University of Hradec Králové, Philosophical Faculty

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ανακαλύψτε το Πανεπιστήμιο του Hradec Králové

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ HRADEC KRÁLOVÉ

Γνωρίστε το δυναμικό και νεανικό περιβάλλον του Πανεπιστημίου του Hradec Králové - ένα ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1959 και έχει φέρει το σημερινό του όνομα από το 2000. Σήμερα, το Alma Mater, με περισσότερα από 7300 μαθητές, το Πανεπιστήμιο του Hradec Králové παρέχει υψηλής ποιότητας τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα σε ένα ευρύ πεδίο σπουδών που περιλαμβάνει τις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, τις Εκπαιδευτικές Σπουδές, τις Φυσικές Επιστήμες, τις Οικονομικές Επιστήμες και τις Τεχνολογίες της Πληροφορικής. Ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων που υποβάλλονται στο Πανεπιστήμιο κάθε χρόνο αποδεικνύει την υψηλή ζήτηση για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο και επιβεβαιώνει το εξαιρετικό του όνομα.

Το Πανεπιστήμιο του Hradec Králové είναι ένα ζωντανό ίδρυμα και η συνεχής ανάπτυξή του αντικατοπτρίζεται τόσο σε ακαδημαϊκές όσο και σε κατασκευαστικές δραστηριότητες: δημιουργούνται νέες σχολές και ινστιτούτα, διαπιστεύονται νέα προγράμματα σπουδών και η κατασκευή του πανεπιστημιακού πανεπιστημίου βρίσκεται σε αδιάκοπη πρόοδο. Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στο κέντρο της πόλης σε κοντινή απόσταση από τα άλλα πανεπιστήμια, την Εκπαιδευτική και Επιστημονική Βιβλιοθήκη και την παλιά πόλη.

Απόφοιτοι

Το Πανεπιστήμιο του Hradec Králové προετοιμάζει ειδικευμένους ειδικούς που επιτυγχάνουν στην τοπική αγορά εργασίας καθώς και στο εξωτερικό. Το 2010, το Πανεπιστήμιο έλαβε το Δίπλωμα Συμπληρώματος Διπλώματος, πιστοποιητικό που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο επιβεβαιώνει ότι το Πανεπιστήμιο πληροί όλα τα πρότυπα των ευρωπαϊκών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το έγγραφο δίδεται αυτόματα σε όλους τους αποφοίτους και εγγυάται την αναγνώριση του διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Hradec Králové παγκοσμίως.

Το πανεπιστήμιο αποτελείται από τέσσερα τμήματα: Παιδαγωγική Σχολή, Τμήμα Πληροφορικής και Διοίκησης, Φιλοσοφική Σχολή και Σχολή Θετικών Επιστημών.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

university building

Η Φιλοσοφική Σχολή UHK προσφέρει μαθήματα BA, MA και PhD στην Τσεχική γλώσσα σε πλήρες ωράριο και, σε διάφορους κλάδους σπουδών, μερική μελέτη. Παρέχει εκπαίδευση στους τομείς της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της αρχειακής επιστήμης, των πολιτικών επιστημών (με εξειδίκευση στις περιοχές Αφρικής και Λατινικής Αμερικής στα προγράμματα σπουδών MA και PhD), την κοινωνιολογία, τη φιλοσοφία και διάφορους διεπιστημονικούς τομείς σπουδών (επικεντρώνεται στην πληροφορική και τα πολυμέσα στην αρχειακή επιστήμη και αρχαιολογία).

Οι φοιτητές της σχολής μπορούν να αποκομίσουν από τις επαφές με ξένα πανεπιστήμια και να περάσουν ένα τμήμα των σπουδών τους στο εξωτερικό σε ένα από τα ιδρύματα-εταίρους σε όλο τον κόσμο. Η Φιλοσοφική Σχολή παρέχει διδασκαλία στην ιστορία και τις κοινωνικές επιστήμες για τους σπουδαστές διδακτικών προγραμμάτων σπουδών στην Παιδαγωγική Σχολή. Οι απόφοιτοι της σχολής αποκτούν πρωτοβάθμια γνώση στις ανθρωπιστικές επιστήμες και στις κοινωνικές επιστήμες και βρίσκουν ευρύ φάσμα ευκαιριών απασχόλησης σε δημόσιους φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, εμπορικούς φορείς, μέσα μαζικής ενημέρωσης ή στην έρευνα και ανάπτυξη.

Η Φιλοσοφική Σχολή προσφέρει επίσης μαθήματα ΜΑ και Διδακτορικού Διπλώματος στα αγγλικά, δηλαδή το πρόγραμμα σπουδών ΜΑ Κεντρικής Ευρωπαϊκής Σπουδών και δύο διδακτορικά προγράμματα Λατινικής Αμερικής και Αφρικανικών Σπουδών. Εκτός από αυτά τα προγράμματα σπουδών, προσφέρει ένα προπαρασκευαστικό μάθημα τσεχικής γλώσσας και εξειδικευμένη πανεπιστημιακή κατάρτιση για διεθνείς φοιτητές.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το ακαδημαϊκό έτος διοργανώνεται σε 2 εξάμηνα. Το χειμερινό εξάμηνο αρχίζει συνήθως την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και λήγει τον Δεκέμβριο. το καλοκαιρινό εξάμηνο ξεκινάει τον Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούλιο. Το εξάμηνο ακολουθείται πάντοτε από μια περίοδο 6 εβδομάδων εξετάσεων.

Το πανεπιστήμιο μας έχει πολύ καλά εδραιωμένο σύστημα Buddy. Η αποστολή του ESN Buddy System HK είναι να βοηθήσει στην ενσωμάτωση του Erasmus και άλλων ξένων φοιτητών στο τοπικό περιβάλλον.

Οι σπουδαστές του Πανεπιστημίου του Hradec Králové διαθέτουν καταλύματα στον πανεπιστημιακό κοιτώνα Palachova.

VISA (πολίτες εκτός ΕΕ): Οι αλλοδαποί πολίτες που υπόκεινται στην υποχρέωση θεώρησης υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση θεώρησης πριν από την είσοδό τους στην Τσεχική Δημοκρατία στην εξουσιοδοτημένη τσεχική πρεσβεία. Η θεώρηση δεν απαιτείται για τους πολίτες της ΕΕ. Μπορεί να χρειαστούν 2 μήνες για να αποκτηθεί θεώρηση, οπότε μην ξεχάσετε να υποβάλετε αίτηση εγκαίρως!

Η άδεια διαμονής για σπουδές είναι υποχρεωτική για όλους τους ξένους φοιτητές που διαμένουν εδώ για περισσότερες από 90 ημέρες. Χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ: Είναι υποχρεωτικό για τους σπουδαστές από τρίτες χώρες να έχουν άδεια διαμονής / θεώρηση πριν έρθουν στην Τσεχική Δημοκρατία - δεν έχει σημασία πόσο καιρό θα μελετήσουν εδώ. Οι φοιτητές πρέπει να υποβάλουν αίτηση προσωρινής άδειας διαμονής στην τσεχική πρεσβεία, προξενική ή διπλωματική αποστολή στο σπίτι ή στην πλησιέστερη χώρα. Τα διεθνή γραφεία στις αντίστοιχες σχολές παρέχουν βοήθεια σε εισερχόμενους αλλοδαπούς φοιτητές.

ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Επειδή προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στα δημόσια πανεπιστήμια! Η εκπαίδευση στην Τσεχική Δημοκρατία έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα - μπορεί να είναι δωρεάν, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Τσεχίας, δηλαδή για όσους σπουδάζουν στην τσεχική γλώσσα.

Λόγω της υψηλής ποιότητας της εκπαίδευσης. Σήμερα, τα διπλώματα από τα τσέχικα πανεπιστήμια έχουν υψηλή βαθμολογία σε όλο τον κόσμο, μαζί με τα αγγλικά και τα αμερικανικά και αναγνωρίζονται σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λόγω της ικανότητάς τους να ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τσεχική Δημοκρατία είναι μέλος της ΕΕ και το 2007 προσχώρησε στον χώρο Σένγκεν, ο οποίος επιτρέπει στους φοιτητές να μετακινούνται χωρίς θεώρηση σε όλες τις χώρες της συμφωνίας του Σένγκεν.

Λόγω της προοπτικής μιας επιτυχημένης καριέρας! Οι αλλοδαποί φοιτητές μετά την αποφοίτησή τους μπορούν να βρουν εργασία στην τσεχική ή ευρωπαϊκή κοινή γνώμη καθώς και σε ιδιωτικά ιδρύματα και εταιρείες εξίσου με τους Τσέχους πολίτες.

Λόγω της υψηλής ποιότητας της ευρωπαϊκής ζωής και των χαμηλών τιμών. Λόγω του πολιτικού και οικονομικού της ανοίγματος, η Τσεχική Δημοκρατία είναι σήμερα μία από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Το βιοτικό επίπεδο είναι συγκρίσιμο με τη Δυτική Ευρώπη, αλλά οι τιμές των τροφίμων, των καταλυμάτων και των αγαθών είναι πολύ χαμηλότερες.

Γρήγορη προσαρμογή των μαθητών μας στο τσεχικό περιβάλλον. Σήμερα η Τσεχική Δημοκρατία είναι μια πολυπολιτισμική και ανοιχτή χώρα όπου η πλειοψηφία των πολιτών μπορεί να μιλάει τουλάχιστον αγγλικά.

Τοποθεσίες

Hradec Kralove

Address
University of Hradec Králové – Philosophical Faculty
Náměstí Svobody 331
(building B)


50003 Hradec Kralove, Περιφέρεια του Hradec Králové, Τσεχία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη