Πτυχίο μαθήματος επιπέδου ΙΙ στην ιταλική κουζίνα και την οινολογία
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Turin, Ιταλία
Γλώσσες
Αγγλικά, Ιταλικός
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
6 μήνες
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 10.000 / per semester
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Πτυχίο μαθήματος επιπέδου ΙΙ στην ιταλική κουζίνα και την οινολογία
Εννέα εβδομάδες θεωρητικών και πρακτικών διδαγμάτων και την ευκαιρία πρακτικής άσκησης στα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια
Το μάθημα II επιπέδου ιταλικής κουζίνας και ηνολογίας που διαρκεί 180 ημέρες, διακρίνεται σε δύο μέρη: το πρώτο, με διάρκεια 55 ημερών, θεωρητικά-πρακτικά μαθήματα στα κεντρικά γραφεία του ICIF , συμπληρωμένα με εκπαιδευτικά εκπαιδευτικά ταξίδια. ο δεύτερος περιλαμβάνει μια επαγγελματική πρακτική 120 ημερών (προαιρετική, που δεν περιλαμβάνεται στο κόστος συνδρομής), σε εστιατόρια που επιλέγονται από το σχολείο.
Ο Δάσκαλος διδάσκει την παραδοσιακή παραδοσιακή κουζίνα και τη σύγχρονη-δημιουργική της εξέλιξη, τις βασικές τεχνικές, τις κατάλληλες διακοσμήσεις, την τέχνη της παρουσίασης και άλλες θεμελιώδεις έννοιες για τα γεωργικά τρόφιμα, τα μπαχαρικά, τα αρωματικά βότανα, τις πρώτες ύλες τροφίμων. κρασιά και έλαια.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο, όλοι οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες και θα αναλάβουν εκ περιτροπής προετοιμασία όλων των απαραίτητων συστατικών για τις συνταγές. Θα συμμετέχουν επίσης σε πρακτικά καθήκοντα που εκτελούνται τόσο στην κουζίνα όσο και στην τραπεζαρία.
Ελάχιστη παρακολούθηση 12 - μέγιστο 24.
Διάρκεια
Το μάθημα έχει συνολική διάρκεια 6 μηνών:
- 9 εβδομάδες θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων στο Ινστιτούτο
- 15 εβδομάδες πρακτικής άσκησης (προαιρετικό) σε ιταλικό εστιατόριο που προηγουμένως επιλέχθηκε από το Ινστιτούτο.
Εκείνοι που μπορούν να εγγραφούν είναι:
- Κάτοχοι διπλωμάτων από ινστιτούτα ή κέντρα φιλοξενίας ανώτατης εκπαίδευσης
- Ξένους και Ιταλούς επαγγελματίες από τον τομέα των τροφίμων και του κρασιού
- Εργαζόμενοι από τον κλάδο με τουλάχιστον τριετή τεκμηριωμένη εμπειρία στον κλάδο της φιλοξενίας παγκοσμίως.
Θέματα μαθήματος
Μαγείρεμα
- Γενικές γνώσεις και τεχνικό λεξιλόγιο. Παραδοσιακή, περιφερειακή και σύγχρονη δημιουργική κουζίνα
- Ιταλική τοπική κουζίνα: καρυκεύματα, βότανα και μπαχαρικά, σάλτσες, κρύα και ζεστά αντιπάστη, κρύα κομμάτια και σαλάμι, φρέσκα, αποξηραμένα και γεμιστά ζυμαρικά, ρύζι, γνόκοι, πολέντα, λευκά και κόκκινα κρέατα, θηράματα, θαλασσινά, λαχανικά, μανιτάρια, τυριά
- Προετοιμασία των κύριων τοπικών πιάτων
- Καινοτόμες μέθοδοι μαγειρέματος (κενό, χαμηλή θερμοκρασία και το κάπνισμα)
- Η σύνταξη μενού για τροφική δυσανεξία
Ζύμη
- Ξηρά αρτοσκευάσματα και ζυμωμένες ζύμες, βασικές κρέμες, μαρέγκες, σοκολάτες
- Προετοιμασία κέικ, γλυκά και παραδοσιακά μικρά αρτοσκευάσματα
- Εστιατόρια επιδόρπια
Δημιουργία ψωμιού
- Τεχνικές απόδειξης και ψησίματος
- Πιατέλα, focaccia και πίτσα
Παγωτό
- Βασικά παρασκευάσματα για παγωτά και sorbets
- Παγωτά κέικ και semifreddos
- Sorbets στη σύγχρονη κουζίνα
Κρασί
- Ιταλικά εδάφη και αμπελοκαλλιέργεια
- Τοποθεσία των κυριότερων ιταλικών ποικιλιών σταφυλιών και τεχνικές οινοποίησης
- Ιταλικές ετικέτες: DOP (DOCG e DOC) και IGP (IGT)
- Τεχνικές γευσιγνωσίας: ορολογία, μέθοδος, αισθητική ανάλυση
- Ζεύγος τροφίμων και κρασιών: συγκεκριμένοι όροι και μέθοδοι, γραφική οπτικοποίηση της πρακτικής δοκιμής
- Κριτήρια αποθήκευσης οίνου και τεχνικές σερβιρίσματος
Εστιατόριο
- Η έννοια της επισιτιστικής εξυπηρέτησης στην Ιταλία. Συνταγές, πιτσαρίες, παραδοσιακά και παραδοσιακά εστιατόρια
- Τεχνικές σέρβις
- Γευσιγνωσία τροφίμων: μεθοδολογία, ορολογία, αισθητική ανάλυση, γραφικά φύλλα αξιολόγησης
- Η αναζήτηση για τυπικές και παραδοσιακές γεύσεις
- Η τέχνη της φιλοξενίας και της εξυπηρέτησης
- Πώς να διαχειριστείτε ένα ιταλικό εστιατόριο
Τρόφιμα
- Τυπικά προϊόντα: χαρακτηριστικά, διατροφικές αξίες και χρήση σε δίαιτες
- Αισθηματική ανάλυση τυπικών προϊόντων και αρωματικών βοτάνων
- Τεχνικές επεξεργασίας
- Επισκέψεις σε καλλιεργητικές και παραγωγικές περιοχές, μικρά εργαστήρια και μεγάλες εταιρείες τροφίμων
Διαχείριση τροφίμων και ποτών
- Διαχείριση εστιατορίων
- Στρατηγικές μάρκετινγκ και προώθηση του δικού σας εστιατορίου
- Εισαγωγή στο κόστος και στο υπολογιστικό σύστημα για τον υπολογισμό του κόστους των τροφίμων
- Σχεδιασμός και έλεγχος της προσφοράς για τον κλάδο της τροφοδοσίας
- Δημιουργία και προώθηση ενός μενού
Πιστοποίηση HALAL - Μαγειρική για μουσουλμάνους
- Θεωρητική εισαγωγή στη συμμόρφωση με τις επιταγές της ισλαμικής πίστης από τα μέλη της HIA (INTERNATIONAL HALAL AUTHORITY)
- Προετοιμασία ιταλικών πιάτων μαγειρεμένων σύμφωνα με τους HALAL διαιτητικούς νόμους
HACCP και ασφάλεια των τροφίμων
- Θεωρίες μικροβιολογίας που εφαρμόζονται στα τρόφιμα
- Κύρια FBD (Ασθένειες που προέρχονται από τρόφιμα)
- Κύρια συστήματα αποθήκευσης τροφίμων
- Διαδικασίες υγιεινής (υγιεινή στο χώρο εργασίας, προσωπική υγιεινή)
- Σύστημα HACCP
- Σωστή επιλογή υλικών και εξοπλισμού που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα
ιταλική γλώσσα
- Βασικές γνώσεις της ιταλικής γλώσσας και της γραμματικής
- Ομαδικές συνομιλίες
Οι προετοιμασμένες συνταγές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Ο αριθμός των συνταγών που προετοιμάζονται ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας τους και, στην περίπτωση πρακτικών μαθημάτων, από το επίπεδο δεξιοτήτων και ταχύτητας εκτέλεσης των συμμετεχόντων φοιτητών.
Πρακτική άσκηση (προαιρετικό)
Η επαγγελματική άσκηση - προαιρετική - πραγματοποιείται στο τέλος του Master Course σε εστιατόρια που ανήκουν στον Σύνδεσμο Jeunes Restaurateurs d'Europe, με τον οποίο η ICIF έχει συμφωνήσει.
Τα εστιατόρια για την πρακτική άσκηση επιλέγονται από το έμπειρο προσωπικό του ICIF . Εδώ οι σπουδαστές μπορούν να εφαρμόσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, καθώς και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στο συγκεκριμένο τομέα ενδιαφέροντος.
Η ομάδα χωρίζεται και κάθε μαθητής στέλνεται σε ένα διαφορετικό εστιατόριο.
Το συμβούλιο και τα καταλύματα παρέχονται από τους εστιάτορες που φιλοξενούν τους μαθητές, οι οποίοι τους παρέχουν τα καταλύματα που έχουν στη διάθεσή τους.
Αμοιβές
Το τέλος για το Master Course είναι 10.000,00 Ευρώ. Το τέλος για το μάθημα περιλαμβάνει:
- Διαμονή στον ξενώνα του Ινστιτούτου σε μίνι διαμερίσματα (αποτελούμενη από δύο δωμάτια με ένα, δύο ή τρία κρεβάτια και ένα μπάνιο) με πρωινό για την περίοδο των 9 εβδομάδων
- Γεύματα στο σχολείο από Δευτέρα έως Σάββατο (η σχολή είναι κλειστή τις Κυριακές και τις εθνικές αργίες)
- Θεωρητικά-πρακτικά μαθήματα, σύμφωνα με το προγραμματισμένο πρόγραμμα
- Εκπαιδευτικό υλικό (χειροκίνητα, οπτικοακουστικά βοηθήματα κ.λπ.)
- Προϊόντα διατροφής για μαθήματα και γευσιγνωσίες
- Χρήση εξοπλισμού και εργαλείων κατά τη διάρκεια μαθημάτων στις καθορισμένες αίθουσες διδασκαλίας
- Μια πλήρης στολή του σεφ που αποτελείται από: ένα σακάκι σεφ με το λογότυπο του Ινστιτούτου, ένα παντελόνι του σεφ, μια ποδιά με το λογότυπο του Ινστιτούτου και μια βαμβακερή βαμβακερά με το λογότυπο του Ινστιτούτου
- Βοήθεια, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, στις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την έκδοση της άδειας προσωρινής διαμονής και του φορολογικού αριθμού
- Δίπλωμα από το Ινστιτούτο κατά την ολοκλήρωση του μαθήματος
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνεται.
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:
- 50 € για την ασφάλιση υγείας που καλύπτει τα βασικά ιατρικά έξοδα και τα έξοδα ή την ανάκτηση στο νοσοκομείο μόνο για ατυχήματα κατά τη διάρκεια της εργασίας για ολόκληρη την περίοδο του μαθήματος (μόνο αν ο σπουδαστής δεν ορίζει ήδη μια υγειονομική ασφάλιση στη δική του Χώρα).
- 50 € για όσους σκοπεύουν να επωφεληθούν από τη μεταφορά με λεωφορείο ομίλου μόνο μετά την άφιξή τους στην Ιταλία, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο ICIF την Κυριακή πριν από την έναρξη του μαθήματος, από το αεροδρόμιο του ICIF του Μιλάνου. Η πληρωμή των 50 ευρώ μπορεί να γίνει στο υπόλοιπο του προγράμματος με τραπεζικό έμβασμα ή με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα στο γραφείο της Διεύθυνσης ICIF την πρώτη ημέρα του μαθήματος.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υψηλής Κουζίνας
- L'Hospitalet de Llobregat, Ισπανία
Master's Degree in Culinary Leadership & Innovation
- Écully, Γαλλία
Μεταπτυχιακό στη Γαστρονομική Καινοτομία + Πτυχίο Πανεπιστημίου
- Atarfe, Ισπανία