University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ

Ιδρύθηκε το 1911, HKU είναι το παλαιότερο και πιο γνωστό τριτοβάθμιο ίδρυμα της περιοχής. Ενώ αγκαλιάζουμε την πλούσια κληρονομιά και τις παραδόσεις μας, προσπαθούμε να κατευθύνουμε την έρευνα αιχμής και να αναπτύξουμε την επόμενη γενιά ηγετών για τον κόσμο.

Μήνυμα του Κοσμήτορα

Ανυπομονώντας τις ρίζες του για έναν αιώνα, το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (HKU) σήμερα υπερηφανεύεται με υπερηφάνεια ως ένα από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ασία. Και με αυτό, η Σχολή Επιχειρήσεων και Οικονομικών (FBE) έχει μεγαλώσει για να γίνει μια ευρέως αναγνωρισμένη και σεβαστή σχολή επιχειρήσεων στην περιοχή.

Το πανεπιστήμιο προσπαθεί να καλλιεργήσει κορυφαίους επιχειρηματικούς ηγέτες και να προωθήσει τόσο την ακαδημαϊκή όσο και την εφαρμοσμένη έρευνα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Χονγκ Κονγκ, της Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου στην ταχέως μεταβαλλόμενη παγκόσμια οικονομία. Συμμετέχουμε σε κορυφαίους μελετητές από όλες τις γωνιές του κόσμου που ενσταλάζουν τους σπουδαστές με παγκόσμια γνώση. Με το υψηλότερο ποσοστό μη τοπικών προπτυχιακών φοιτητών μεταξύ όλων των σχολών στο HKU και δύο από τα προπτυχιακά μας προγράμματα που κατατάσσονται ανάμεσα στα Top 5 του Πανεπιστημίου και τα 10 κορυφαία προγράμματα του Χονγκ Κονγκ, η FBE προσελκύει τους καλύτερους και πιο λαμπρούς φοιτητές από το Χονγκ Κονγκ και πέρα από αυτό.

Το πλήρες πρόγραμμα MBA του Τμήματος έχει ταξινομηθεί στην Ασία όχι. 1 στην παγκόσμια κατάταξη MBA που κυκλοφόρησε από την Economist Intelligence Unit για εννέα συναπτά έτη από το 2010 έως το 2018. Εκτός από την προσφορά μιας ελίτ EMBA-Global Asia πρόγραμμα από κοινού με την Columbia Business School και το Λονδίνο Business School για επικεντρωμένα σε παγκόσμιο επίπεδο ανώτερα στελέχη και επαγγελματίες, συνεργαζόμαστε επίσης με κορυφαία σχολεία επιχειρήσεων σε όλη την Κίνα και σε όλο τον κόσμο για να συνεργάζονται επιχειρηματική και οικονομική εκπαίδευση. Το ισχυρό και εκτεταμένο δίκτυο αποφοίτων μας, με τους ηγέτες των επιχειρήσεων και των κοινοτήτων που υπηρετούν σε βασικές θέσεις τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές περιφέρειες, ενισχύει την προσέγγισή μας και ενισχύει την επιρροή μας σε διάφορους τομείς και κοινωνικά στρώματα.

Είμαι αληθινά ταπεινός και τίμησε να αναλάβω το Deanship της Σχολής σε αυτό το συγκεκριμένο χρονικό σημείο καθώς ο κόσμος βιώνει ίσως μία από τις πιο δραματικές κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές αλλαγές στη σύγχρονη ιστορία. Η άνοδος των ασιατικών οικονομιών θα συνοδεύεται επίσης από την αυξανόμενη επιρροή των ασιατικών σχολών επιχειρήσεων, γεγονός που προσφέρει στην Σχολή μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να αξιοποιήσει τα μοναδικά πλεονεκτήματα του Χονγκ Κονγκ.

Με τον παραδοσιακό της ρόλο ως εμπορική και πολιτιστική πύλη μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης, το Χονγκ Κονγκ απολαμβάνει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα σε αυτούς τους μεταβαλλόμενους χρόνους. Ως πόλη που γιορτάζει το επιχειρηματικό πνεύμα, το διαφορετικό πολιτιστικό μίγμα και τη μοναδική δυναμική της ενέργεια, το Χονγκ Κονγκ έχει προσελκύσει σταθερά "τα καλύτερα από τα καλύτερα" - όπως αποδεικνύουν οι παγκόσμιοι ηγέτες της σκέψης και οι εκπαιδευτές παγκόσμιας κλάσης που αποτελούν τη σχολή μας.

Βασιζόμενοι σε μια πολύ καλή βάση, είμαι βέβαιος ότι η Σχολή θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, να προωθεί και να ακμάζει - να παρέχει την καλύτερη δυνατή επιχειρηματική και οικονομική εκπαίδευση στους σπουδαστές. να παράγει μια διορατική και επίπονη έρευνα για την προώθηση των συνόρων της γνώσης. να βελτιώσουν τις δημόσιες πολιτικές, συμμετέχοντας σε ενημερωτική έρευνα πολιτικής και σε συζητήσεις. να συνεργαστεί με την επιχειρηματική κοινότητα μέσω της κατάρτισης και της καλλιέργειας σημερινών και μελλοντικών επιχειρηματικών ηγετών και με την αντιμετώπιση και την επίλυση πιεστικών ζητημάτων στην οικονομία και την κοινότητα.

HKU προσπαθεί να είναι το Παγκόσμιο Πανεπιστήμιο της Ασίας την επόμενη δεκαετία, καθοδηγούμενο από το «τρία συν ένα» με καινοτόμα, διεθνή, διεπιστημονικά οράματα που οδηγούν σε μεγαλύτερο αντίκτυπο. Οι φιλοδοξίες μας στη FBE πρέπει να είναι εξίσου φιλόδοξες: να γίνουμε κορυφαίοι σχολές επιχειρήσεων στην Ασία με σημαντική τοπική, περιφερειακή και παγκόσμια επιρροή. Σας προσκαλώ να μας επισκεφθείτε, να γίνετε μέλος ή να ενώσετε τις δυνάμεις μας μαζί μας, κάνοντας τη Σχολή Επιχειρήσεων και Οικονομικών να γίνει ένας φάρος στον ακαδημαϊκό κόσμο και κάνοντας τον κόσμο καλύτερο.

Καθηγητής Hongbin Cai - Dean, Πρόεδρος Οικονομικών Επιστημών

Κατάταξη

No.1 πρόγραμμα MBA στην Ασία

The Economist Βαθμολογία MBA 2018

No.2 Κοινό πρόγραμμα EMBA στον κόσμο

QS Global EMBA Rankings 2019

Οραμα

Να είναι ένας κορυφαίος ακαδημαϊκός θεσμός επιχειρήσεων και οικονομικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μοναδική πρόταση

Η Σχολή είναι βαθιά ριζωμένη στο Χονγκ Κονγκ, ασχολείται πλήρως με την Κίνα και είναι πραγματικά διεθνής.

Αποστολή

  • Να παρέχει κορυφαία εκπαίδευση στον κόσμο των επιχειρήσεων και της οικονομίας που να καλλιεργεί τους δυναμικούς και υπεύθυνους ηγέτες.
  • Να προωθηθούν τα σύνορα της γνώσης μέσω καινοτόμων και παγκοσμίως σημαντικών ερευνών.
  • Να δημιουργήσετε θετικές αλλαγές στον κόσμο με τη συνεργασία με τις κοινότητες.

Συνεταιρισμός

Η σχολή έχει μια διεθνή σχολή στο HKU και έχει μια καθιερωμένη, στρατηγική συνεργασία με παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμια και εταιρικούς εταίρους με την πάροδο των χρόνων, παρέχοντας περιεχόμενο προσανατολισμένο στην αγορά, ανώτερη εκπαιδευτική εμπειρία και οργανικούς πόρους για τους σπουδαστές μας.

Συνεργατικά προγράμματα

Συνεχώς διευρύνοντας την παγκόσμια εμβέλειά του, η Σχολή έχει ενώσει τα χέρια της με κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Με την πάροδο των ετών, η Σχολή προσφέρει διάφορα παγκόσμια προγράμματα σε διεθνείς χρηματοοικονομικούς κόμβους, όπως το Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, παρέχοντας στους φοιτητές παγκόσμιες προοπτικές με μια μοναδική ασιατική συστροφή.

Πρόγραμμα EMBA-Παγκόσμια Ασία

Στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας με το Columbia Business School και το London Business School, το πρόγραμμα EMBA-Global Asia προσφέρει στους φοιτητές μια παγκόσμια εστιασμένη μαθησιακή εμπειρία, δίκτυα και πολύπλευρες προοπτικές που θα εμβαθύνουν την κατανόησή τους στις δυτικές και ανατολικές επιχειρηματικές πρακτικές και θα τους προετοιμάσουν για επιτυχία στην ηγεσία.

Πρόγραμμα HKU-PKU DBA

Η HKU-PKU γιατρός της Διοίκησης Επιχειρήσεων (HKU-PKU DBA) Πρόγραμμα προσφέρεται από κοινού με Guanghua School of Management, Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους ηγέτες των επιχειρήσεων με άριστη τεχνογνωσία στην έρευνα και στρατηγικό παγκόσμιο όραμα, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων επιχειρήσεων και να ενισχύσει την πραγματική οικονομία στην Κίνα.

Πρόγραμμα HKU-PKU EMBA

Το HKU-PKU Master of Business Administration (HKU-PKU EMBA) πρόγραμμα προσφέρει προηγμένη επιχειρηματική εκπαίδευση και τεχνογνωσία αιχμής σε επιχειρήσεις και οικονομικά σε ηγέτες από όλες τις βιομηχανίες. Η ακαδημαϊκή συνεργασία με τη Σχολή Διοίκησης Guanghua του Πανεπιστημίου του Πεκίνου αντλεί εμπειρογνωμοσύνη από τα δύο πανεπιστήμια, παρέχοντας στους φοιτητές μια βαθιά κατανόηση του επιχειρηματικού πλαισίου και των δύο περιοχών.

Πρόγραμμα HKU-Fudan IMBA

Από το 1998, η Σχολή έχει προσφέρει ένα πρόγραμμα Master of Business Administration (Διεθνές) (HKU-Fudan IMBA), το οποίο συνεργάστηκε με τη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Fudan στη Σαγκάη. Πρόκειται για το πρώτο κοινό πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας και κατατάχθηκε ως το καλύτερο πρόγραμμα αυτού του είδους από την Επιτροπή Ακαδημαϊκών Βαθμών του Κρατικού Συμβουλίου. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, το πρόγραμμα έχει καλλιεργήσει περισσότερους από 4.500 επιχειρηματικούς ηγέτες.

Διεθνείς Συνεργάτες Exchange

Η Σχολή διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο με περισσότερους από 300 συνεργάτες ανταλλαγής σε περισσότερες από 40 χώρες / περιοχές, με τη μορφή ανταλλαγών φοιτητών και πρακτικής άσκησης. Κάθε χρόνο, αποστέλλονται περισσότεροι από 400 φοιτητές για ανταλλαγές στο εξωτερικό, ενώ εκατοντάδες διεθνείς φοιτητές έρχονται στη Σχολή για σπουδές, δημιουργώντας έτσι ένα δυναμικό, πολυπολιτισμικό μαθησιακό περιβάλλον στην πανεπιστημιούπολη.

Η Σχολή συνδέεται επίσης με πολλά ιδρύματα-εταίρους στην Κίνα. Μέσω διαφορετικών πολιτιστικών ανταλλαγών και προγραμμάτων βιωματικής μάθησης, οι μαθητές είναι σε θέση να κατανοήσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Κίνα.

Εταιρική Συνεργασία

Το Τμήμα προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία μας και την επαφή με την επιχειρηματική κοινότητα, διερευνώντας ευκαιρίες συνεργασίας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Σχολή δημιούργησε μια νέα εταιρική σχέση με την CCB, China Life Insurance (Overseas), China Resources, KPMG και New World Development κλπ. Θα συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε και να επεκτείνουμε το δίκτυο μας με νέους εταιρικούς συνεργάτες στο Χονγκ Κονγκ, και τον υπόλοιπο κόσμο, φέρνοντας πρωτοποριακές εξελίξεις στα στρατηγικά σύνορα.

Τοποθεσίες

Telegraph Bay

Address
4/F., K. K. Leung Building, The University of Hong Kong
Telegraph Bay, Χονγκ Κονγκ Νησί, Χονγκ Κονγκ

Διαπιστεύσεις

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

FAQ

Άλλη