MSc Διεθνής Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ψηφιακή Εποχή

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Διάρκεια προγράμματος: Ένα ακαδημαϊκό έτος (στην πανεπιστημιούπολη) Τελικό Project Management (μπορεί να ολοκληρωθεί εξ αποστάσεως ενώ εργάζεται)

Προϋποθέσεις Εισαγωγής: Προπτυχιακό πτυχίο Bachelor σε οποιοδήποτε θέμα. Ευχέρεια στα αγγλικά

Πλήρη Προγράμματα: 19.450 €

Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης: Γκρενόμπλ, Γαλλία

Γλώσσα: Αγγλικά

Χρηματοδοτική βοήθεια και υποτροφίες διαθέσιμες

Η αποστολή μας:

Να εξοπλίσει τους διαχειριστές με τα εργαλεία και τις γνώσεις για να εργάζονται σε ανθρώπινο δυναμικό οπουδήποτε στον κόσμο, σε οποιαδήποτε εταιρεία. Αυτοί οι διαχειριστές θα έχουν τις δεξιότητες για την ενίσχυση της εταιρικής απόδοσης μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης του εργατικού δυναμικού της εταιρείας και της ικανότητας προσαρμογής της οργάνωσής τους για το μέλλον, τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε ψηφιακό επίπεδο.

Γιατί να επιλέξετε το MSc Διεθνής Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ψηφιακή Εποχή:

 • Ακολουθήστε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στον τομέα του, καλύπτοντας τα θεμελιώδη στοιχεία του IHRM με μια μοναδική εστίαση στις εξελίξεις και τις προκλήσεις των νέων τρόπων εργασίας που συνδέονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό .
 • Μάθετε πώς να σχεδιάζετε στρατηγικές ανθρώπινου δυναμικού για να βελτιστοποιήσετε την εταιρική απόδοση και πώς να χειριστείτε τις λειτουργίες του ΔΥΚ σε ένα δυναμικό διεθνές περιβάλλον.
 • Αναπτύσσεται τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο μέσα σε ένα εντατικό και ενθαρρυντικό πρόγραμμα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.
 • Κερδίστε το πτυχίο σας από ένα τριπλό διαπιστευμένο ίδρυμα με παγκόσμια αναγνώριση

Κύρια σημεία του προγράμματος:

 • Καινοτομία και διαδραστική παιδαγωγική, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών παιγνίων
 • Ζωντανές επιχειρηματικές υποθέσεις με πραγματικές εταιρείες, θέτοντας τη μάθηση στην πράξη
 • HR Study Trip που συνδυάζει μαθήματα και εταιρικές επισκέψεις
 • Πρόσφατο περιεχόμενο προγράμματος που καλύπτει τις τελευταίες τάσεις στο IHRM

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα εξετάζει πώς η στρατηγική HR εντάσσεται στη συνολική εταιρική στρατηγική, τις βασικές διαφορές μεταξύ της Διεθνούς Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (IHRM) και της εγχώριας HRM, καθώς και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την πρόσληψη, τη διαχείριση και την ενίσχυση των ταλέντων. Είναι σχεδιασμένο για αποφοίτους που επιθυμούν να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία διαχείρισης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν την τεχνογνωσία και τις ικανότητες για να εντοπίσουν και να κατανοήσουν τα ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις και να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές για να εξασφαλίσουν ότι οι αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης ανθρώπων δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και πηγές αξίας.

Το πρόγραμμα αυτό εξειδικεύεται επίσης στην ανάλυση του αντίκτυπου και των προκλήσεων της ψηφιακής μετατροπής στον ανθρώπινο παράγοντα σήμερα.

Περιεχόμενο προγράμματος *

Έτος 1 - Πανεπιστημιούπολη

Εισαγωγή

Βασικές Δεξιότητες HRM

 • Βασικές αρχές διαχείρισης ανθρώπινων πόρων
 • Τεστ προσωπικότητας
 • Διαχείριση ταλέντων
 • Πρακτικές αντιστάθμισης
 • Ηγεσία, ομάδες και δυναμική ομάδας
 • HR ως προπονητής
 • HR Reporting
 • Μέθοδοι έρευνας για διευθυντές

Διεθνές Επιχειρηματικό Περιβάλλον

 • Στρατηγική διαχείρηση
 • Διεθνές νομικό πλαίσιο
 • Υπάλληλος

HR προκλήσεις στην ψηφιακή εποχή

 • Ψηφιακή μετατροπή για επαγγελματίες HR
 • CSR
 • Διαχείριση έργου
 • Ανθρώπινο Analytics
 • Διαχείριση γνώσης για την ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων
 • Gamification
 • HRBP στην καρδιά του μετασχηματισμού
 • Νέοι Οργανισμοί
 • Ζωντανή επιχειρηματική υπόθεση

* Το περιεχόμενο του προγράμματος μπορεί να προσαρμοστεί από έτος σε έτος για να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της βιομηχανίας. Η παρακολούθηση της τάξης είναι υποχρεωτική.

Έτος 2 - Τελικό Έργο Διαχείρισης

Στο τέλος του τμήματος του ακαδημαϊκού έτους πλήρους φοίτησης του προγράμματος, κάθε φοιτητής θα κληθεί να ολοκληρώσει ένα έργο τελικής διαχείρισης με μήκος περίπου 15.000 λέξεων, υπό την καθοδήγηση ενός δασκάλου. Πρόκειται για ένα εφαρμοσμένο ή θεωρητικό ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί σε απόσταση και παράλληλα με την πλήρη απασχόληση ή την εγκεκριμένη πρακτική άσκηση. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος Τελικής Διαχείρισης, οι μαθητές καλούνται να ασχοληθούν με ένα συγκεκριμένο ερευνητικό ζήτημα ή με ένα κενό γνώσης στον επιλεγμένο τομέα της μελέτης τους. Αυτό θα είναι προσανατολισμένο στις επιχειρήσεις και συνεπές με τους στόχους του προγράμματος. Ένας φοιτητής μπορεί να επιλέξει να γράψει το σχέδιό του σε ένα θέμα που βασίζεται στην εμπειρία πρακτικής άσκησης.

Ξένες γλώσσες

Η λειτουργία σε ένα διεθνές περιβάλλον απαιτεί ξένη ξένη γλώσσα και ως εκ τούτου μια ενότητα ξένων γλωσσών είναι μια επιλογή για το πρόγραμμα για όλους τους μαθητές.

Οι μη γαλλικοί ομιλητές μπορούν να σπουδάσουν γαλλικά (αρχάριους έως προχωρημένους). Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους θέλουν να γίνουν επαγγελματίες στη Γαλλία. Οι γαλλικοί ομιλητές μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά άλλων γλωσσών σε επίπεδο αρχαρίων.

Μελέτη ταξιδιού

Οι σπουδαστές στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι μελέτης HR 2 ημερών, για να επισκεφθούν διαφορετικά είδη οργανισμών. Προηγουμένως οι μαθητές συναντήθηκαν με τον P

Ζωντανή επιχειρηματική υπόθεση

Η υπόθεση Business Live (LBC) δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εφαρμόσουν τη μάθησή τους απευθείας σε ένα πραγματικό ζήτημα HR που προσφέρεται από μια συμμετέχουσα εταιρεία. Οι σπουδαστές θα εργαστούν σε ομάδες και θα αναπτύξουν το LBC τους για αρκετούς μήνες παράλληλα με το διδακτικό μέρος του προγράμματος. Θα συναντηθούν τακτικά με την εκχωρημένη εταιρεία και το λεωφορείο της LBC για να καθορίσουν και να αναθεωρήσουν τους στόχους του έργου τους και τα αναμενόμενα παραδοτέα. Ο στόχος της LBC είναι για τους φοιτητές του MSC IHRM να βοηθήσουν τις πραγματικές εταιρείες να βρουν καινοτόμες λύσεις για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματά τους στο ανθρώπινο δυναμικό και να τους επιτρέψουν να βελτιώσουν τη διαδικασία HR με ψηφιακά εργαλεία.

Εργαστήρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης

Εκτός από τα βασικά μαθήματα, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Τα εργαστήρια αυτά καλύπτουν τα τρέχοντα θέματα ενδιαφέροντος, τις πρόσφατες τάσεις στη διαχείριση και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας. Χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα στις βασικές ενότητες.

Καινοτόμα μαθήματα για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας

Θα ενθαρρυνθείτε να αναπτύξετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες μέσα από μια σειρά καινοτόμων μαθησιακών δραστηριοτήτων. Συμμετέχοντας σε επαγγελματικούς πειραματισμούς πραγματικού βίου και στα φημισμένα "σοβαρά παιχνίδια" της GEM, θα ενθαρρύνεστε να αναπτύξετε τις μαλακές δεξιότητές σας (ομαδική εργασία, παρουσίαση, διαπραγμάτευση, ηγεσία).

Απασχολησιμότητα

Αυτό το MSc πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ειδικά για όσους επιθυμούν να εργαστούν σε οργανισμούς που απασχολούν ένα διεθνές και διαφοροποιημένο εργατικό δυναμικό, με την ευθύνη της ανάπτυξης τοπικών και παγκόσμιων συστημάτων HR. Οι απόφοιτοι θα είναι κατάλληλοι για θέσεις τόσο σε πολυεθνικές εταιρείες όσο και σε τοπικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν ταχεία επέκταση στις διεθνείς αγορές. Οι απόφοιτοι θα είναι επίσης προσόντα για να εισέλθουν στον τομέα παροχής συμβουλών στους τομείς της HR και της οργανωτικής ανάπτυξης. Αυτό το πρόγραμμα ταιριάζει επίσης σε μαθητές που θέλουν να είναι ειδικοί στη διαχείριση των ανθρώπων.

Κορυφαίοι εργοδότες των μεταπτυχιακών φοιτητών μας στο IHRM

Aldes Aero, Alstom Management, Roche, Auchan Γαλλία, BCG, Κορυφαία αναζήτηση Copers, Diesel Γαλλία, Ευρωπαϊκή Μονάδα Ακτινοβολίας Synchrotron, Kelly Services, Mecaplast, IOTA SA, Randstad, Renault Trucks, Kurt Salmon, Schneider Electric, Amadeus, Rexel, Hays, Spartoo

Πιστοποιητικό

"Αφού εργάστηκα 8 χρόνια για μια εθνική ασφαλιστική εταιρεία σε θέσεις που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό, αποφάσισα να εμβαθύνω την εμπειρία μου στον τομέα των ανθρώπινων πόρων σε μια κορυφαία σχολή επιχειρήσεων που κατατάσσει η Financial Times, δηλαδή η Grenoble Ecole de Management . και εξειδικευμένα μαθήματα που ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες τόσο των νεοαφιχθέντων στο πεδίο όσο και των έμπειρων επαγγελματιών.

Μια μικρή τάξη επέτρεψε στους καθηγητές να καλύψουν τις ανάγκες κάθε μαθητή. Ένα κύριο σημείο αναφοράς ήταν η ποικιλομορφία των τάξεων, η οποία μου έδωσε τη δυνατότητα να μάθω τι στην πραγματικότητα σημαίνει πολιτιστική ικανότητα στην πράξη και μου έδωσε επίσης τις δεξιότητες για να εργαστώ επιτυχώς σε μια πολυπολιτισμική ομάδα. Αυτή η πολιτιστική έκθεση με προετοίμασε τέλεια για μια καριέρα σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερα τα μαθήματα όπως η αυτο-ανάπτυξη, η οργανωτική ανάπτυξη, η ηγεσία, η διαχείριση αλλαγών, οι οργανωμένες υπαίθριες δραστηριότητες της ομάδας καθώς και το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών με βοήθησαν να εξασφαλίσω την τρέχουσα δουλειά μου για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής συμβουλών παγκοσμίως, την Accenture Consulting.

Εργάζομαι τώρα ως ανώτερος σύμβουλος διαχείρισης στη διαχείριση αλλαγών και μετασχηματισμού HR, μπορώ να δηλώσω εκ των υστέρων ότι αυτό το πρόγραμμα είχε σημαντικό αντίκτυπο στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία.

Εκτός από την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη, οι εντατικές ομάδες εργασίας συνέβαλαν στη δημιουργία μιας διαπροσωπικής σχέσης μεταξύ των συμμαθητών που παραμένει ισχυρή ακόμα και σήμερα ».

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employe ... περαιτέρω

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employees learn and work every day to solve complex problems and overcome major challenges for business and society. Διαβάστε Λιγότερα
Γκρενόμπλ , Medellín , Γκρενόμπλ , Τιφλίδα , Βερολίνο , Μόσχα , Île-de-France , Σιγκαπούρη + 7 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη