Erasmus Mundus Joint Master Degree COSI / Υπολογιστική Χρωματική και Φασματική Απεικόνιση

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το Erasmus Mundus Joint Master Degree COSI / Υπολογιστική Χρωματική και Φασματική Απεικόνιση / είναι ένα διετές (120 ECTS) Erasmus Joint Master Degree, με στόχο να εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά εξειδικευμένων βιομηχανικών εμπειρογνωμόνων στην εφαρμοσμένη επιστήμη των χρωμάτων, σε διάφορες αιχμές (πολυμέσα, υγειονομική περίθαλψη, καλλυντικά, αυτοκινητοβιομηχανία, επεξεργασία τροφίμων), γεφυρώνοντας ένα χάσμα ταλέντων στον κλάδο όπου οι ειδικοί χρωμάτων βρίσκονται σε εξέλιξη υψηλή ζήτηση. Οι 2 περιοχές εστίασης είναι οι φασματικές τεχνολογίες και η εφαρμοσμένη έγχρωμη απεικόνιση.

Η COSI σας φέρνει σε επαφή η πανεπιστημιακή συνεργασία των 4 ευρωπαϊκών πανεπιστημίων (Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Jean Monnet, Πανεπιστήμιο της Γρανάδας και University of Eastern Finland ), 13 ακαδημαϊκοί εταίροι και 9 βιομηχανικοί ηγέτες ανά τον κόσμο.126839_Logos.png

Γιατί πρέπει να συμμετάσχω;

Αναρωτιέστε τι μας κάνει μοναδικό;

"Η συνάντηση κορυφαίας ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε παγκόσμια αγορά χρωμάτων".

# Μια εκπαίδευση που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού

Το πρόγραμμα σπουδών COSI και CIMET είναι μοναδικό σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Μπορείτε να βρείτε μαθήματα ειδίκευσης σε θέματα επιστήμης των χρωμάτων σε άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουμε ένα πρόγραμμα ορόσημο για τη βιομηχανία τα επόμενα χρόνια.

# Ακαδημαϊκή αριστεία της Ευρώπης και διεθνής αναγνώριση

Σας προσφέρουμε το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει η ευρωπαϊκή τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το COSI είναι κοινό μάθημα Erasmus Mundus (EMJMD), το οποίο σημαίνει ότι το πρόγραμμα έχει αναθεωρηθεί, επιλεγεί και χορηγηθεί τεχνική και οικονομική υποστήριξη από το Erasmus, το νέο πρόγραμμα-πλαίσιο για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των 16 δις ευρώ. Το CIMET ξεκίνησε με την προηγούμενη γενιά του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Erasmus Mundus.

Η ύπαρξη EMJMD είναι μια πραγματική ετικέτα αριστείας, δεδομένου ότι η COSI είναι ένας από τους μόνο 9 κοινούς μεταπτυχιακούς τίτλους που έχουν απονεμηθεί σε αυτή την ετικέτα από 61 έργα που υποβλήθηκαν από ευρωπαϊκά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά την πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων Erasmus.

Οι δεξιότητες και τα προσόντα που θα αποκτήσετε κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα είναι ευρέως αναγνωρισμένα και κατανοητά από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και την αγορά εργασίας χάρη στην απονομή τριών εθνικών διπλωμάτων και πρόσθετων εργαλείων διαφάνειας και αναγνώρισης της ΕΕ, όπως το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων ECTS) και συμπλήρωμα διπλωμάτων.

# Μια νέα επιχείρηση ... που σας έφερε μια έμπειρη και έμπειρη ομάδα

Το COSI είναι ένα νέο πρόγραμμα, όμως βασίζεται σε στενή συνεργασία, εμπιστοσύνη, επιτεύγματα και διδάγματα από 10 χρόνια συνεργασίας των ιδρυτικών συνεργατών. Έτσι, ακόμη και αν υποβάλλετε αίτηση για την πρώτη πρόσληψη, μην φοβάστε να δοκιμάσετε και να δοκιμάσετε πολλά λάθη: ξέρουμε πώς να διατηρήσουμε το πλοίο σταθερό.

CIMET (Χρώμα Πληροφορικής και Τεχνολογιών Μέσων), έχει εκπαιδευτεί 87 απόφοιτοι από το 2008, τώρα ηγέτες στον κλάδο των χρωμάτων και της απεικόνισης.

# Ένα πραγματικά διεθνές πρόγραμμα

Τα προγράμματα είναι ανοιχτά σε όλες τις εθνικότητες και 100% διδάσκονται στα αγγλικά. Λάβαμε αιτήσεις από τουλάχιστον 39 διαφορετικές χώρες για την πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και πρώτη πρόσληψη COSI. Ως εκ τούτου, θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μια κοινότητα συναδέλφων και αποφοίτων, που προέρχεται από πολύ διαφορετικούς ορίζοντες και φέρνει διαφορετικές προοπτικές στο πρόγραμμα.

Θα σπουδάσετε σε 2 ή 3 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, στη Γαλλία, στην Ισπανία και (Ανάλογα με την "προτιμώμενη ειδικότητά σας") τη Νορβηγία ή τη Φινλανδία με μια διεθνή σχολή τοπικών και διεθνών φιλοξενούμενων καθηγητών. Θα εκπαιδεύσετε σε μία από τις 12 ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες (και μετράτε) όπου βρίσκονται τα ερευνητικά κέντρα και οι εταιρείες των εταίρων της COSI.

Ως αποφοίτων του προγράμματος Erasmus Mundus, θα συμμετάσχετε στο Erasmus Student Network (ESN) που είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός σύλλογος στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί για να σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διεθνούς εμπειρίας: μαθήματα ξένων γλωσσών υποδοχής, εκμάθηση σχεδιασμού που διευκολύνει εκτεταμένες διαπολιτισμικές εμπειρίες και υπηρεσίες δικτύωσης είναι μερικά παραδείγματα από αυτά που μπορείτε να βρείτε σε αυτή τη ζωή που αλλάζει εμπειρία που θα σας εξοπλίσει για θέσεις που απαιτούν ευέλικτους και διεθνούς κύρους επαγγελματίες με υψηλές μαλακές δεξιότητες.

# Προσαρμοσμένες ακαδημαϊκές και διοικητικές υπηρεσίες

Μέσα στην «οικογένεια», δεν θα μείνει μόνη της.

Τα COSI και CIMET προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών μάθησης που έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσουν τα μαθησιακά σας αποτελέσματα, αξιοποιώντας το δικό σας τρόπο εκμάθησης. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτής της ακαδημαϊκής υποστήριξης είναι ότι κάθε μαθητής έχει καθοδηγηθεί από έναν ακαδημαϊκό σύμβουλο.

Για να μπορέσετε να εστιάσετε στη μελέτη, το προσωπικό είναι εδώ για να κάνει τη διοικητική σας ζωή όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Αυτό σημαίνει ότι από την online εφαρμογή μέχρι την αποφοίτησή σας, θα έχετε ένα και μόνο ένα διοικητικό κέντρο και πρόσωπο επικοινωνίας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε άμεσα με τη στέγαση, την ασφάλιση και την τραπεζική γραφειοκρατία σε κάθε χώρα μόνος σας και θα λάβετε υποστήριξη για θέματα μετανάστευσης.

# 2 χρόνια της ζωής μου υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες

Θα ζείτε σε ασφαλείς χώρες και πόλεις.

Και επειδή μια φοιτητική ζωή του Erasmus Mundus δεν είναι μόνο για σπουδές, θα επωφεληθείτε από την πανεπιστημιούπολη εκτεταμένη υγεία, φαγητό, αθλητισμό και πολιτιστικές υπηρεσίες.

# Πρόσβαση σε υποτροφίες αξίας μεταξύ των πιο γενναιόδωρων στον κόσμο

Η οικονομική υποστήριξη του ERASMUS και οι στενοί δεσμοί με τους βιομηχανικούς εταίρους μας επιτρέπουν να προσφέρουμε μια φιλόδοξη στρατηγική υποτροφιών για την προσέλκυση των καλύτερων διεθνών φοιτητών. Με βάση τα ακαδημαϊκά σας επιτεύγματα, μπορείτε να χρηματοδοτήσετε μέχρι 50.000 ευρώ και έως 1200 ευρώ το μήνα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής σας. Αρκετά μεγάλο για να απολαύσετε τη χώρα που θα μείνετε, δεδομένου του τοπικού κόστους ζωής.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι ως φοιτητές με αυτοαπασχόληση, μπορείτε να είστε βέβαιοι να συμμετάσχετε σε μια κοινότητα σπουδαστών με εξαιρετικό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο.

# Πάρτε τη δουλειά των ονείρων σας ακόμη και πριν να αποφοιτήσετε

Η αντιμετώπιση των κενών των ταλέντων των βιομηχανικών μας εταίρων αποτελεί το κύριο μέλημα της πρωτοβουλίας Master COSI. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η απασχολησιμότητά σας θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Η φιλοδοξία μας είναι ότι μια σχετική αναλογία των σπουδαστών COSI να βρουν τη δουλειά τους ενώ μελετούν, μέσω της δικτύωσης COSI, των εκδηλώσεων προσλήψεων και των υποχρεωτικών τοποθετήσεων στο χώρο εργασίας. Έχουμε θέσει έναν φιλόδοξο αλλά εφικτό στόχο 100% ποσοστό απασχόλησης εντός 6 μηνών από την αποφοίτηση.

Ευρύτερη αναγνώριση του εμπορικού σήματος COSI σε βιομηχανίες, διαρθρωτική συμμετοχή των βιομηχανικών μας εταίρων από το σχεδιασμό COSI σε διδακτικές δραστηριότητες και στρατηγική ανάπτυξη, ενσωμάτωση καινοτόμων ικανοτήτων και μαλακών δεξιοτήτων στο πρόγραμμα σπουδών: αυτά είναι μερικά μόνο βήματα που έχουμε πάρει για να εξασφαλίσουμε θα έχετε μια ικανοποιητική και ουσιαστική δουλειά.

Το ποσοστό απασχόλησης CIMET υπερβαίνει το 95%, με το 75% των πτυχιούχων που επιδιώκουν Ph.D. σπουδές.

# Να είστε στην άκρη των καινοτόμων τεχνολογιών και προϊόντων της επιστήμης των χρωμάτων

Οι εργαστηριακές συνεδρίες και οι μελέτες βιομηχανικών περιπτώσεων θα σας επιτρέψουν να συμμετάσχετε με τους τελευταίους βιομηχανικούς εξοπλισμούς και κορυφαίες τεχνολογίες και προϊόντα όπως ο αισθητήρας Microsoft Kinect, το σύστημα Emotiv EEG και το γυαλί Google, για να αναφέρουμε μερικά. Ως φοιτητής, θα έχετε πρόσβαση σε εγκαταστάσεις (ερευνητικές μονάδες, εργαστήρια) όλων των ακαδημαϊκών και βιομηχανικών εταίρων μας.

Στους ταχέως εξελισσόμενους τομείς, η έκθεση αυτή θα σας δώσει τη δυνατότητα να εισέλθετε στην αγορά εργασίας με ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

# Να είστε μέρος μιας υπεύθυνης επιχείρησης που μεγιστοποιεί τις κοινωνικές επιπτώσεις

Φροντίζουμε πολύ καλά τι έχει σημασία: τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αυτή η τριπλή κατώτατη γραμμή παίρνει όλο το νόημά της όταν:

  • Ενίσχυση της ισότητας των φύλων σε επίπεδο φοιτητών και καθηγητών.
  • Ελαχιστοποιήστε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μας.
  • Εξασφάλιση της επιλογής και της υποστήριξης χωρίς διακρίσεις για τα άτομα με αναπηρία για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να συμμετάσχουν πλήρως στο πρόγραμμα COSI και να συμμετάσχουν στη ζωή της κοινότητας COSI.
  • Οθόνη
Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuo ... περαιτέρω

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuopio Διαβάστε Λιγότερα
Joensuu , Κουόπιο + 1 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη