The Chinese University of Hong Kong, Faculty of Arts

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιδρύθηκε το 1963, την ίδια χρονιά που ιδρύθηκε το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, η Σχολή Τεχνών ήταν πάντα καθοριστική για τη δέσμευση της CUHK να ενσωματώσει κινεζικές και δυτικές παραδόσεις, στη δίγλωσση εκπαίδευση και την καινοτόμο έρευνα. Πιστεύουμε ότι η μελέτη γλωσσών, πολιτισμών, θρησκειών, δημιουργικών τεχνών, ιστορίας και φιλοσοφίας καλλιεργεί ένα ανθρωπιστικό πνεύμα και μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε καλύτερα με μια διαφορετική παγκόσμια κοινότητα. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε το πνευματικό σπίτι πολλών παγκοσμίου φήμης μελετητή, ειδικά στη μελέτη της κινεζικής σκέψης και πολιτισμού. Είμαστε επίσης περήφανοι που ζουν και εργάζονται πάνω από 30.000 αποφοίτοι σε κάθε μέρος του κόσμου.

Σήμερα, το CUHK Arts είναι η μεγαλύτερη Σχολή αφιερωμένη στην έρευνα και την εκπαίδευση ανθρωπιστικών επιστημών στο Χονγκ Κονγκ, με 11 τμήματα που καλύπτουν ακαδημαϊκούς κλάδους από την Ανθρωπολογία έως τη Μετάφραση, ένα Κέντρο Σπουδών Κίνας, 2 μονάδες διδασκαλίας γλωσσών και πάνω από 30 ερευνητικά κέντρα. Προσφέρουμε 16 μεγάλα προγράμματα σε προπτυχιακό επίπεδο και πάνω από 30 μεταπτυχιακά προγράμματα διδασκαλίας και έρευνας, εκ των οποίων τα 15 είναι για διδακτορικό. Το ακαδημαϊκό μας προσωπικό με περίπου 300 καθηγητές και καθηγητές, με το ευρύ φάσμα εμπειρογνωμοσύνης και ερευνητικών ενδιαφερόντων τους, βοηθούν στην εκπαίδευση όχι μόνο των νέων γενεών μελετητών σε διαφορετικούς τομείς αλλά και σε ευφάνταστους μαθητές και υπεύθυνους πολίτες της κοινωνίας.

Αποστολή και Όραμα

Αποστολή

Η σχολή δεσμεύεται για τους ακόλουθους στρατηγικούς στόχους:

  • Να διαρθρώσει, να ενισχύσει και να προωθήσει τις βασικές αξίες των ανθρωπιστικών επιστημών μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας, και μέσω της επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινό ·
  • Να υπερέχει στη μελέτη των γλωσσών, των λαών, των πολιτισμών, των θρησκειών, των δημιουργικών τεχνών, της ιστορίας και της φιλοσοφίας από μια συγκριτική προοπτική που ενημερώνεται από τη διεθνή υποτροφία, με ειδική αναφορά στην Κίνα και την περιοχή ·
  • Ανάπτυξη διεπιστημονικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ επιστημονικών επιστημών και ανθρωπιστικών επιστημών και άλλων τομέων της γνώσης, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των ταχέως μεταβαλλόμενων συνόρων της γνώσης ·
  • Για να εκπαιδεύσει τους μαθητές να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες της κοινότητας και του κόσμου, να εκφράσει ιδέες τόσο στα κινέζικα όσο και στα αγγλικά, με ικανότητα δημιουργικής σκέψης και κριτικής έρευνας και ευαισθησία στις αισθητικές, ηθικές και πολιτιστικές διαστάσεις των προσωπικών και κοινωνικών ζητημάτων .

Οραμα

  • Να γίνει ένα από τα καλύτερα κέντρα μάθησης στην Ασία στην έρευνα σχετικά με τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, ειδικά στην έρευνα που σχετίζεται με την Κίνα ·
  • Να αναγνωριστεί στην περιοχή ως ένα καινοτόμο και ζωντανό κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αφιερωμένο στις βασικές αξίες των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών, της δίγλωσσης εκπαίδευσης, της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και της ανάπτυξης του κινεζικού πολιτισμού.

142924_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Μήνυμα του Dean

Είμαι τόσο ταπεινός και τιμημένος που υπηρετώ ως Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Από την ίδρυσή της το 1963, η Σχολή Τεχνών έχει αφιερωθεί, πάντα από συγκριτική και διαπεριφερειακή προοπτική, στην πρόοδο ενός ανθρωπιστικού πνεύματος και στην ολοκλήρωση της Ανατολής και της Δύσης, της παράδοσης και του νεωτερισμού. Κεντρικό στοιχείο της αποστολής μας στο σύγχρονο κόσμο είναι να αρθρώσουμε και να προωθήσουμε τις βασικές αξίες των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών, μέσω της διδασκαλίας, της έρευνας και της αλληλεπίδρασης με την κοινωνία.

Πιστεύω ότι μια ανθρωπιστική ή φιλελεύθερη εκπαίδευση είναι απαραίτητη για κάθε σημαντική προσπάθεια να εκτιμήσουμε τον πλούτο της ανθρώπινης ιστορίας ή να φανταστούμε ένα κοινό και επιθυμητό μέλλον. Μια τέτοια εκπαίδευση μας εξοπλίζει επίσης καλύτερα να κατανοήσουμε τα περίπλοκα και προκλητικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στο παρόν.

Στο CUHK Arts, φιλοδοξούμε να γίνουμε ένα από τα καλύτερα και πιο σεβαστά κέντρα μάθησης στην Ασία στη μελέτη των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών, με στρατηγική εστίαση την έρευνα για την Κίνα και την περιοχή. Επιδιώκουμε να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας ως δημιουργικούς και αυστηρούς μαθητές, τόσο με ανθρωπιστική ευαισθησία όσο και με παγκόσμιο όραμα. Μέσω της καινοτόμου διδασκαλίας, ενός πλούσιου φάσματος εξωσχολικών δραστηριοτήτων, προγραμμάτων εκμάθησης και ανταλλαγής εκτός πανεπιστημίου και στο εξωτερικό, επιτρέπουμε στους μαθητές μας να διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα, να αποκτήσουν νέες ιδέες και γλώσσες και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες ζωής.

Ως μέρος ενός κορυφαίου ερευνητικού πανεπιστημίου, δεσμευόμαστε να επιδιώξουμε σταθερή, δημιουργική και σημαντική υποτροφία ανθρωπιστικών σπουδών. Το ακαδημαϊκό μας προσωπικό είναι σε θέση να αναλάβει πρωτοποριακή, διεπιστημονική έρευνα, καθώς και να αναπτύξει συνεργατικά έργα σε διάφορα τμήματα και όχι μόνο. Ως μελετητές ανθρωπιστικών επιστημών, διεξάγουμε έρευνα όχι μόνο για να συνεισφέρουμε νέες γνώσεις και ιδέες ως απάντηση στις μεταβαλλόμενες εποχές, αλλά και για να γίνουμε διορατικοί και ελκυστικοί εκπαιδευτικοί στην τάξη.

Ως Dean, καθοδηγώ από τους συλλογικούς στόχους και τις φιλοδοξίες της Σχολής μας, και η δέσμευσή μου είναι να κατευθύνω τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση που έχουμε καθορίσει για τον εαυτό μας. Συνεργαζόμενοι, στοχεύουμε στο να κάνουμε το CUHK Arts ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα έρευνας και εκπαίδευσης. Βρισκόμαστε όπως είμαστε στην παγκόσμια πόλη του Χονγκ Κονγκ, το όραμά μας και η εμβέλεια μας θα είναι πάντα παγκόσμια.

Μαξ Xiaobing Tang
Πρύτανης, Σχολή Τεχνών
Sin Wai Kin Καθηγητής Κινεζικών Ανθρωπιστικών Επιστημών

Τοποθεσίες

Χονγκ Κονγκ

Address
Fung King Hey Building, Faculty Office of Arts, 2/F, of, Hong Kong
Χονγκ Κονγκ, Χονγκ Κονγκ

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη