Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εισαγωγή

EuropeanUniCyprus101Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεργάζεται ενεργά με τοπικούς, περιφερειακούς και διεθνείς φορείς για την δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων που θα συμβάλουν στην μάθηση, έρευνα και στις δεξιότητες των φοιτητών μας.

Σας καλωσορίζουμε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ένα από τα πιο σύγχρονα, δυναμικά και πρωτοποριακά ακαδημαϊκά ιδρύματα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στη Laureate International Universities, τον μεγαλύτερο σε παγκόσμιο επίπεδο οργανισμό Ανώτατης Εκπαίδευσης, με αξιοσημείωτα επιτεύγματα σε ό,τι αφορά στην ποιότητα σπουδών και στην καινοτομία.

Χάρη στο υψηλό επίπεδο της ακαδημαϊκής κοινότητας και, ταυτόχρονα, στη μεθοδική εργασία και την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτουν οι διοικητικές υπηρεσίες, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατέχει πλέον μια από τις πιο σημαντικές θέσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Διακρίνεται διεθνώς για την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα, για το ευρύ διαπανεπιστημιακό του δίκτυο με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου (σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Ασία), για την πλούσια υποδομή, για τις άρτιες εγκαταστάσεις, για την αξιοκρατία, για το περιβάλλον ποιότητας σε όλα τα επίπεδα και, βέβαια, για την ισχυρή του διασύνδεση με οργανωμένους φορείς της κοινωνίας (δημόσιους και ιδιωτικούς).

Γι’ όλους αυτούς – και όχι μόνο - λόγους, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συγκροτεί αφενός σημαντικό μέρος του κοινωνικού, πολιτισμικού και οικονομικού ιστού της ευρύτερης περιοχής, αφετέρου ένα από τα πιο καινοτομικά ακαδημαϊκά ιδρύματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς φοιτητές ανά τον κόσμο και, συνάμα, πρώτη επιλογή των φοιτητών από την Ελλάδα.

Στον πυρήνα της λειτουργίας του Πανεπιστημίου είναι οι φοιτητές που, σε συνδυασμό με την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και την κοινωνική ευθύνη την οποία εφαρμόζει σε κάθε επίπεδο, εμπεδώνει τις αρχές της αριστείας, της απασχολησιμότητας και της καινοτομίας σε όλους τους τομείς: από τη διδασκαλία και την έρευνα μέχρι τα προγράμματα προπτυχιακών-μεταπτυχιακών σπουδών και τη σχέση με την κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση των φοιτητών ως ένα κοινωνικό, δυναμικό και καινοτομικό Πανεπιστήμιο.

Με πνεύμα συνεργασίας και πίστη στις δυνάμεις του, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει να επιδείξει διεθνείς διακρίσεις αλλά και ευδιάκριτη προσφορά στην «κοινωνία της γνώσης».

Ως οργανισμός της Laureate International Universities, παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα για μια μοναδική εμπειρία σε ένα παγκόσμιο δίκτυο πανεπιστημίων και οργανισμών. Όντως, η αδιαμφισβήτητη καινοτομία και ο δυναμισμός της Laureate International Universities κάνει την υψηλής ποιότητας τριτοβάθμια εκπαίδευση προσβάσιμη και προσιτή έτσι ώστε περισσότεροι φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου να κατακτήσουν το όνειρό τους. Αυτός ο στόχος αποτελεί και έναν από τους βασικούς λόγους να πιστεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

ΌΡΑΜΑ

Να καθιερωθούμε ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην περιοχή, προσφέροντας αριστεία στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στην στήριξη των φοιτητών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Εκπαίδευση φοιτητών για επιτυχή και δημιουργική σταδιοδρομία

Παραγωγή γνώσης μέσω έρευνας και καινοτομίας

Κατανόηση και εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας μας

ΑΞΙΕΣ

  • Αριστεία
  • Φοιτητό-κεντρική προσέγγιση
  • Με επίκεντρο τον άνθρωπο
  • Καινοτομία
  • Υπευθυνότητα
  • Κοινωνική Ευθύνη

Τοποθεσίες

Λευκωσία

Address
European University Cyprus
6, Diogenis Str., Engomi,
P.O. Box: 22006

1516 Λευκωσία, Λευκωσία, Κυπριακή Δημοκρατία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη