Master of Science στην Επιστήμη και την Ασφάλεια των Τροφίμων
Kaunas University of Technology
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Kaunas, Λιθουανία
Γλώσσες
Αγγλικά, Λιθουανικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
2 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 5.157 / per year *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Sep 2024
* Μερικές απαλλαγές από τα δίδακτρα (έως 50%) είναι διαθέσιμες για όλους τους φοιτητές, ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα σπουδών τους και τη βαθμολογία εισαγωγής τους. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Πανεπιστήμιο.
Εισαγωγή
Τα μεταπτυχιακά της KTU στην Επιστήμη και την Ασφάλεια των Τροφίμων είναι οι μόνες μεταπτυχιακές σπουδές στις χώρες της Βαλτικής που έχουν βραβευτεί με τη διεθνή ετικέτα ποιότητας EQAS-Food Label. Αυτές οι μελέτες θα σας οδηγήσουν σε έναν αυτοκινητόδρομο που οδηγεί σε συναρπαστικά μέρη σε μια ευρωπαϊκή αγορά εργασίας ή, αν το επιλέξετε, σε μια λαμπρή ερευνητική καριέρα.
Γιατί @KTU;
Το πρόγραμμα σπουδών MSc Food Science and Safety εκπαιδεύει έξυπνους επιστήμονες επιστήμης και ασφάλειας τροφίμων, εστιάζοντας στις μελλοντικές τεχνολογίες τροφίμων με έμφαση στη βιο-οικονομία και τη λειτουργικότητα .
Αυτό το πρόγραμμα σπουδών έχει αναπτυχθεί για να εκπαιδεύσει ειδικούς επιστήμης τροφίμων ευρείας κλίμακας τόσο για τη βιομηχανία τροφίμων όσο και για τις εταιρείες που διεξάγουν έρευνες προϊόντων τροφίμων. Οι μαθητές μας μαθαίνουν τη θεωρία, τις μεθόδους και την τεχνολογία πίσω από την ανάπτυξη νέων προϊόντων εμπλουτισμένων με προηγμένα φυσικά αντιοξειδωτικά, αντιμικροβιακές ουσίες, αποκτούν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάλυση ρεολογικών χαρακτηριστικών και υφής διαφόρων συστατικών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, θα μάθετε τις δεξιότητες και τις ικανότητες που απαιτούνται για την καθοδήγηση διεπιστημονικών έργων και θα εκπαιδευτείτε στην ασφάλεια της παραγωγής τροφίμων και στη διαχείριση της ποιότητας.
Μετά την αποφοίτησή σας, θα μπορείτε να οργανώσετε ομάδες καινοτομίας τροφίμων ή ακόμη και να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση. Η εκπαίδευσή σας θα σας επιτρέψει να γίνετε ένας σημαντικός ομιλητής ικανός να σχηματίσει κοινή γνώμη στους τομείς της επιστήμης των τροφίμων, της ασφάλειας, της τεχνολογίας και της διατροφής.
- Πρόσβαση στις τέσσερις μοναδικές ημι-βιομηχανικές γραμμές τεχνολογίας τροφίμων (ψωμί, μπύρα, κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα) στο Κέντρο ικανοτήτων επιστήμης και τεχνολογίας της Λιθουανίας στο KTU
- Δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνώς αναγνωρισμένες ομάδες ερευνητικών επιστημών τροφίμων
- Ένα μοναδικό στη Λιθουανία μοντέλο σπουδών MA+ επιτρέπει στους μαθητές είτε να στοχεύουν στην αριστεία σε έναν επιλεγμένο τομέα ειδικότητας είτε να ενισχύσουν τις διεπιστημονικές τους ικανότητες επιλέγοντας διαφορετικές διαδρομές επιλογής σπουδών
Εισαγωγές
Διδακτέα ύλη
Τι θα σπουδάσεις;
- Υγιεινά τρόφιμα: πρόσθετα τροφίμων, τοξικολογία, συμπληρώματα διατροφής
- Βιοτεχνολογίες: διεργασίες, διαχείριση, βελτιστοποίηση, βελτίωση, τεχνολογικές διαδικασίες
- Ποιότητα τροφίμων: επιπτώσεις στην υγεία, χημικός κίνδυνος, μικροβιολογικός κίνδυνος
- Ασφάλεια τροφίμων: πρότυπα, κανονισμοί, νομικές πράξεις, προστασία του περιβάλλοντος
Εκθεσιακός χώρος
Υποτροφίες και Χρηματοδότηση
Ευκαιρίες χρηματοδότησης
Όλοι οι ξένοι φοιτητές γίνονται αυτόματα υποψήφιοι για να λάβουν την Υποτροφία για Διεθνείς Φοιτητές, η οποία χορηγείται για πρωτοετείς φοιτητές Bachelor ή Master με ισχυρά ακαδημαϊκά αρχεία και κίνητρα.
Οι κάτοικοι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι παγκόσμιοι πολίτες λιθουανικής καταγωγής μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θέσεις σπουδών που χρηματοδοτούνται από το κράτος. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι υποψήφιοι, που εμπίπτουν σε μία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες, θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό γενικής εισαγωγής για θέσεις σπουδών με κρατική χρηματοδότηση και θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν δωρεάν, ανάλογα με τη βαθμολογία εισδοχής τους.