθησης, της γνώσης και της έρευνας με έναν μεγάλο αριθμό διεθνών συνεργασιών.

Νέες διεθνείς συμφωνίες συνεργασίας και προγράμματα που δημιουργούνται κάθε χρόνο, αυξάνοντας τον αριθμό των βαθμίδων και των μαθημάτων που παραδίδονται στα αγγλικά, με καλή τοποθέτηση σε εθνικές και διεθνείς κατατάξεις. αυτά είναι μερικά από τα ισχυρά σημεία του University of Siena .

Διεθνή θερινά προγράμματα στη Σιένα

Αρκετά διεθνή πανεπιστήμια συνεργάζονται με το University of Siena και έχουν επιλέξει αυτήν την τοποθεσία για τα καλοκαιρινά τους προγράμματα:

 • Harvard College (ΗΠΑ), Θερινό πρόγραμμα: «Ομορφιά, ηγεσία και καινοτομία»
 • Πανεπιστήμιο Yale (ΗΠΑ), "Ένα λογοτεχνικό, ιστορικό, πολιτιστικό και γεωγραφικό ταξίδι στην Τοσκάνη"
 • Πανεπιστήμιο Emory (ΗΠΑ), «Χημεία για τη ζωή και το περιβάλλον»
 • Τεχνολογικό Ινστιτούτο του New Jersey, Κολλέγιο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Hillier (ΗΠΑ): "Τέχνη και αρχιτεκτονική ιστορία και αστική ανάπτυξη"
 • Το κολλέγιο Alves Faria, το Facludades ALFA (Brasil), το "Democracia e desenvolvimento"
 • Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδάς), Καλοκαιρινό Σχολείο Woodsworth College
 • (ΗΠΑ), "Διεθνές Δίκαιο, Πολιτιστική Κληρονομιά και Τέχνες"

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Κατάταξη και Πιστοποιήσεις

Με πάνω από 17.000 φοιτητές , το University of Siena επιβεβαιώνει τη θέση του σε εθνική και διεθνή κατάταξη HEI.

Το 2019 το University of Siena επιβεβαιώνει την κατάταξή του στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των μεσαίων ιταλικών πανεπιστημίων στην κατάταξη CENSIS , του Ιταλικού Κέντρου Κοινωνικών Σπουδών και Πολιτικών: 2η συνολικά και όσον αφορά τις υπηρεσίες και τις δομές, 3η σχετικά με τη διεθνοποίηση.

Το U-Multirank είναι μια πολυδιάστατη, καθοδηγούμενη από το χρήστη προσέγγιση στη διεθνή κατάταξη των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκρίνει τις επιδόσεις των ΑΕΙ / πανεπιστημίων σε πέντε διαστάσεις τις δραστηριότητές τους: διδασκαλία και μάθηση, έρευνα, μεταφορά γνώσης, διεθνής προσανατολισμός και περιφερειακή συμμετοχή.

Το University of Siena διατηρεί μια καλή απόδοση σε ορισμένες υποενότητες των πέντε δεικτών, ιδίως στη Διδασκαλία και τη Μάθηση, την Περιφερειακή δέσμευση, τον Διεθνή προσανατολισμό.

Η κατάταξη του Παγκόσμιου Πανεπιστημίου Qs ανά θέμα παραθέτει το University of Siena ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Σύμφωνα με αυτήν την κατάταξη, το University of Siena είναι σε υψηλό επίπεδο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε 2 ευρεία θεματικά πεδία και βαθμολογείται σε 32 μαθήματα.

Επιπλέον, το U της Σιένα μπορεί να διατηρήσει τη θέση του στον κατάλογο συνολικής κατάταξης, παρά την πρόσφατη είσοδο νέων διεθνών ΑΕΙ στην παγκόσμια ταξινόμηση.

Η Times Higher Education (THE) είναι ο κορυφαίος πάροχος δεδομένων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για ερευνητικά ιδρύματα παγκοσμίως. Τα δεδομένα και τα εργαλεία συγκριτικής αξιολόγησης χρησιμοποιούνται από πολλά από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια του κόσμου για να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στρατηγικούς τους στόχους.

Το University of Siena αυξάνει τη θέση του στη συνολική κατάταξη (351/400), σε σύγκριση με το 2018, και φτάνει στην 51-75η θέση στην Ευρωπαϊκή Διδακτική Κατάταξη.

Η ακαδημαϊκή κατάταξη των παγκόσμιων πανεπιστημίων (ARWU, γνωστή και ως Shanghai Ranking) επιβεβαιώνει την αυξανόμενη φήμη του University of Siena , το οποίο έχει βελτιωθεί σημαντικά στις προηγούμενες βαθμολογίες του, τοποθετώντας την σειρά "501-600".

Το Center for World University Rankings (CWUR) δημοσιεύει τη μεγαλύτερη ακαδημαϊκή κατάταξη των παγκόσμιων πανεπιστημίων. Το University of Siena κατατάσσεται # 470 στα είκοσι χιλιάδες πανεπιστήμια παγκοσμίως σύμφωνα με τη νέα λίστα του CWUR για το 2019-2020. Αυτό βάζει το University of Siena στο κορυφαίο 2,4 τοις εκατό παγκοσμίως, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Το ιταλικό πανεπιστημιακό σύστημα

Πρώτος κύκλος (γκρουπ)

Ο κύκλος αυτός αποτελείται αποκλειστικά από το Corsi di Laurea. Αυτά τα προγράμματα σπουδών παρέχουν στους φοιτητές επαρκή γνώση των γενικών επιστημονικών μεθόδων και περιεχομένων, καθώς και με συγκεκριμένες επαγγελματικές δεξιότητες. Η γενική απαίτηση πρόσβασης είναι η ιταλική άδεια αποφοίτησης από σχολείο που χορηγείται μετά την ολοκλήρωση 13 ετών σχολικής φοίτησης και την επιτυχή ολοκλήρωση της σχετικής κρατικής εξέτασης. μπορούν επίσης να γίνουν δεκτά συγκρίσιμα προσόντα στο εξωτερικό. Η εισαγωγή σε ορισμένα μαθήματα μπορεί να βασίζεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις μαθημάτων.

Οι μελέτες διαρκούν 3 χρόνια. Το Laurea απονέμεται σε φοιτητές που έχουν κερδίσει 180 μονάδες ECTS (ονομάζονται Crediti Formativi Universitari - CFU) και πληρούν όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής τελικού γραπτού εγγράφου ή ισοδύναμου τελικού έργου. Το Laurea παρέχει πρόσβαση στο Corsi di Laurea Magistrale καθώς και σε άλλα προγράμματα σπουδών του 2ου κύκλου.

Δεύτερος κύκλος (Masters)

Τα βασικά προγράμματα σπουδών σε αυτόν τον κύκλο είναι το Corsi di Laurea Magistrale. Παρέχουν εκπαίδευση σε προχωρημένο επίπεδο για την άσκηση δραστηριοτήτων υψηλής ειδίκευσης σε συγκεκριμένους τομείς. Η πρόσβαση είναι από πτυχίο Laurea ή από συγκρίσιμο ξένο πτυχίο. η εισαγωγή βασίζεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις σπουδών που καθορίζονται από τα πανεπιστήμια. Οι μελέτες διαρκούν 2 χρόνια. Το δίπλωμα Laurea Magistrale απονέμεται σε φοιτητές που έχουν αποκτήσει 120 μονάδες ECTS / CFU και ικανοποίησαν όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και της δημόσιας υπεράσπισης μιας αρχικής διατριβής.

Ορισμένα προγράμματα (συγκεκριμένα, εκείνα στην οδοντιατρική, την ιατρική, την κτηνιατρική, τη φαρμακευτική, την αρχιτεκτονική, την κατασκευαστική / αρχιτεκτονική, τη νομοθεσία, την πρωτοβάθμια εκπαίδευση) ορίζονται ως «προγράμματα SINGLE CYCLE» (Corsi a ciclo unico). για αυτά τα προγράμματα, η πρόσβαση γίνεται από το ιταλικό σχολείο που αποχωρεί (ή συγκρίσιμα προσόντα αλλοδαπού). Η είσοδος βασίζεται στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Τρίτος κύκλος

Τα κύρια προγράμματα σπουδών σε αυτόν τον κύκλο είναι το Corsi di Dottorato di Ricerca (Προγράμματα Διδακτορικών Ερευνών). οι φοιτητές / νέοι ερευνητές που εγγράφονται σε αυτά τα προγράμματα θα αποκτήσουν μεθοδολογίες για προηγμένη επιστημονική έρευνα, θα εκπαιδευτούν σε νέες τεχνολογίες και θα εργαστούν σε ερευνητικά εργαστήρια, όπου είναι απαραίτητο. Η πρόσβαση γίνεται με πτυχίο Laurea Magistrale (ή συγκρίσιμο πτυχίο ξένου). η είσοδος βασίζεται σε ανταγωνιστικές εξετάσεις. Οι μελέτες διαρκούν τουλάχιστον τρία χρόνια και περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση και τη δημόσια άμυνα ενός πρωτότυπου ερευνητικού έργου.

Άλλα Προγράμματα

Πανεπιστημιακά Μεταπτυχιακά Επαγγελματικά Προγράμματα, 1ο ή 2ο ΕΠΙΠΕΔΟ (Corsi di Master Universitario di primo livello).

Πρόκειται για προγράμματα του 2ου κύκλου που προορίζονται να παρέχουν στους μαθητές περαιτέρω εξειδίκευση ή τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου. Η πρόσβαση γίνεται με πτυχίο Laurea (πτυχίο Bachelor (ή συγκρίσιμο ξένο πτυχίο) για 1ο επίπεδο ή Laurea Magistrale (πτυχίο Master) για 2ο επίπεδο. Η είσοδος μπορεί να υπόκειται σε πρόσθετες απαιτήσεις. Το πτυχίο που απονέμεται δεν παρέχει πρόσβαση στο Corsi di Dottorato di Ricerca ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα 3ου κύκλου, δεδομένου ότι αυτός ο τύπος, φυσικά, δεν ανήκει στις γενικές απαιτήσεις που καθορίζονται σε εθνικό επίπεδο, αλλά προσφέρεται υπό την αυτόνομη ευθύνη κάθε πανεπιστημίου.

Διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας (MIUR) http://www.miur.it/guida/guide.htm

120457_SCHEMASISTUNIVITA.jpg

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Σπουδές στο University of Siena

Οι σπουδαστές στη Σιένα μπορούν να συμμετέχουν σε μια πραγματική κοινότητα ανθρώπων με κίνητρα για γνώση και μάθηση, με προσεγμένο και προσιτό ακαδημαϊκό προσωπικό και πολλές καινοτόμες υπηρεσίες στη διάθεσή τους.

Η προσεκτική οργάνωση της διδασκαλίας, η ποιότητα των μαθημάτων (η οποία παρακολουθείται τακτικά), οι υπηρεσίες διευκόλυνσης της μελέτης , όπως αποτελεσματικές και καλά οργανωμένες βιβλιοθήκες και εργαστήρια, καθώς και οι φιλόξενοι, προσανατολισμοί και συνεχείς διδακτικές δραστηριότητες, υποστήριξη για μαθητές με αναπηρία και αυτοί που βρίσκονται σε δυσκολία είναι μερικά από τα δυνατά σημεία του University of Siena .

Το University of Siena διοργανώνει μαθήματα πρώτου και δεύτερου επιπέδου που διδάσκονται στην ιταλική ή / και αγγλική γλώσσα.

Ορισμένα από αυτά τα μαθήματα μπορεί να έχουν περιορισμένη πρόσβαση, με την επιφύλαξη τοπικών ή εθνικών εξετάσεων εισαγωγής.

Οι μαθητές μπορούν επίσης να επιλέξουν από μια ευρεία επιλογή μεταπτυχιακών μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων διδακτορικών τίτλων, σχολών εξειδίκευσης και προηγμένων επαγγελματικών προγραμμάτων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ειδική εκπαίδευση στους πιο καινοτόμους τομείς.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Ετος ίδρυσης

Για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα σε όλους τους διεθνείς φοιτητές να υποβάλουν αίτηση για τα πτυχιακά τους προγράμματα, το University of Siena μπορεί επίσης να προσφέρει ένα Έτος Ίδρυμα.

Το Έτος Ίδρυσης λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στα τρέχοντα προσόντα σας και τις απαιτήσεις εισόδου 1ου επιπέδου στα ιταλικά πανεπιστήμια (Bachelor) ή ως μέσο κάλυψης ενός κενού στο εκπαιδευτικό υπόβαθρο ενός διεθνούς φοιτητή που προέρχεται από χώρα όπου το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απαιτεί μικρότερη διάρκεια της εκπαίδευσης από εκείνη της «Διαδικασίας της Μπολόνια» που εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, το πρόγραμμα FY παρέχει στους φοιτητές επαρκή προετοιμασία για την κατανόηση της ιταλικής γλώσσας και προσφέρει μια βαθιά ακαδημαϊκή προετοιμασία για είσοδο σε ένα ιταλικό πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, χάρη σε αυτό το πρόγραμμα, οι διεθνείς φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τη γραπτή και ομιλούμενη ιταλική γλώσσα τους, τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και θα είναι σε θέση να εξοικειωθούν με τα κριτήρια ακαδημαϊκής διδασκαλίας και μάθησης της Ιταλικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορείτε να εφαρμόσετε ...

 • αν είστε διεθνής φοιτητής και έχετε ολοκληρώσει λιγότερο από 12 έτη εκπαίδευσης
 • εάν είστε διεθνής φοιτητής που χρειάζεται πρόσθετη ιταλική γλώσσα και ακαδημαϊκή προετοιμασία για την είσοδο στο έτος 1 ενός ιταλικού προγράμματος πτυχίου
 • εάν διαθέτετε Αμερικανική εκπαίδευση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν περιλαμβάνει Προχωρημένες Τοποθετήσεις (AP) που απαιτούνται για εγγραφή σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Το μάθημα του Ιδρύματος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Università per Stranieri di Siena και το University of Siena και μπορεί να σας προετοιμάσει για διάφορα θέματα για συνολικά 60 μονάδες ECTS.

Βασικές απαιτήσεις γλώσσας

Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα FY που προσφέρεται στη Σιένα με τουλάχιστον εισερχόμενη ικανότητα B1-level (CEFR) στα ιταλικά. Στο τέλος της FY, θα διασφαλιστεί μια εξερχόμενη ικανότητα B2-Level (CEFR). Αυτό αντιστοιχεί στο επίπεδο που απαιτείται από τα ιταλικά πανεπιστήμια για την εισαγωγή σε πτυχίο.

Αμοιβές

Για κάθε μαθητή απαιτείται πρόγραμμα φοίτησης FY ύψους 4700 €.

Επιλογές μελέτης

 • Οικονομικά
 • Επιστήμη και Τεχνολογία

Πληροφορίες στο: https://www.unistrasi.it/1/652/4372/Foundation_Year.htm

Πανεπιστημιακές πιστώσεις (CFU)

Τα πτυχία ολοκληρώνονται με την απόκτηση πανεπιστημιακών πιστώσεων (CFU). Τα CFU είναι ένα μέτρο του φόρτου εργασίας που απαιτείται για την επίτευξη των μαθησιακών αποτελεσμάτων για την πορεία στην οποία είστε εγγεγραμμένοι. Ένα CFU αντιστοιχεί σε 25 ώρες μαθημάτων και εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης ατομικής μελέτης, διαλέξεων και εργαστηρίων. Σε κάθε ενότητα μαθημάτων, ή σε δραστηριότητα κατάρτισης, ανατίθεται ένας ορισμένος αριθμός πανεπιστημιακών πιστώσεων.

Μόλις περάσετε μια εξέταση ή οποιαδήποτε άλλη αξιολόγηση, θα λάβετε τις αντίστοιχες πιστώσεις ανεξάρτητα από τα σημάδια σας.

Η μέση ποσότητα εργασίας που απαιτείται για έναν φοιτητή πλήρους φοίτησης σε ένα ακαδημαϊκό έτος ισοδυναμεί με 60 μονάδες.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

Ένα σχέδιο μελέτης απαριθμεί τις δραστηριότητες κατάρτισης και τις ενότητες μαθημάτων / εξετάσεις που πρέπει να παρακολουθήσετε και να περάσετε για κάθε έτος του κύκλου σπουδών για να αποφοιτήσετε.

Ορισμένες ενότητες μαθημάτων / εξετάσεις είναι υποχρεωτικές και προσδιορίζονται στους κανονισμούς μεμονωμένων προγραμμάτων σπουδών, ενώ άλλες είναι υποχρεωτικές. Πρέπει να σχεδιάσετε ένα σχέδιο μελέτης σύμφωνα με τις απαιτήσεις που ορίζονται στους ειδικούς κανονισμούς κύκλου σπουδών.

Μπορείτε να υποβάλετε το σχέδιο σπουδών σας με έναν από τους δύο τρόπους:

 • μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας
 • προσωπικά στο Γραφείο Διεύθυνσης Φοιτητών και Διοίκησης.

Εξετάσεις

Κατά τη διάρκεια κάθε ακαδημαϊκού έτους, μπορείτε να παρακολουθήσετε μόνο τις εξετάσεις για τις ενότητες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο σπουδών σας για εκείνο το έτος. Η εξέταση μπορεί να είναι προφορική ή / και γραπτή και / ή πρακτική. τα σήματα εκφράζονται ως σημεία των τριάντα.

Όσοι περάσουν από την εξέταση θα απονεμηθούν οι αντίστοιχες μονάδες, ανεξάρτητα από τα σημάδια τους.

Το σήμα επιτυχίας είναι 18/30. Στην περίπτωση των κορυφαίων σημάτων (30/30), η επιτροπή μπορεί να απονείμει τιμητικές διακρίσεις.

Οργανισμός Διδασκαλίας

Το University of Siena 15 Τμήματα έχουν υιοθετήσει ένα σύστημα δύο εξαμήνων για τη διοργάνωση ακαδημαϊκών προγραμμάτων. Στο τέλος κάθε περιόδου, προγραμματίζεται μια περίοδος εξέτασης.

Ενδεικτικό ακαδημαϊκό ημερολόγιο

Πτώση (1ο εξάμηνο)

 • 1 Οκτωβρίου έως 20 Ιανουαρίου
 • Περίοδος εξέτασης: 20 Ιανουαρίου - 28 Φεβρουαρίου

Άνοιξη (2ο εξάμηνο)

 • 1η Μαρτίου έως 1η Ιουνίου
 • Περίοδος εξέτασης: 1 Ιουνίου - 31 Ιουλίου

Οι τάξεις σταματούν για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, καθώς και το καλοκαίρι (από τα τέλη Ιουλίου μέχρι την έναρξη του επόμενου ακαδημαϊκού έτους).

Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε στο internationalplace@unisi.it

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Σπουδές και κατάρτιση στο εξωτερικό

Μέσω των προγραμμάτων κινητικότητας, το University of Siena σας δίνει την ευκαιρία να εμπλουτίσετε την εμπειρία σας με μια περίοδο σπουδών ή / και κατάρτισης στο εξωτερικό.

Μελέτη στην Ευρώπη με το Erasmus

Μεταξύ των πρώτων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Erasmus, το University of Siena συνεργάζεται σήμερα με περίπου 400 πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη.

Μέσω του Erasmus + για σπουδές, μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα στο εξωτερικό, να συμμετάσχετε σε εξετάσεις και να πραγματοποιήσετε έρευνα για τη διατριβή σας για περίοδο 3-12 μηνών. μπορείτε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών σας σπουδών.

Ενταχθείτε στο πρόγραμμα Erasmus Plus για την πρακτική εξάσκηση, αντίθετα, να ολοκληρώσετε πρακτικές πρακτικής άσκησης ή πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις ή ιδρύματα στο εξωτερικό.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε την πρακτική άσκηση μετά την πτυχιακή εργασία σας. αυτό σας δίνει μια συγκεκριμένη ευκαιρία να τοποθετήσετε τον εαυτό σας στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα Erasmus παρέχει επίσης ευκαιρίες σπουδών εκτός Ευρώπης μέσω της Διεθνούς Πιστωτικής Κινητικότητας (ICM).

Άλλα διεθνή προγράμματα

Κάθε χρόνο υπάρχουν προσκλήσεις υποτροφιών για την ολοκλήρωση περιόδων σπουδών ή έρευνας σε ευρωπαϊκά, αμερικανικά, καναδικά, αυστραλιανά, λατινοαμερικάνικα, ρωσικής ομοσπονδίας, νοτιοκορεατικά και ιαπωνικά πανεπιστήμια.

Οι προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων δημοσιεύονται κάθε χρόνο το φθινόπωρο. Οι απαιτήσεις εφαρμογής εξαρτώνται από τον προορισμό σας, όπως αναφέρεται στις μεμονωμένες προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων.

Εάν ο μέσος όρος βαθμού σας μετά το πρώτο έτος του κύκλου σπουδών του πρώτου κύκλου σπουδών είναι τουλάχιστον 27/30, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για υποτροφία για καλοκαιρινές σπουδές για να παρακολουθήσετε μαθήματα αγγλικής γλώσσας στο King's College Cambridge (Ηνωμένο Βασίλειο), σύμφωνα με την προβλεπόμενη συμφωνία .

Προγράμματα διπλού πτυχίου

Οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για πρόγραμμα διπλού πτυχίου συμμετέχοντας στη διαδικασία εσωτερικής επιλογής. Το πρόγραμμα επιτρέπει στους φοιτητές να ολοκληρώσουν μια περίοδο σπουδών και να συμμετάσχουν στις εξετάσεις σε ένα συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές απονέμονται πτυχίο τόσο από το University of Siena και από το συνεργαζόμενο ίδρυμα.

Για να υποβάλετε αίτηση υποτροφιών διεθνούς κινητικότητας, οι σπουδαστές πρέπει να περιμένουν την δημοσίευση των Προκηρύξεων (το φθινόπωρο) ή την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων Erasmus για την Εκπαίδευση (καθόλη τη διάρκεια του έτους).

Δομές υποστήριξης μάθησης και υπηρεσίες σπουδαστών

Βιβλιοθήκες

Το University of Siena διαθέτει πέντε ειδικές βιβλιοθήκες στους ακόλουθους τομείς: ανθρωπιστικές επιστήμες, οικονομία, νομική πολιτική, επιστήμη-τεχνολογία και ιατρική-φαρμακοβιολογία. Βρίσκονται στα διαφορετικά συγκροτήματα διδασκαλίας και αποτελούν το Συλλογικό Σύστημα Βιβλιοθήκης της Σιένα (Sistema Bibliotecario di Ateneo, SBA).

Για να συμβουλευτείτε βιβλία ή έγγραφα στη βιβλιοθήκη, χρησιμοποιήστε την ενοποιημένη πλατφόρμα One Search. σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε αναζήτηση στο Πανεπιστημιακό κατάλογο 24 ώρες την ημέρα, ακόμη και από εξωτερικούς σταθμούς εργασίας.

CLA - Πανεπιστημιακό Κέντρο Γλωσσών

Για να μάθετε ξένες γλώσσες, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες CLA.

Οι παρακάτω γλώσσες διδάσκονται σε διάφορα επίπεδα: αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, πορτογαλικά, ρωσικά και κινέζικα (μόνο Arezzo).

Το Κέντρο Γλωσσών παρέχει τις εξετάσεις αγγλικής επάρκειας B1, B2 και C1 που απαιτούνται για μαθήματα Πανεπιστημίου και τα συναφή μαθήματα προετοιμασίας στην τάξη ή σε μικτά μαθήματα, τα οποία ενσωματώνουν μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο με την ηλεκτρονική μάθηση που βοηθάει ο δάσκαλος.

Για τη διευκόλυνση της αυτόνομης μάθησης, το CLA παρέχει εργαστήρια γλωσσών αυτο-πρόσβασης εξοπλισμένα με, σταθμούς εργασίας ήχου-βίντεο και υπολογιστή και στα οποία μπορείτε να βρείτε υλικό υποστήριξης για μαθήματα και προετοιμασία εξετάσεων.

Το CLA είναι επίσημο κέντρο εξετάσεων για τα διεθνή πιστοποιητικά Αγγλικών (PET, FCE, CAE, CPE) του Πανεπιστημίου του Cambridge,

Πανεπιστημιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης, Portal MOODLE

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης φιλοξενεί μαθήματα ηλεκτρονικής μάθησης και ορισμένες ενότητες παραδοσιακών μαθημάτων. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που να συμβαδίζει με τους εκπαιδευτικούς στόχους του μαθήματος και να ενθαρρύνει τον μαθητή, ο οποίος καλείται να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενο της εικονικής τάξης.

Η διασύνδεση μπορεί να έχει πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή (υπολογιστής, tablet, smartphone).

Για κάθε ενότητα μαθημάτων: το πρόγραμμα, βιβλιογραφικές αναφορές, διδακτικό υλικό, ηχογραφήσεις, εργαλεία συνεργασίας (φόρουμ, συζητήσεις) και αξιολόγηση / αυτοαξιολόγηση (ερωτηματολόγια, ανατροφοδότηση κλπ.).

elearning.unisi.it/moodle/

Εργαστήριο Santa Chiara

http://santachiaralab.unisi.it/
santachiaralab@unisi.it

Προοπτικές και εγγεγραμμένοι διεθνείς φοιτητές

Αφιερωμένο στους διεθνείς φοιτητές, ο διεθνής χώρος είναι μέρος του Γραφείου Πληροφοριών URP και βρίσκεται στο κτίριο του Πανεπιστημίου (URP, Banchi di Sotto 55, Σιένα).

Συγκεντρώνει κάτω από μια στέγη τις διάφορες δραστηριότητες και υπηρεσίες που προσφέρονται σε διεθνείς φοιτητές: εκείνους που εγγράφονται ή σκοπεύουν να εγγραφούν σε ένα ή περισσότερα θέματα, ένα πτυχίο ή πτυχιούχος στο University of Siena .

Το Διεθνές Χώρο υποστηρίζει τους διεθνείς χρήστες σε όλη τη διαδρομή από την αρχική πρόσβαση στο τοπικό και πανεπιστημιακό περιβάλλον στην πλήρη ενσωμάτωσή τους.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Επισκόπηση εγγραφής

Η αίτηση στο University of Siena για αξιολόγηση των προσόντων ενός υποψηφίου είναι εύκολη. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μέσω του διαδικτυακού συστήματος εφαρμογών μας - https://apply.unisi.it/ - για έως και δύο μαθήματα πρώτου ή δεύτερου επιπέδου (προγράμματα Bachelor Degree and Masters ') και η αξιολόγηση θα κοινοποιηθεί εντός περίπου ενός μήνα, μετά την ημερομηνία λήξης της σχετικής πρόσληψης. Το τέλος αίτησης είναι 30 ευρώ ανά μάθημα. Μετά την εγγραφή, για περαιτέρω καταχωρήσεις στην ηλεκτρονική σας αίτηση, απλώς πρέπει να συνδεθείτε με τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε την αίτησή σας καθ 'όλη την περίοδο εισαγωγής για εφαρμογές.

Κανονικά, η περίοδος εφαρμογής είναι ανοιχτή από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα τέλη Απριλίου, με πιθανές παραλλαγές ανάλογα με τα διάφορα προγράμματα. το τελικό ημερολόγιο θα είναι διαθέσιμο στην παραπάνω πλατφόρμα εφαρμογών.

Διαδικασία αίτησης

Βήμα 1: Βρείτε το σωστό πρόγραμμα (μπορείτε να επιλέξετε έως και δύο προγράμματα).

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο "Γίνετε υποψήφιος" για να ξεκινήσετε την αίτησή σας. Λίγο μετά θα λάβετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης μέσω email.

Βήμα 3: Δημιουργήστε το πακέτο εφαρμογής σας (όπως απαιτείται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα της επιλογής σας).

Βήμα 4: Περιμένετε την απάντηση στην αίτησή σας. Αφού υποβάλετε αίτηση, μια επιτροπή εγγραφής θα αξιολογήσει το υπόβαθρο και τις δεξιότητές σας σε σχέση με τις απαιτήσεις των προγραμμάτων πτυχίων που έχετε επιλέξει.

Θα λάβετε ειδοποίηση σχετικά με την αποδοχή εντός περίπου ενός μηνός από την ημερομηνία λήξης της πρόσληψης. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων, οι σπουδαστές που θα περάσουν την επιλογή με βάση τα υποβληθέντα έγγραφα πρέπει να κληθούν να συμμετάσχουν σε απομακρυσμένη γραπτή εξέταση, ενδεχομένως ακολουθούμενη από συνέντευξη. Οι ημερομηνίες της απομακρυσμένης γραπτής εξέτασης θα κοινοποιούνται στους εισερχόμενους φοιτητές στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείται για την αίτηση.

Βήμα 5: Ελέγξτε τον κανονισμό εγγραφής στο πανεπιστήμιο στην Ιταλική Πρεσβεία / Προξενείο της χώρας σας.

Βήμα 6: Εάν είστε πολίτης εκτός ΕΕ που διαμένει στο εξωτερικό, η διαδικασία προεγγραφής για την απόκτηση της μελέτης VISA πρέπει να γίνει στην ιταλική διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας σας.

Σημαντική ενημέρωση για τους διεθνείς φοιτητές

Για τους σπουδαστές των διεθνών σπουδών, το University of Siena δεν χρησιμοποιεί εκπαιδευτικούς που εδρεύουν στο εξωτερικό.

Το University of Siena διαχειρίζεται ανεξάρτητα τις εισαγωγές φοιτητών στα προγράμματα σπουδών.

Όλο το προσωπικό και τα γραφεία του University of Siena επικοινωνούν αποκλειστικά μέσω των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου unisi.it, οποιεσδήποτε άλλες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν προέρχονται από προσωπικό ή γραφεία του University of Siena .

Εάν επιθυμείτε να επαληθεύσετε την αυθεντικότητα μιας επιστολής εισόδου, παρακαλούμε επικοινωνήστε με internationalplace@unisi.it και επισυνάψτε αντίγραφο της επιστολής.

Κάτοικοι εκτός Ευρώπης που διαμένουν στο εξωτερικό

Μετά την αξιολόγηση, εάν είναι θετική, οι υποψήφιοι θα λάβουν επιστολή αποδοχής από το University of Siena . Κάθε υποψήφιος πρέπει να προ-εγγραφεί στην κατάλληλη Ιταλική Διπλωματική Αντιπροσωπεία σύμφωνα με συγκεκριμένες διαδικασίες που είναι διαθέσιμες σε κάθε IDR.

Δοκιμή ιταλικής γλώσσας

Το τεστ ιταλικής γλώσσας είναι υποχρεωτικό για εκείνους τους υποψηφίους εκτός ΕΕ που θέλουν να εγγραφούν σε ένα πτυχίο πανεπιστημίου που διδάσκεται στα ιταλικά. Κανονικά στο University of Siena , αυτό το τεστ προγραμματίζεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι που διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση Ιταλικών ή υποψηφίους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα που παραδίδονται στα αγγλικά, δεν πρέπει να κάνουν αυτή τη δοκιμή.

Δίδακτρα & υποστήριξη

Ακαδημαϊκά τέλη

Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ιταλία ιδρύεται από την ιταλική κυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα δίδακτρα είναι γενικά χαμηλότερα από ό, τι σε πολλές άλλες χώρες.

Το University of Siena δημοσιεύει τους κανονισμούς σχετικά με τις αμοιβές των φοιτητών σε ετήσια βάση. Οι μαθητές που εγγράφηκαν στον πρώτο κύκλο, στον δεύτερο κύκλο και στα προγράμματα πτυχίου ενός κύκλου πληρώνουν από μία έως τέσσερις δόσεις διδάκτρων. Το ποσό για κάθε διεθνή φοιτητή βασίζεται στη χώρα καταγωγής του και στο επιλεγμένο μάθημα. Το ποσό που πρέπει να πληρωθεί μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο

http://www.maprin.unisi.it/tasse19_20/index_eng.php

Υποτροφία DSU

Οι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία που παρέχεται από το πρόγραμμα DSU (Περιφερειακό πρόγραμμα "Δικαίωμα στη Μελέτη") και βάσει του οικογενειακού τους εισοδήματος. αυτό θα δημιουργήσει μια κατάταξη της ανάθεσης και μόνο οι σπουδαστές σε καλή θέση θα πάρουν αυτό το όφελος.

Η ετήσια πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για υποτροφίες DSU δημοσιεύεται τον Ιούλιο στο δικτυακό τόπο DSU Toscana www.dsu.toscana.it

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Διαμονή & φοιτητικές εγκαταστάσεις

Ο οργανισμός DSU της Τοσκάνης χειρίζεται ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υποστήριξης φοιτητών, όπως διαμονή, πανεπιστημιακά εστιατόρια, αθλητισμός.

Κατάλυμα

Στη Σιένα, υπάρχουν διαφορετικές επιλογές στέγασης, από πανεπιστημιακές αίθουσες κατοικίας μέχρι ιδιωτικά καταλύματα (μεμονωμένα / κοινόχρηστα διαμερίσματα ή μονόκλινα / δίκλινα δωμάτια).

Το University of Siena δεν έχει φοιτητικές κατοικίες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει χώρους στους κοιτώνες που ανήκουν στο DSU. Υπάρχουν 11 πανεπιστημιακές κατοικίες στη Σιένα, μερικές στο κέντρο της πόλης, μερικές κοντά στα τείχη της πόλης και καλά συνδεδεμένες με την πόλη και τα τμήματα, όλα με δωρεάν σύνδεση Wi-Fi.

Κάθε ακαδημαϊκό έτος το DSU δημοσιεύει μια ανακοίνωση για τη χορήγηση υποτροφιών και θέσεων σε καταλύματα, η οποία είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα: www.dsu.toscana.it/servizi/benefici-a-gli-studenti/borsa-di-studio- e-posto-alloggio

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποτροφία και τις υπηρεσίες DSU στη διεύθυνση www.dsu.toscana.it

Εστιατόρια

Τα κυλικεία του Πανεπιστημίου διευθύνονται από το DSU Toscana, το οποίο προσφέρει πλήρες γεύμα στους φοιτητές χαμηλού κόστους (από 2,80 έως 4,00 ευρώ) με ποικίλα μενού.

Για να έχουν πρόσβαση στα καντίνια του Πανεπιστημίου, οι φοιτητές χρειάζονται μια έξυπνη κάρτα, η οποία εκδίδεται κατά την εγγραφή. Για φοιτητές ανταλλαγής, αυτή η κάρτα εκδίδεται από το Διεθνές Γραφείο Σχέσεων κατά την εγγραφή στο Πανεπιστήμιο.

CUS - Αθλητικό κέντρο

Σε συνεργασία με το DSU και το Κέντρο Αθλητικών Πανεπιστημίων της Σιένα (CUS), το Πανεπιστήμιο προωθεί αθλητικά για φοιτητές προσφέροντας μαθήματα δωρεάν ή με μειωμένες τιμές σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, ράγκμπι, τζούντο, προπόνηση με βάρη, ξιφασκία και τένις.

Διοργανώνονται επίσης ανταγωνιστικές αθλητικές εκδηλώσεις που αναγνωρίζονται από τις αντίστοιχες εθνικές ομοσπονδίες. Για να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις, οι μαθητές πρέπει να φέρουν κάρτα μέλους DSU-Toscana / CUS.

Υπηρεσίες Καριέρας

Για να έρθει απευθείας σε επαφή με τον κόσμο της εργασίας και να παράσχει υποστήριξη, το Γραφείο Τοποθέτησης διοργανώνει ημέρες καριέρας, εταιρικές παρουσιάσεις και εκδηλώσεις για να παρέχει πληροφορίες για εταιρείες σε ορισμένους τομείς ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, οι προχωρημένες μαθητείες (ή "μαθητείες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας") σάς επιτρέπουν να εισέλθετε σε μια εταιρεία κατά το τελευταίο έτος ενός δεύτερου κύκλου σπουδών μέσω μιας σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου που σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε ταυτόχρονα το πτυχίο σας.

www.unisi.it/placement

Ομάδα Erasmus Siena (ESN / GES)

Εάν είστε πρώην φοιτητής Erasmus ή ξένος φοιτητής που σπουδάζει στη Σιένα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα Erasmus Siena (GES): πρόκειται για ομάδα εθελοντών φοιτητών χωρίς πολιτική ή θρησκευτική σχέση που βοηθά στην ένταξη διεθνών φοιτητών στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Σιένα τον κοινωνικό ιστό της πόλης και παρέχει πληροφορίες σε Ιταλούς φοιτητές που ενδιαφέρονται για προγράμματα κινητικότητας.

Το ESN Siena GES είναι μέλος του «ESN» (Erasmus Student Network), ενός δικτύου συλλόγων που εκπροσωπεί διεθνείς φοιτητές, παρέχει έτσι ευκαιρίες για πολιτιστικές αντιλήψεις και αυτο-ανάπτυξη σύμφωνα με την αρχή του Student Helping Students.

Κάθε χρόνο, οι εκπρόσωποι του ESN Siena συμμετέχουν σε διάφορες συναντήσεις του ESN για να συζητήσουν κοινές στρατηγικές για την προώθηση προγραμμάτων κινητικότητας.

www.gruppoerasmussiena.it

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Σύστημα Buddy

Το πρόγραμμα Buddy προωθείται από το University of Siena σε συνεργασία με την ένωση ESN Siena GES. Σκοπός του δεν είναι μόνο να βοηθήσει τους μαθητές ανταλλαγής με πρακτικά θέματα σχετικά με την εγκατάστασή τους στη νέα χώρα. Αποσκοπεί κυρίως στη διευκόλυνση της ένταξης στην ιταλική ακαδημαϊκή ζωή και στην ιταλική φοιτητική κοινότητα.

Το πρόγραμμα Buddy είναι, πάνω απ 'όλα, μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνετε νέους φίλους από άλλα μέρη του κόσμου και να δημιουργήσετε μακροχρόνιες διαπολιτισμικές φιλίες! Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Buddy έχει την ευκαιρία να εξασκήσει μια ξένη γλώσσα, να γνωρίσει διαφορετικούς πολιτισμούς, να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Ο φίλος έχει επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχει σε χορηγίες κοινωνικών εκδηλώσεων για να γνωρίσει τους συναδέλφους του / της και να συμμετάσχει στις αποκλειστικές εκδηλώσεις ESN Siena GES.

Εύρεση πληροφοριών

Πού μπορείτε να βρείτε πληροφορίες; Στην ιστοσελίδα, στα Πανεπιστημιακά κοινωνικά δίκτυα και στις ιστοσελίδες των τμημάτων θα βρείτε όλες τις απαιτούμενες θεσμικές πληροφορίες, καθώς και ειδοποιήσεις για συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Το πανεπιστήμιο Front Office: το URP και η διεθνής θέση

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το URP - Γραφείο Πληροφοριών για να λάβετε γενικές πληροφορίες σχετικά με το University of Siena , τις υπηρεσίες, τα μαθήματα, τις εγκαταστάσεις και τις ευκαιρίες του. Μπορείτε επίσης να μάθετε σχετικά με τη μητρική εκπαίδευση και την εγγραφή και να λάβετε βοήθεια για την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών στο διαδίκτυο (στη ρεσεψιόν, μέσω τηλεφώνου ή email) info@unisi.it

Το International Place, μέρος του URP - Γραφείο Πληροφοριών, είναι αφιερωμένο σε διεθνείς φοιτητές, ιδίως σε εκείνους που είναι εγγεγραμμένοι ή επιθυμούν να εγγραφούν σε ένα πρώτο επίπεδο (μεταπτυχιακό και μεταπτυχιακό), δεύτερο επίπεδο (μεταπτυχιακό) ή μεμονωμένη ενότητα.

Οι σπουδαστές μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Διεθνή Χώρο για να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο και τις υπηρεσίες του, τις άδειες διαμονής, την ασφάλιση υγείας, τον κώδικα φορολογίας της Ιταλίας, την εγκυρότητα ενός ακαδημαϊκού τίτλου, την αναγνώριση αλλοδαπών ακαδημαϊκών τίτλων, τη συντόμευση ενός μαθήματος.

internationalplace@unisi.it

Οι μαθητές διεθνούς κινητικότητας πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Καλωσορίσματος στη διεύθυνση incoming@unisi.it

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Τοποθεσίες

Σιένα

Università di Siena - Palazzo del Rettorato

Address
Università degli Studi di Siena - Rettorato, via Banchi di Sotto 55 
53100
53100 Σιένα, Τοσκάνη, Ιταλία
Τηλέφωνο
+39 0577 232111

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη