M.Sc. στη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση των ηγετών του αύριο για την αντιμετώπιση πολύπλοκων προβλημάτων χρησιμοποιώντας δεξιότητες διαχείρισης και μηχανικής. Είναι ανοιχτό για όλους τους μαθητές με έντονο ενδιαφέρον για το θέμα που είναι πρόθυμοι να μάθουν και να εργαστούν σκληρά. Η γνώση σε σχετικούς τομείς είναι χρήσιμη, αλλά δεν απαιτείται. Συχνά, οι μαθητές από άλλους κλάδους εκτός από τη μηχανική ή τη διοίκηση επιχειρήσεων γίνονται δεκτοί και λαμβάνουν μια πολύ καλή ΣΔΣ. Ενώ το πρόγραμμα bachelor στη Βιομηχανική Μηχανική και Διοίκηση στο Jacobs University επικεντρώνεται κυρίως στις διαδικασίες παραγωγής, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Supply Chain Management, επιπλέον, επικεντρώνεται στην περιγραφή, την ανάλυση και το σχεδιασμό συστημάτων logistics και συνεπώς αλυσίδων εφοδιασμού. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να παρέχει στους μαθητές εργαλεία και γνώσεις σχετικά με το πώς μπορούν να επιτευχθούν και να διατηρηθούν με βιώσιμο τρόπο η απόδοση και η ευρωστία των παγκόσμιων συστημάτων εφοδιαστικής και των εφοδιαστικών αλυσίδων. Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί σε στενή συνεργασία με τη βιομηχανία και τα διεθνή πανεπιστήμια εταίρους. Έτσι, οι μαθητές θα επωφεληθούν από μια ευρεία έκθεση σε προκλήσεις «πραγματικού κόσμου» και ακαδημαϊκή αριστεία.

Δομή

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών είναι ο εξαιρετικός συνδυασμός της προοπτικής της μηχανικής και της προοπτικής διαχείρισης σε ισότιμη βάση. Οι μηχανικές πτυχές θα συνδυαστούν και θα συνδυαστούν με δεξιότητες διαχείρισης, προκειμένου να δοθεί στους φοιτητές ένα βιώσιμο και ολιστικό χαρτοφυλάκιο ικανοτήτων. Αυτό αναφέρεται στο γεγονός ότι προφανώς ένα προϊόν πρέπει να αναπτυχθεί και να παραχθεί πριν να μπορέσει να πωληθεί και τελικά να παραδοθεί.

Το άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του προγράμματος σπουδών είναι η συνδυασμένη μαθησιακή του προσέγγιση. Συνδυάζονται διαφορετικές μορφές και τύποι «τεχνολογιών» μάθησης. Οι διαλέξεις παρέχουν στους μαθητές βασικές γνώσεις και δημιουργούν κίνητρα. Οι μελέτες περιπτώσεων εμβαθύνουν την κατανόηση και την τεχνογνωσία ανεξάρτητα και σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες και ενδιαφέροντα. Τα σεμινάρια οδηγούν τους μαθητές να εργαστούν σε θέματα από μόνα τους χρησιμοποιώντας βιβλιογραφία και να εκπαιδεύσουν τις δεξιότητες παρουσίασης. Τα εργαστήρια του έργου εκπαιδεύουν τους μαθητές να επιλύσουν εργασίες σε ομάδες και να προετοιμαστούν για να εργαστούν τελικά στο έργο της μεταπτυχιακής εργασίας.

Μεταξύ άλλων, τα μαθήματα που προσφέρονται σε αυτό το πρόγραμμα καλύπτουν τη διαχείριση στρατηγικής και καινοτομίας για την εφοδιαστική , τη διαχείριση αλυσίδων εφοδιασμού , το σχεδιασμό συστημάτων παραγωγής , τη διαχείριση παρόχων υπηρεσιών logistics , τη διαχείριση επιχειρησιακής συνέχειας, τη διαχείριση έργων , την ηθική και την αειφόρο επιχείρηση . Άλλα μαθήματα επικεντρώνονται στη μοντελοποίηση και την προσομοίωση , σε νομικές πτυχές, στις δεξιότητες επικοινωνίας και παρουσίασης , κορυφαίες ομάδες και ομάδες ή διαπολιτισμική ικανότητα και διαχείριση για ηγέτες στην επιχείρηση . Μια ισχυρή εστίαση έγκειται στην ενσωμάτωση πρακτικών πρακτικών εμπειριών σε μαθήματα ( Βιομηχανικό έργο με καθοδήγηση) και μετά (συνιστάται πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών).

Επιλογές καριέρας

Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους φοιτητές είτε για μια εκτελεστική σταδιοδρομία στη βιομηχανία εφοδιαστικής και πέρα είτε για μια επιστημονική σταδιοδρομία σε ένα πανεπιστήμιο ή ένα ερευνητικό ίδρυμα. Ο κύριος στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους σπουδαστές να μεταφέρουν με επιτυχία την επιστημονική τους βαθιά γνώση σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον εργασίας. Όσον αφορά την επιστημονική προοπτική, το πρόγραμμα προσφέρει κατάρτιση σε ένα ευρύ φάσμα πτυχών των χώρων εφοδιαστικής.

Φοιτητές με M.Sc. Στο Supply Chain Management θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα ελκυστικών επιλογών σταδιοδρομίας, στον δυναμικό και ενδιαφέρον τομέα της εφοδιαστικής και πέραν αυτής. Μέχρι στιγμής, το ποσοστό απασχόλησης του προκατόχου του προγράμματος είναι κοντά στο 100% εντός των πρώτων 12 μηνών μετά την αποφοίτησή του. Συχνά, οι φοιτητές λαμβάνουν ήδη προσφορές εργασίας κατά το τελευταίο έτος στο Jacobs University . Μεταξύ άλλων, μέχρι στιγμής οι απόφοιτοι εισήλθαν σε βιομηχανίες όπως τμήματα logistics κατασκευαστών αυτοκινήτων, βιομηχανία τροφίμων ή αεροδιαστημική βιομηχανία. Εργάζονται σε διεθνείς εταιρείες σιδηροδρομικών μεταφορών που λειτουργούν ή σε συμβούλους επιχειρήσεων.

Με τον ίδιο τρόπο, οι απόφοιτοι του νέου προγράμματος Supply Chain Management έχουν τα προσόντα να επιλέξουν καριέρα στον ακαδημαϊκό χώρο, σε κυβερνητικά ιδρύματα, διεθνείς οργανισμούς, επιχειρηματικές ενώσεις, μέσα ενημέρωσης και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Λόγω της εμπειρίας τους να εργάζονται και να ζουν με μαθητές από περίπου 100 χώρες στη διεθνή πανεπιστημιούπολη του Jacobs University , οι απόφοιτοι είναι καλά προετοιμασμένοι να αναλάβουν την ευθύνη σε πολυπολιτισμικά εργασιακά περιβάλλοντα.

Έχουν ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα που ανταγωνίζεται για θέσεις εργασίας που απαιτούν όχι μόνο βασικές δεξιότητες και προσόντα στον τομέα της εφοδιαστικής, αλλά και διαπολιτισμικές δεξιότητες, καθώς και πρακτικές δεξιότητες και μεθόδους επίλυσης προβλημάτων που προορίζονται για την αντιμετώπιση προκλήσεων σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Τέτοιες θέσεις εργασίας προσφέρονται όλο και περισσότερο σε όλα τα ιδρύματα που αναφέρονται παραπάνω, αλλά συγκεκριμένα σε διεθνείς οργανισμούς, πολυεθνικές εταιρείες και κυβερνητικά ιδρύματα.

Τελευταία ενημέρωση Οκτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... περαιτέρω

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη