European Institute of Public Administration EIPA

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιδρύθηκε το Μάαστριχτ το 1981 και έχοντας κέντρα στο Λουξεμβούργο και στη Βαρκελώνη, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (EIPA) είναι κορυφαίο κέντρο αριστείας στην Ευρώπη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τις νέες προκλήσεις για τη δημόσια διοίκηση.

Είναι η αποστολή μας για την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κράτη μέλη της και τις χώρες που συνδέονται με EIPA με την παροχή σχετικών και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την ανάπτυξη των ικανοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων που ασχολούνται με θέματα της ΕΕ. Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για τους υπαλλήλους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και σε συναφείς φορείς, στους δημόσιους υπαλλήλους στο πλαίσιο των εθνικών και περιφερειακών διοικήσεων των κρατών μελών, τις υποψήφιες χώρες και άλλες χώρες στο πλαίσιο της σχέσης τους με την ΕΕ.

Καθώς συνεχίζουμε στο δρόμο προς ένα επιτυχημένο μέλλον, βελτιώνοντας συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών μας να παραμένει στο επίκεντρο των εργασιών μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει EIPA από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί EIPA

EIPA είναι ο τόπος όπου οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα ευρωπαϊκά θέματα μπορούν να μάθουν σε ένα πολυ-πολιτισμικό περιβάλλον που επωφελούνται από το μοναδικό συνδυασμό μας πρακτική τεχνογνωσία και επιστημονική αριστεία.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε σχετικές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την ανάπτυξη των ικανοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων που ασχολούνται με τις υποθέσεις της ΕΕ. Για την εκπλήρωση της βασικής αποστολής μας δουλεύουμε γύρω από τρεις άξονες: Μάθηση και Ανάπτυξη, παροχή συμβουλών και έρευνα.

Οι δραστηριότητες κατάρτισης συμπληρώνεται και εμπλουτίζεται από τις αποστολές της εφαρμοσμένης έρευνας και παροχής συμβουλών, και είναι προς όφελος των εθνικών και περιφερειακών δημόσιων διοικήσεων, καθώς και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Το έργο μας συμβάλλει σε μια καλύτερη γνώση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τις ευρωπαϊκές πολιτικές, ενώ παράλληλα ενισχύει την ικανότητα των δημοσίων υπαλλήλων για να εκτελέσει αποτελεσματικά σε αυτόν τον τομέα.

Μαθαίνοντας μεθοδολογία

Οι υπηρεσίες μας χαρακτηρίζονται από μια διεπιστημονική μεθοδολογία μάθησης και ένα έντονα συγκριτική προσέγγιση. EIPA παρέχει μια συνολική άποψη, η οποία, με την παρουσίαση των αντιθέσεων, αντικατοπτρίζει την ευρωπαϊκή ποικιλομορφία όσον αφορά τη διακυβέρνηση και τη διοίκηση. Τα προγράμματά μας είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν ένα συνεργατικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον για μάθηση και να προσθέσει αξία στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία και την προσωπική ανάπτυξη.

Τα θέματα παρουσιάζονται με τη συστηματική χρήση των μελετών περιπτώσεων, ασκήσεις προσομοίωσης και των ομάδων εργασίας. Τα διαφορετικά εκπαιδευτικά και επαγγελματικά προσόντα των διδασκόντων και των εκπροσώπων μας εμπλουτίσουν την εμπειρία. Επιπλέον, τα περισσότερα σεμινάρια και μαθήματα κατάρτισης συγκεντρώνονται συμμετέχοντες από πολλά κράτη μέλη της ΕΕ και στις υποψήφιες χώρες.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά
  • γαλλική γλώσσα

Δείτε μεταπτυχιακά προγράμματα »

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Master

το Master στις Ευρωπαϊκές Σπουδές - δεξιά ειδικότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος

Συνδυασμένες διαδικτυακές και στο πανεπιστήμιο Μερική παρακολούθηση 2 χρόνια September 2017 Λουξεμβούργο

Μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (Mels Online) είναι ένα πρόγραμμα δύο χρόνια για τους επαγγελματίες. Αυτό το πρόγραμμα παρέχει μια ολοκληρωμένη κατανόηση του ευρωπαϊκού δικαίου, χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική μεθοδολογία: οι ομαδικά μαθήματα, που διοργανώνονται για 4 Σαββατοκύριακα ανά εξάμηνο, σε συνδυασμό με online σεμινάρια και εξ αποστάσεως. Το πρόγραμμα είναι δίγλωσσο, αγγλικά και γαλλικά, αν και η ενεργή γνώση είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε από αυτές τις γλώσσες. Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα λάβουν ένα μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Λωρραίνης. [+]

Εισαγωγή στο πρόγραμμα EIPA Λουξεμβούργου προσφέρει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών δύο χρόνια οδηγεί στην απόκτηση ενός Master in Ευρωπαϊκών Νομικών Σπουδών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Το 2006, το πρόγραμμα προσαρμόστηκε για να καλύψει τις νέες ακαδημαϊκές προδιαγραφές που προβλέπονται από την «διαδικασία της Μπολόνια», του οποίου κύριος στόχος είναι η εναρμόνιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από το 2010, Mels προσφέρει ένα μικτό πρόγραμμα, που συνδυάζει ομαδικά μαθήματα με συνεδρίες σε απευθείας σύνδεση και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αυτό το Μεταπτυχιακό προσφέρει μια πραγματικά διεθνές πρόγραμμα σπουδών οργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Lorraine (πρώην Πανεπιστημίου Nancy 2). Οι υποψήφιοι που θα ολοκληρώσουν αυτός ο κύκλος αποκτήσει με επιτυχία ένα πτυχίο Masters στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Γαλλικά - νόμος ειδικότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος από το Πανεπιστήμιο της Λωρραίνης. Στόχοι του προγράμματος Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε σχέση με δύο βασικούς στόχους: να δώσει τη βασική εκπαίδευση σε θέματα που στηρίζουν τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και σταδιακά σε βάθος όραμα ευρύ πεδίο του ευρωπαϊκού δικαίου για να επιτρέψει τους μαθητές για την αντιμετώπιση των διαφόρων νομικών ζητημάτων από μια πρακτική οπτική γωνία. Η νομική προοπτική του προγράμματος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η οποία ασχολείται επίσης με διάφορες οικονομικές και πολιτικές πτυχές της διαδικασίας ολοκλήρωσης, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις νομικές και πρακτικές επιπτώσεις τους. μεθοδολογία Το πρόγραμμα εκτείνεται σε δύο χρόνια και συνδυάζει διάφορες μεθόδους μάθησης. Κατ 'αρχάς, οι μαθητές λαμβάνουν ομαδικά μαθήματα και σεμινάρια βασίζεται σε μια διαδραστική προσέγγιση (ομαδική εργασία, μελέτες περιπτώσεων, ασκήσεις προσομοίωσης).... [-]

Βίντεο

MELS Online - a unique programme for professionals

Επικοινωνία

Institut Européen d'Administration Publique

Διεύθυνση Circuit de la Foire Internationale 2 L-1347 Luxembourg
Λουξεμβούργο, Λουξεμβούργο
Ιστοσελίδα http://www.eipa.eu/
Τηλέφωνο +352 42 62 30 1