Klaipeda University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο

72603_1.jpg

Πανεπιστήμιο Klaipėda σήμερα

Στις 5 Οκτωβρίου 1990, ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Ανασυγκρότησης Seimas Vytautas Landsbergis υπέγραψε το διάταγμα αριθ. 1-640 για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Klaipėda από την 1η Ιανουαρίου 1991.

Το πανεπιστήμιο Klaipėda ξεκίνησε τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες με τρεις σχολές (αυτές της ναυτικής μηχανικής, της παιδαγωγικής, των ανθρωπιστικών επιστημών και των φυσικών επιστημών) και περίπου 3.000 φοιτητές. Γιορτάζει την 25η επέτειό της με 4.500 φοιτητές στις Σχολές Θαλάσσιας Μηχανικής και Φυσικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών και Επιστημών της Επιστήμης, Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας, καθώς και στην Ακαδημία Τεχνών, το Ινστιτούτο Συνεχιζόμενων Σπουδών και το Ινστιτούτο Ιστορίας της Βαλτικής Περιφέρειας Αρχαιολογία. Στα 25 χρόνια, το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου έχει αυξηθεί από 300 σε περίπου 700 καθηγητές και ερευνητές, συμπεριλαμβανομένων 59% διδακτορικών και / ή αναγνωρισμένων καλλιτεχνών.

Επί του παρόντος, το Πανεπιστήμιο υλοποιεί πάνω από 100 προγράμματα σπουδών και στους τρεις κύκλους, παρέχοντας σύγχρονες γνώσεις που βασίζονται στην έρευνα και τεχνολογική καινοτομία, εξασφαλίζοντας προηγμένη πανεπιστημιακή εκπαίδευση και υψηλές επαγγελματικές δεξιότητες και αναπτύσσοντας μια έξυπνη, υπεύθυνη και δημιουργική προσωπικότητα. Το Alma Mater έχει πάνω από 30.600 πτυχιούχους των οποίων οι τάξεις περιλαμβάνουν διδακτορικά, μέλη των Σεϊμά και της κυβέρνησης, επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων, μηχανικούς, καθηγητές, σολίστες και επαγγελματίες του θεάτρου.

Το πανεπιστήμιο Klaipėda γιορτάζει την 25η επέτειό του Το πανεπιστήμιο Klaipėda ιδρύθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1990. Συντάκτης P. Lileikis. Το πρωτότυπο της φωτογραφίας διατηρείται στο Κεντρικό Αρχείο της Λιθουανίας

Πάνω από 60 εργαστήρια έρευνας και κατάρτισης, βοτανικός κήπος, ερευνητικό σκάφος Mintis , ερευνητικό και εκπαιδευτικό ιστιοπλοϊκό σκάφος Brabander , σκάφος Odisėja, κέντρο ανοικτής πρόσβασης για θαλάσσια έρευνα, εκπαιδευτικό θέατρο, αίθουσα συναυλιών με εξαιρετική ακουστική και όργανο Rieger Kloss , ένα Οικουμενικό Ευαγγελικό Παρεκκλήσι, βιβλιοθήκη που χρηματοδοτεί σχεδόν 500.000 αντίτυπα και ένας εκδοτικός οίκος παρέχει μια σημαντική υποδομή που επιτρέπει την επιτυχή ανάπτυξη των διεθνών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, τη θεμελιώδη και εφαρμοσμένη επιστημονική έρευνα, τις δραστηριότητες πειραματικής ανάπτυξης στους τομείς φυσικές, βιοϊατρικές, τεχνολογικές, κοινωνικές επιστήμες και ανθρωπιστικές επιστήμες. Το Πανεπιστήμιο υλοποιεί ετησίως πάνω από 60 διεθνή και εθνικά ερευνητικά έργα, συνεργάζεται με ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς εταίρους στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου και συμμετέχει στις δραστηριότητες διεθνών ταμείων, προγραμμάτων και δικτύων.

Οι τέχνες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ακαδημαϊκής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου Η έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο σχετίζεται με την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη της Ανατολικής Πρωσίας, της Λιθουανίας της Λιθουανίας (Πρωσική Λιθουανία) και της περιοχής Klaipėda: επιτρέπει να γνωρίσετε την ιστορική, γλωσσική, ομογενειακή, μουσική και εθνοτική της πολιτιστικής κληρονομιάς και επιτρέπει την ουσιαστική αναβάθμιση των ευκαιριών συνέχειας.

Το Πανεπιστήμιο της Klaipėda ιδρύθηκε σε μια γεωγραφική περιοχή μοναδική από οικονομικής, πολιτιστικής και γεωπολιτικής πλευράς, δηλαδή στη λιθουανική ακτή με το μοναδικό λιμάνι της Λιθουανίας: σε εθνικό επίπεδο επιχειρούνται προσπάθειες να αναπτυχθεί η Κλαϊπέντα ως μητροπολιτικό κέντρο και να αυξηθεί τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της Λιθουανίας ως ναυτικού κράτους. Από το 2008, το Πανεπιστήμιο Klaipėda υλοποιεί το Κρατικό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Κοιλάδας Έρευνας, Μελέτης και Επιχειρηματικού Κέντρου για την Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τομέα της Λιθουανίας και έτσι εδραιώνει σταθερά την ηγετική του θέση στους τομείς των θαλάσσιων επιστημών και των τεχνολογικών καινοτομιών.

Πιστοποιητικά

Στις 28 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Klaipėda ο έλεγχος της παρακολούθησης των συστημάτων διαχείρισης σύμφωνα με τις απαιτήσεις για τα πρότυπα ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2004 και BS OHSAS 18001.

Ενημερώθηκαν πιστοποιητικά:

  • ISO 9001: 2008
  • ISO 14001: 2004
  • BS OHSAS 18001

Τοποθεσίες

Klaipėda

Klaipeda University

Ιστότοπος

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη