MSc ολιστική επιστήμη

Schumacher College

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

MSc ολιστική επιστήμη

Schumacher College

Η δυτική επιστήμη κυριαρχείται από τον «αναγωγισμό» - την ιδέα ότι τα φυσικά φαινόμενα μπορούν εύλογα να εξηγηθούν ως προς τα συστατικά μέρη τους. Αν και είναι χρήσιμο εργαλείο υπό ορισμένες συνθήκες, ο αναγωγισμός ως παγκόσμια άποψη είναι ατελής και μπορεί να είναι επικίνδυνος από μόνος του, καθώς υποδηλώνει ότι με την ανάλυση των «μηχανικών» λειτουργιών της φύσης μπορούμε να την προβλέψουμε και να την χειριστούμε εξ ολοκλήρου προς όφελός μας.

Η Ολιστική Επιστήμη ενσωματώνει τις χρήσιμες πτυχές του αναγωγισμού και της επικρατούσας επιστήμης, αναπτύσσοντας μια πιο ολοκληρωμένη βάση για να δει και να γνωρίζει. Στο επίκεντρο αυτού είναι ο αυστηρός και συστηματικός τρόπος συμμετοχής της Γκαίτε στη φαντασία σε μια εκτίμηση των ιδιοτήτων, της πολυπλοκότητας και της εγγενούς αξίας της φύσης. Η ολιστική σκέψη ενθαρρύνεται από ασκήσεις που χρησιμοποιούν φαινομενολογία και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη φυσική, την επιστήμη των γήινων συστημάτων, την οικολογία, την εξελικτική βιολογία, την οργανωτική ανάπτυξη και τις μελέτες υγείας. Από το 1998, όταν πρωτοστάτησε το πρόγραμμα στο Schumacher College, ανέπτυξε μια συνεπή μεθοδολογία ολιστικής έρευνας, παρέχοντας ένα αυστηρό και ηθικό πλαίσιο για μια ώριμη επιστήμη.

Το MSc σας μεταφέρει σε ένα βαθύ προσωπικό μεταμορφωτικό ταξίδι μάθησης που σας βοηθά να συμμετάσχετε σε μια αυξανόμενη ομάδα διεθνών αποφοίτων που συμβάλλουν θετικά στην οικολογική, οικονομική και κοινωνική αλλαγή.

"Η διαδραστική, βιωματική και συμμετοχική μάθηση ενθαρρύνει νέες προσεγγίσεις στην επιστημονική έρευνα. Διάφορες μη παραδοσιακές μορφές διδασκαλίας, μαθησιακές εμπειρίες και αξιολογήσεις διευκολύνεται. Οι έρευνες είναι ολιστικές υπό την έννοια ότι είναι ενσωματωμένες καθώς και ορθολογικές / πνευματικές και συχνά έχουν ως αποτέλεσμα διαφορετικά αποτελέσματα από τα παραδοσιακά στυλ έρευνας και αναφοράς ».

- Philip Franses, Ανώτερος καθηγητής Ολιστικής Επιστήμης

Επισκόπηση του προγράμματος

  • Αναπτύξτε μια κατανόηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της χρήσης της δυτικής επιστήμης ως εργαλείου για την απόκτηση αξιόπιστων γνώσεων για τον κόσμο.
  • Μάθετε πώς έχουν προκύψει τα σύγχρονα ζητήματα βιωσιμότητας και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε επιτυχώς συνδυάζοντας ορθολογικούς και διαισθητικούς τρόπους γνώσης.
  • Αποκτήστε μια κατανόηση της σημασίας της αίσθησης, της αίσθησης και της διαίσθησης για μια εκτεταμένη επιστήμη.
  • Μάθετε για μια σειρά από εναλλακτικές μεθοδολογίες αιχμής που ενσωματώνουν ποιοτική εμπειρία και ποσοτικές μετρήσεις.
  • Αναπτύξτε μια κατανόηση των αναδυόμενων ιδιοτήτων ολόκληρων συστημάτων μέσω των φακών του χάους, της πολυπλοκότητας και των θεωριών Gaia και ανακαλύψτε πώς αυτές οι προσεγγίσεις μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα οικολογικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
  • Κατανοήστε το πώς η Ολιστική Επιστήμη εφαρμόζεται στον κόσμο των επιχειρήσεων, της οικονομίας, της υγείας και της επικρατούσας επιστήμης στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου.
  • Αναπτύξτε μια ξεκάθαρη κατανόηση των δικών σας ορθολογικών και συναισθηματικών καταστάσεων και διαδικασιών στη μελέτη της φύσης μέσω της εμπειρικής και αντανακλαστικής έρευνας της ομάδας.

Οι καθηγητές και οι συνεισφέροντες φιλοξενούνται:

Rupert Sheldrake
Patricia Shaw
Satish Kumar
Craig Holdrege
Mike Wride
Shantena Sabbadini
Jules Cashford
Bruce Lipton

Ευκαιρίες καριέρας:

Οι απόφοιτοι μας από όλο τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές τους και τις γνώσεις τους για τη βιώσιμη αλλαγή, ώστε να καταστούν επιφανείς και σημαντικοί συντελεστές σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης της αλλαγής του κλίματος, της εκπαίδευσης, της επιστημονικής έρευνας, του οικολογικού σχεδιασμού, της υγειονομικής περίθαλψης, των πράσινων επιχειρήσεων, της προστασίας των αυτοχθόνων πολιτισμών, και τη βιώσιμη γεωργία. Εργαζόμενοι σε δημόσιους, ιδιωτικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, πολλοί έχουν δημιουργήσει δικά τους έργα ή οργανώσεις.

Ακούστε από μαθητές του παρελθόντος
Μάθετε πώς το πρόγραμμα αυτό έχει αλλάξει τη ζωή και τη σταδιοδρομία των σπουδαστών που έχουν παρακολουθήσει το μάθημα, διαβάζοντας τα προφίλ των φοιτητών μας Holistic Science.

Τι είπαν οι παλαιότεροι συμμετέχοντες:

"Αυτό που έμαθα και έμαθα από το MSc είναι ότι όλα αλλάζουν πάντα. Εργάζοντας με τις έννοιες της ολιστικής επιστήμης, ζήσαμε να ζούμε με πολυπλοκότητα και αλλαγή ως τρόπο ζωής και όχι ως στάδιο που έπρεπε να επιβιώσω. Για μένα, το δώρο της ολιστικής επιστήμης ήταν να μάθουμε να εκτιμούμε τις εγγενείς δυνατότητες σε όλες τις καταστάσεις. Αυτό με έχει διδάξει να σκέφτομαι πιο αποτελεσματικά, να ενεργώ και να ζήσω με την ένταση των μεταβάσεων μέσω πολυεπιστημονικών προσεγγίσεων ".
- Anne Solgaard, Πράσινη Οικονομία για το UNEP / GRID-Arendal

"Κατά τη διάρκεια του MSc μου στην Ολιστική Επιστήμη έμαθα μια ολοκληρωμένη ποιοτική προσέγγιση στην επιστήμη που συνδέει τα φυσικά και πολιτισμικά φαινόμενα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που μετέτρεψε τον δικό μου εσωτερικό τρόπο που σχετίζεται με περίπλοκες περιστάσεις και με εξουσιοδότησε με τα απαραίτητα εργαλεία για να αναπτύξω τον τρόπο ζωής που πάντα ονειρευόμουν ».
- Sebastian Eslea Burch, ιδρυτής της Gaia y Σόφια

"Ο MSc σίγουρα άνοιξε τα μάτια μου σε νέους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας σε έναν περίπλοκο κόσμο. Τόσο η επίσημη διδασκαλία όσο και το τεράστιο δυναμικό δικτύωσης του Κολλεγίου με βοήθησαν να σφυρηλατήσω μια επαγγελματική ζωή που νιώθω ότι αντικατοπτρίζει τα ιδανικά μου ".
- Sophia Van Ruth, συνιδρυτής Urban Edibles

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση November 26, 2017
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
Διάρκεια
Πλήρης παρακολούθηση
Locations
Ηνωμένο Βασίλειο - Totnes, England
Ημερομηνία Έναρξης : Σεπτ. 2019
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Dates
Σεπτ. 2019
Ηνωμένο Βασίλειο - Totnes, England
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Βίντεο

Holistic Science