Adekunle Ajasin University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με το πανεπιστήμιο Adekunle Ajasin

Η ιστορία της Adekunle Ajasin Πανεπιστημίου, Akungba-Akoko (AAUA), Ondo μέλους, η Νιγηρία, η πιο σωστά είπε σε δύο φάσεις. Ήταν η πρώτη καθιερώθηκε ως Obafemi Awolowo Πανεπιστημίου Μάρτιο του 1982 από την κυβέρνηση του παλιού Ondo κράτους, με επικεφαλής από τον αείμνηστο Αρχηγό Adekunle Ajasin.

Η αμέσως επόμενη στρατιωτική κυβέρνηση του Navy Commodore Bamidele Otiko άλλαξε το όνομά του στο κρατικό πανεπιστήμιο Ondo το 1985. Η μετεγκατάστασή της στο Akungba-Akoko στο νέο κράτος Ondo έγινε επιτακτική, το 1999, μετά τη δημιουργία ενός νέου κράτους από το παλιό Ondo τρία χρόνια νωρίτερα τον Οκτώβριο του 1996. Το νομοσχέδιο που υποστήριζε την μετεγκατάσταση υπογράφηκε στο νόμο από τον τότε κυβερνήτη του κράτους, τον αρχηγό Adebayo Adefarati, τον Νοέμβριο του 1999, και αυτό προκάλεσε την κίνηση μιας καλλιέργειας εργαζομένων από την παλιά περιοχή στην Αδό-Ekiti στο Akungba-Akoko την 1η Δεκεμβρίου 1999.

Όραμα και Αποστολή

Για να είναι μια απ 'όλα ίδρυμα που κινείται ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην κατεύθυνση της αυτοδυναμίας, της μαθητείας, ένα πρώτης κατηγορίας πανεπιστήμιο στην έρευνα, τη γνώση, το χαρακτήρα και την υπηρεσία στην ανθρωπότητα.

Η αποστολή μας

Να παρέχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες για αυτοδυναμία σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον όπου μπορεί να λάβει χώρα διδασκαλία και την έρευνα.

φοιτητικές οργανώσεις

Οι φοιτητικές οργανώσεις που δημιουργήθηκε και διευθύνεται από τους μαθητές με την υποστήριξη του Γραφείου του Dean Φοιτητών Υποθέσεων. Πάνω από 1000 φοιτητές του Adekunle Ajasin Πανεπιστημίου εμπλέκονται σε φοιτητικές οργανώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν τις ΜΚΟ και θρησκευτική οργάνωση. Αυτοί οι μαθητές να επηρεάσουν την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις ζωές τους.

Λογότυπο Varsity

Λογότυπο AAUA

ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Το λογότυπο οποιουδήποτε εταιρικού ιδρύματος που αξίζει το όνομά του είναι το προφανές σύμβολο της ψυχής του θεσμού. Πρόκειται για την εκπροσώπηση του οράματος, της φιλοδοξίας και της ελπίδας του θεσμού.

Ο συμβολισμός του LOGO επικεντρώνεται στο μέλλον και τολμά να ελπίζει να υπομείνει καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αυτό είναι το επίθεμα στο οποίο ξεκινάει το LOGO του Πανεπιστημίου Adekunle Ajasin, Akungba-Akoko, Ondo State, Νιγηρίας.

Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

Τα σύμβολα του LOGO του Πανεπιστημίου αναφέρουν την ιστορία τους σε τρία μέσα ενημέρωσης: εικόνες, χρώματα και κείμενο.

Παρατηρήστε ότι το κέντρο του LOGO υιοθετείται από ένα ανοιχτό βιβλίο - μια ξεκάθαρη υπενθύμιση ότι η πρωταρχική λειτουργία του θεσμού σχετίζεται με το άνοιγμα του βιβλίου της γνώσης σε νέους πρόθυμους και δημιουργικούς νους.

Η άνοδος από την Ανατολή είναι ένας νέος ήλιος με τις λαμπρές κίτρινες ακτίνες που ακτινοβολούν πάνω στο ανοιχτό βιβλίο, φωτίζοντας τη γνώση ότι το ίδρυμα φιλοδοξεί να ανοίξει στον προστατευόμενο του.

Η διανομή του κεντρικού σκηνικού με το βιβλίο είναι τα σύμβολα της οικονομικής κληρονομιάς του κράτους που παρήγαγε αυτό το ζωντανό θεσμό. Τα σύμβολα του κακάου και των κολαντούνων υπενθυμίζουν στο ίδρυμα ότι ο κεντρικός του στόχος είναι να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για να ενισχύσει τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους. Αυτά τα πρωταρχικά σύμβολα υπερκαλύπτονται στα απαλά κύματα που συμβολίζουν την ανθρωπότητα και δηλώνουν ότι όσο υπάρχει η ανθρωπότητα, ο σκοπός αυτός είναι σταθερός, αμετάβλητος. Εκπροσωπούμενη σε μια μαύρη κυματιστή γραμμή είναι το σύμβολο της πίσσας και του πετρελαίου - ζωτικές πτυχές της οικονομίας του κράτους και τομείς στους οποίους το Πανεπιστήμιο πρέπει να έχει αξιόπιστες επιπτώσεις.

Η τοποθέτηση αυτών των κύριων συμβόλων είναι ένας κύκλος δύο μισών: το πάνω μισό φέρει το όνομα του Πανεπιστημίου σε βασιλικό μοβ, ενώ το κατώτερο μισό φέρει το όνομα της κοινότητας που φιλοξενεί το ίδρυμα - ένα σαφές μήνυμα που υποδηλώνει τη συμβιωτική ενότητα της πόλης και της φορεσιάς Την κοινή συμφωνία ότι μαζί με αυτόν τον άκρως αξιοπρεπή σκοπό θα επιτευχθεί και θα επιτευχθεί με πνεύμα αγάπης (που συμβολίζεται από το μπλε χρώμα) και ενότητας.

Στήριξη αυτής της σφαίρας είναι ένα ζευγάρι των συνυφασμένων αλογοουρά που συμβολίζουν την πολιτιστική κληρονομιά του κράτους. Αυτό συνεπάγεται ότι η παράμετρος αποστολής του θεσμού περιλαμβάνει και υποστηρίζεται από την εντολή να εμπλουτίσει, να ενισχύσει και να επιδείξει την πολιτιστική κληρονομιά του κράτους ειδικότερα και γενικότερα το έθνος. Τελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το banner Φέρνοντας το κείμενο που διευκρινίζει το μήνυμα του ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ με αδιαμφισβήτητους όρους: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Σημείωση: το κείμενο είναι ενσωματωμένο σε ένα καφέ χρώμα πλούσιου εδάφους, υποδηλώνοντας την προσδοκία ότι αυτή η εντολή φυτεύεται σε ένα πλούσιο εύφορο έδαφος στο οποίο θα αναπτυχθεί και θα ανθίσει.

Ας είναι έτσι, Θεέ μου!

Τοποθεσίες

Νιγηρία σε απευθείας σύνδεση

Address
Adekunle Ajasin University, P. M. B. 001, Akungba-Akoko, Ondo State,
Νιγηρία σε απευθείας σύνδεση, Νιγηρία

Ask a Question

Άλλη