MEng στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη για μηχανική και αυτοκινητοβιομηχανία

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Εισαγωγή

Η διεθνικότητα είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Esslingen . Έχουμε σπουδαστές από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο που σπουδάζουν, εργάζονται και ζουν μαζί. Αυτή η διαπολιτισμική ανταλλαγή και συνεργασία είναι μια ισχυρή προστιθέμενη αξία για τους μαθητές του κυρίου μας.

Το Πανεπιστήμιο Esslingen διατηρεί τακτικές επαφές με πολλές κορυφαίες διεθνείς εταιρείες. Αυτό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη, το σχεδιασμό και τη διδασκαλία των προγραμμάτων μας, και είναι μεγάλο όφελος κατά τη διάρκεια του πρακτικού εξάμηνο των φοιτητών. Τα μαθήματα του Πανεπιστημίου του Esslingen είναι τακτικά αναγνωρισμένα από αναγνωρισμένους οργανισμούς όπως η FIBAA και η ASIIN.

Esslingen: ιδανικό μέρος για σπουδές

Η πόλη του Esslingen έχει πληθυσμό άνω των 93.000 κατοίκων και βρίσκεται μέσα στους αμπελώνες με θέα στην κοιλάδα Neckar. Η Στουτγάρδη, η πρωτεύουσα Baden-Wuerttemberg, απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα.

Το Esslingen έχει μια ιστορία που φτάνει πίσω σε 1.200 χρόνια, μια ιστορία στην οποία η παράδοση και η πρόοδος έχουν περάσει χέρι-χέρι. Από την εκβιομηχάνισή του, το Esslingen υπήρξε ένα ελκυστικό βιομηχανικό και επιχειρηματικό κέντρο. Πολλές διεθνείς εταιρείες όπως οι Daimler, Eberspächer και Festo έχουν εγκατασταθεί εδώ.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης του Esslingen, με τα σπίτια του με τα ξύλινα σπίτια, τα καφέ του και την ποικιλόμορφη πολιτιστική του ζωή, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για επιτυχημένο χρόνο μελέτης.

Το Esslingen Master of Engineering στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της μηχανικής (DDM) επικεντρώνεται στην παροχή προηγμένων γνώσεων και ικανοτήτων στον τομέα του σχεδιασμού και της ανάπτυξης σύνθετων μηχανικών συστημάτων. Επιδιώκει να επιτρέψει στους φοιτητές να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις διάφορες πτυχές των σύγχρονων, ταυτόχρονα έργων ανάπτυξης μηχανικής. Εκτός από τις προηγμένες τεχνικές διαλέξεις και εργαστήρια, διαπολιτισμικά, διεπιστημονικά προγράμματα φοιτητών αποτελούν μέρος του προγράμματος. Μέσα από αυτές, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν όχι μόνο τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, αλλά και το πολιτιστικό τους υπόβαθρο σε πραγματικό σενάριο εργασίας. Η σύγχρονη ταυτόχρονη μηχανική απαιτεί εξειδικευμένα προσόντα και γνώσεις καθώς και την ικανότητα και την προθυμία να εργαστούν σε μια διεπιστημονική και διεθνή ομάδα. Στόχος του μαθήματος είναι η επικοινωνία αυτών των δεξιοτήτων.

Ενδιαφέρουσες και καινοτόμες

Το Master of Engineering - DDM - είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει να προετοιμάσει τους μαθητές για μια δύσκολη δουλειά στους βασικούς τομείς του σχεδιασμού και της ανάπτυξης της παγκοσμιοποιημένης βιομηχανίας μηχανικής και αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι βασικές ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν διαλέξεις σχετικά με την προηγμένη αντοχή των υλικών, την τεχνολογία των υλικών, τα δυναμικά συστήματα, το σχεδιασμό για την κατασκευή, την αεροδυναμική και τη ρευστότητα, καθώς και διάφορα συμπληρωματικά θέματα. Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να εργαστούν, για παράδειγμα, στους ακόλουθους τομείς: Αυτοκινητοβιομηχανία και προμηθευτές εξαρτημάτων, μηχανολογικός κλάδος, βιομηχανία μηχανικών και συμβουλευτικές υπηρεσίες μηχανικού.

Βασικές ικανότητες και προσόντα που πρέπει να αποκτηθούν περιλαμβάνουν την τεχνογνωσία επίλυσης προβλημάτων βασισμένη σε δικτυωμένες γνώσεις στους βασικούς και διασταυρωμένους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της προσομοίωσης και της τεχνολογίας παραγωγής καθώς και της ικανότητας επικοινωνίας και δράσης με εμπιστοσύνη στο διεθνές / διαπολιτισμικό περιβάλλον της σύγχρονης βιομηχανίας.

Μελέτη στο κέντρο της ευρωπαϊκής βιομηχανίας μηχανικής και αυτοκινητοβιομηχανίας

Το Πανεπιστήμιο του Esslingen έχει μακρά παράδοση στην εκπαίδευση μηχανικών και μηχανικών αυτοκινήτων. Ιδρύθηκε το 1914 ως το Βασιλικό Κολλέγιο Μηχανολόγων Μηχανικών, το πανεπιστήμιο εκμεταλλεύτηκε πάντα τη θέση του σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και ως εκ τούτου συνδέεται στενά με τις γειτονικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων πολλών παγκόσμιων τεχνολογικών ηγετών, τόσο στον τομέα της μηχανικής και της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως Daimler, BOSCH, FESTO, Porsche, Index και πολλοί άλλοι.

Φιλοσοφία και Διδακτική Φιλοσοφία

Η διδασκαλία των διδασκόντων αποτελείται από ένα συνδυασμό καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Esslingen καθώς και εμπειρογνώμονες από τους εταιρικούς συνεργάτες μας. Λόγω της ισχυρής δέσμευσής μας να προσφέρουμε στους φοιτητές μας πρακτική γνώση, πολλά από τα μαθήματά μας είναι προσανατολισμένα στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτωσιολογικών μελετών, των επισκέψεων των επιχειρήσεων και των εργασιών του έργου. Μέσα από αυτές, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν όχι μόνο τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, αλλά και το πολιτιστικό τους υπόβαθρο, σε σενάρια εργασίας πραγματικής ζωής.

Το πρόγραμμα σπουδών Master of Engineering

Διδακτορική Διατριβή

 • Επιστημονική Εργασία, Τεκμηρίωση, Άμυνα

Μαλακές δεξιότητες για μηχανικούς

 • Μαλακές δεξιότητες για μηχανικούς

Σχεδιασμός για μεταποίηση

 • Σχεδιασμός προϊόντων προσανατολισμένη στην παραγωγή
 • Διαχείριση κύκλου ζωής προϊόντων με εργαστήριο

Δυναμική

 • Συστήματα πολλαπλών σωμάτων
 • Προσομοίωση Συστημάτων Πολλαπλών Σωμάτων

Δονήσεις και ακουστική

 • Δονήσεις
 • NVH στα συστήματα αυτοκινήτων
 • Εργαστηριακή ανάλυση δόνησης μέσω υπολογιστή (CAT)

Aero και Fluid Dynamics

 • Προηγμένη δυναμική ροής. Μεταφορά θερμότητας; Υπολογιστική
 • Fluid Dynamics

Ομαδικό Έργο

Προηγμένη αντοχή των υλικών

 • Σχεδιασμός ελαφρού βάρους
 • Σύνθετη μέθοδος πεπερασμένων στοιχείων

Τεχνολογία προηγμένων υλικών

 • Σχεδιασμός συστήματος; Προηγμένα υλικά μηχανικής.
 • Τεχνολογία επιφανειών. Οι περιπτωσιολογικές μελέτες

Ακεραιότητα των δομών

 • Η ακεραιότητα των δομών. Ανάλυση αποτυχίας

Τεχνικές μέτρησης και δοκιμής

 • Δόνηση και ακουστική μέτρηση
 • Εργαστηριακές μετρήσεις δόνησης και ακουστικής

Ασφάλεια και αξιοπιστία

 • Αξιοπιστία; Σχεδιασμός πειραμάτων. Ενεργητική και Παθητική Ασφάλεια Αυτοκινήτων

Γλώσσα και Πολιτισμός το Σεπτέμβριο

Επιπλέον, η γερμανική τάξη προσφέρεται παράλληλα με την πορεία της μελέτης μετά.

Συνολική διάρκεια: 3 Εξάμηνα (18 μήνες)

Απαιτήσεις εισδοχής

 • Πτυχίο Μηχανικών Αυτοκινήτων, Μηχανολογίας ή ισοδύναμου.
 • Δύο εμπιστευτικές συστατικές επιστολές.
 • Επιστολή αιτιολόγησης (χειρόγραφη).
 • Δοκιμή Αγγλικής γλώσσας.
 • Για πρόσθετες απαιτήσεις, ανατρέξτε στον ιστότοπο.
 • Δίδακτρα: δεν υπάρχουν δίδακτρα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Μαρτίου

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Engineering, economics and management, social and nursing sciences make up the pillars of teaching at Esslingen University of Applied Sciences.

Engineering, economics and management, social and nursing sciences make up the pillars of teaching at Esslingen University of Applied Sciences. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη