City University of Hong Kong

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Καλωσόρισμα του προέδρου

119668_119654_campus.jpg

Καλώς ήλθατε στο City University of Hong Kong (CityU). Είμαστε ένα δυναμικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1994 και βρίσκεται μοναδικά στην καρδιά του Χονγκ Κονγκ, την παγκόσμια πόλη της Ασίας. Στόχος μας είναι να επιδιώξουμε υψηλά επίπεδα αριστείας, να προωθήσουμε την καινοτομία και να καλλιεργήσουμε τη δημιουργικότητα με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Σε μια πόλη όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση, το όραμά μας είναι να γίνουμε παγκοσμίως αναγνωρισμένοι για την επαγγελματική εκπαίδευση, που τονίζει τον αμοιβαίο εμπλουτισμό διαφορετικών πολιτισμών και πνευματικών παραδόσεων και για την έρευνα που κάνει μια πραγματική διαφορά.

Το CityU αυξάνεται. Περιλαμβάνει το Κολλέγιο Επιχειρήσεων, το Κολλέγιο Τεχνολογίας, το Κολλέγιο Φιλελευθέρων Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών, το Κολέγιο Επιστημών, το Κολλέγιο Κτηνιατρικής Ιατρικής και τις Επιστήμες Ζωής του Jockey Club και η Σχολή Δημιουργικών Μέσων, Σχολή Επιστήμης Δεδομένων, Σχολή Ενέργειας και Περιβάλλοντος , και το Νομικό Τμήμα. Το πρώτο πανεπιστημιακό πρόγραμμα Κτηνιατρικής Ιατρικής του Χονγκ Κονγκ στο Κολέγιο Κτηνιατρικής Ιατρικής και Επιστήμες Ζωής του Jockey Club ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2017/18 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Cornell, μία από τις κορυφαίες κτηνιατρικές σχολές παγκοσμίως. Τα προγράμματα σπουδών μας έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν τη δημιουργία γνώσεων, τις αρχικές ανακαλύψεις και την καινοτόμο σκέψη, ενσωματώνοντας τη διδασκαλία και την έρευνα σε όλα τα επίπεδα.

Το στρατηγικό μας σχέδιο για το 2015-2020 με τίτλο «Διαφορά από την αριστεία στην έρευνα και την επαγγελματική εκπαίδευση» αποτελεί επέκταση των φιλοδοξιών υψηλού επιπέδου που καθορίστηκαν στο προηγούμενο σχέδιο μας για την περίοδο 2010-2015. Το τελευταίο μας έγγραφο ορίζει πέντε στρατηγικά θέματα που ανυψώνουν την ακαδημαϊκή μας αριστεία, τη διεθνή μόνιμη και κοινωνική συνεισφορά.

Ως διεθνές πανεπιστήμιο, τονίζουμε την ποικιλομορφία, τη διαπολιτισμική μάθηση και ένα παγκόσμιο όραμα. Η διακεκριμένη ικανότητά μας προσλαμβάνεται από όλο τον κόσμο. Έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό διεθνές δίκτυο ακαδημαϊκών συνεργασιών και έχουμε αναπτύξει παγκόσμιες συμφωνίες με περίπου 450 αναγνωρισμένους θεσμούς από περισσότερες από 40 χώρες / δικαιοδοσίες. Οι απόφοιτοι μας είναι προσεγμένοι, ευπροσάρμοστοι και ανοιχτοί επαγγελματίες που συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία.

Το CityU έχει αποδώσει έντονα στις διεθνείς βαθμολογίες. Σύμφωνα με την Quacquarelli Symonds (QS) για το 2019, η CityU κατατάσσεται στην 55η θέση στον κόσμο και στο 5ο από τα 50 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου κάτω των 50 ετών. Στην Times World Higher Education World University Rankings για το 2019, η CityU κατατάσσεται στην 1η θέση για το διεθνές Outlook.

Σας καλώ να εξερευνήσετε την ιστοσελίδα μας για μια εικονική περιήγηση ή να μας επισκεφθείτε προσωπικά. Θα εντυπωσιαστείτε από την αρμονία του αρχαίου Κινέζικου κήπου με την πιο σύγχρονη καλλιτεχνική αρχιτεκτονική.

Way Kuo

Πρόεδρος και Πανεπιστήμιο Διακεκριμένος Καθηγητής

Ιανουάριος 2019

Εισαγωγή στο CityU

Με έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση και την έρευνα, η CityU παράγει αποφοίτους με την ικανότητα να προβλέπουν και να επιταχύνουν τις αλλαγές σε έναν ταχέως εξελισσόμενο, παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια, το CityU έχει αποδώσει έντονα στην κατάταξη των πανεπιστημίων και σήμερα είναι μεταξύ των κορυφαίων 10 στην Ασία και των 100 κορυφαίων στον κόσμο. Είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ίδρυμα με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό στην επιχείρηση, δημιουργικά μέσα, επιστήμη δεδομένων, ενέργεια και περιβάλλον, μηχανική, ανθρωπιστικές επιστήμες και κοινωνικές επιστήμες, δίκαιο, επιστήμη και κτηνιατρική και βιοεπιστήμες.

Το πρόγραμμα σπουδών μας δίνει έμφαση στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα, και αυτή η αρχή βασίζεται σε όλες τις πτυχές της επαγγελματικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου και της έρευνας που βασίζεται σε προβλήματα. Υποστηριζόμενο από νέους χώρους μάθησης και εγκαταστάσεις σε νέα κτίρια, το πρόγραμμα σπουδών ενσωματώνει το στρατηγικό σχέδιο της CityU για μια νέα εποχή ανάπτυξης.

Η CityU έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο πρωτοποριακά πανεπιστήμια στην Ασία, πρωτοποριακή έρευνα σε διάφορους τομείς που έχουν μεγάλη σημασία σε πιεστικά ζητήματα. Η επιτυχία των ερευνητικών προγραμμάτων αντικατοπτρίζεται τόσο στο ύψος της χρηματοδότησης που λαμβάνεται όσο και στον αριθμό των χρηματοδοτούμενων έργων καθώς και στην ποιότητα της ερευνητικής της παραγωγής.

Η εγγύτητα και η στενή σχέση της με την ηπειρωτική Κίνα, καθώς και οι διεθνείς συνεργασίες και οι προοπτικές της, καθιστούν το Πανεπιστήμιο ιδανικά τοποθετημένο για να προσφέρει ένα δυναμικό περιβάλλον μάθησης και έρευνας για φοιτητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο. Τόσο το ύψος όσο και ο καθαρός όγκος των σχέσεων της πόλης με τους παγκόσμιους θεσμούς συνεχίζουν να αυξάνονται.

Όπως η απίστευτη πόλη στην οποία διαδραματίζει τόσο σημαντικό ρόλο, η CityU συνεχίζει να κινείται, να καινοτομεί, να μαθαίνει, να διδάσκει και να ευημερεί.

Οραμα και αποστολή

Όραμα: το City University of Hong Kong φιλοδοξεί να γίνει ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο παγκοσμίως, που θα υπερηφανεύεται για την έρευνα και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Αποστολή: Να καλλιεργήσει και να αναπτύξει τα ταλέντα των μαθητών και να δημιουργήσει τις κατάλληλες γνώσεις για την υποστήριξη της κοινωνικής και οικονομικής προόδου.

(Το Συμβούλιο ενέκρινε το νέο όραμα και αποστολή στις 26 Μαρτίου 2009)

Κατευθυντήριες Αρχές

 1. Η επιτυχία των φοιτητών στο ακαδημαϊκό επίτευγμα και στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας
 2. Αριστεία στην εκμάθηση και την έρευνα, την τεχνολογική καινοτομία και τη μεταφορά γνώσεων
 3. Οφέλη για την κοινωνική και οικονομική ευημερία του Χονγκ Κονγκ
 4. Λογοδοσία στη χρήση δημόσιων πόρων
 5. Παγκόσμια εμβέλεια και διεθνής ανταγωνιστικότητα

Λογότυπο CityU

119670_119652_logo_horizontal_cmyk.pngΗ μάρκα μας είναι κάτι περισσότερο από ένα λογότυπο. Εκπροσωπεί ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και πώς κάνουμε τη διαφορά μέσα από τα επαγγελματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουμε και την πρωτοποριακή έρευνα που διεξάγουμε.

Έχουμε δώσει στη μάρκα CityU πλήρη ανανέωση. Έχει ανανεωθεί ώστε να αντικατοπτρίζει τις βασικές μας αξίες, τη δυναμική φύση των ανθρώπων και των προγραμμάτων μας, την ανερχόμενη θέση μας και την κατεύθυνση προς τα εμπρός ως κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατάταξη και Φήμη

Τα πρόσφατα επιτεύγματα στην παγκόσμια κατάταξη τονίζουν τη δύναμη της έρευνας, της διεθνοποίησης, της φήμης, της σχολής, των φοιτητών και των προγραμμάτων στο City University of Hong Kong (CityU).

Εκτός από τις επόμενες βαθμολογίες που διενεργήθηκαν από την Quacquarelli Symonds (QS) και την παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι αποφοίτες της CityU κατατάχθηκαν μεταξύ των κορυφαίων 150 για τρία συναπτά έτη από την άποψη της απασχολησιμότητάς τους, σύμφωνα με το Survey Global Ranking , μια ετήσια έρευνα που πραγματοποίησε η γαλλική συμβουλευτική ομάδα Emerging και το γερμανικό ερευνητικό ινστιτούτο Trendence.

Ακαδημαϊκός Οργανισμός

Τα πέντε κολέγια: Επιχειρήσεις, Μηχανική, Φιλελεύθερες Τέχνες και Κοινωνικές Επιστήμες, Επιστήμη, Κτηνιατρική και Επιστήμες της Ζωής. και η Σχολή Δημιουργικών Μέσων, η Σχολή Επιστήμης Δεδομένων, η Σχολή Ενέργειας και Περιβάλλοντος και η Νομική Σχολή προσφέρουν ακαδημαϊκά προγράμματα σε προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά επίπεδα.

Η σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Chow Yei Ching ενισχύει τη λειτουργία και την ανάπτυξη όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και προωθεί μια ατμόσφαιρα για μεταπτυχιακές σπουδές.

Η δομή της συνολικής ακαδημαϊκής οργάνωσης παρουσιάζεται παρακάτω:

Κολλέγιο Επιχειρήσεων

 • Λογιστική
 • Οικονομικά και Οικονομικά
 • Πληροφοριακά συστήματα
 • Διαχείριση
 • Διοικητικές Επιστήμες
 • Εμπορία

Κολλέγιο Μηχανικών

 • Αρχιτεκτονική και Πολιτικός Μηχανικός
 • Βιοιατρική μηχανική
 • Επιστήμη των υπολογιστών
 • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
 • Επιστήμη και Μηχανική Υλικών
 • Μηχανολογία
 • Διαχείριση Μηχανικών Συστημάτων και Μηχανικών Συστημάτων
 • Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας των Κτιρίων

Κολλέγιο Φιλελευθέρων Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών

 • Ασιατικές και Διεθνείς Σπουδές
 • Κινέζικα και Ιστορία
 • Αγγλικά
 • Γλωσσολογία και Μετάφραση
 • ΜΜΕ και επικοινωνία
 • Δημόσια πολιτική
 • Κοινωνικές Επιστήμες και Επιστήμες Συμπεριφοράς
 • Chan Feng Men-ling Chan Shuk-lin Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας

Κολλέγιο Επιστήμης

 • Χημεία
 • Μαθηματικά
 • Η φυσικη

Κολλέγιο Jockey Club Κτηνιατρικής και Επιστήμες Ζωής

 • Βιοϊατρικές επιστήμες
 • Λοιμώδη νοσήματα και δημόσια υγεία
 • Νευροεπιστήμες

Σχολή Δημιουργικών Μέσων

Σχολή Επιστημών Δεδομένων

Σχολή Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Νομική Σχολή

Chow Yei Ching Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών

119669_119653_campus2.jpg

Τοποθεσίες

Kowloon Tong

Address
Tat Chee Avenue,83
Kowloon Tong, Kowloon, Χονγκ Κονγκ

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη