MSc ανθρώπινη γεωγραφία: αστική γεωγραφία

University of Amsterdam

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

MSc ανθρώπινη γεωγραφία: αστική γεωγραφία

University of Amsterdam

Ο 21ος αιώνας θα είναι αναμφίβολα μια αστική ηλικία. Οι πόλεις γιορτάζονται ως βασικοί κινητήριοι μοχλοί καινοτομίας και οικονομικής ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία και έχουν ανακαλυφθεί και ως ελκυστικά μέρη για να ζήσουν, να εργαστούν και να παίξουν. Οι τοπικές αγορές κατοικιών προσελκύουν διεθνείς επενδύσεις και η εξυγίανση αναζωογονεί τις πρώην υποβαθμισμένες αστικές περιοχές. Ωστόσο, αυτή η αναπαράσταση της αστικής ζωής και των πόλεων ως τόπων άπειρων ευκαιριών είναι μόνο μία πλευρά της ιστορίας. Είναι όλο και πιο σαφές ότι δεν μοιράζονται όλες οι πόλεις σε αυτή την επιτυχημένη ιστορία.

Η αστικοποίηση είναι, στην πραγματικότητα, πολύ ανομοιογενής και η αστική οικονομική ανάπτυξη ακόμη περισσότερο. Επιπλέον, παρατηρούμε αυξανόμενες ανισότητες εντός των πόλεων. Οι διαδικασίες πόλωσης, διαχωρισμού, κατακερματισμού και ιδιωτικοποίησης του αστικού τοπίου αποτελούν σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις για τις αστικές κυβερνήσεις και τους κατοίκους της περιοχής.

Επομένως, οι πόλεις θεωρούνται τόπους τόσο απρόβλεπτου πλούτου όσο και συγκεντρωμένης φτώχειας, στέρησης και ευπάθειας, διαμορφώνοντας τις εμπειρίες και τις ευκαιρίες ζωής των κατοίκων των αστικών κέντρων με διαφορετικούς και σύνθετους τρόπους. Αυτό εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την αστική ανισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Οι μαθητές θα εξερευνήσουν αυτά τα θέματα σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, μαθαίνοντας να σκεφτούν κριτικά τις ομοιότητες και τις διαφορές στον μετασχηματισμό αστικών χώρων και τόπων.

Προφίλ Φοιτητών

Το πρόγραμμα είναι πολύ υψηλού επιπέδου και απαιτητική, και περιμένουμε τους μαθητές να αφιερώσουν την πλήρη προσοχή στις σπουδές τους, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους. Βασίζεται στις αρχές της διαδραστικής μάθησης μεταξύ των σπουδαστών και του προσωπικού: μέσω σεμιναρίων που διοργανώνονται από φοιτητές, κοινών σχεδίων πεδίου και πρακτικών καθηκόντων, οι σπουδαστές αμφισβητούνται συνεχώς από το εμπλεκόμενο ακαδημαϊκό προσωπικό για να διερευνήσουν τα όρια της γνώσης τους και την Ανθρωπιστική Γεωγραφία ως ακαδημαϊκό πειθαρχία.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Human Geography καλωσορίζει τους διεθνείς και Ολλανδούς φοιτητές από όλα τα πανεπιστήμια με πτυχίο στον τομέα της Γεωγραφίας και του Σχεδιασμού Ανθρώπου ή σχετική πειθαρχία. Αυτό κάνει την ομάδα των μαθητών σε μεγάλο βαθμό και τα αποτελέσματα σε μια διεθνή τάξη με τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις της ομάδας, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες φέρνουν στο συγκεκριμένο ιστορικό και τις εμπειρίες τους.

Σε διάφορα διεπιστημονικά και προβληματικά προγράμματα, το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους:

  • GIS - Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών
  • Social Science Research Methods - τόσο ποιοτικές μεθόδους, ποσοτικές μεθόδους και μεθόδους μικτής?
  • Παρουσίαση και Επικοινωνίας - να ρίξει μια ιδέα ή να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας?
  • Συνεργασία - να εργάζονται σε ομάδες και αξιολογούν το έργο των συνομηλίκων.

Ο συνδυασμός των δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν με τη θεματική εξειδίκευση και η ευκαιρία να ενισχυθεί το προσωπικό σας προφίλ στη διατριβή, προετοιμάζει τους μαθητές για τη μελλοντική καριέρα τους ως γεωγράφων σε ένα ευρύ φάσμα θεσμικών πλαισίων: είτε δημόσια υπηρεσία, κερδοσκοπικός τομέας ή κοινωνία των πολιτών, εθνικούς, διεθνείς ή διακρατικούς οργανισμούς.

Σπουδές Γεωγραφία στο Άμστερνταμ

Η γεωγραφία έχει να κάνει με τη μελέτη της σχέσης μεταξύ ανθρώπων και τόπου και το Άμστερνταμ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να το κάνει αυτό. Η ίδια η πόλη του Άμστερνταμ είναι η ιδανική τοποθεσία και διασταύρωση για μελέτη, εξερεύνηση, εμπειρία γεωγραφίας. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ είναι ένα μεγάλο ερευνητικό πανεπιστήμιο και το πρόγραμμα Master διδάσκεται από ένα από τα υψηλότερα κατεργασμένα τμήματα γεωγραφίας στην ηπειρωτική Ευρώπη. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών (GSSS) του Άμστερνταμ παρέχει μια ζωντανή και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας. Η GSSS τιμές ποικιλομορφία τόσο στην έρευνα όσο και ακαδημαϊκό περιεχόμενο, το ακαδημαϊκό προσωπικό και μαθητικό πληθυσμό.

Έμφαση στην έρευνα: το ακαδημαϊκό προσωπικό

Οι διδάσκοντες στο μάθημα Urban Geography του Δασκάλου είναι όλοι ενεργοί ερευνητές που συμμετέχουν στο Ινστιτούτο Έρευνας Κοινωνικών Επιστημών του Αμστερνταμ (AISSR), ερευνητικά κέντρα του Άμστερνταμ, όπως το Κέντρο Μελετών Αστικών Περιοχών, το IMES, η ACCESS EUROPE και πολλά διεθνή ερευνητικά δίκτυα και έργα. Φέρνουν αυτή την ερευνητική πείρα και τα δίκτυά τους στο πρόγραμμα.

Το τραγούδι βασίζεται σε έρευνα αιχμής έργα από τη σχετική ερευνητική ομάδα του Άμστερνταμ Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών Ερευνών. Insights από αυτά τα ερευνητικά έργα έχουν ενταχθεί στο κύριο θεματικό φυσικά, και τα έργα διατριβή μάστερ που λαμβάνουν χώρα κατά το δεύτερο εξάμηνο του προγράμματος.

Η διδασκαλία σε αυτή την πίστα οργανώνεται σε μικρές ομάδες, όπου το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι σπουδαστές συνεργάζονται στενά σε ένα λιγότερο επίσημο και πιο ανοιχτό περιβάλλον.

Φιλοδοξία στην έρευνα;

Για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται για αυτόν τον τομέα της μελέτης, προσφέρουμε επίσης μια διετή έρευνα Μάστερ στη Διεθνή Αναπτυξιακών Μελετών και Πολεοδομικών Μελετών.

Πτυχίο

Η Αστική Γεωγραφία είναι μια διαδρομή του διαπιστευμένου προγράμματος σπουδών Ανθρωπιστική Γεωγραφία. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, θα λάβετε ένα νομικά πιστοποιημένο μεταπτυχιακό δίπλωμα στην ανθρώπινη γεωγραφία και τον τίτλο Master of Science (MSc).

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση November 25, 2017
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Σεπτ. 2018
Duration
Διάρκεια
12 Μήνες
Πλήρης παρακολούθηση
Price
τιμή
2,006 EUR
Locations
Κάτω Χώρες - Άμστερνταμ
Ημερομηνία Έναρξης: Σεπτ. 2018
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Dates
Σεπτ. 2018
Κάτω Χώρες - Άμστερνταμ
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Price
Σπουδαστές της ΕΕ / ΕΟΧ. Οι σπουδαστές εκτός ΕΕ / ΕΟΧ 14.740 ευρώ ετησίως.