Vilnius University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με εμάς

Καλωσορίσατε στο Vilnius University - το παλαιότερο και μεγαλύτερο λιθουανικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Από την ίδρυσή του τον 16ο αιώνα, το Vilnius University , ως αναπόσπαστο τμήμα της ευρωπαϊκής επιστήμης και πολιτισμού, ενσωμάτωσε την έννοια του κλασικού πανεπιστημίου και την ενότητα των σπουδών και της έρευνας.

Vilnius University συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς επιστημονικές και ακαδημαϊκές δραστηριότητες και διαθέτει πολλούς εξέχοντες επιστήμονες, καθηγητές και πτυχιούχους. Η επιστημονική ανάπτυξη και οι διευρυμένες σχέσεις με τα παγκόσμια ερευνητικά κέντρα έχουν συμβάλει σε μια ποικιλία ερευνών και μελετών στο Vilnius University .

Με την υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων, το πανεπιστήμιο εκπαιδεύει ειδικευμένους σε παγκόσμιο επίπεδο ειδικούς που ενσωματώνονται επιτυχώς στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινότητα.

Γιατί να επιλέξετε το Vilnius University

  • Vilnius University είναι ένα κλασικό πανεπιστήμιο με πάνω από 430 χρόνια ακαδημαϊκών παραδόσεων και το ευρύτερο φάσμα προγραμμάτων σπουδών στη Λιθουανία.
  • Το πανεπιστήμιο προσφέρει ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον εστιασμένο στην αριστεία στην έρευνα και τη διδασκαλία.
  • Vilnius University είναι το 1ο στη Λιθουανία σύμφωνα με μια εθνική κατάταξη. Είναι το πιο δημοφιλές και πιο αναγνωρισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λιθουανίας.
  • Vilnius University είναι το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Λιθουανίας, που κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 500 πανεπιστημίων παγκοσμίως (QS).

141603_vu-130923.jpg© Vilnius University

Αποστολή

Η αποστολή του Vilnius University είναι να δημιουργήσει, να συσσωρεύσει και να διαδώσει γνώσεις διασφαλίζοντας τη συνέχεια της αυθεντικής πανεπιστημιακής κουλτούρας που διακρίνεται από την ατμόσφαιρα όπου οι παλιές παραδόσεις και οι νέες ιδέες εμπλουτίζουν η μία την άλλη.

Η ελευθερία σκέψης και η ποικιλομορφία των απόψεων είναι οι κύριες αξίες της κοινότητας του πανεπιστημίου. Η ενότητα της έρευνας και των σπουδών είναι η βασική αρχή της συνολικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να διακρίνεται από ένα ευρύ φάσμα βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας. Θα πρέπει να επιδιώξει να αναλάβει ηγετική θέση μεταξύ άλλων λιθουανικών ιδρυμάτων σε όλους τους τομείς της έρευνας που είναι ουσιώδεις για την ίδια τη φύση ενός ολοκληρωμένου πανεπιστημίου και έχει θέσει τον στόχο της διεθνούς αριστείας στη διεπιστημονική έρευνα. Το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να δεσμευθεί για την αποστολή ανοίγματος των θυρών και την παροχή καθολικής εκπαίδευσης για τους πιο ταλαντούχους νέους από όλες τις περιοχές της Λιθουανίας και την εκπαίδευση ενεργών και υπεύθυνων ειδικών, οι οποίοι αποδεικνύουν την ανάγκη να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν επαγγελματικά και οι οποίοι μπορούν μαθαίνουν καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να επιδιώξει να είναι η ποιότητα όλων των μορφών σπουδών συμβατή με τον σύγχρονο πολιτισμό και τις τεχνολογίες και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κράτους και της κοινωνίας.

Οραμα

  • Να τοποθετηθεί και να διακριθεί στον ευρωπαϊκό χώρο έρευνας και εκπαίδευσης από έρευνα ανώτερου επιπέδου, η οποία θα πρέπει να υποστηριχθεί από ερευνητικές ομάδες του Πανεπιστημίου με διεθνή αναγνώριση και νέες ομάδες, καθώς και να διασφαλίσει την ετήσια αυξανόμενη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα ·
  • να διασφαλίσει ότι η ισορροπημένη ανάπτυξη και αλληλεπίδραση της έρευνας σε ανθρωπιστικές, κοινωνικές, φυσικές, βιοϊατρικές και τεχνολογικές επιστήμες παραμένει το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Πανεπιστημίου, το οποίο ουσιαστικά το διαφοροποιεί από άλλα λιθουανικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας ·
  • να δρομολογήσει και να υλοποιήσει ενεργά έργα αξίας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τα οποία θα ενθαρρύνουν την αποτελεσματική συνεργασία επιστημονικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και θα δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες και περιβάλλον για καινοτομίες και επιχειρηματικότητα ·
  • να δημιουργήσει ένα εύρυθμο σύστημα διασφάλισης ποιότητας που θα εγγυάται την αποτελεσματική παρακολούθηση των υπαρχόντων προγραμμάτων σπουδών και την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων και θα ενθαρρύνει την εφαρμογή προηγμένων μεθόδων και εργαλείων διδασκαλίας. Το σύστημα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι γενικές και ειδικές ικανότητες και δεξιότητες των αποφοίτων του Πανεπιστημίου συνάδουν με τις ανάγκες και τις τάσεις στην οικονομία, τον πολιτισμό και την αγορά εργασίας της χώρας.
  • να επεκτείνει σημαντικά τις μη διαδοχικές, εξ αποστάσεως και άλλες ευέλικτες μορφές και μεθόδους μελέτης και να γίνει το κέντρο της συνεχούς επαγγελματικής βελτίωσης και της δια βίου μάθησης, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση της χώρας προς μια κοινωνία που βασίζεται στη γνώση.

Ζώντας στη Λιθουανία

Κόστος ζωής

Να είστε ρεαλιστές ενώ προγραμματίζετε τα έξοδά σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στη Λιθουανία - είναι σημαντικό να έχετε αρκετά χρήματα για όλη τη διάρκεια της περιόδου σπουδών σας!

Το πιθανό μηνιαίο κόστος διαβίωσης παρέχεται παρακάτω. Αυτά τα έξοδα βασίζονται σε μαθητή που ζει στο Βίλνιους ή στο Κάουνας και δεν έχει εξαρτώμενα άτομα. Δεν περιλαμβάνονται δίδακτρα, έξοδα άδειας διαμονής και ταξίδια στη χώρα σας.

Δημόσιες συγκοινωνίες στο Βίλνιους

Τρόλεϊ και λεωφορεία αρχίζουν να τρέχουν στις 5:00 το πρωί και σταματούν να τρέχουν τα μεσάνυχτα. Υπάρχουν επίσης νυχτερινά λεωφορεία που λειτουργούν όλη τη νύχτα. Τα χρονοδιαγράμματα μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο Δημόσιων Μεταφορών του Βίλνιους http://www.vilniustransport.lt/en/ ή σε εφαρμογές για κινητά όπως "m.Ticket" ή "Trafi". Οι εφαρμογές είναι εύχρηστες και παρέχουν τα πιο ακριβή χρονοδιαγράμματα, οπότε συνιστώνται ιδιαίτερα για εσάς.

Δημόσιες συγκοινωνίες στο Κάουνας

Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία αρχίζουν να τρέχουν στις 6:30 το πρωί και σταματούν να τρέχουν στις 22:00 το βράδυ. Υπάρχουν επίσης νυχτερινά λεωφορεία τα σαββατοκύριακα και τις εορταστικές μέρες. Τα χρονοδιαγράμματα βρίσκονται στον ιστότοπο www.stops.lt/kaunas/#kaunas/en ή σε εφαρμογές για κινητά όπως το "Trafi". Είναι εύκολο στη χρήση και δίνει τα πιο ακριβή χρονοδιαγράμματα, οπότε το συνιστούμε ανεπιφύλακτα για εσάς.

Τηλέφωνο

Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα κινητό τηλέφωνο στη Λιθουανία μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας: Telia, Tele2 ή Bite. Είναι πολύ φθηνότερο να χρησιμοποιείτε προπληρωμένη κάρτα από μία από αυτές τις εταιρείες παρά να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της χώρας καταγωγής σας.

Θα μπορούσατε να λάβετε την προπληρωμένη κάρτα στα περισσότερα από τα παντοπωλεία ή στα εξειδικευμένα καταστήματα της εταιρείας. Εκεί θα μπορούσατε επίσης να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τους καλύτερους τρόπους χρήσης της κάρτας σας. Βρείτε τις διευθύνσεις των υποδιαιρέσεων αυτών των εταιρειών ακολουθώντας τους παρεχόμενους συνδέσμους.

Κλίμα

Το κλίμα της Λιθουανίας είναι μεταβατικό μεταξύ θαλάσσιων και ηπειρωτικών. Η μέση θερμοκρασία είναι περίπου + 20ºC (μερικές φορές αυξάνεται πάνω από + 30ºC) το καλοκαίρι και -5ºC (μπορεί επίσης να πέσει στους -15ºC ή –20ºC) το χειμώνα, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για αλλαγή καιρού.

Τοποθεσίες

Βίλνιους

Address
3 Universiteto St.
Βίλνιους, Νομός Βίλνιους, Λιθουανία

Kaunas

Address
Muitinės gatvė,8
44280 Kaunas, Κάουνας, Λιθουανία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη