College of Engineering City University of Hong Kong

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με το κολέγιο

Το City University of Hong Kong (CityU) είναι ένα κορυφαίο παγκόσμιο πανεπιστήμιο που ξεχωρίζει στην έρευνα και την επαγγελματική εκπαίδευση. Ο σημερινός φοιτητικός πληθυσμός είναι πάνω από 20.000, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 6.000 μεταπτυχιακών. Στο CityU, η διδασκαλία και η μάθηση επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του προσωπικού, στην ανακάλυψη και στις γνώσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία θετικής αλλαγής στην κοινωνία. Τα διαφοροποιημένα προγράμματά μας συμβάλλουν στην προώθηση της κριτικής σκέψης, στην ενίσχυση των δημιουργικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων και στη δημιουργία ανοιχτών θυρών για σταδιοδρομίες με ανταμοιβή.

Παγκόσμια αναγνώριση

 • 4η στον κόσμο, QS Top 50 under 50 2020
 • 19η στην Ασία, QS Asia University Rankings 2020
 • 48η στον κόσμο, QS World University Rankings 2021

139497_139434_C01-086.jpg

Κολλέγιο Μηχανικών

Μήνυμα από τον Κοσμήτορα: Μια Χρυσή Ευκαιρία για Μηχανική στο CityU

Προτού καν έχω πατήσει στην πανεπιστημιούπολη στο City University του Χονγκ Κονγκ, η φήμη του είχε επιπτώσεις σε μένα. Αυτό το πανεπιστήμιο χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να καινοτομεί και να βλέπει το μέλλον.

Η ίδρυση του νέου Κολλεγίου Μηχανικών δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Πέντε χρόνια από τώρα, ο κόσμος θα είναι διαφορετικός. Η τεχνολογία εξελίσσεται με πρωτοφανή ρυθμό. Ως εκ τούτου, είναι ευθύνη μας ως πανεπιστήμιο να εξοπλίσουμε τους μαθητές μας με μια νοοτροπία που θα τους εμπνεύσει να συνεχίσουν να μαθαίνουν.

Το νέο κολέγιο έχει οκτώ εστιασμένα ακαδημαϊκά τμήματα: Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών (ACE), Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής (BME), Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (CS), Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΕΕ), Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών ( MSE), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (MNE), Τμήμα Μηχανικής Συστημάτων και Διοίκησης Μηχανικών (SEEM) και Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Κτιρίων (BST). Μαζί, καλύπτουν ένα ζωντανό φάσμα τομέων μηχανικής και προωθούν την ακαδημαϊκή συνέργεια και την επικοινωνία μέσα στο κολέγιο.

Οι φοιτητές μηχανικής είναι μοναδικοί. Βλέπουν τον κόσμο με έναν συγκεκριμένο τρόπο και είναι αδυσώπητοι και επιμελείς επίλυση προβλημάτων. Με πιο επικεντρωμένα τμήματα και μεγαλύτερες δυνατότητες από ποτέ για την ανάπτυξη ερευνητικών εστιών και προγραμμάτων σπουδών, έχουμε την ευκαιρία να προσελκύσουμε αυτά τα μεγάλα μυαλά μηχανικής σε ακαδημαϊκές και σταδιοδρομίες που θα αλλάξουν τον κόσμο.

Βρισκόμαστε σε μια χρυσή εποχή πληροφοριών. Στα περισσότερα από 30 χρόνια ως επιστήμονας υπολογιστών, η προσέγγιση ενός μηχανικού ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού που είμαι. Αξιοποιώντας πόρους, συγκεντρώνοντας γνώσεις, συνεργαζόμαστε - όλοι στην αναζήτηση επιπτώσεων. Καθώς ξεκίνησα τη δική μου ακαδημαϊκή καριέρα, δεν θα μπορούσα να φανταστώ να παρακολουθώ τόσο απίστευτες ραγδαίες εξελίξεις σε βιομηχανίες ή να βλέπω τις επιπτώσεις της έρευνας και της εργασίας μου στον πραγματικό κόσμο.

Όταν κάθε ένας από εμάς περπατάμε μέσα από τις πόρτες του Κολλεγίου Μηχανικών στο CityU κάθε μέρα, μπαίνουμε στην πρωτοπορία της νέας τεχνολογίας. Μαζί, συμβάλλουμε στη δυναμική και την ανάπτυξη ενός ισχυρού και δυναμικού δικτύου και συνέργειας έρευνας, ακαδημαϊκού και βιομηχανικού κλάδου.

Καθώς ξεκινώ τη θητεία μου στο Κολέγιο Μηχανικών, εμπνέομαι τόσο από την κληρονομιά του όσο και από τις δυνατότητές του. Ελπίζω ότι το κολέγιο, οι φοιτητές μας και η σχολή μας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν σημαντικά την κοινωνία του Χονγκ Κονγκ και τη διεθνή κοινότητα.

Ανυπομονώ να συναντήσω φοιτητές και μέλη της σχολής και να ακούσω τις σκέψεις και τις ιδέες σας. Αν η καριέρα μου στη μηχανική μέχρι στιγμής με έχει διδάξει τίποτα, είναι να εκτιμώ τα ανοιχτά μυαλά και τις ανοιχτές πόρτες. Έχω την τιμή να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι με όλους σας, καθώς χτίζουμε μαζί τα θεμέλια ενός νέου μέλλοντος.

Tei-Wei Kuo
Κοσμήτορας του Κολλεγίου Μηχανικών

Ακαδημαϊκές μονάδες

 • Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών (ACE)
 • Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής (BME)
 • Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (CS)
 • Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΕΕ)
 • Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών (MSE)
 • Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (MNE)
 • Τμήμα Μηχανικής Συστημάτων και Μηχανικής Διοίκησης (SEEM)
 • Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Κτιρίων (BST)

139498_139435_RE01-080.jpeg

Τοποθεσίες

Χονγκ Κονγκ

Address
B6518, 6/F Blue Zone,
Yeung Kin Man Academic Building,
City University of Hong Kong,
Tat Chee Avenue

Χονγκ Κονγκ, Χονγκ Κονγκ

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη