University of Puerto Rico - Río Piedras

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Όραμα και αποστολή

Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε τεχνικές υπηρεσίες αριστείας στην πανεπιστημιακή κοινότητα της πανεπιστημιούπολης μας για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή χρήση των τεχνολογικών πόρων.


Στο DTAA πιστεύουμε:

  • Παροχή στην πανεπιστημιακή κοινότητα μιας πλατφόρμας τεχνολογικών υπηρεσιών για τη στήριξη του ακαδημαϊκού, διοικητικού και φοιτητικού τομέα.
  • Προσανατολίστε τον χρήστη σχετικά με τις διαφορετικές αλλαγές στην τεχνολογία και την εφαρμογή του σε διάφορους τομείς εργασίας στο πλαίσιο της Campus Río Piedras.
  • Ανακάλυψε τις διαδικασίες τεχνικής υποστήριξης και προσφέρει βοήθεια στο χρήστη για να λύσει τα προβλήματα που προκαλούνται από τον τεχνολογικό εξοπλισμό που σχετίζεται με τις καθημερινές λειτουργίες της πανεπιστημιακής κοινότητας.group of graduates throwing academic hatsPoodar Chu / Unsplash

ιστορία

1900 - Το "νησιωτικό κανονικό σχολείο" είναι εγκατεστημένο στο δήμο του Fajardo, ανατολικά του νησιού του Πουέρτο Ρίκο, για να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς για το δημόσιο σύστημα διδασκαλίας. Η εγγραφή είχε μόνο 20 σπουδαστές και μια σχολή 5 καθηγητών.

1902 - Η νησιωτική κανονική σχολή μεταβαίνει στο αγρόκτημα "La Convalecencia" στο Río Piedras, δεδομένης της εγγύτητας της πρωτεύουσας του San Juan στα βόρεια του νησιού και της προσπελασιμότητας της περιοχής.

1903 - Ο νόμος της 12ης Μαρτίου 1903, δημιουργεί το Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο. Αρχίζει να εργάζεται σε ένα αγρόκτημα στα περίχωρα του Río Piedras, με εγγραφή 273 φοιτητών. Ενσωματώνει το νησιωτικό κανονικό σχολείο.

1908 - Ο νόμος Morrill-Nelson επεκτείνεται στο Πουέρτο Ρίκο, μετατρέποντας το Πανεπιστήμιο σε "Κολλέγιο Γκραντ Γκρότ", το οποίο χορηγεί ομοσπονδιακά εδάφη για τη δημιουργία σχολών γεωργίας, επιστήμης και μηχανικής.

1910 - Ιδρύεται το Κολλέγιο Φιλελευθέρων Τεχνών.

1913 - Εγκαθίστανται τα Τμήματα Φαρμακευτικής και Νομοθεσίας.

1918 - Το Γυμνάσιο (UHS) ιδρύθηκε για να προσφέρει κλινικές εμπειρίες και επιτηρούμενες πρακτικές άσκησης για μεταπτυχιακούς εκπαιδευτικούς, διδακτικό προσωπικό υποστήριξης και άλλους επαγγελματίες.

1923 - Ο πανεπιστημιακός νόμος του 1923, αναδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο ανεξάρτητα διοικητικά από το Τμήμα Insular Instruction. ιδρύει το Διοικητικό Συμβούλιο ως διοικητικό συμβούλιο και δημιουργεί τη θέση του Πρύτανη ως κύριος αξιωματικός. Το 1924 διορίστηκε ο πρώτος Πρύτανης. Η εγγραφή είναι 1.500 φοιτητές.

1924 - Η διοικητική δομή και η ταυτότητα του Πανεπιστημίου του Πουέρτο Ρίκο είναι εντελώς ανεξάρτητη από το Τμήμα Δημόσιας Εκπαίδευσης.

1925 - Ο νομοθέτης εγκρίνει το νόμο 50 που χορηγεί την εκπαιδευτική αυτονομία της UPR και αυτό οδηγεί σε μια συνολική αναδιάρθρωση και στην αρχή μιας περιόδου ταχείας ανάπτυξης.

1926 - Εγκαθίστανται το Κολλέγιο Εμπορικής Διοίκησης και η Σχολή Τροπικής Ιατρικής.

1927 - Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εγκαινιάζεται: ο Master of Arts στις ισπανικές σπουδές.

1928 - Ο τυφώνας San Felipe χτύπησε το νησί του Πουέρτο Ρίκο και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον τόπο του Río Piedras. Οι εργαζόμενοι και η σχολή ανέλαβαν εργασίες ανασυγκρότησης. η διδακτική εργασία έπρεπε να ανασταλεί για περισσότερο από ένα μήνα.

1935 - Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών επέκτεινε στο Πουέρτο Ρίκο τα οφέλη του νόμου Bankhead-Jones, ο οποίος χορήγησε κεφάλαια για έρευνα και κατασκευή περισσότερων κτιρίων.

1936 -1939 - Οι κύριες ιστορικές δομές τετραγώνων είναι χτισμένες στο Río Piedras, στο ισπανικό αναγεννησιακό στυλ, συμπεριλαμβανομένων των εμβληματικών κτιρίων όπως το La Torre και το Πανεπιστήμιο Θέατρο.

1938 - Ο Augusto Rodríguez συνθέτει τη μουσική και ο Francisco Arriví οι στίχοι του Alma Mater, ύμνος του Πανεπιστημίου.

1939 - Εγκαθίσταται το "Carrillón", ένας μηχανισμός που ακούει τα κουδούνια στον πύργο της Campus Río Piedras.

1942 - Νόμος 135 της 7ης Μαΐου 1942, μεταρρύθμιση του πανεπιστημίου, δημιουργεί το ανώτατο εκπαιδευτικό συμβούλιο ως διοικητικό συμβούλιο του θεσμού και ρυθμιστή του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Πουέρτο Ρίκο.

1943 - Το μοντέλο της γενικής εκπαίδευσης έχει εμφυτευτεί με τη μορφή των βασικών μαθημάτων.

1946 - Το Πανεπιστήμιο λαμβάνει διαπίστευση για πρώτη φορά από την Ένωση Κολλεγίων και Σχολείων των Μέσων Κρατών.

1950 - Τα μαθήματα ξεκινούν από τη Σχολή Ιατρικής.

1966 - Ο Νόμος αριθ. 1 του 1966 αναδιαρθρώνει το Πανεπιστήμιο. Το μετατρέπει σε ένα σύστημα τριών πανεπιστημιακών πανεπιστημιουπόλεις - ποταμό Piedras, Mayagüez και Ιατρικές Επιστήμες - και μια διοίκηση περιφερειακών σχολείων για να συγκεντρώσει εκείνα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στο μέλλον, υπό την καθοδήγηση ενός Προέδρου. Δημιουργεί ένα Πανεπιστημιακό Συμβούλιο με εκπροσώπηση των περιφερειακών σχολείων και κολλεγίων και αλλάζει το όνομα του διοικητικού συμβουλίου στο Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης.

1979 - Άρχισε να εκπέμπει ραδιοφωνικό σταθμό WRTU-FM στην πανεπιστημιούπολη Río Piedras.

1993 - Νόμος αριθ. 16 της 6ης Ιουνίου 1993, διαιρεί τις λειτουργίες του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης, αναθέτοντας τις λειτουργίες της κυβέρνησης του Πανεπιστημίου σε ένα νεοσυσταθέν Διοικητικό Συμβούλιο.

1998 - Ο νόμος αριθ. 186, της 7ης Αυγούστου 1998, προβλέπει την αυτονομία των περιφερειακών σχολών, όπως προβλέπει σταδιακά το διοικητικό συμβούλιο, οδηγώντας στη δημιουργία ενός πανεπιστημιακού συστήματος έντεκα αυτόνομων μονάδων.

2003 - Το UPR γιορτάζει τα 100 χρόνια υπηρεσίας του στο Πουέρτο Ρίκο και τον κόσμο.

2006 - Το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει δέκα για τη δεκαετία, Ατζέντα Σχεδιασμού 2006-2016.

2015 - Η γραμματεία γιορτάζει την 100η επέτειό της105942_pexels-photo-708440.jpegHelena Lopes / Pexels

Τοποθεσίες

Σαν Χουάν

Address
14 Ave. Universidad Ste. 1401
00925-2534 Σαν Χουάν, Σαν Χουάν, Δυτική Όχθη

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη