MS στη διεθνή και αναπτυξιακή οικονομία

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Λεπτομέρειες προγράμματος

Το Master of Science στη διεθνή και αναπτυξιακή οικονομία είναι ένα διετές πρόγραμμα στο οποίο οι φοιτητές λαμβάνουν τρεις έως τέσσερις τάξεις κάθε εξάμηνο, συμπεριλαμβανομένου ενός υπερπόντιου πεδίου ερευνητικό έργο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν με μερική απασχόληση μπορούν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα λαμβάνοντας δύο τάξεις ανά εξάμηνο για τρία χρόνια, αναλαμβάνοντας τη θερινή έρευνα πεδίου μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου έτους του προγράμματος.

Εκπαιδευτικά αποτελέσματα προγράμματος

 • Κατανόηση της εφαρμογής της σύγχρονης μικροοικονομικής και μακροοικονομικής θεωρίας στα βασικά προβλήματα της οικονομικής ανάπτυξης, του εμπορίου και του χρηματοπιστωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης των αποτυχιών της αγοράς, των παγίδων της φτώχειας, της δομής των κινήτρων, της χρήσης της θεωρίας των παιχνιδιών για το πρότυπο της θεσμικής συμπεριφοράς, του εμπορίου, της μετανάστευσης, των άμεσων ξένων επενδύσεων, των χρηματοπιστωτικών αγορών και του προσδιορισμού του συναλλαγματικού κινδύνου
 • Σχεδιάστε και διεξάγετε ένα ερευνητικό έργο βασισμένο σε πεδία, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού μιας πρωτότυπης ερευνητικής ερώτησης, σχεδιασμού αποτελεσματικής μεθοδολογίας, ανάπτυξης πρωτοκόλλων / μέσων έρευνας και συλλογής δεδομένων σε αναπτυσσόμενη ή μεταβατική χώρα.
 • Διεξαγωγή πρωτότυπης ποσοτικής εμπειρικής ανάλυσης ενός διεθνούς ή αναπτυξιακού οικονομικού προβλήματος. Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα πρέπει να είναι σε θέση να εκφράσουν μια οικονομική θεωρία με βάση ένα παρατηρήσιμο μοντέλο. καθορίστε την κατάλληλη μέθοδο εκτίμησης για το εμπειρικό μοντέλο. να χρησιμοποιούν στατιστικό λογισμικό για τη διεξαγωγή της εκτίμησης αυτής και να ερμηνεύουν σημαντικά τα αποτελέσματα.
 • Αποτελεσματική επικοινωνία της έρευνας με γραπτό και προφορικό τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης μιας επαγγελματικής βιβλιογραφικής ανασκόπησης, της σαφούς παρουσίασης θεωρητικών και εμπειρικών μοντέλων, της οικονομετρικής ανάλυσης και της συνάφειας των κύριων ευρημάτων και των επιπτώσεων της μελέτης στη θεωρία και πολιτική της διεθνούς ή / και οικονομικής ανάπτυξης .

Θέματα σπουδών

 • Οικονομετρική αξιολόγηση των επιπτώσεων των αναπτυξιακών έργων
 • Επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, της διεθνούς ολοκλήρωσης και του εμπορίου
 • Μακροοικονομική των αναπτυσσόμενων χωρών
 • Αγροτική οικονομία και αγορές βασικών προϊόντων στις αναπτυσσόμενες χώρες
 • Μικροπιστώ και μικροσφάλιση
 • Συμπεριφορικά οικονομικά και μελέτες για τον πόλεμο και τη βία
 • Πολιτική υγείας και περιβάλλοντος στις αναπτυσσόμενες χώρες
 • Αιτίες της φτώχειας και της πείνας
 • Γυναίκες και ανάπτυξη
 • Διεθνής χρηματοδότηση και σταθεροποίηση νομισμάτων
 • Διεθνείς αγορές εργασίας και μετανάστευση

Διδακτέα ύλη

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Οι βασικές απαιτήσεις αντιπροσωπεύουν τρία στοιχεία γνώσης που πρέπει να αποκτήσουν όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές πριν εγγραφούν στα μαθήματα πυρήνα. Απαιτούνται απαιτήσεις εάν έχουν ικανοποιηθεί από προηγούμενες μελέτες ή εργασιακή εμπειρία. Επιπλέον, οι μαθητές αναμένεται να έχουν την ικανότητα σε τυπικές εφαρμογές υπολογιστικών φύλλων.

 • Οικονομική Θεωρία - Τα βασικά στοιχεία της οικονομικής θεωρίας στο προπτυχιακό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της ενδιάμεσης μικροοικονομίας και της ενδιάμεσης μακροοικονομίας. *
 • Μαθηματικά - Μια θεμελιώδης κατανόηση του κολλεγίου λογισμού και την ικανότητα να εφαρμόσει τον υπολογισμό και τη βασική γραμμική άλγεβρα στα οικονομικά μοντέλα.
 • Στατιστικά στοιχεία - Βασικές γνώσεις στατιστικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων τυχαίων μεταβλητών, κατανομών πιθανοτήτων, διαστημάτων εμπιστοσύνης και δοκιμών υποθέσεων.

* Οι μη οικονομικές μεγάλες εταιρείες που δεν έχουν λάβει Ενδιάμεση Μικροοικονομική, Ενδιάμεση Μακροοικονομική ή Οικονομικές Μέθοδοι (εφαρμογές των μαθηματικών και στατιστικών στα οικονομικά) λαμβάνουν αυτές τις τάξεις κατά την έναρξη του προγράμματος IDEC. Οι φοιτητές που πήραν αυτές τις τάξεις και δεν απέκτησαν βαθμό Β ή ανώτερο, υπόκεινται υπό όρους. Η προϋπόθεση εισόδου αφαιρείται όταν πληρούνται αυτές οι απαιτήσεις και οι σπουδαστές αυτοί μπορούν ακόμα να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σε δύο χρόνια.

Overseas Field Study

Η μελέτη πεδίου συντονίζεται με τη βοήθεια συμβούλου διδασκόντων. Η έρευνα πεδίου πραγματοποιείται το καλοκαίρι μεταξύ των εξάμηνων σπουδών στη USF . Οι έρευνες που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της επιτόπιας μελέτης μπορούν να εφαρμοστούν στο μεταπτυχιακό ερευνητικό πρόγραμμα. Ενώ το τμήμα και η σχολή του έχουν αναπτύξει σχέσεις με πανεπιστήμια-εταίρους στις Φιλιππίνες, την Ινδία, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Γουατεμάλα, οι σπουδαστές δεν περιορίζονται σε αυτές τις εταιρικές σχέσεις και μπορούν να αναγνωρίσουν και να εγκαταστήσουν πρακτική άσκηση σε τοποθεσίες σε άλλες χώρες. Οι υποτροφίες ταξιδιού είναι διαθέσιμες από το πανεπιστήμιο για να καλύψουν το κόστος της θερινής πρακτικής αλλά δεν είναι εγγυημένες.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΑΣΤΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σε αυτό το σεμινάριο, οι μαθητές μελετούν και συζητούν μια σειρά δημοσιευμένων εμπειρικών μελετών στη διεθνή και αναπτυξιακή οικονομία, οι οποίες θα χρησιμεύσουν ως οδηγός για το δικό τους εμπειρικό έργο.

Θερινό πρόγραμμα εκκίνησης

Το πρόγραμμα Summer Start προσφέρεται μοναδικά σε μη οικονομικά, μη μαθηματικά.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δείγματα χρονοδιαγραμμάτων

Πρόγραμμα 2 ετών

Πλήρης φοιτητής με πτυχίο μη οικονομικών

Πρόγραμμα 3 ετών

Μερική απασχόληση φοιτητής με πτυχίο Οικονομικών
Μερική απασχόληση φοιτητής με ένα μη οικονομικό προπτυχιακό τίτλο

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

As one of the country’s premier Jesuit Catholic universities, the College of Arts and Sciences pairs a rigorous academic curriculum with an urban, global perspective. The college's vision of success i ... περαιτέρω

As one of the country’s premier Jesuit Catholic universities, the College of Arts and Sciences pairs a rigorous academic curriculum with an urban, global perspective. The college's vision of success involves both the head and the heart, with outstanding faculty members giving students the skills and compassion to fashion a more just and humane world. Διαβάστε Λιγότερα
Σαν Φρανσίσκο , Buenavista , Πορτοκάλι + 2 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη