MEng σε συστήματα αυτοκινήτων

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Καινοτόμο και Διεθνές

 • Κατασκευάστε την καριέρα σας στα συστήματα αυτοκινήτων.
 • Μελέτη στην καρδιά της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.
 • Μάθετε να εργάζεστε σε ένα διεπιστημονικό και διαπολιτισμικό περιβάλλον.
 • Μελέτη στα Αγγλικά - ζωντανά στη Γερμανία.

"Μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή σας" - Alfonso Rivera, κλάση ASM του 2014

Τα τελευταία χρόνια, τα συστήματα αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί σε αριθμό, πεδίο εφαρμογής και πολυπλοκότητα. Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει τεράστια πρόκληση λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού και των αυξανόμενων απαιτήσεων όσον αφορά το κόστος, την ενεργητική και παθητική ασφάλεια και την οικονομία καυσίμου.

Αυτές οι προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την επέκταση και τη διασύνδεση των σημερινών συστημάτων αυτοκίνησης. Παρά την αυξανόμενη πολυπλοκότητα, πρέπει να υλοποιηθούν συστήματα με μεγαλύτερη ασφάλεια, διαθεσιμότητα και αξιοπιστία.

Η ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων απαιτεί εξειδικευμένα προσόντα και γνώσεις καθώς και την ικανότητα και την προθυμία να εργαστούν σε μια διεπιστημονική και διεθνή ομάδα. Στόχος του μαθήματος είναι η επικοινωνία αυτών των δεξιοτήτων.

Δημιουργήστε την καριέρα σας στα συστήματα αυτοκινήτων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να γίνουν μηχανικοί υψηλής ειδίκευσης στον τομέα των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν για την ανάπτυξη συστημάτων ελέγχου ανατροφοδότησης, λογισμικού αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών αυτοκινήτων. Οι σπουδαστές πρέπει να επιλέξουν μία από τις τρεις μεγάλες εταιρείες:

 • Λογισμικά συστήματα αυτοκινήτου
 • Δυναμική του οχήματος
 • Ηλεκτρονικά αυτοκινήτου

Οι απόφοιτοι που επιλέγουν τα σημαντικότερα "Automotive Systems Based Software" θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στον τομέα της ανάπτυξης, της κυκλοφορίας στην αγορά και της εποπτείας της παραγωγής οχημάτων από κατάλληλα και καινοτόμα συστήματα επικοινωνίας αυτοκινήτων και ασφαλούς λογισμικού.

Οι πτυχιούχοι που επιλέγουν τη μεγάλη "Δυναμική Οχημάτων" θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στον τομέα της ανάπτυξης και δοκιμής καινοτόμων λειτουργιών του αυτοκινήτου για το τιμόνι, την ανάρτηση και το σύστημα μετάδοσης κίνησης για να βελτιώσουν την οδήγηση

Οι πτυχιούχοι που επιλέγουν τις μεγάλες "Ηλεκτρονικές συσκευές αυτοκινήτου" θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στον τομέα προδιαγραφών, ανάπτυξης και δοκιμών των μονάδων ελέγχου και της ενσωμάτωσής τους στο αυτοκίνητο, λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές συνθήκες του αυτοκινήτου όπως η λειτουργία, η συσκευασία και η EMC.

Μελέτη στην καρδιά της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας

Esslingen University of Applied Sciences έχει μακρά παράδοση στην εκπαίδευση μηχανικών και μηχανικών αυτοκινήτων. Ιδρύθηκε το 1914 ως το Βασιλικό Κολλέγιο Μηχανολόγων Μηχανικών, το πανεπιστήμιο εκμεταλλεύτηκε πάντοτε την θέση του σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και ως εκ τούτου είναι στενά συνδεδεμένο με τις κοντινές εταιρείες. Αυτά περιλαμβάνουν πολλούς παγκόσμιους τεχνολογικούς ηγέτες στη μηχανική και την αυτοκινητοβιομηχανία όπως Bosch, Daimler, Audi, Festo , Porsche και πολλοί άλλοι. Αυτές οι ισχυρές συνδέσεις με τη βιομηχανία είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν πρόκειται για την τοποθέτηση της διπλωματικής εργασίας του φοιτητή.

Μάθετε να εργάζεστε σε ένα διεπιστημονικό και διαπολιτισμικό περιβάλλον

Το πρόγραμμα ASM αντικατοπτρίζει τις ανάγκες εταιρειών με παγκόσμιο προσανατολισμό. Προσφέρουμε την ευκαιρία σε σπουδαστές από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο να σπουδάσουν, να εργαστούν και να ζήσουν μαζί. Αυτό είναι δυνατό μέσω της ενεργού επαφής με πανεπιστήμια-εταίρους σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Η διαπολιτισμική συνεργασία στον τομέα των έργων έχει επίσης προστιθέμενη αξία για τους μαθητές του πλοίαρχου.

Διαπίστευση

Τα προγράμματα μάστερ του Esslingen ήταν μεταξύ των πρώτων που πιστοποιήθηκαν στη Γερμανία, και επανεκτιμούνται τακτικά από το ASIIN. Το ASIIN είναι υπεύθυνο για την εξέταση και πιστοποίηση πανεπιστημιακών προγραμμάτων STEM, καθώς και για διεπιστημονικά προγράμματα που περιέχουν θέματα STEM. Το πρόγραμμα ASM συνεργάστηκε στενά με το ASIIN για να διασφαλίσει τη συνεχή ανάπτυξη υψηλής ποιότητας και διεθνούς αναγνώρισης.

Esslingen: ιδανικό μέρος για σπουδές

Η πόλη του Esslingen έχει πληθυσμό άνω των 93.000 κατοίκων και βρίσκεται μέσα στους αμπελώνες με θέα στην κοιλάδα Neckar. Η Στουτγάρδη, η πρωτεύουσα Baden-Wuerttemberg, απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα.

Κοντά στο πανεπιστήμιο, υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας μέσα από τους αμπελώνες και τα δάση που μπορούν να εξερευνηθούν με τα πόδια, με ποδήλατο ή segway. Μέσα στην πόλη, υπάρχουν πολλά πάρκα, το κάστρο της πόλης, οι πλωτές οδούς, οι καφετέριες και τα θέατρα. Το χειμώνα, το παλιό κέντρο της πόλης φωτίζεται με μια χριστουγεννιάτικη αγορά. το καλοκαίρι, η ζωντανή μουσική, οι υπαίθριοι κινηματογράφοι και οι αγορές του τεχνίτη καθιστούν τον Esslingen ζωντανό. Το ιστορικό κέντρο της πόλης του Esslingen, με τα σπίτια του με τα ξύλινα σπίτια, τα καφέ του και την ποικιλόμορφη πολιτιστική του ζωή, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για επιτυχημένο χρόνο μελέτης.

Το Esslingen έχει μια ιστορία που φτάνει πίσω σε 1.200 χρόνια, μια ιστορία στην οποία η παράδοση και η πρόοδος έχουν περάσει χέρι-χέρι. Από την εκβιομηχάνισή του, το Esslingen υπήρξε ένα σημαντικό κέντρο για την εκπαίδευση μηχανικών και αυτό το μίγμα τεχνικής αντοχής και πολιτιστικής παράδοσης καθιστά το Esslingen ιδανικό μέρος για σπουδές.

Το Πρόγραμμα Συστημάτων Αυτοκινήτου

Διδακτορική Διατριβή

Επιστημονική Εργασία, Τεκμηρίωση, Άμυνα

Σημαντική στη δυναμική του οχήματος

 • Ride and Handling: Χειρισμός, Μοντελοποίηση αναστολής
 • Κινητήρας: Συστήματα μετάδοσης, Έλεγχος μετάδοσης, Κινητήρας
 • Συστήματα Ελέγχου

Μεγάλη προσοχή στα συστήματα αυτοματισμού που βασίζονται σε λογισμικό

 • Επικοινωνίες αυτοκινήτου: Επί του σκάφους και εκτός οχήματος
 • Συστήματα επικοινωνίας, αλληλεπιδράσεις ανθρώπου-μηχανής (MMI)
 • Αξιόπιστα ενσωματωμένα συστήματα: Ασφάλεια και ασφάλεια, επιλεγμένα θέματα
  σε συστήματα πραγματικού χρόνου

Κύριος στην Cas Electronics

 • Ηλεκτρική και Ηλεκτρονική Αρχιτεκτονική: Ηλεκτρονική και Επικοινωνίες 1, Πρωτότυπα και Προσομοίωση, Lab Automotive
 • Ηλεκτρονικά κυκλώματα ελέγχου σε λειτουργία
 • Συσκευασία και ενσωμάτωση: Συσκευασία και καλωδίωση,
  Αυτοματοποιημένη EMC, Ηλεκτρονικά και Επικοινωνίες 2, Κατανεμημένες Εφαρμογές Lab

Προσομοίωση και έλεγχος 2

Ομαδικό Έργο

Μαθηματικές Μέθοδοι στη Μηχανική:

Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα, Αριθμητική Ανάλυση, Εργαστήριο FEM

Σχεδιασμός συστήματος:

Συστήματα Αυτοκινήτου και Αρχιτεκτονικές Λογισμικού, Αυτοκινητοβιομηχανία
Διαδικασία ανάπτυξης συστημάτων και δοκιμή συστήματος

Προσομοίωση και έλεγχος 1:

Βασικός έλεγχος, προηγμένος έλεγχος, έλεγχος εργαστηρίου και προσομοίωσης

Τεχνολογία οχημάτων ή ηλεκτρονικών οχημάτων, αισθητήρες και τεχνολογία μέτρησης

Γλώσσα και Πολιτισμός το Σεπτέμβριο

Επιπλέον, η γερμανική τάξη προσφέρεται παράλληλα με την πορεία της μελέτης μετά.

Συνολική διάρκεια: 3 Εξάμηνα (18 μήνες)

Απαιτήσεις εισδοχής

 • Μεγάλη δυναμική των οχημάτων: Bachelor of Automotive Engineering, Μηχανολόγων Μηχανικών ή ισοδύναμων
 • Κύρια Ηλεκτρονικά Αυτοκινήτου: Bachelor of Mechatronics, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή ισοδύναμου
 • Σημαντικά Συστήματα Αυτοκινήτου Λογισμικού: Πτυχίο Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή ισοδύναμο
 • Δύο αναφορές και μία επιστολή παρακίνησης
 • Δοκιμή αγγλικής γλώσσας (ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας για λεπτομέρειες)

Δίδακτρα: 1500 για τα μέλη που δεν είναι μέλη της ΕΕ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Μαρτίου

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Engineering, economics and management, social and nursing sciences make up the pillars of teaching at Esslingen University of Applied Sciences.

Engineering, economics and management, social and nursing sciences make up the pillars of teaching at Esslingen University of Applied Sciences. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη