MSc επιστημών μοριακό ζωή

Wageningen University

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

MSc επιστημών μοριακό ζωή

Wageningen University

Το πρόγραμμα Μοριακής Life Sciences επικεντρώνεται στις μοριακές πτυχές της στους τομείς της διατροφής, της υγείας, της φύσης και του περιβάλλοντος που ζει και εργάζεται σε στενό συντονισμό με τους συναδέλφους από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους.

Περίληψη του προγράμματος

Το πρόγραμμα Μοριακής Life Sciences επικεντρώνεται σε μόρια και τις ιδιότητές τους. Επιδιώκει να ανακαλύψουν σχέσεις μεταξύ των φυσικών και χημικών ιδιοτήτων των μορίων, ειδικά το ρόλο των σύνθετων μορίων σε ζωντανά συστήματα. Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη χημεία, τη φυσική και τη βιολογία. Ο στόχος του προγράμματος είναι να μπορέσουν οι μαθητές να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα στη διασύνδεσή της χημείας, της βιολογίας και της φυσικής, ή σε ένα εφαρμοζόμενο πεδίο, όπως η ιατρική, το περιβάλλον, τις επιστήμες των τροφίμων ή (βιο) νανοτεχνολογία. Το πρόγραμμα είναι tailormade και διατριβή προσανατολισμό, με τη διατριβή είναι το αποκορύφωμα της μελέτης.

Ειδικότητες

Βιολογικής Χημείας Με το συνδυασμό των αρχών της χημείας, της βιοχημείας, της μοριακής βιολογίας, της κυτταρικής βιολογίας, μικροβιολογίας, της γενετικής και της βιοπληροφορικής, αυτή η εξειδίκευση επιτρέπει στους μαθητές να συνεισφέρουν νέες ιδέες με τις επιστήμες της ζωής. Οι όλο και πιο σύνθετες περιοχές που μελετήθηκαν, όπως το μοριακό ρύθμιση της ανάπτυξης και της διαφοροποίησης των κυττάρων, τον έλεγχο του γονιδίου κατά την ανάπτυξη και την ασθένεια, και τη μεταφορά των γενετικών χαρακτηριστικών. Ένας άλλος σημαντικός τομέας είναι οι ενζυμολογία όπου οι μηχανισμοί του ενζύμου μελετήθηκαν με στόχο την κατανόηση και την τροποποίηση των ιδιοτήτων τους να κάνουν νέες ενώσεις ή βιολογικές μεμβράνες.

Φυσικοχημείας Αυτή η εξειδίκευση χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες να επικεντρωθεί στην χημικές και φυσικές ιδιότητες των μορίων και τη συμπεριφορά τους σε χημικές και βιοχημικές διεργασίες. Οι διεργασίες στη φύση χρησιμοποιούνται ως μοντέλα για τη μελέτη και την σύνθεση νέων ενώσεων με ενδιαφέρουσες χημικές ή φυσικές ιδιότητες για εφαρμογές όπως οθόνες LCD, βιοαισθητήρες ή της επιστήμης των τροφίμων. Οι μαθητές μπορούν μείζονα στους τομείς της βιοφυσικής, οργανικής χημείας ή φυσικής χημείας κολλοειδών και την επιστήμη.

Βιοϊατρικών Ερευνών Αυτή η εξειδίκευση εξοπλίζει τους πτυχιούχους με τις βασικές δεξιότητες στις φυσικές επιστήμες και τους δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δεξιότητες ως τμήμα μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης. Πολλές πρόσφατες ανακαλύψεις στη βιοϊατρική έρευνα έλαβαν χώρα στη διεπαφή μεταξύ χημείας, βιολογίας και φυσικής, έτσι είναι λογικό ότι πολλοί από τους αποφοίτους μας αρχίζει τη σταδιοδρομία στη βιοϊατρική έρευνα. Ο ρητός στόχος αυτής της ειδικότητας είναι να προετοιμάσει τους μαθητές για σταδιοδρομία σε ένα ιατρικό ερευνητικό ινστιτούτο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ή μια εταιρεία στη φαρμακευτική βιομηχανία. Ως αποτέλεσμα, οι μαθητές ολοκληρώσει επίσης πρακτική άσκηση τους στα σημεία αυτά.

Φυσική Βιολογία Οι μαθητές σε αυτή την εξειδίκευση να μάθουν να δείτε βιομορίων από φυσική άποψη. Χρησιμοποιούν τεχνικές στη βιοφυσική, φυσική χημεία, μικροφασματοσκοπία και η μαγνητική τομογραφία (MRI) για να συμβάλει σε τομείς όπως η επικοινωνία κυττάρου-κυττάρου, ο μετασχηματισμός του φωτός σε χημική ενέργεια, και πρωτεϊνικών αλληλεπιδράσεων. Οι μαθητές μπορούν σημαντικές σε τομείς όπως η βιοχημεία, βιοφυσική, μικροβιολογία, μοριακή βιολογία, φυσιολογία φυτών, φυσικοχημείας και κολλοειδούς επιστήμη.

Μελλοντική σταδιοδρομία σας

Με το συνδυασμό της δύναμης της χημείας, της φυσικής και της βιολογίας, οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κάνει μια σημαντική συμβολή στη θεμελιώδη ή / και εφαρμοσμένης έρευνας σε τομείς όπως η (βιο) νανοτεχνολογία, η βιοτεχνολογία, η περιβαλλοντική έρευνα, βιοϊατρική έρευνα, τη διατροφή και τις επιστήμες των τροφίμων.

Οι απόφοιτοί μας αρχίζει τη σταδιοδρομία σε πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και βιομηχανικά εργαστήρια. Η πρώτη εργασία για πολλούς από τους αποφοίτους μας είναι ένα διδακτορικό πρόγραμμα τέσσερα χρόνια σε ένα πανεπιστήμιο ή ερευνητικό ινστιτούτο. Αυτό δεν είναι μόνο μια εξαιρετική προετοιμασία για μια ερευνητική σταδιοδρομία, αλλά σας προετοιμάζει για θέσεις ανώτερων στελεχών. Άλλοι γίνει επιστήμη δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί ή συμβούλους στην κυβέρνηση ή τη βιομηχανία.

Έργο Εμβολιασμός κατά της γρίπης για τα βακτήρια Μαζί με τους συναδέλφους του του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, καθηγητής John van der Oost κατέρρευσε μέρος της εργασίας των ανοσοποιητικών συστημάτων των βακτηρίων που είχαν μολυνθεί από έναν ιό. Θεωρητικά, αυτή η γνώση επιτρέπει άλλα βακτήρια να προστατεύονται έναντι ειδικών ιών και, ως εκ τούτου, μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ένα εμβολιασμό κατά της γρίπης για τα βακτηρίδια. Η κατανόηση αυτής της διαδικασίας σε απλή οργανισμών σε μοριακό επίπεδο, είναι το πρώτο βήμα στην αποκάλυψη του μηχανισμού της ιικής μόλυνσης στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό μπορεί να είναι το σημείο εκκίνησης για μια ολόκληρη νέα σειρά των φαρμάκων.

Σχετικά προγράμματα MSc Βιοτεχνολογίας MSc Τεχνολογία Τροφίμων MSc Βιοπληροφορική MSc Διατροφή και Υγεία MSc Βιοτεχνολογίας Φυτών MSc Βιολογίας

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Εγγραφή στα MSc Μοριακής Life Sciences απαιτεί:
- Ένα πτυχίο (ή ισοδύναμο) σε ένα πεδίο της επιστήμης που σχετίζονται με Μοριακές Επιστήμες της Ζωής,
όπως Μοριακών Επιστημών Ζωής, Βιοχημεία, Χημεία, Χημική Τεχνολογία,
Μοριακής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Βιοτεχνολογία, Ζωή Επιστήμης και Τεχνολογίας,
Βιοϊατρικών Επιστημών, Ιατρικής Βιολογίας και Ερευνητικό Εργαστήριο.
- Ένα μέσο βαθμό (GPA) για αυτό το BSc τουλάχιστον 70% της μέγιστης
Βαθμός (σε ειδικές περιπτώσεις 80%)
- Άριστη γνώση της αγγλικής, τόσο των γραπτών και προφορικών
- Καλή γνώση στα μαθηματικά ή / και στατιστικά στοιχεία
- Βασικές δεξιότητες πληροφορικής

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Αυγ. 2018
Duration
Διάρκεια
2 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Price
τιμή
-
Information
Deadline
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Apply before 1st of May when Visa is required
Locations
Κάτω Χώρες - Wageningen
Ημερομηνία Έναρξης: Αυγ. 2018
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Apply before 1st of May when Visa is required
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Dates
Αυγ. 2018
Κάτω Χώρες - Wageningen
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Apply before 1st of May when Visa is required
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Price ΕΕ / ΕΖΕΣ € 2.000 * Μη ΕΕ / ΕΖΕΣ € 16.000 *