Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro , με έδρα το Vila Real , γνωστό ως UTAD , είναι ένας θεσμός προσανατολισμένος στη δημιουργία, τη μετάδοση και τη διάδοση του πολιτισμού, της γνώσης και της επιστήμης. Βρίσκεται σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή, ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, σε στενή σχέση με την κοινότητα, τους οργανισμούς, τους θεσμούς και τον επιχειρηματικό ιστό της, εμβαθύνει την επιστημονική γνώση, αναπτύσσει τεχνολογία και προωθεί την καινοτομία, επιδιώκει να ανταποκριθεί σε παγκόσμια, εθνικά και περιφερειακά προβλήματα και προκλήσεις .

Σε μια οικολογική πανεπιστημιούπολη που είναι ένας από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους της Ευρώπης, διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, βιβλιοθήκες, εργαστήρια, ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αθλητικές εγκαταστάσεις και προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες στον αθλητικό και πολιτιστικό τομέα, προσβάσιμες στους φοιτητές, δασκάλους και ερευνητές των εργαζομένων, καθώς και της κοινότητας γενικότερα.

Διαθέτει Υπηρεσίες Κοινωνικής Δράσης που υπερέχουν για την αριστεία, επιτρέποντας πρόσβαση σε υποτροφίες, σύγχρονες πανεπιστημιακές κατοικίες, εστιατόρια, αίθουσες υπολογιστών και υποστήριξη στους τομείς της ιατρικής, της ψυχολογίας και της διατροφής. UTAD φοιτητές του UTAD είναι σημαντικοί πόροι στην ακαδημαϊκή ζωή.

Η ιστορία του Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro ( UTAD ) ξεκινά στις 6 Ιουνίου 1973, όταν αναφέρθηκε μια πρόταση που ανέφερε ήδη τη δημιουργία του τότε Πολυτεχνικού Ινστιτούτου Vila Real (IPVR) . Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, στις 2 Μαρτίου 1974, εγκαινιάστηκε η πρώτη επιτροπή εγκατάστασης αυτού του Ινστιτούτου, και στις 2 Δεκεμβρίου 1975, το πρώτο έτος του πτυχίου πανεπιστημίου στην παραγωγή φυτών, ζωικής παραγωγής και δασικής παραγωγής .

Στις 14 Σεπτεμβρίου 1979, η IPVR ανέβηκε στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο, υιοθετώντας την ονομασία του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Trás-os-Montes και Alto Douro (I UTAD ). Λιγότερο από 10 χρόνια αργότερα, σε αναγνώριση της έντονης δραστηριότητάς της στους τομείς της διδασκαλίας και της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, προήχθη στην κατηγορία του Πανεπιστημίου στις 22 Μαρτίου 1986. UTAD , Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro .

Παρόλο που είναι ένα από τα νεώτερα πανεπιστήμια της χώρας, έχει αποκτήσει, στο εθνικό και διεθνές Πανεπιστήμιο, ένα χώρο αναγνωρισμένο ως ακαδημαϊκό κέντρο καινοτομίας και ποιότητας, με στρατηγικό όραμα για το μέλλον, το οποίο εξετάζει επίσης την ανάπτυξη της περιφέρειας όπου είναι ενσωματωμένη.

Η ανησυχία για την περιφερειακή ανάπτυξη επικεντρώθηκε κυρίως στη μεταφορά γνώσεων, στην πραγματικότητα στην ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητα των εδαφών, όπως το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο "Regia Douro Park" και το Κέντρο Αριστείας Αμπέλου και Οίνου, αλλά και στη δημιουργία χώρων για την προ-επώαση επιχειρήσεων, την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση δεσμών με τον επιχειρηματικό κόσμο ως δυνητική πηγή εισόδου των σπουδαστών στην αγορά εργασίας.

Το στρατηγικό σχέδιο για την τετραετία 2017-2021 έχει αναλάβει φιλοδοξία να ανανεωθεί, να αξιοποιήσει όλους τους πόρους του και να επιβεβαιώσει τον ρόλο του ως φορέα αναφοράς και παράγοντα εδαφικής συνοχής. Ωστόσο, επιβεβαιώνοντας επίσης την ιδιότητά του ως οικολογικό πανεπιστήμιο, λειτουργώντας σε μια οικολογική πανεπιστημιούπολη με υποδειγματική περιβαλλοντική διαχείριση, όπου μπορούν να παρατηρηθούν είδη που προέρχονται από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου.

Οι φοιτητές από περισσότερες από 40 χώρες έχουν ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων σε τέσσερα πανεπιστημιακά σχολεία - Αγροτική και Κτηνιατρική Επιστήμη, Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Κοινωνικές Επιστήμες, Επιστήμη και Τεχνολογία και Ζωή και Περιβαλλοντικές Επιστήμες - και μια σχολή πολυτεχνική - Σχολή Υγείας - καθώς και ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών υποδομών.

Η εκπαιδευτική προσφορά περιλαμβάνει τα ακαδημαϊκά μαθήματα που προωθούνται και συντονίζονται από τα σχολεία, δηλαδή τον 32 πρώτο κύκλο, το 3 ολοκληρωμένο μάστερ, το 41ο 2ο κύκλο και το 19ο τρίτο (διδακτορικό). Το Δευτεροβάθμιο Κολλέγιο, μια εγκάρσια μονάδα εκπαίδευσης και έρευνας, αναλαμβάνει τον συντονισμό των διδακτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων σε διδακτορικό επίπεδο και την προηγμένη κατάρτιση, σε στενό συντονισμό με τα σχολεία και τα ερευνητικά κέντρα

UTAD φιλοξενεί επίσης έξι ερευνητικά κέντρα και οκτώ κέντρα ερευνητικών κέντρων των Πανεπιστημίων του Aveiro, της Beira Interior, της Coimbra, της Λισαβόνας, του Minho και του Πόρτο, αναγνωρισμένα από το Ίδρυμα Επιστήμης και Τεχνολογίας (FCT).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΣΑΣ

  1. Το πρώτο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο εσωτερικό της Βόρειας Πορτογαλίας.
  2. Γεννήθηκε ως γεωργική πολυτεχνική σχολή το 1973 και μεγάλωσε ως πανεπιστήμιο, προσφέροντας σήμερα περίπου 100 προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους.
  3. Αναπτύσσει έρευνα και προωθεί την αξιοποίηση της γνώσης και της καινοτομίας μέσω ερευνητικών κέντρων που έχουν ενταχθεί στο εθνικό δίκτυο και με εκτεταμένες διεθνείς συνδέσεις.
  4. Τσιμπούσε τη σχέση με την πόλη Vila Real και ολόκληρη την περιοχή, συμμετέχοντας έντονα στην ανάπτυξή της.
  5. Έχει μετατρέψει ένα παλιό αγρόκτημα σε μια πανεπιστημιούπολη που είναι ένας από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους στην Ευρώπη, όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε είδη από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου.
  6. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, βιβλιοθήκες, εργαστήρια, ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αθλητικό εξοπλισμό και προσφέρει πολλές ευκαιρίες στον αθλητικό και πολιτιστικό τομέα.
  7. Πρόκειται για ένα μαθησιακό οικοσύστημα που αποτελείται από πολυεπιστημονική γνώση και ένα σχολείο που εκτιμά τις σχέσεις εγγύτητας μεταξύ των περισσότερων από 500 εκπαιδευτικών και των 7000 φοιτητών που προέρχονται από την Πορτογαλία και περίπου 40 χώρες.
  8. Βρίσκεστε σε μια ασφαλή πόλη, με εύκολες συνδέσεις με τη χώρα και το εξωτερικό και με υψηλή ποιότητα ζωής.
  9. Προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικής δράσης που υπερέχουν για την αριστεία, με σύγχρονες πανεπιστημιακές κατοικίες, κυλικεία, εστιατόρια, αίθουσα υπολογιστών, πρόσβαση σε υποτροφίες και υποστήριξη στους τομείς της ιατρικής, της ψυχολογίας και της διατροφής.
  10. Δουλεύει σε δίκτυο με τα πανεπιστήμια της Πορτογαλίας, της Ευρώπης και του Κόσμου, ενσωματώνοντας διάφορες κοινοπραξίες και ενεργά προωθώντας έργα σε εταιρική σχέση.

Τοποθεσίες

Vila Real

Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Address
Quinta de Prados
Vila Real

5000-801 Vila Real, Vila Real District, Πορτογαλία
Ιστότοπος

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη