MSc πολιτική επιστήμη: δημόσια πολιτική και διακυβέρνηση

University of Amsterdam

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

MSc πολιτική επιστήμη: δημόσια πολιτική και διακυβέρνηση

University of Amsterdam

Στο μάστερ της Δημόσιας Πολιτικής και Διακυβέρνησης θα μάθετε να αναλύετε κριτικά τις δημόσιες πολιτικές σε συχνά αμφιλεγόμενα πολιτικά πλαίσια. Το πρόγραμμα εστιάζει τόσο στην έρευνα όσο και στην πρακτική, καθώς και στη θεωρία και την πρακτική των συνδέσεων, εξετάζοντας ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και προσκαλώντας εμπνευσμένους ομιλητές.

Το μάθημα Δημόσιας Πολιτικής και Διακυβέρνησης προετοιμάζει τους μαθητές να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για αποτελεσματική και νόμιμη δημόσια δράση σε περίπλοκα και συχνά αμφιλεγόμενα πολιτικά πλαίσια. Το πρόγραμμα βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν τόσο κρίσιμη αναλυτές και καινοτόμους σχεδιαστές της σύνδεσης της έρευνας και πρακτικής, θεωρίας και πράξης για την «πάτωμα κατάστημα» σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Οι ευκαιρίες που παρέχονται για να μελετήσει το έργο της πολιτικής σε ολόκληρη και αυτά τα επίπεδα.

  • Σας ενδιαφέρει το πώς τα προβλήματα γίνονται πολιτικά και έγκαιρη δημόσια δράση;
  • Έχετε αναρωτηθεί για το πώς οι επαγγελματίες και οι δημόσιοι υπάλληλοι υπεύθυνοι αντιμετωπίσει τις σύνθετες και μεταβαλλόμενες απαιτήσεις που θέτουν αυτά τα προβλήματα;
  • Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να αναπτύξουν τη μάθηση και την καινοτομία ως δημόσια πολιτική γίνεται και να εφαρμοστούν;

Στη συνέχεια, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μάστερ στη Δημόσια Πολιτική και Διακυβέρνηση θα μπορούσε να είναι το τέλειο πρόγραμμα για εσάς.

Τρεις λόγοι για να μελετήσει τη Δημόσια Πολιτική και Διακυβέρνηση στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

Η πορεία της Δημόσιας Πολιτικής και Διακυβέρνησης παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για τη μελέτη της δημόσιας πολιτικής και της διακυβέρνησης στο πλαίσιο ενός προγράμματος πολιτικών επιστημών. Η ρύθμιση αυτή ενισχύει τη σχέση μεταξύ των προβλημάτων πολιτικής και τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις.

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης είναι η μεγαλύτερη στην Ολλανδία, η οποία παρέχει στους φοιτητές μας με ένα ευρύ φάσμα των μαθημάτων και τις ευκαιρίες για την έρευνα διατριβή.

Το σώμα των φοιτητών είναι διεθνείς, παρέχοντας την ευκαιρία να σπουδάσουν και να αναπτύξουν μέσα σε μια ποικιλόμορφη κοινότητα.

Προφίλ Φοιτητών

Σας ενδιαφέρει το πώς δημόσιας πολιτικής γίνεται και να θέσει σε εφαρμογή; Θέλετε να μάθετε πώς να διεξαγάγει έρευνα που συμβάλλει στην ανάπτυξη και υλοποίηση της πολιτικής και να προβληματιστούν σχετικά με τις πρακτικές ρυθμίσεις στις οποίες η πολιτική φτιάχνεται; Αν ναι, προγράμματος αυτού Δασκάλου μπορεί να είναι για εσάς! Το πρόγραμμα είναι εντατική και αυστηρή και οι μαθητές αναμένεται να αναπτύξουν την ικανότητα να εργάζονται ανεξάρτητα και σε ρυθμίσεις της ομάδας.

Επαγγελματικές προοπτικές

Οι μαθητές βρίσκουν συνήθως μια καριέρα σε δημόσιους οργανισμούς (κυβέρνηση, καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις), πολιτική συμβουλευτική γραφεία, γραφεία μελετών, πολυεθνικές, και άλλες εταιρείες.

Φιλοδοξία στην έρευνα;

Για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται για αυτόν τον τομέα της μελέτης, προσφέρουμε επίσης μια διετή έρευνα Μάστερ στις κοινωνικές επιστήμες.

Περίγραμμα του προγράμματος

  • Διάρκεια: ένα έτος σπουδών πλήρους φοίτησης.
  • Κάθε χρόνο αποτελείται από δύο εξάμηνα, το καθένα καλύπτει 20 εβδομάδες των μαθημάτων και αξίζει 60 ECTS.
  • Το πρώτο εξάμηνο ξεκινά από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου. Το δεύτερο εξάμηνο λήγει στα τέλη Ιουνίου.
  • Φόρτιση μελέτης ανά εβδομάδα: περίπου 40 ώρες.

Πρώτο εξάμηνο

Στο πρώτο εξάμηνο οι φοιτητές πρέπει να ακολουθήσουν ένα κύριο μάθημα στον τομέα της Δημόσιας Πολιτικής και Διακυβέρνησης και το μάθημα Διακρατική Πολιτική . Αυτό το μάθημα παρουσιάζει μια ξεχωριστή ιστορία για την ανάπτυξη της πολιτικής στον 21ο αιώνα. Οι μαθητές επιλέγουν επίσης δύο σχετικά μαθήματα από μια λίστα περίπου 20 μαθήματα (τα θέματα αλλάζουν κάθε ακαδημαϊκό έτος).

Δεύτερο εξάμηνο

Στο δεύτερο εξάμηνο οι φοιτητές επιλέγουν ένα ερευνητικό πρόγραμμα (30 μονάδες ECTS) για ένα θέμα σχετικό με τη Δημόσια Πολιτική και Διακυβέρνηση.

  • Στο Μέρος Ι (Σεμινάρια Θεωρίας ) οι μαθητές επικεντρώνονται στη θεωρία πυρήνων και την κοινή ουσιαστική βιβλιογραφία και στον σχεδιασμό της έρευνας μέσα σε ένα πρόγραμμα που τους εκθέτει σε μια σειρά ερευνητικών μεθόδων.
  • Στο Μέρος ΙΙ οι φοιτητές επικεντρώνονται στη σύνταξη της διατριβής τους.
Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση November 23, 2017
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Σεπτ. 2018
Duration
Διάρκεια
12 Μήνες
Πλήρης παρακολούθηση
Price
τιμή
2,006 EUR
Locations
Κάτω Χώρες - Άμστερνταμ
Ημερομηνία Έναρξης: Σεπτ. 2018
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Dates
Σεπτ. 2018
Κάτω Χώρες - Άμστερνταμ
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Price
Σπουδαστές της ΕΕ / ΕΟΧ. Οι σπουδαστές εκτός ΕΕ / ΕΟΧ 14.740 ευρώ ετησίως.