Linnaeus University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Linnaeus University είναι ένα σύγχρονο διεθνές πανεπιστήμιο που ονομάστηκε από τον Carl Linnaeus, έναν παγκοσμίως γνωστό Σουηδό επιστήμονα που γεννήθηκε στην περιοχή Småland όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο.
  • Ιδρύθηκε το 2010 με τη συγχώνευση μεταξύ του Πανεπιστημίου Kalmar και του Πανεπιστημίου Växjö
  • Βρίσκεται στο Kalmar και Växjö
  • 33.000 εγγεγραμμένους φοιτητές
  • 2.000 εγγεγραμμένους διεθνείς φοιτητές
  • Το 6ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη Σουηδία από την άποψη του αριθμού των σπουδαστών
  • 780 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια σε περισσότερες από 80 χώρες
  • 100 προγράμματα σπουδών στο επίπεδο του πρώτου κύκλου, 8 από τα οποία διδάσκονται στα αγγλικά
  • 80 προγράμματα στο δεύτερο κύκλο, 35 από τα οποία διδάσκονται στα αγγλικά

Kalmar και Växjö

Linnaeus University βρίσκεται σε δύο πόλεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σουηδίας - Kalmar και Växjö. Και οι δύο πόλεις βρίσκονται στην περιοχή Småland, μια κομητεία όπου η θάλασσα και η φύση είναι πάντα κοντά.

Kalmar - Η φοιτητική πόλη δίπλα στη θάλασσα

Η πόλη Kalmar βρίσκεται στην ακτή, κάτι που το Linnaeus University πρόσφατα εκμεταλλεύτηκε με την κατασκευή νέων πανεπιστημιακών κτιρίων ακριβώς δίπλα στο λιμάνι και συγκέντρωσε το Πανεπιστήμιο σε ένα μέρος. Δεδομένου ότι το λιμάνι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Kalmar, οι μαθητές μπορούν να πάνε για την καθημερινή τους επιχείρηση στο κέντρο της πόλης και να γεμίσουν την πόλη με το buzz των δραστηριοτήτων.

Το Kalmar έχει περίπου 65.000 κατοίκους και μια μακρά ιστορία που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα - κάτι που δεν θα περάσει απαρατήρητο όταν έχει το παλιό Κάστρο του Kalmar μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την πανεπιστημιούπολη. Η πόλη έχει ψηφιστεί ως «θερινή πόλη της Σουηδίας», ίσως χάρη στις πολλές μέρες του ήλιου, τις παραλίες που βρέθηκαν γύρω από την πόλη και τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες.

Växjö - Μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη

Τα πάντα στην πανεπιστημιούπολη στο Växjö απέχουν πέντε λεπτά με τα πόδια - φοιτητικά καταλύματα, αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, εστιατόρια και παμπ, λίμνες και εγκαταστάσεις αναψυχής. Η πανεπιστημιούπολη είναι γεμάτη ζωή και ενέργεια και είναι ένας φυσικός τόπος συνάντησης για όλους τους μαθητές και τα ενδιαφέροντα. Το Växjö έχει περίπου 90.000 κατοίκους και έχει χαρακτηριστεί ως η "πράσινη πόλη στην Ευρώπη" λόγω των περιβαλλοντικά ορθών λύσεων που εφαρμόστηκαν. Το όνομα Växjö μεταφράζεται σε "πόλη των λιμνών", κάτι που δεν ξεφεύγει, έχοντας ένα τις πολλές λίμνες ακριβώς δίπλα στην πανεπιστημιούπολη.Με το περιβάλλον δάσος, γίνεται το ιδανικό μέρος για περπάτημα και τζόκινγκ.

125631_photo-1549057446-9f5c6ac91a04.jpgEliott Reyna / Unsplash

Φοιτητική ζωή

Η πανεπιστημιακή ζωή έχει πολλά να προσφέρει, από τη συνάντηση με τους φίλους στο πανεπιστήμιο φοιτητών για να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες. Η φοιτητική ένωση και οι φοιτητικές ενώσεις κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος είναι σημαντικός όταν είστε φοιτητής. Αν βρείτε τη χαρά και την εκπλήρωση στη φοιτητική σας ζωή, θα κερδίσετε επιπλέον ενέργεια για τις σπουδές σας. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι που πρέπει να κάνετε. Οι σπουδαστές είναι σπουδαίοι για τη διοργάνωση διαγωνισμών γεμάτης διασκέδαση, πάρτι, συναυλίες και εκδρομές.

Αν έχετε επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχετε στη φοιτητική ένωση ή σε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες, μπορείτε να αποκτήσετε χρήσιμες δεξιότητες και εμπειρίες που μπορεί να αποδειχθούν ανεκτίμητες όταν υποβάλλετε αίτηση για εργασία αργότερα στη ζωή.

Η φοιτητική ένωση του Linnaeus University - Linnéstudenterna - εργάζεται για να εξασφαλίσει ότι λαμβάνετε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, αλλά και για να προσφέρετε ευχάριστες δραστηριότητες πέρα από τις σπουδές σας. Υπάρχουν πολλές φοιτητικές οργανώσεις και συλλόγους στο πανεπιστήμιο που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές.

Το ESN (Erasmus Student Network) είναι ένα δίκτυο τμημάτων που διοργανώνουν εκδηλώσεις για σπουδαστές που πηγαίνουν στο εξωτερικό για σπουδές στο εξωτερικό. Στο Kalmar, το τμήμα ονομάζεται ESN Kalmar και στο Växjö ονομάζεται VIS (Växjö International Students). Και τα δύο τμήματα οργανώνουν τοπικές εκδηλώσεις όπως μπάρμπεκιου, αθλητικές δραστηριότητες και θεματικές βραδιές με αντιπροσωπευτικές σουηδικές παραδόσεις, καθώς και εκδρομές εντός και εκτός Σουηδίας.

Το πρόγραμμα φίλων

Το πρόγραμμα φίλων ταιριάζει με διεθνείς φοιτητές με (κυρίως Σουηδούς) μαθητές. Οι φίλοι βοηθούν τους διεθνείς φοιτητές με καθημερινές ερωτήσεις, εισάγοντάς τους στη σουηδική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής, καθώς και το πώς είναι σαν να είσαι φοιτητής στο Linnaeus University .

Φοιτητικές ενώσεις

Υπάρχουν περίπου 70 φοιτητικές ενώσεις στο Linnaeus University στο Kalmar (μόνο στη Σουηδία) και στο Växjö , όπου ως φοιτητής μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια σειρά δραστηριοτήτων.

Ίσως προτιμάτε αθλητικές εκδηλώσεις, παίζοντας μουσική σε φοιτητική ορχήστρα, κινηματογραφικές συναντήσεις, τραγουδώντας ή γράφοντας θέματα που σας επηρεάζουν ως σπουδαστές; Να είστε ενεργός στη φοιτητική ζωή είναι μια ευκαιρία να συναντήσετε νέους φίλους, να είστε σε θέση να αναπτύξετε τον εαυτό σας σε ένα από τα ενδιαφέροντά σας και να συνεργαστείτε σε μια ομάδα με ανθρώπους που αγαπούν να κάνουν το ίδιο πράγμα.

125632_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Τοποθεσίες

Växjö

Address
P G Vejdes väg
351 95 Växjö, Kronoberg County, Σουηδία

Kalmar

Address
Nygatan,18B
39182 Kalmar, Νομός Καλμάρ, Σουηδία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Master
Μεταπτυχιακό Επιστημών (MSc)

Υποβολή ερώτησης

Άλλη