Georgia Institute of Technology

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Η αποστολή της Γεωργικής Σχολής Αρχιτεκτονικής είναι να ενσταλάξει τους μαθητές μας με μια διαχρονική περιέργεια για το δομημένο περιβάλλον, μια εκτίμηση των κοινωνικών και πολιτιστικών σημασιών του και ένα πάθος για τη βελτίωση του μέλλοντος. Προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε την κατανόηση του αρχιτεκτονικού και αστικού σχεδιασμού των μαθητών ως αισθητικές, τεχνικές και ερευνητικές επιδιώξεις που πρέπει να διασχίσουν δημιουργικά τα παραδοσιακά πειθαρχικά όρια.

132749_pexels-photo-3815533.jpeg

Η ιστορία μας

Η αρχιτεκτονική ιδρύθηκε ως κλάδος σπουδών στη Georgia Tech το 1908 κατόπιν αιτήματος ενός σπουδαστή πολιτικού μηχανικού που προσέλαβε συναδέλφους για την είσοδό του στην τάξη των είκοσι. Κατά τη διάρκεια του παρελθόντος αιώνα, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων έχει συμπληρωθεί με την προσθήκη των κλάδων Βιομηχανικού Σχεδιασμού (1940), Πολεοδομίας (1952), Κατασκευής Κτιρίων (1958) και Μουσικής (1991).

Το πολυεπιστημονικό Κολλέγιο Αρχιτεκτονικής ιδρύθηκε το 1975 και ένα σημαντικό ορόσημο που ακολούθησε σύντομα ήταν η ίδρυση το 1982 του πτυχίου «Γιατρός Φιλοσοφίας στην Αρχιτεκτονική» και το πολυεπιστημονικό διδακτορικό πρόγραμμα, της αυξανόμενης πολυπλοκότητας του σχεδιασμένου και κατασκευασμένου περιβάλλοντος καθώς και της αυξανόμενης έμφασης στην έρευνα αιχμής στην Georgia Tech. Εκτός από τα πέντε σχολεία, το Κολλέγιο περιλαμβάνει επτά ερευνητικά κέντρα: το Κέντρο για την Ανάπτυξη της Ποιότητας και την Περιφερειακή Ανάπτυξη, το Κέντρο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων, το Κέντρο Βοηθητικής Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Πρόσβασης, το Κέντρο Πρόσβασης Εναλλακτικών Μέσων, το Ψηφιακό Εργαστήριο Κτιρίων, το Κέντρο Πόρων Κατασκευών και το Κέντρο Τεχνολογίας Μουσικής.

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής της Γεωργίας Tech περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά προγράμματα σπουδών, αντανακλώντας τις πολλαπλές αποστολές της Σχολής στην προπτυχιακή εκπαίδευση, την επαγγελματική εκπαίδευση και τις προηγμένες μελέτες και έρευνες. Το προπτυχιακό πτυχίο Bachelor of Science in Architecture συμβάλλει στη γενική εκπαιδευτική αποστολή της Γεωργίας Tech μέσω στούντιο-βασισμένη εκπαίδευση σχεδιασμού που παρέχει γείωση σε φιλελεύθερες και τεχνολογικές γνώσεις και τονίζει τη δημιουργικότητα και την ικανότητα να αναζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με το χτισμένο και κατοικημένο περιβάλλον. Στο επίκεντρο της Σχολής είναι ο επαγγελματικός τίτλος της αρχιτεκτονικής, ο διαπιστευμένος Master of Architecture, που ικανοποιεί μία απαίτηση για τα άτομα που επιδιώκουν να αποκτήσουν άδεια ως αρχιτέκτονες εξάσκησης. Ενσωματωμένο, όπως είναι σε ένα ινστιτούτο τεχνολογίας και βρίσκεται μέσα σε μια ζωντανή μητρόπολη, το πρόγραμμα M.Arch της Georgia Tech προωθεί μια κουλτούρα σχεδιασμού που ενημερώνεται από την έρευνα, που προκαλείται από τη φαντασία και εμπνέεται από το επιχειρηματικό πνεύμα, την καινοτομία και την τεχνογνωσία.

Οικοδομώντας συνδέσεις με την πρακτική και τη βιομηχανία, η Σχολή έχει αναπτύξει αρκετά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: το νεοσύστατο Master of Science in Urban Design degree, μια συνεργασία με τη Σχολή Πολεοδομίας και Χωροταξίας, η οποία ασχολείται με τις εθνικές και παγκόσμιες προκλήσεις που σχετίζονται με την αστική ανάπτυξη . και το Master of Science (με μεγάλη σπουδαιότητα στον τομέα της αρχιτεκτονικής) με ιδιαίτερες συγκεντρώσεις στους τομείς της Ψηφιακής Σχεδίασης & Κατασκευής, του Κτιρίου Υψηλών Επιδόσεων και της Υγείας και του Σχεδιασμού. Αυτές οι συγκεντρώσεις αντικατοπτρίζουν εξειδικευμένους τομείς σπουδών στο διδακτορικό μας πρόγραμμα: Υπολογισμός Σχεδιασμού, Τεχνολογία & Επιδόσεις Κτιρίου, Αρχιτεκτονική, Πολιτισμός & Συμπεριφορά, το καθένα με ένα συνδεδεμένο ερευνητικό εργαστήριο και μια ουσιαστική βάση χρηματοδότησης. Υποστηρίζουμε επίσης εργασίες στην Αρχιτεκτονική, την Ιστορία και την Κοινωνία. Ιστορικά, η ανάπτυξη μιας κουλτούρας χρηματοδοτούμενης έρευνας στον τομέα της αρχιτεκτονικής έχει καθυστερήσει από αδελφικούς κλάδους στον τομέα της μηχανικής και των επιστημών. Ωστόσο, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στη Σχολή Αρχιτεκτονικής είναι να εκμεταλλευτούμε τις δημιουργικές εντάσεις μεταξύ έρευνας και σχεδιασμού που μπορούν να οδηγήσουν την καινοτομία στον τομέα, να φανταστούν ένα καλύτερο μέλλον μέσω της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού και της έρευνας.

Οι εγκαταστάσεις μας

Οι πρωτοβάθμιες εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τους φοιτητές, τη σχολή και το προσωπικό του Κολλεγίου Σχεδιασμού περιλαμβάνουν τρία κτίρια. Το κτίριο του College of Design αποτελείται από δύο φτερά (Ανατολή και Δύση) που ολοκληρώθηκαν το 1952 και το 1980 αντίστοιχα και το κτήριο Hinman Research, το οποίο κατασκευάστηκε το 1939 και ανακαινίστηκε το 2011.

College of Design Ανατολή και Δύση

Το συγκρότημα στεγάζει διοικητικά γραφεία για το σχολείο, προπτυχιακά στούντιο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, χώρους σχεδιασμού επιτροπών, αίθουσες διδασκαλίας διαφορετικών μεγεθών και δυνατοτήτων, αίθουσες σεμιναρίων, εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και γραφεία διδασκόντων. Άλλες εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται εδώ περιλαμβάνουν ένα υποκατάστημα της βιβλιοθήκης Georgia Tech που στεγάζει τις συλλογές που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική, μια εκθεσιακή γκαλερί, εργαστήρια σχεδίασης και μοντελοποίησης και ψηφιακούς πόρους εξόδου / εκτύπωσης.

Το Κτίριο Έρευνας Hinman

Αυτή η μονάδα φιλοξενεί στούντιο σχεδιασμού για τα προγράμματα σπουδών Master of Architecture και Master of Science, χώρους επιμελητών, εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, γραφεία διδασκόντων, ερευνητικά εργαστήρια και ερευνητικά εργαστήρια τεχνολογίας κτιρίων που φιλοξενούν ερευνητικούς επιστήμονες και Ph.D. χώρους εργασίας σπουδαστών.

Κανένας άλλος σχολικός χώρος δεν αποτελεί την καλύτερη περιγραφή του πνεύματος και της τροχιάς των σπουδών αρχιτεκτονικής της Georgia Tech από το Κτίριο Έρευνας Hinman. Μεγάλη αναγνώριση για την εξαιρετική του σχεδίαση με πολυάριθμα επαγγελματικά και βιομηχανικά βραβεία, συνδυάζει την ευαίσθητη αποκατάσταση του σύγχρονου και χρηστικού ερευνητικού εργαστηρίου με μια αρχιτεκτονικά εφευρετική και πείρα πλούσια χωρική προσαρμογή επαναπρογραμματισμένη για σχεδιασμό και ερευνητική διδασκαλία. Οι στρατηγικές κινήσεις σχεδιασμού και μια λεπτή παλέτα υλικών επιτυγχάνουν το μέγιστο δραματικό αποτέλεσμα στον χώρο που μοιάζει με ναυτικό χώρο, ο οποίος τώρα αφιερώνεται στη δημιουργική παραγωγή. Η νέα και η υπάρχουσα κατασκευή συγκεντρώνονται σε μια δημιουργική ένταση που αποπνέει όλες τις ποιητικές δυνατότητες των υλικών σκαφών σε συνδυασμό με τις ψηφιακές διαδικασίες.

Το κτίριο έρευνας Hinman είναι επίσης το σπίτι του ψηφιακού εργαστηρίου κατασκευής κτιρίων. Το Εργαστήριο Ψηφιακών Κτιρίων βοηθά τη βιομηχανία να συνδεθεί με την έρευνα και το προσωπικό της σχολής και του προσωπικού του εργαστηρίου στη Σχολή Αρχιτεκτονικής μέσω της διδασκαλίας, της παροχής συμβουλών και της δημιουργίας πρακτικής άσκησης και ευκαιριών σύνδεσης για τους σπουδαστές.

Πρόσθετη Σχολή Αρχιτεκτονικών Εγκαταστάσεων

  • Το Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας είναι ένα εργαστήριο Κολλέγιο Σχεδιασμού που υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες του Σχολείου για ψηφιακό σχεδιασμό και κατασκευή και βρίσκεται στην άκρη της πανεπιστημιούπολης στην οδό Marietta. Αυτή η μονάδα στεγάζει εξοπλισμό κατασκευής, γραφεία και χώρο εργασίας.
  • Το Εργαστήριο Σχεδιασμού SimTigrate , που βρίσκεται δίπλα στο Health Systems Institute, είναι ένα εργαστήριο του College of Design, ένα εργαστήριο που εστιάζει στην υγεία και το σχεδιασμό, το οποίο υποστηρίζει επίσης τις ερευνητικές πρωτοβουλίες της Σχολής στον τομέα της τεκμηριωμένης σχεδίασης.

Διαπίστευση

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι περισσότερες επιτροπές εγγραφής απαιτούν πτυχίο από αναγνωρισμένο επαγγελματικό πτυχίο ως προϋπόθεση για την άδεια. Το Εθνικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Διαπίστευσης (NAAB), το οποίο είναι το μοναδικό γραφείο που εξουσιοδοτείται να πιστοποιεί επαγγελματικά προγράμματα σπουδών στην αρχιτεκτονική που προσφέρονται από ιδρύματα με αμερικανική περιφερειακή πιστοποίηση, αναγνωρίζει τρία είδη πτυχίων: το Bachelor of Architecture, το Master of Architecture και το Doctor of Αρχιτεκτονική. Ένα πρόγραμμα μπορεί να λάβει οκτάχρονη, τριετή ή διετή διάρκεια διαπίστευσης, ανάλογα με την έκταση της συμμόρφωσής του με τα καθιερωμένα εκπαιδευτικά πρότυπα.

Διδακτορικό της Αρχιτεκτονικής και Master of Αρχιτεκτονικής προγράμματα σπουδών μπορεί να απαιτήσει ένα προπαραγωγικό πτυχίο στην αρχιτεκτονική για την εισαγωγή. Ωστόσο, ο βαθμός προ-επαγγελματικής εκπαίδευσης δεν αναγνωρίζεται από μόνη της ως διαπιστευμένος τίτλος. "

Georgia Institute of Technology , Σχολή Αρχιτεκτονικής προσφέρει τα ακόλουθα NAAB-διαπιστευμένα προγράμματα σπουδών:

  • Master of Architecture, τριετής διαδρομή (μη επαγγελματικός τίτλος + 102 ώρες εξάμηνο)
  • Master of Architecture, διάρκειας 2 ετών (προπτυχιακό πτυχίο + 60 ώρες εξάμηνο)

Επόμενη επίσκεψη διαπίστευσης και για τα δύο προγράμματα: 2022

Το έργο των Φοιτητών μας

Στο Σεπτέμβριο του 2017, οι σπουδαστές από το Advanced Design Studio αμφισβητήθηκαν να σχεδιάσουν μια νέα γέφυρα για το Atlanta BeltLine ακριβώς πάνω από τη Βόρεια Λεωφόρο. Οι μαθητές είχαν τρεις εβδομάδες για να ολοκληρώσουν το έργο. Υπήρχαν ορισμένοι πρακτικοί κανόνες: η κίνηση σε όλη την Pathway δεν μπορούσε να διακοπεί. Η Βόρεια Λεωφόρος πρέπει να συνδεθεί με το BeltLine προσεκτικά, και ο σχεδιασμός έπρεπε να συλλάβει το βρόχινο νερό.

Τοποθεσίες

Ατλάντα

Address
School of Architecture
245 4th Street, NW, Suite 351
Atlanta, GA 30332-0155

Ατλάντα, Γεωργία, Ηνωμένες Πολιτείες

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη