MSc Καινοτομία, Στρατηγική και Επιχειρηματικότητα

Γενικά

2 διαθέσιμες θέσεις

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Διάρκεια προγράμματος: Ένα ακαδημαϊκό έτος (στην πανεπιστημιούπολη) Τελικό Project Management (μπορεί να ολοκληρωθεί εξ αποστάσεως ενώ εργάζεται)

Προϋποθέσεις Εισαγωγής: Προπτυχιακό πτυχίο Bachelor σε οποιοδήποτε θέμα. Ευχέρεια στα αγγλικά

Πλήρη Προγράμματα: € 21.450 (Campus της Γκρενόμπλ) - Συμπεριλαμβάνεται Διεθνής Ταξιδιωτική Εκδρομή! Το 2020, οι σπουδαστές από την πανεπιστημιούπολη του Γκρενόμπλ θα ταξιδέψουν στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ οι μαθητές από την πανεπιστημιούπολη του Βερολίνου θα ταξιδέψουν στο Ντουμπάι

Τοποθεσίες στο Πανεπιστήμιο: Γκρενόμπλ, Γαλλία και Βερολίνο

Γλώσσα: Αγγλικά

Χρηματοδοτική βοήθεια και υποτροφίες διαθέσιμες

Στόχοι

Το πρόγραμμα αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του παγκόσμιου περιβάλλοντος και παρέχει γενικά μαθήματα διαχείρισης μαζί με πολύ εξειδικευμένες ενότητες στους τομείς της Καινοτομίας, της Στρατηγικής και της Επιχειρηματικότητας.

Γιατί να επιλέξετε αυτό το πρόγραμμα;

 • Αποκτήστε τις δεξιότητες για τη διαχείριση έργων σε εθνικό και πολιτισμικό επίπεδο.
 • Αναπτύξτε επιχειρηματικό πνεύμα και πνεύμα ενδοεπάρκειας.
 • Αξιολογήστε τις οικονομικές και εμπορικές δυνατότητες των καινοτομιών, εξασφαλίζοντας την εταιρική επιτυχία.
 • Αποκτήστε την ικανότητα να αξιολογήσετε τον στρατηγικό ρόλο των συγχωνεύσεων, εξαγορών και στρατηγικών συμμαχιών.
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών, δεοντολογικών, νομικών και οικονομικών περιορισμών σε νέες επιχειρήσεις.
 • Κερδίστε το πτυχίο σας από ένα τριπλό διαπιστευμένο ίδρυμα.
 • Ανακαλύψτε και δοκιμάστε ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας εκκίνησης.

Πρόγραμμα

Εκτός από τη γειτνίασή του με διεθνείς εταιρείες (STMicroelectronics, Hewlett-Packard) και επιστημονικές οργανώσεις (το κέντρο καινοτομίας για τις μικρομονάδες και τις νανοτεχνολογίες GIANT Minatec - Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και LETI), το πρόγραμμα αυτό προέρχεται επίσης από κορυφαία διεθνής εκπαιδευτική ομάδα αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, δημιουργώντας έτσι μια ατμόσφαιρα που υποστηρίζει τη διδασκαλία, τη μάθηση, τη δημιουργική σκέψη και την έρευνα.

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η παροχή μιας διεπιστημονικής προσέγγισης στον τομέα της Καινοτομίας, της Στρατηγικής και της Επιχειρηματικότητας

Το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στις πραγματικότητες του παγκόσμιου περιβάλλοντος διαχείρισης, προσφέροντας ιδιαίτερα εξειδικευμένα μαθήματα στους τομείς καθώς και σε μαθήματα γενικής διαχείρισης και επιχειρήσεων, διευρύνοντας έτσι την πνευματική κατανόηση της καινοτομίας, της στρατηγικής και της επιχειρηματικότητας ως επιστημονική πειθαρχία.

Περιεχόμενο προγράμματος *

Το πρώτο έτος του Δασκάλου είναι ένα έτος πλήρους απασχόλησης στη Γκρενόμπλ ή στο Βερολίνο. Οι φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης για ένα ακαδημαϊκό έτος από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Έτος 1 - Πανεπιστημιούπολη

Το πρώτο έτος του Δασκάλου είναι ένα έτος πλήρους απασχόλησης στη Γκρενόμπλ ή στο Βερολίνο. Οι φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης για ένα ακαδημαϊκό έτος από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Εισαγωγή Συνεδρία

Γενική Διοίκηση και το εταιρικό περιβάλλον

 • Λογιστική
 • Εταιρική χρηματοδότηση
 • Η διορατικότητα στο ψηφιακό
 • Διαπολιτισμική διαχείριση
 • Διεθνείς διαπραγματεύσεις
 • Ηγεσία, teambuilding και διαχειριστική δημιουργικότητα
 • Νομικό Περιβάλλον των Διεθνών Επιχειρήσεων
 • Διοικητική Οικονομία
 • Διαχείριση έργου
 • Μέθοδοι έρευνας για διευθυντές
 • Ψηφιακό Analytics

Διαχείριση Καινοτομίας

 • Ψηφιακή μετασχηματισμό στην επιχείρηση
 • Εισαγωγή στην Καινοτομία
 • Δημιουργικότητα και Καινοτομία
 • Καινοτομία και Σχεδιασμός Σκέψης

Στρατηγική

 • Στρατηγική διαχείρηση
 • Συγχωνεύσεις, εξαγορές και αναδιάρθρωση
 • Στρατηγικός σχεδιασμός μάρκετινγκ και μάρκετινγκ

Επιχειρηματικότητα

 • Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα
 • Νέος Επιχειρηματικός Σχεδιασμός Επιχειρήσεων
 • Επιχειρηματικότητα και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
 • Μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις

* Το περιεχόμενο του προγράμματος μπορεί να προσαρμοστεί από έτος σε έτος για να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της βιομηχανίας. Η παρακολούθηση της τάξης είναι υποχρεωτική.

Έτος 2 - Τελικό Έργο Διαχείρισης

Στο τέλος του τμήματος του ακαδημαϊκού έτους πλήρους φοίτησης του προγράμματος, κάθε φοιτητής θα κληθεί να ολοκληρώσει ένα έργο τελικής διαχείρισης με μήκος περίπου 15.000 λέξεων, υπό την καθοδήγηση ενός δασκάλου. Πρόκειται για ένα εφαρμοσμένο ή θεωρητικό ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί σε απόσταση και παράλληλα με την πλήρη απασχόληση ή την εγκεκριμένη πρακτική άσκηση. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος Τελικής Διαχείρισης, οι μαθητές καλούνται να ασχοληθούν με ένα συγκεκριμένο ερευνητικό ζήτημα ή με ένα κενό γνώσης στον επιλεγμένο τομέα της μελέτης τους. Αυτό θα είναι προσανατολισμένο στις επιχειρήσεις και συνεπές με τους στόχους του προγράμματος. Ένας φοιτητής μπορεί να επιλέξει να γράψει το σχέδιό του σε ένα θέμα που βασίζεται στην εμπειρία πρακτικής άσκησης.

Ζωντανές επιχειρηματικές υποθέσεις

Κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν πραγματικοί προγραμματιστές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με τη διερεύνηση μιας επιχείρησης Live Business που παρέχεται από εταιρείες που συνεργάζονται με το πρόγραμμα MSc για καινοτομία, στρατηγική και επιχειρηματικότητα. Οι σπουδαστές θα εργαστούν σε ομάδες και θα εμβαθύνουν βαθιά στις υποθέσεις τους κατά τη διάρκεια των επτά μηνών από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο υπό την επίβλεψη ενός προπονητή. Οι περιπτώσεις Live Business ξεκινούν με μια ενημέρωση που δίνεται από την εταιρεία.

Διεθνές ταξίδι μελέτης

Αυτό το καινοτόμο και επιχειρηματικό ταξίδι διάρκειας μιας εβδομάδας στο εξωτερικό παρέχει στους φοιτητές μια σε βάθος προοπτική σε μία από τις σημερινές πιο σημαντικές οικονομίες. Οι φοιτητές συμμετέχουν σε διαλέξεις και επισκέψεις σε εταιρείες για να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές στον τομέα της καινοτομίας.

Το 2020, οι σπουδαστές από την πανεπιστημιούπολη του Γκρενόμπλ θα ταξιδέψουν στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ οι μαθητές από την πανεπιστημιούπολη του Βερολίνου θα ταξιδέψουν στο Ντουμπάι

Οι κορυφαίοι εργοδότες των μεταπτυχιακών μας στον τομέα της καινοτομίας, της στρατηγικής και της επιχειρηματικότητας

Η Adnai Mining, η Apple, η Biomerieux, η Centigo, η Eurocopter, το Διεθνές Κέντρο Νανοτεχνολογίας της Καινοτομίας, η Intralot, η Kachan και η Co, N26, Nissan, Oracle, Salesforce.com, SAP, Schneider,

Παραδείγματα μεταπτυχιακών θέσεων καινοτομίας, στρατηγικής και επιχειρηματικότητας MSc

Οι φοιτητές που ακολουθούν το MSc Καινοτομία, Στρατηγική και Επιχειρηματικότητα γενικά επιθυμούν να προετοιμαστούν για καριέρα, όπως:

R

Ή στα ακόλουθα πεδία:

Βιοτεχνολογία, Τεχνολογία Υψηλής Τεχνολογίας, Εκκίνηση

Πιστοποιητικό

"Η δική μου επιχείρηση ήταν πάντα το όνειρό μου, γι 'αυτό αποφάσισα να σπουδάσω επιχειρηματικότητα και επέλεξα να κάνω το μεταπτυχιακό μου στη GEM λόγω της φήμης της στον τομέα της καινοτομίας και της σταθερά υψηλής κατάταξής της στις κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων παγκοσμίως. μόνο διδάσκονταν από άριστους καθηγητές, αλλά η ατμόσφαιρα μεταξύ των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο και εμπλουτιστική, κυρίως λόγω του ποικίλου συνδυασμού εθνικοτήτων και υπόβαθρου.

Ο συνδυασμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας μου έδωσε μια πιο προηγμένη εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου και ιδιαίτερα της κοινότητας εκκίνησης. Πολλοί από τους καθηγητές που διδάσκουν στο πρόγραμμα εμπλέκονται βαθιά στη σκηνή εκκίνησης, το οποίο ήταν ένα πραγματικό σημείο πώλησης για μένα. Το ταξίδι της Silicon Valley ήταν ένα ακόμη σημαντικότατο σημείο, το οποίο περιελάμβανε επισκέψεις σε μεγάλες εταιρείες όπως το Google και το Facebook, καθώς και άλλους ηγέτες στον τομέα, εάν η τεχνολογία.

Γενικά το πρόγραμμα αυτό ήταν μια πολύτιμη εμπειρία που ήδη αποδίδει για την καριέρα μου. Η αυτοκινητοβιομηχανία πάντα με γοητεύει και τώρα εργάζομαι στα Volkswagen Commercial Vehicles, που πωλούν αυτοκίνητα στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Επιπλέον, οι γνώσεις που αποκτήσαμε σχετικά με το πρόγραμμα μου επέτρεψαν να έχω καινοτόμες προσεγγίσεις στη δική μου οικογενειακή επιχείρηση που ειδικεύεται στην ακίνητη περιουσία. Πάνω από αυτό εργάζομαι επίσης σε ένα ξεκίνημα που ξεκίνησα με έναν φίλο που γνώρισα κατά τη διάρκεια του προγράμματος στη Γκρενόμπλ! Συνολικά, θεωρώ ότι ο χρόνος μου στο GEM είναι ο πιο σημαντικός στη ζωή μου μέχρι στιγμής και αισθάνομαι ευτυχής που επέλεξα αυτή την επιχειρηματική σχολή και ειδικότερα αυτό το πρόγραμμα ».

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employe ... περαιτέρω

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employees learn and work every day to solve complex problems and overcome major challenges for business and society. Διαβάστε Λιγότερα
Γκρενόμπλ , Medellín , Γκρενόμπλ , Τιφλίδα , Βερολίνο , Μόσχα , Île-de-France , Σιγκαπούρη + 7 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη