The International Master’s in Advanced Research in Criminology

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

112517_IMARC.JPG

The International Master's in Advanced Research in Criminology (IMARC) είναι το μόνο υπάρχον 2ετές πρόγραμμα εγκληματολογίας που επικεντρώνεται στη διέλευση των συνόρων, στην ασφάλεια και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Το κοινό πρόγραμμα προσφέρεται από τέσσερα διαφορετικά πανεπιστήμια στην Ευρώπη.

Το IMARC ασχολείται με σημαντικά ζητήματα που κυμαίνονται από τον αντίκτυπο της αυξανόμενης εισροής μεταναστών σε σχέση με τον έλεγχο των εσωτερικών και των εξωτερικών συνόρων, το διεθνές οργανωμένο έγκλημα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αστική ασφάλεια και τις απειλές ριζοσπαστικοποίησης και τρομοκρατίας, στον ρόλο του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, την αύξηση των εγκλημάτων μίσους, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ένα σημαντικό θέμα για την επίλυση αυτών των σημερινών ζητημάτων είναι το θέμα του τρόπου οργάνωσης της ασφάλειας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το IMARC αντιμετωπίζει την ανάγκη για εγκληματολογική εμπειρογνωμοσύνη στο πλαίσιο ενός κοινού ευρωπαϊκού χώρου ποινικής δικαιοσύνης σε συνδυασμό με τις προκλήσεις του ελέγχου εσωτερικών και εξωτερικών συνόρων και τις ευρύτερες διεθνείς εξελίξεις.

Το IMARC είναι ένα πρόγραμμα πλήρους φοίτησης που προετοιμάζει τους μαθητές να ασχοληθούν με τις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις στον τομέα της διέλευσης των συνόρων, της ασφάλειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το IMARC στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας των φοιτητών να εφαρμόζουν νέες γνώσεις και προηγμένες αναλυτικές δεξιότητες σε προβλήματα από διεθνή και διεπιστημονική άποψη. Το πρόγραμμα συνδυάζει μάθηση, έρευνα και πρακτικές μέσω συνεργασίας με ήδη καθιερωμένους εταίρους, μεταξύ των οποίων κυβερνήσεις, ΜΚΟ, εταιρικοί φορείς και άλλα Πανεπιστήμια, γεγονός που συμβάλλει στην απασχολησιμότητα των μαθητών μας.

Τα Πανεπιστήμια που εμπλέκονται στο πρόγραμμα, έχουν όλες μια άφθονη, αν και διαφορετική ερευνητική και διδακτική εμπειρία στον τομέα της εγκληματολογίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη διέλευση των συνόρων, την ασφάλεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο κύριος στόχος της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης είναι η συγκέντρωση αυτής της εμπειρογνωμοσύνης και η ανάπτυξη ενός ισορροπημένου και καινοτόμου προγράμματος σπουδών με διάφορες κοινές δραστηριότητες και μαθήματα (κυρίως στον τομέα της παγκόσμιας εγκληματολογίας, μεθόδων έρευνας και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων) και προαιρετικών μαθημάτων, δυνατότητα παρακολούθησης διαφορετικών διαδρομών. Επιπλέον, το IMARC θα περιλαμβάνει καινοτόμες, αλληλεπιδραστικές μεθόδους διδασκαλίας, στις οποίες βελτιστοποιούνται τα πλεονεκτήματα τόσο της επαφής με τους φοιτητές-διδάσκοντες, όσο και της άτυπης μάθησης και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Τα πανεπιστήμια αυτής της κοινοπραξίας είναι:

  • Erasmus University Rotterdam, Τμήμα Νομικής Σχολής Erasmus, Τμήμα Εγκληματολογίας (συντονιστής) (Κάτω Χώρες)
  • Πανεπιστήμιο Γάνδης, Τμήμα Εγκληματολογίας, Ποινικό Δίκαιο
  • Πανεπιστήμιο του Κεντ, Σχολή Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνιολογίας και Κοινωνικών Ερευνών (UK)

Συνεργάτες

Το πρόγραμμα IMARC ενσωματώνεται σε ένα ευρύτερο δίκτυο συνεργαζόμενων οργανισμών, το οποίο εξασφαλίζει την επαφή και την πρόσβαση σε οργανισμούς που σχετίζονται με το πρόγραμμα, καθώς και τη μελλοντική απασχόληση. Με αυτό τον τρόπο, το IMARC συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα της εγκληματολογίας και σας προετοιμάζει για την ενασχόλησή σας με τα τρέχοντα θέματα πολιτικής και πρακτικής.

Συνεργαζόμενα πανεπιστήμια

Εκτός από τα τέσσερα πανεπιστήμια, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε συγγενικά πανεπιστήμια για να κάνετε έρευνα για τη διπλωματική σας εργασία:

  • Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Κοινωνικών Ερευνών (IKS) (Γερμανία)
  • Πανεπιστήμιο Eötvös Loránd (ELTE), Βουδαπέστη, Σχολή Νομικών (Ουγγαρία)
  • Πανεπιστήμιο Hassan 1er, Settat (Μαρόκο)
  • Πανεπιστήμιο Koç (Κωνσταντινούπολη), Τμήμα Κοινωνιολογίας (Τουρκία)

Οργανισμοί στον τομέα

Η IMARC δημιούργησε ένα μεγάλο δίκτυο με περισσότερους από 40 οργανισμούς στον τομέα της διέλευσης των συνόρων, της ασφάλειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μεταξύ αυτών των οργανισμών είναι διεθνείς και εθνικοί κυβερνητικοί φορείς, ΜΚΟ και εμπορικές εταιρείες. Οι οργανισμοί αυτοί συνεργάζονται με το IMARC προσφέροντας πρακτική άσκηση και βοηθώντας στην έρευνα και τη συλλογή δεδομένων για την έρευνα των διατριβών, παρέχοντας πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών και συμβουλεύοντας για τη σχέση μεταξύ του εκπαιδευτικού προγράμματος και του τομέα εργασίας.

Τοποθεσίες

Ρότερνταμ

Address
Erasmus University Rotterdam
Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
Netherlands

Ρότερνταμ, Νότια Ολλανδία, Κάτω Χώρες

Γάνδη

Address
University of Ghent
Sint-Pietersnieuwstraat 25
Gent, Belgium

Γάνδη, Φλάνδρα, Βέλγιο

Καντέρμπερι

Address
SSPSSR, Faculty of Social Sciences, Cornwallis North East, University of Kent, Canterbury, Kent CT2 7NF
Καντέρμπερι, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Μπολώνια

Address
University of Bologna - Faculty of Law
Via Zamboni, 22, 40126 Bologna BO, Italy

Μπολώνια, Emilia-Romagna, Ιταλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη