MSc οικονομικών επιχειρήσεων: δίκαιο του ανταγωνισμού και οικονομία

University of Amsterdam

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

MSc οικονομικών επιχειρήσεων: δίκαιο του ανταγωνισμού και οικονομία

University of Amsterdam

Αυτό το μονοετές ερευνητικό πρόγραμμα Master έχει ισχυρή διεθνή έμφαση στη λειτουργία των οργανώσεων σε ρυθμιζόμενα ανταγωνιστικά περιβάλλοντα.

Ο ανταγωνισμός είναι μία από τις βασικές οργανωτικές αρχές της οικονομίας της αγοράς. Οι εταιρείες λειτουργούν καλύτερα εξαιτίας αυτού. οι νόμοι προστατεύουν τις διαδικασίες της και τα διεθνή θεσμικά όργανα εφαρμόζουν αυτούς τους νόμους όταν απειλείται ο ανταγωνισμός.

Στο μάθημα περί ανταγωνισμού και οικονομίας , οι σπουδαστές του προγράμματος Master's Business Economics μάθουν να κατανοούν τις περιπλοκές του ανταγωνισμού και τους κανονισμούς που τον διέπουν. Ένα κομμάτι για τους μελλοντικούς ηγέτες επιχειρήσεων και τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής που θα επωφεληθούν από την εργασία τους με ανταγωνιστικές αγορές.

  • Συνδυάστε μαθήματα οικονομικών με νομικά μαθήματα από τη Νομική Σχολή του Άμστερνταμ.
  • Προετοιμαστείτε για μια σταδιοδρομία σε μεγάλες εταιρείες, εξειδικευμένες συμβούλες, ειδικευμένους οργανισμούς ΜΚΟ και ανταγωνισμού σε όλο τον κόσμο ή σε τμήματα της κυβέρνησης που ασχολούνται με τον ανταγωνισμό και τη ρύθμιση.
  • Απολαύστε μια έντονη ερευνητική εστίαση, υψηλού επιπέδου διεθνές προσωπικό και παθιασμένη συζήτηση με συναδέλφους από ανταγωνιστικές οικονομίες σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα εν συντομία

Είναι απαραίτητη η ρύθμιση της αγοράς και η επιβολή του νόμου περί ανταγωνισμού, όταν οι αγορές δεν είναι ανταγωνιστικές. Η αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, όπως η αθέμιτη σύμπραξη και η μονοπώληση, απαιτεί κυβερνητικό έλεγχο, ενώ η ίδια η εφαρμογή της πολιτικής είναι επιρρεπής σε ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Η πολύπλοκη αλληλεπίδραση αυτών των δυνάμεων είναι αυτό που θα μάθετε να περιηγείστε σε αυτό το κομμάτι.

Είναι ένα συναρπαστικό θέμα, καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι νέες επιχειρηματικές στρατηγικές εξακολουθούν να αποτελούν προκλήσεις για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της εποπτείας της αγοράς. Εκτός από την οικονομική θεωρία, την οικονομετρία, το βασικό δίκαιο και τη νομολογία, ένα βασικό μέρος του προγράμματος σπουδών επικεντρώνεται στο εφαρμοσμένο δίκαιο και την οικονομία μέσω πολύπλοκων περιπτώσεων πολιτικής ανταγωνισμού, ιδίως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε συνδυασμό, οι ενότητες προετοιμάζονται για έναν ηγετικό ρόλο σε ανταγωνιστικά περιβάλλοντα.

Δομή του προγράμματος

Ο νόμος και το οικονομικό δίκαιο του ανταγωνισμού παρακολουθούν το πρόγραμμα Μάστερ στο Business Economics είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους με 60 μονάδες ECTS (1 πιστωτική μονάδα ECTS = 0,5 αμερικανικές μονάδες). Το ακαδημαϊκό έτος διαρκεί από το Σεπτέμβριο έως τις αρχές Ιουλίου και χωρίζεται σε δύο εξάμηνα, το καθένα με τρεις περιόδους. Κάθε περίοδος ολοκληρώνεται με εξέταση.

Πρώτο εξάμηνο

Θα ξεκινήσετε με δύο μαθήματα ίδρυσης σχετικά με την επιχειρηματική συμπεριφορά: Στρατηγική και Αγορές & Οργανισμοί ή Σύνθετη Βιομηχανική Οργάνωση. Παράλληλα με αυτό θα αποκτήσετε γνώσεις στα μαθήματα εξειδίκευσης Εφαρμοσμένη Οικονομετρία και Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού. Τα νομικά μαθήματα θα διδάσκονται στη Νομική Σχολή, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσετε με μια άλλη πειθαρχία. Στο τέλος του εξαμήνου, είστε πλήρως προετοιμασμένοι να ακολουθήσετε την εφαρμογή Empirical Market Analysis.

Δεύτερο εξάμηνο

Το δεύτερο εξάμηνο ξεκινά με τα δύο μαθήματα συμπληρωματικής εξειδίκευσης: Πολιτική ανταγωνισμού και Εφαρμοσμένη Βιομηχανική Οργάνωση. Αυτές επικεντρώνονται σε αρκετές περιπτώσεις διαγωνισμών ορόσημων και στην οικονομική θεωρία της βλάβης που βρίσκεται στην καρδιά τους. Θα μάθετε να εφαρμόζετε θεωρητική και εμπειρική βιομηχανική οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, θα εργαστείτε στην έρευνα διδακτορικής διατριβής, για την οποία σας προσφέρουμε σεμινάρια διατριβών για να βοηθήσετε τις διαδικασίες διαμόρφωσης ενός σαφούς και ενδιαφέροντος καινοτόμου ερευνητικού έργου, ενσωματωμένου στην υπάρχουσα βιβλιογραφία, ανάπτυξης κατάλληλων μοντέλων και συλλογής και ανάλυσης δεδομένων.

Θα έχετε την ελευθερία να ενσωματώσετε τη διδακτορική διατριβή σας με πρακτική άσκηση ή / και περίοδο σπουδών στο εξωτερικό. Η διαδρομή ολοκληρώνεται με την υποβολή της τελικής διατριβής το καλοκαίρι.

Διατριβή

Η διατριβή του μεταπτυχιακού φοιτητή είναι η τελική εργασία που θα πρέπει να ολοκληρώσετε πριν από την αποφοίτησή σας. Θα γράψω τη διατριβή με βάση την επιλεγμένη διαδρομή σας, και θα εποπτεύεται από έναν από τους ερευνητές από αυτή την εξειδίκευση.

Επαγγελματικές προοπτικές

Οι πτυχιούχοι του τμήματος Δικαίου και Οικονομίας του Ανταγωνισμού έχουν εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης για θέσεις σε συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, πολυεθνικές εταιρείες, ιδρύματα όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ και τα Ηνωμένα Έθνη.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση December 1, 2017
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Σεπτ. 2018
Duration
Διάρκεια
1 Έτος
Πλήρης παρακολούθηση
Price
τιμή
14,950 EUR
Information
Deadline
Contact school
Locations
Κάτω Χώρες - Άμστερνταμ
Ημερομηνία Έναρξης: Σεπτ. 2018
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Contact school
Ημερομηνία Λήξης Contact school
Dates
Σεπτ. 2018
Κάτω Χώρες - Άμστερνταμ
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Contact school
Ημερομηνία Λήξης Contact school