ESCP Business School London

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιδρύθηκε το 1819, η ESCP Business School δημιούργησε γενιές ηγετών και επιχειρηματιών. Με τα έξι αστικά πανεπιστήμια του Βερολίνου, του Λονδίνου, της Μαδρίτης, του Παρισιού, του Τορίνο και της Βαρσοβίας, η ESCP Business School έχει μια ευρωπαϊκή ταυτότητα που της επιτρέπει να προσφέρει ένα μοναδικό πολυπολιτισμικό εκπαιδευτικό στυλ στον τομέα των επιχειρήσεων και μια παγκόσμια θεώρηση στα διεθνή θέματα διαχείρισης.

Κάθε χρόνο, το ESCP καλωσορίζει πάνω από 6.000 φοιτητές και 5.000 στελέχη από περισσότερες από 120 διαφορετικές χώρες, παρέχοντάς τους μια ολοκληρωμένη προσφορά μαθημάτων διαχείρισης και εξειδικευμένων προγραμμάτων (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD και Executive Education).

Η ESCP είναι η πρώτη και μοναδική πολυεπιστημονική σχολή επιχειρήσεων στον κόσμο με:

 • 3 διεθνείς πιστοποιήσεις: AACSB, EQUIS, Εγκεκριμένο πρόγραμμα EFMD (MBA / EMBA)
 • 5 εθνικές διαπιστεύσεις: ACQUIN (Γερμανία), ANECA (Ισπανία), QAA
 • Η ESCP είναι επίσης η πρώτη σχολή επιχειρήσεων για να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων (EUA).

- Ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/escp_bs

Πρώτα στο Μέλλον

Ένας πρωτοπόρος για τα τελευταία 200 χρόνια, η ESCP Business School μπορεί να είναι υπερήφανη για έναν μεγάλο αριθμό καινοτομιών που εγκρίθηκαν με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Παραμένει το μοναδικό πανευρωπαϊκό σχολείο, με έξι πανεπιστημιουπόλεις στο Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, το Παρίσι, το Τορίνο και τη Βαρσοβία, καθώς και μια συναφή πανεπιστημιούπολη στο

Όντας η δεκαετία του Δικομήτου, το 2019 είναι η τέλεια στιγμή για να γιορτάσουμε το καινοτόμο πνεύμα που ενσωματώνεται στα γονίδια της ESCP. Για να το πράξουμε, κοιτάμε πίσω στη δημιουργία της Σχολής το 1819 - και στη συνέχεια έγινε η πρώτη σχολή επιχειρήσεων στον κόσμο - και ανακαλύψτε τη συνταγή για μια τόσο μεγάλη ζωή!131185_ESCPlandingstrip.jpg

# 1 Τα θεμέλια μιας πρωτοποριακής σχολής (1819-1869)

Το 1819 δημιουργήθηκε μια ιδιωτική εταιρεία ειδικού τύπου: μια από τις πρώτες σχολές επιχειρήσεων και τώρα δημιουργήθηκε η παλαιότερη σχολή επιχειρήσεων στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Σχολή βασίζεται σε πρωτότυπες έννοιες που θα αποτελέσουν τους πυλώνες της καινοτόμου στρατηγικής της ESCP που θα εφαρμοστεί από τη δεκαετία του '70 και έπειτα:

 • Μια τολμηρή πολιτική διεθνούς ανοίγματος (πάνω από 20% ξένους φοιτητές ήδη από το 1827-1828), με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, που ασχολείται με διεθνή θέματα (τρεις ξένες γλώσσες δίδαξαν από το 1823, μελέτες περιηγήσεις στην Ευρώπη από το 1826-1827). Αυτό ήταν ένα αληθινό κατόρθωμα στη Γαλλία στο πλαίσιο της κοινωνίας μετά τον ναπολεόντειο πόλεμο!
 • Εκτός από τη διαχείριση της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι σπουδαστές σπουδάζουν το δίκαιο και την πολιτική οικονομία, ή τις εφαρμοσμένες επιστήμες (χημεία). Το πολυπολιτισμικό και πολυεπιστημονικό μοντέλο της ESCP είναι ήδη αναδυόμενο.
 • Μια θέση στην καρδιά της οικονομικής πρωτεύουσας (Hôtel des Fermes, στη συνέχεια Hôtel de Sully, στο Παρίσι).

Αυτή η αρχική φάση διαμορφώνεται από τους οικοδόμους της: επιχειρηματίες όπως οι Germain Legret και Amédée Brodart, και μελετητές όπως ο οικονομολόγος Jean-Baptiste Say, θεωρητικός της έννοιας της επιχειρηματικότητας. εμπορικός Vital Roux, που συμβάλλει στη σύλληψη του γαλλικού εμπορικού κώδικα και υποστηρίζει μια παιδαγωγική προσανατολισμένη στην πρακτική διδασκαλία. και ο οικονομολόγος Adolphe Blanqui, ιδιοκτήτης και διευθυντής του σχολείου για 24 χρόνια.

# 2 Ενοποίηση και ωριμότητα (1869-1969)

Μεταξύ του 1869 και του 1969, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η Σχολή ενισχύεται και φτάνει στην ωριμότητα. Τόσο η ανθεκτικότητα όσο και η προσαρμοστικότητα αποδεικνύονται: από τη μία πλευρά, σημαντική επέκταση προγραμμάτων και εγγραφών (από λίγες δωδεκάδες φοιτητές στη δεκαετία του 1820 έως 250 στο τέλος του 19ου αιώνα και σχεδόν χίλια από τη δεκαετία του '70). και από την άλλη, ενισχυμένη επιλεκτικότητα και αυξημένες ακαδημαϊκές απαιτήσεις από τη δεκαετία του 1920 και εξής, όπως:

 • Κρατική αναγνώριση της εκπαίδευσης το 1890.
 • Ίδρυση των πρώτων τμημάτων εξειδίκευσης, κληρονομιά των "Comptoirs" (εμπορικοί σταθμοί) που εφευρέθηκαν στα πρώτα χρόνια της Σχολής: Τμήμα Ναυτιλίας (1905), Τμήμα Αποικίας (1913), Τμήμα Ξενοδοχείων (1916) ), και τα λοιπα.
 • Υποχρεωτική ανταγωνιστική εισαγωγική εξέταση το 1926.
 • Προώθηση του καθεστώτος του ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 1947, ένα ουσιαστικό βήμα προς τη σταδιακή μετατροπή σε Grande École de Commerce.
 • Δημιουργία της Ένωσης Αποφοίτων και Φοιτητικής Ένωσης το 1950.
 • Ενσωμάτωση της πληροφορικής και ενός εργαστηρίου γλώσσας στη δεκαετία του 1960.

Κατά τη διάρκεια ενός ταραχώδους αιώνα κατά τον οποίο η πόλη του Παρισιού επλήγη τρεις φορές από ένοπλες συγκρούσεις, οι χώροι της Σχολής μεταμορφώθηκαν για να φιλοξενήσουν τους τραυματίες πολέμου (το 1870, 1914-1918 και 1939-1945) - δύο φορές στα κτίρια της Avenue de la République.

# 3 Η ανανεωμένη επιχειρηματική σχολή (1969-2019)

Όταν η Σχολή αποκτά την αυτονομία της το 1969 εγκαταλείποντας το δίκτυο ESCAE, η ESCP Business School επανεμφανίζει σταδιακά το επιχειρηματικό της μοντέλο, βασισμένο στις αξίες και τις ακαδημαϊκές αρχές που έχουν ενσταλάξει από το 1819.

Το νέο ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό μοντέλο προκύπτει από τη συνεχή ανάπτυξη ενός ιδρύματος ηλικίας 150 ετών, ως απάντηση στην εκκολαπτόμενη οικονομική παγκοσμιοποίηση.

Η μεταστροφή αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εντατικοποίησης και της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέντε ορόσημα σηματοδοτούν την πρόοδο της επανεξέτασης του νέου ευρωπαϊκού μοντέλου: 1969, 1973, 1999 και 2009:

 • 1969: Δημιουργία αφιερωμένης μόνιμης Σχολής και φοιτητών φοιτητικών ενώσεων ESCP.
 • 1973: Στις 8 Οκτωβρίου 1973, δημιουργήθηκε η École des Affaires de Paris (από το 1982 και εξής), όπου οι σπουδαστές ακολουθούν ένα διεθνές πρόγραμμα σπουδών με εναλλασσόμενα εξάμηνα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Λονδίνο από το 1974, Ντίσελντορφ από το 1975 Η πανεπιστημιούπολη μεταφέρθηκε στο Βερολίνο το 1985. Το 1973 είναι επίσης η χρονιά που η σχολή γίνεται προσβάσιμη στις γυναίκες (η Joëlle Le Vourch είναι η πρώτη γυναίκα φοιτήτρια το 1973).
 • 1999: Συγχώνευση των ESCP και EAP.
 • 2009: Δημιουργία του ESCP, μετά από εντατική επέκταση του δικτύου με το άνοιγμα της πανεπιστημιούπολης του Τορίνο το 2004 και πριν από την πανεπιστημιούπολη της Βαρσοβίας το 2015.
 • 2018: Το ESCP Business School γίνεται ανεξάρτητο από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Παρισιού. Ξεκίνησε η εκπόνηση του ευρωπαϊκού πτυχίου Bachelor, αγκυρώνοντας τη Σχολή στο ευρωπαϊκό μοντέλο LMD και πυροδοτώντας ισχυρή ανάπτυξη. Ο φοιτητικός πληθυσμός διπλασιάζεται σε 4 χρόνια.

Πάνω από δύο αιώνες, ο κόσμος έχει αλλάξει: τα μαθήματα πολιτικής οικονομίας που διδάσκονταν αρχικά τώρα με τα μαθήματα με ανθρωπιστικές σπουδές και οι εφαρμοσμένες επιστήμες σε ένα εργαστήριο έδωσαν τη θέση τους στην κωδικοποίηση και τα μεγάλα δεδομένα. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι το επιχειρηματικό όραμα των ιδρυτών που επικρατεί σήμερα, που αντανακλάται σε πτυχές όπως η ευρωπαϊκή επιτυχία του Blue Factory, το εκκολαπτήριο της Σχολής που βρίσκεται σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις της ESCP Business School!

Η αποστολή μας

"Η αποστολή της ESCP είναι να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τους ηγέτες των επιχειρήσεων του μέλλοντος".

Η πεποίθησή μας είναι ότι οι επιχειρηματικοί ηγέτες του αύριο θα πρέπει να είναι διεθνείς, ψηφιακοί και δια-πολιτισμικά αποτελεσματικοί. Η προσέγγισή μας στην εκπαίδευση και την οργανωτική δομή αντικατοπτρίζει αυτό, με ισχυρά διεθνή προγράμματα που παρέχονται από μια ολοκληρωμένη (πανευρωπαϊκή) Σχολή σε πανεπιστημιουπόλεις σε κάθε μία από τις κυριότερες αγορές της Ευρώπης.

Προωθούμε αυτή την αποστολή μέσω της μοναδικής προσέγγισής μας στη διεθνή εκπαίδευση και έρευνα στον τομέα της διαχείρισης, η οποία προωθεί τη διεθνική εμπειρία, τη συνεργασία και τη μάθηση σε πανευρωπαϊκό πλαίσιο.

Το 2015, η Σχολή επισημοποίησε μια μοναδική προσέγγιση και προοπτική κάτω από το ακρωνύμιο C4B: Οι πολιτισμοί για (4) Επιχειρήσεις. Αυτό συνεχίζει να καθοδηγεί το έργο μας και τώρα ενσωματώνεται σε ένα νέο Στρατηγικό Σχέδιο για την περίοδο 2018-2022.

C4B ή πώς παραδίδουμε στην ESCP Business School

 1. Μια ακαδημία εμπειρογνωμόνων επικεντρωμένη στη διεθνή / συγκριτική έρευνα.
 2. Υποχρεωτικά προγράμματα περιστροφής που παρέχουν μοναδικές εμπειρίες μάθησης πολλαπλών πανεπιστημιουπόλεων σε όλη την Ευρώπη
 3. Διεπιστημονική διδασκαλία που ενσωματώνει τις δεξιότητες διοίκησης της σκληρής (κωδικοποίησης, κλπ.) Και της μαλακότερης (ανθρωπιστικής ικανότητας, κ.λπ.).
 4. Μια ποικιλόμορφη, δημιουργική και επιχειρηματική κοινότητα.

Το όραμά μας (Τι και πού θέλουμε να είμαστε μέχρι το 2022)

"Το 2022, το ESCP Business School θα αναγνωριστεί παγκοσμίως ως η κορυφαία ευρωπαϊκή σχολή επιχειρήσεων για διεθνή εκπαιδευτική διαχείριση."

Το Όραμά μας, για να γίνουμε Αλήθεια, υπονοεί:

 • την παραγωγή και τη διάδοση παγκόσμιας εμβέλειας έρευνας στη διεθνή / συγκριτική διαχείριση που διαμορφώνει τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς των οργανώσεων και των ηγετών.
 • που παράγουν πολιτιστικά και ψηφιακά έξυπνα αποφοίτους εξοπλισμένα ώστε να διαμορφώνουν και να συνδέουν τους επιχειρηματικούς κόσμους του αύριο.
 • να εμπλακούν ουσιαστικά με τις επιχειρήσεις, τους αποφοίτους και την κυβέρνηση για να προωθήσουν την εξέλιξη της διεθνούς πρακτικής διαχείρισης και των διαπολιτισμικών σχέσεων.
 • αξιοποιώντας την ποικιλομορφία σε όλες τις μορφές της ως πηγή καινοτομίας, δύναμης και ηγεσίας.

Οι αξίες και η δέσμευσή μας είναι ευρωπαϊκές

Καλλιεργούμε τις αξίες της ακαδημαϊκής αριστείας που κληρονομούνται από την ευρωπαϊκή πανεπιστημιακή κουλτούρα.

Μέσα από την έρευνά μας, αναπτύσσουμε μια ιδέα Singular για τους κλάδους διαχείρισης με βάση μια πολυπολιτισμική, διεπιστημονική και ανοιχτή προσέγγιση στις μεγάλες προκλήσεις του αύριο κόσμου.

Στο σχολείο μας, που δημιουργήθηκε από επιχειρηματίες πριν από 200 χρόνια, αναπτύσσουμε τη δημιουργικότητα καλλιεργώντας περιέργεια, τόλμη και ενθαρρύνοντας τη συμβολή όλων των κλάδων στον οικονομικό δυναμισμό.

Η κοινότητά μας δεσμεύεται να προάγει τον Πλουραλισμό μέσω του σεβασμού των πολιτισμών και όλων των μορφών διαφορετικότητας.

Τοποθεσίες

Λονδίνο

Address
London Campus
ESCP Europe
527 Finchley Road
London NW3 7BG
United Kingdom

Λονδίνο, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Διαπιστεύσεις

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Υποβολή ερώτησης

Άλλη