Charles University Faculty of Pharmacy

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Charles University

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το πρώτο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στην Κεντρική Ευρώπη, ιδρύθηκε το 1348 από τον Charles IV, Τσέχο βασιλιά και Ρωμαίο αυτοκράτορα. Από την αρχή το Πανεπιστήμιο του Καρόλου χαρακτηρίστηκε ως «studium general» και ο βασιλιάς απέσπασε όλα τα προνόμια που απολάμβανε από τα άλλα παλιά πανεπιστήμια. Επί του παρόντος, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου έχει συνολικά δεκαεπτά σχολές, εκ των οποίων δεκατέσσερις είναι στην Πράγα ενώ οι άλλες τρεις βρίσκονται σε σημαντικές τσεχικές πόλεις Hradec Králové και Plzeň.

Τμήμα Φαρμακευτικής

Η Σχολή Φαρμακευτικής, με έδρα την πόλη Hradec Králové, ιδρύθηκε με κυβερνητικό διάταγμα το 1969. Αυτή η Σχολή Φαρμακευτικής συνέχισε την παλιά και μακρόχρονη παράδοση της εκπαίδευσης του φαρμακείου στο Πανεπιστήμιο Charles.

Το φαρμακείο είναι ιατρικός κλάδος, ο οποίος επικεντρώνεται στην έρευνα, παραγωγή, έλεγχο, προμήθεια και διανομή φαρμάκων και φαρμάκων. Επίσης, ασχολείται με την ενημέρωση σχετικά με τα ναρκωτικά και τις φαρμακευτικές λειτουργίες, τις οργανώσεις, τη διαχείριση των φαρμακευτικών λειτουργιών στο πλαίσιο του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας (κοινωνική φαρμακοβιομηχανία) και την ιστορική εξέλιξη του κλάδου.

Οι προπτυχιακές σπουδές

 • Ένα πενταετές πρόγραμμα σπουδών της Φαρμακευτικής δίδαξε στα αγγλικά
 • Το πρόγραμμα σπουδών συμμορφώνεται με την οδηγία της ΕΕ 2005/36 / ΕΚ
 • Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει υποχρεωτικά, μαθήματα επιλογής και προαιρετικά μαθήματα.
 • Βιολογία και χημεία με βάση τα πρώτα δύο χρόνια της μελέτης
 • Φαρμακευτικά μαθήματα που ξεκινούν από το 3ο έτος σπουδών
 • Διπλωματική εργασία και τελική κρατική εξέταση που οδηγεί σε μεταπτυχιακό δίπλωμα (πλήρης ισοδύναμη με MSc και προαιρετικό πτυχίο Doctor of Pharmacy, Pharm.Dr)
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε άριστες ερευνητικές ομάδες στην σχολή μας κατά τη διάρκεια των σπουδών σας κατά τη διάρκεια της προπτυχιακής σας μελέτης
 • Οι φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν όλα τα σεμινάρια που διδάσκονται στα εγγεγραμμένα μαθήματα. είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην πρακτική (εργαστηριακή) εκπαίδευση και η πρακτική άσκηση (στα φαρμακεία και σε άλλα φαρμακευτικά ιδρύματα) κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Το επίπεδο γνώσεων που επιτυγχάνεται στα εγγεγραμμένα μαθήματα ελέγχεται με εξετάσεις. Το μάθημα ολοκληρώνεται με τη λήψη της Τελικής Κρατικής Εξετάσεως και με την επιτυχή υπεράσπιση του Προπτυχιακού Δίπλωμα (Διδακτορική Διατριβή). Τέλος, ο απόφοιτος απονέμεται στην ακαδημαϊκή βαθμίδα Magister (ισοδύναμο με MSc) στην τελετή αποφοίτησης.

Οι μεταπτυχιακές (διδακτορικές) σπουδές

Ο πτυχιούχος του πανεπιστημιακού κύκλου σπουδών του φαρμακείου (ή ορισμένων σχετικών τομέων όπως η ιατρική ή φυσικών επιστημών) που έχει αποκτήσει πτυχίο Magister (Mgr.) Ή μεταπτυχιακό (Master) ή ισοδύναμο του, μπορεί να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στο τετραετές εσωτερικό πορεία μεταπτυχιακών διδακτορικών σπουδών. Οι διδακτορικές σπουδές περιλαμβάνουν επιστημονική εργασία σε επιλεγμένο ερευνητικό έργο υπό την επίβλεψη διακεκριμένων δασκάλων της Σχολής Φαρμακευτικής. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή εξετάσεων σε θεωρητικά θέματα που σχετίζονται με το κατάλληλο ερευνητικό έργο, με τη δημοσίευση επιστημονικών εφημερίδων σε περιοδικά με παράγοντα επιρροής και με τη συγγραφή και υπεράσπιση διδακτορικής διατριβής.

Η Επιτροπή Διαπίστευσης της κυβέρνησης της Τσεχικής Δημοκρατίας ενέκρινε έντεκα πεδία στα οποία είναι δυνατή η απόκτηση πτυχίου Διδακτορικού στη Φαρμακευτική Σχολή:

 • Βιοαναλυτική Χημεία
 • Bioorganic Chemistry
 • Κλινική και κοινωνική φαρμακοβιομηχανία
 • Φαρμακευτική Χημεία
 • Φαρμακευτική Ανάλυση

Hradec Králové

Το Hradec Králové, η μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Βοημίας, έχει περίπου εκατό χιλιάδες κατοίκους. βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Labe και Orlice περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας, την Πράγα. Αναφέρεται στις παλαιότερες τσεχικές πόλεις ήδη από το 1225. Στις αρχές του 14ου αιώνα έγινε η προίκα και βασιλική έδρα των τσεχικών βασίλισσες. Γι 'αυτό και από τότε έχει το σύγχρονο όνομα - "το Κάστρο της Βασίλισσας". Η ίδια η πόλη άνθισε οικονομικά τον 15ο αιώνα, αλλά αργότερα καταστράφηκε στον Τριακονταετή Πόλεμο. Ο ιστορικός πυρήνας της πόλης σχηματίζεται από πολλά σημαντικά κτίρια: τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πνεύματος που χρονολογείται από τις αρχές του 14ου αιώνα, τον Λευκό Πύργο που χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και τον μπαρόκ εκκλησία της Ιερουσαλήμ της Κοίμησης της Θεοτόκου Η Παναγία η Παναγία με ένα μοναστήρι που χρονολογείται από το 2ο μισό του 17ου αιώνα. Προς τα τέλη του 18ου αιώνα η πόλη μετατράπηκε σε αργά μπαρόκ φρούριο. Από το 1884 μετατράπηκε σταδιακά ο χαρακτήρας της πόλης ως φρούριο - η πόλη ξεφορτώθηκε το περίβολο της οχύρωσης και έγιναν διαθέσιμες περαιτέρω δυνατότητες για την ανάπτυξή της. Ανάμεσα στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους η πόλη αναπτύχθηκε στο κέντρο της σύγχρονης τσεχικής αρχιτεκτονικής.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Hradec Králové έγινε το διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο της Ανατολικής Βοημίας με θέατρα, γκαλερί, μουσεία, γυμνάσια και κολέγια. Εκτός από τη Σχολή Φαρμακευτικής είναι επίσης η έδρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καρόλου. Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία. και το ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο Παιδαγωγικής. Περίπου 4.000 πανεπιστημιακοί φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα στην πόλη αυτή κάθε χρόνο.

Τοποθεσίες

Hradec Kralove

Address
Faculty Of Pharmacy,
Akademika Heyrovského 1203

500 05 Hradec Kralove, Περιφέρεια του Hradec Králové, Τσεχία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Υποβολή ερώτησης

Άλλη