Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

AACSB Accredited

Το Ρότερνταμ είναι ο 8 ο μεγαλύτερος λιμένας στον κόσμο και, μακράν, ο αδιαμφισβήτητος ευρωπαίος πρωταθλητής, ως παγκόσμιο ναυτικό κέντρο, αλλά και ως βιομηχανικό συγκρότημα μεγάλης κλίμακας. Με γενική αναγνώριση, οι Κάτω Χώρες, η πύλη προς την Ευρώπη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα των μεταφορών και της εφοδιαστικής.

Η ναυτιλιακή πολιτική της χώρας προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα από τα πιο ελκυστικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα στην Ευρώπη, επιτυγχάνοντας με επιτυχία όλα τα παραδοσιακά ναυτιλιακά κέντρα. Το Erasmus, το πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ, βρίσκεται στο επίκεντρο όλων αυτών, απελευθερώνοντας την υποδομή γνώσης της χώρας στο μάθημα MSc στον τομέα της ναυτιλιακής οικονομίας και της εφοδιαστικής (MEL). ένα μεταπτυχιακό / μεταπειρατικό διεθνές πρόγραμμα που στοχεύει στο να μεταμορφώσει τους υποσχόμενους νέους επαγγελματίες σε ηγέτες του μέλλοντος στον τομέα των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης. Και ήδη για 466 από τους αποφοίτους μας, αυτό έχει αποδειχθεί αληθινό.

Το πρόγραμμα προετοιμάζει εμπειρογνώμονες με σύγχρονα οικονομικά και διαχειριστικά εργαλεία για αποτελεσματική λήψη αποφάσεων, παρέχοντάς τους συγχρόνως μεθόδους. έννοιες · και θεωρίες που θα τους επιτρέψουν να κατανοήσουν και να αναλύσουν, με ολιστικό και πολυεπιστημονικό τρόπο, τις πολυπλοκότητες των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού της θάλασσας. Με αυτόν τον τρόπο, οι απόφοιτοι του MEL αναμένεται να είναι σε θέση να ενεργούν και να αποφασίζουν, με πολύπλοκες και αβέβαιες συνθήκες, σε ένα παγκόσμιο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, με διαχειριστικό στυλ και αποφασιστικότητα.

Stats

Η έμφαση στα μαθήματά μας βασίζεται σε θεμελιώδεις βιομηχανικές, οικονομικές και διαχειριστικές έννοιες και μεθόδους, διαρκούς αποτελέσματος, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξήγηση των επιχειρηματικών πρακτικών, αφενός, και των διαδικασιών χάραξης πολιτικής, αφετέρου. Για το σκοπό αυτό απαιτείται ένας συνδυασμός θεωρίας και πρακτικής. Τα πιο εννοιολογικά θέματα εξετάζονται από το προσωπικό του πανεπιστημίου ενώ συζητούνται πρακτικές πτυχές από τους εταίρους μας, όπως η γραμμή Maersk. Λιμάνι του Ρότερνταμ. Τα τερματικά εμπορευματοκιβωτίων της Ευρώπης (ECT); BIMCO; DVB Bank; TBA, Rabobank, δεξαμενόπλοια Stolt, APMT κλπ.

Με φοιτητές που προέρχονται από όλο τον κόσμο? περισσότερα από 50 ακαδημαϊκά και επαγγελματικά στελέχη από τις Σχολές Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Erasmus. εταίρους της βιομηχανίας · επίσκεψη καθηγητές? και ένα εκτεταμένο εταιρικό δίκτυο, το Πρόγραμμα MEL του Πανεπιστημίου Erasmus του Ρότερνταμ αποτελεί την αιχμή του ολλανδικού θαλάσσιου συμπλέγματος και έναν πρεσβευτή του ηγετικού ρόλου του Nation σε θαλάσσια και λιμενικά θέματα logistics.

Classroom

Το MEL είναι η μόνη πορεία του είδους του που συνδυάζει, με ολιστικό τρόπο, τη ναυτιλία, τους λιμένες, τη διαχείριση τερματικών και τη θαλάσσια εφοδιαστική στο ακαδημαϊκό περιβάλλον δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών σχολείων: το Erasmus School of Economics και τη Σχολή Διοίκησης του Ρότερνταμ. Μαζί με την ακαδημαϊκή αριστεία, η MEL προσπαθεί να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ θεωρίας και πρακτικής. Αυτό διασφαλίζεται από την επιλογή των συνεργατών μας και τη συμμετοχή του εταιρικού μας δικτύου. Μέσω επισκέψεων, σεμιναρίων και επισκέψεων σε επιχειρήσεις, οι σπουδαστές της MEL αντιμετωπίζουν συνεχώς τις προκαταλήψεις της «συμβατικής σοφίας» και μαθαίνουν πώς να τις τοποθετήσουν στη σωστή και ευρύτερη οικονομική τους προοπτική.

Επιπλέον, το εκτεταμένο εταιρικό δίκτυό μας δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του MEL να αναζητήσουν ευκαιρίες απασχόλησης στις πιο διάσημες οργανώσεις «blue chip» και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να επωφεληθούν από την υποδομή και τα πληροφοριακά τους συστήματα ενώ γράφουν τη διατριβή τους.

Η μακρά παράδοση του Πανεπιστημίου στις μελέτες μεταφορών ξεκίνησε με το έργο της ναυτιλίας και της ναυπηγικής βιομηχανίας από τον καθυστερημένο συνάδελφό μας, καθηγητή Jan Tinbergen, βραβευμένο με Νόμπελ στα Οικονομικά. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται σήμερα με τα προγράμματα διδακτορικών σπουδών στον τομέα των μεταφορών και υλικοτεχνικής υποστήριξης στο Ινστιτούτο Tinbergen, στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Erasmus (ERIM) και στις Ερευνητικές Σχολές Μεταφορών, Υποδομών και Logistics (TRAIL). Έτσι, η έρευνα αιχμής, συχνά χρηματοδοτούμενη από εξωτερικούς συνεργάτες, βρίσκει το δρόμο της στην τάξη κατά τρόπο εκ των άνω προς τα κάτω. Η έμφαση στην εφαρμοσμένη έρευνα βασίζεται στην πεποίθησή μας ότι, παρά τη σπουδαιότητα της «έρευνας για χάρη της έρευνας», σε μια πειθαρχία, όπως εφαρμόζεται ως μεταφορά και υλικοτεχνική υποστήριξη, η αξία της έρευνας αποδεικνύεται από την προθυμία της κοινωνίας να τη συνεισφέρει.

Testimonial2

Το Ρότερνταμ είναι μια νέα δυναμική διεθνής πόλη, γνωστή για τον πολιτισμό και τη διεθνή διάσημη αρχιτεκτονική της. Το 2014 οι The New York Times έβαλαν το Ρότερνταμ στα κορυφαία 10 από τα 52 μέρη του κόσμου για να επισκεφθούν. Ως οικονομικό κέντρο των Κάτω Χωρών, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και μια ζωντανή πόλη, το Ρότερνταμ είναι η ιδανική τοποθεσία για να μελετήσει τις ναυτιλιακές οικονομίες και την εφοδιαστική.

Πιστεύω ότι αυτός ο ιστότοπος απαντά στις ερωτήσεις σας σχετικά με το MEL και ανυπομονώ να σας καλωσορίσω στο Ρότερνταμ και στο Πανεπιστήμιο μας.

Καθ. Bert de Groot

Διευθύνων Σύμβουλος της MEL

Top 10 λόγοι για να μελετήσετε το MEL

Φήμη του Erasmus University Rotterdam (EUR)

Το EUR είναι περήφανο για τους τρεις νικητές του βραβείου Νόμπελ στις Οικονομικές Επιστήμες: Jan Tinbergen (1969), Tjalling Koopmans (Ολυμπιακοί Αγώνες) 1975) και Sir Clive Granger (2003).

Testimonial3Πλήρως διαπιστευμένο

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του EUR, το πρόγραμμα MEL προσφέρεται από κοινού από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών Erasmus και τη Σχολή Διοίκησης του Ρότερνταμ. Και τα δύο σχολεία είναι από κοινού τα όργανα που απονέμουν πτυχίο. Το MEL απολαμβάνει διπλή πιστοποίηση από το NVAO (Ολλανδικός Φλαμανδικός Οργανισμός Διαπίστευσης) και το AACSB (Σύλλογος Προηγμένων Κολλεγιακών Σχολών Επιχειρήσεων). Αυτό σημαίνει ότι το πτυχίο MEL μπορεί να πιστοποιηθεί επισήμως από το Υπουργείο Παιδείας των Κάτω Χωρών και ως εκ τούτου είναι παγκοσμίως πλήρως αναγνωρισμένος βαθμός.

Εταιρικό δίκτυο

Το εταιρικό δίκτυο MEL αποτελείται από περισσότερες από 50 πολυεθνικές εταιρείες και οργανισμούς, Τα πιο αξιοσημείωτα μεταξύ τους είναι το λιμάνι του Ρότερνταμ. Maersk Line; APM Terminals; BIMCO; Stolt Tankers; Vopak; DVB Bank; και Hutchison Port Holdings (ECT). Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο εταιρικό δίκτυο αναγνωρίζουν το ρόλο της MEL στην εκπαίδευση κορυφαίων επαγγελματιών ναυτιλίας, στη διεξαγωγή έρευνας και ως κέντρο γνώσης και αριστείας στον τομέα. Τα μέλη του εταιρικού δικτύου παρέχουν συμβουλές από ομοτίμους για τη μελλοντική κατεύθυνση του MEL, αλληλεπιδρούν με τους φοιτητές του MEL μέσω διαλέξεων, κοινωνικών εκδηλώσεων και προσλαμβάνουν μεταξύ των φοιτητών του MEL.

Κοινότητα Αποφοίτων

Το δίκτυο των αποφοίτων μας είναι ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία. ακολουθούμε με υπερηφάνεια τα επαγγελματικά επιτεύγματα των αποφοίτων μας. Ως πτυχιούχος της MEL, μπορείτε να συμμετάσχετε στην κοινότητα των αποφοίτων και να αποκτήσετε πρόσβαση στην περιοχή του δικτύου αποφοίτων MEL. Ορισμένοι από τους αποφοίτους του MEL επιστρέφουν επίσης στην τάξη και προσφέρουν τη σειρά μαθημάτων των αποφοίτων (ALS). Οι απόφοιτοι της MEL που είναι τώρα ενεργοί επαγγελματίες μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την αποφοίτηση με την τρέχουσα τάξη MEL και παρέχουν στην τάξη MEL την ευκαιρία να μάθουν για το πώς η MEL συνέβαλε στην προώθηση της καριέρας τους.

Testimonial1Top Lecturers

Οι διδάσκοντες του MEL είναι ένα μείγμα μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Erasmus και επιτυχημένων επιχειρηματιών και γυναικών. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι οι φοιτητές του MEL ενημερώνονται τόσο από τους επιχειρηματίες όσο και από τους ακαδημαϊκούς. Ορισμένοι καθηγητές MEL έχουν οριστεί και έχουν λάβει βραβεία.

Περιεκτική διδακτέα ύλη

Το MEL δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμπερίληψη των απόψεων, της εμπειρίας και των απαιτήσεων της βιομηχανίας στον σχεδιασμό, το περιεχόμενο και την ανάπτυξη του προγράμματος σπουδών MEL. Η εντατική διαβούλευση με τον κλάδο αποδείχθηκε επιτυχημένη όχι μόνο για την προσέλκυση κορυφαίων φοιτητών αλλά και για την αναγνώριση του MEL ως κορυφαίου MSc στον κλάδο. Το MEL είναι το πρόγραμμα που επεξεργάστηκε τον όρο ναυτιλιακή εφοδιαστική, δηλαδή την ολιστική και ολοκληρωμένη προσέγγιση στη μελέτη των διεθνών μεταφορών, των λιμένων, των τερματικών σταθμών και της παγκόσμιας εφοδιαστικής. Μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις με τη βιομηχανία, η MEL συνέταξε ένα πρόγραμμα σπουδών με 15 ενότητες που στοχεύουν -με τη φιλοσοφία και τους μεμονωμένους μαθησιακούς τους στόχους- στη σύνταξη μιας ολιστικής και στενά πλεγμένης, ολοκληρωμένης προσέγγισης στην κατανόηση και ανάλυση των παγκόσμιων θαλάσσιων αλυσίδων εφοδιασμού των μεταφορών παραγωγής- όπου η μεταφορά των ωκεανών και η διαχείριση των λιμένων και των τερματικών σταθμών διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο.

Ερευνητικό Ινστιτούτο ERIM

Από την άποψη της έρευνας και της εκπαίδευσης, το μεγαλύτερο μέρος της πανεπιστημιακής σχολής MEL συμμετέχει στο πρόγραμμα Επιχειρησιακών Διαδικασιών, Logistics και Πληροφοριακών Συστημάτων (LIS) του Ερευνητικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Erasmus (ERIM). Το ERIM αξιολογήθηκε πρόσφατα ως ένα από τα τρία κορυφαία σχολεία διαχείρισης στην Ευρώπη και είναι διαπιστευμένο από την Royal Dutch Academy of Arts and Sciences (KNAW).

Έρευνα MEL

Για χρόνια, η έρευνα της MEL έχει «ορίσει» τον τομέα της ναυτιλιακής οικονομίας και της εφοδιαστικής. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς μας χρηματοδοτήθηκε από εξωτερικούς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Παγκόσμια Τράπεζα. Οι εργασίες συμβούλων έλαβαν το MEL στις τέσσερις γωνιές της γης, από την Κορέα μέχρι τη Βραζιλία και από τη Νορβηγία στην Ελλάδα. Το ακαδημαϊκό προσωπικό δημοσιεύει σε κορυφαία περιοδικά. Η έρευνα αιχμής παρουσιάζεται σε ακαδημαϊκά συνέδρια.

Πραγματικά Διεθνές

Αρκετοί πτυχιούχοι, μεγάλες εταιρείες και σχεδόν όλα τα προγράμματα του πανεπιστημίου μας δίνονται στα αγγλικά. Τα τελευταία χρόνια η πανεπιστημιούπολη EUR έχει γίνει τόσο διεθνής ώστε, περπατώντας γύρω από αυτές τις μέρες, θα είναι δύσκολο να ακούσετε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από την αγγλική. Η τάξη MEL έχει συνήθως πολίτες από 15 έως 20 διαφορετικές χώρες.

Ρότερνταμ

Το Ρότερνταμ είναι μια νέα δυναμική διεθνής πόλη, γνωστή για τον πολιτισμό και τη διεθνή διάσημη αρχιτεκτονική της. Το 2014 οι The New York Times έβαλαν το Ρότερνταμ στα κορυφαία 10 από τα 52 μέρη του κόσμου για να επισκεφθούν. Ως οικονομικό κέντρο των Κάτω Χωρών, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και μια ζωντανή πόλη, το Ρότερνταμ είναι η ιδανική τοποθεσία για να μελετήσει τις ναυτιλιακές οικονομίες και την εφοδιαστική.

Rotterdam

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
  • Αγγλικά
  • Ολλανδός

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Μεταπτυχιακό Επιστημών (MSc)

MEL Erasmus Center for Maritime Economics & Logistics

Το MSc στη Ναυτική Οικονομία και Logistics (MEL) στοχεύει στην ταχεία παρακολούθηση υποσχόμενων νέων επαγγελματιών σε αυριανούς ηγέτες στις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση ... [+]

Το πρόγραμμα αντικατοπτρίζει την ολιστική και ολοκληρωμένη προσέγγιση της MEL για την αντιμετώπιση της πολύπλοκης διασύνδεσης των παγκόσμιων θαλάσσιων αλυσίδων εφοδιασμού. Εκτός από τα μαθήματα MEL, το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μεθοδολογία και την ανάπτυξη αναλυτικών δεξιοτήτων. Επίσης, η διατριβή MEL διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα σπουδών.

Το MSc στη Ναυτική Οικονομία και Logistics (MEL) στοχεύει στην ταχεία παρακολούθηση υποσχόμενων νέων επαγγελματιών στους αυριανούς ηγέτες στις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση. Το πρόγραμμα προετοιμάζει εμπειρογνώμονες με σύγχρονα οικονομικά και διαχειριστικά εργαλεία για την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα μεθόδους, έννοιες και θεωρίες που τους επιτρέπουν να κατανοούν και να αναλύουν, με ολιστικό και διεπιστημονικό τρόπο, τις πολυπλοκότητες της παγκόσμιας ναυτιλιακής προσφοράς αλυσίδες. Με αυτόν τον τρόπο, οι απόφοιτοι του MEL αναμένεται να είναι σε θέση να ενεργούν και να λαμβάνουν αποφάσεις, με διαχειριστικό στυλ και αποφασιστικότητα, υπό πολύπλοκες και αβέβαιες συνθήκες, σε ένα παγκόσμιο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.... [-]

Κάτω Χώρες Ρότερνταμ
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
Μερική παρακολούθηση
12 - 24 μήνες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Center for Maritime Economics and Logistics - Erasmus University Rotterdam
Address
Burgemeester Oudlaan,50
3062 PA Ρότερνταμ, Νότια Ολλανδία, Κάτω Χώρες