MSc στην ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Η τροφή είναι θεμελιωδώς διαφορετική από άλλα αγαθά: Αποτελείται από (μέρη) οργανισμών που ήταν ζωντανοί ή ακόμα. Εκτός από την υψηλότερη πολυπλοκότητα της σύνθεσής της και τη διακύμανση των αρχικών υλικών, αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο μεταβλητότητας κατά την παραγωγή, μεταφορά και αποθήκευση. Πώς παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με τους πιο βιώσιμους τρόπους υψηλής ποιότητας, υγιεινά τρόφιμα; Θα αντιμετωπίσετε αυτό και παρόμοιες ερωτήσεις στο πρόγραμμα του πλοιάρχου "Ποιότητα & Ασφάλεια Τροφίμων".

Ο τομέας της έρευνας για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων αλλάζει ραγδαία. Ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται και η παγκοσμιοποίηση αλλάζει τον τρόπο ζωής και τη διατροφή. Οι καινοτομίες στη βιοχημική ανάλυση, η σύγχρονη τεχνολογία αισθητήρων, η έξυπνη επεξεργασία δεδομένων και οι μέθοδοι αναπαραγωγής ανοίγουν προς το παρόν συναρπαστικές νέες ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, η ζήτηση για βιωσιμότητα στην παραγωγή και διανομή τροφίμων αυξάνεται και τα προβλήματα σε πολύπλοκες αλυσίδες παραγωγής και εφοδιασμού, που προκύπτουν, για παράδειγμα, σε "σκάνδαλα τροφίμων", αποκαλύπτουν υψηλά επίπεδα ευαισθησίας και αβεβαιότητας μεταξύ των καταναλωτών.

Προφίλ του Μεταπτυχιακού Προγράμματος

Οι βασικές ικανότητες που διδάσκονται στο πρόγραμμα θα επιτρέψουν στους αποφοίτους Μεταπτυχιακούς φοιτητές μας να κατανοήσουν και να λύσουν προβλήματα στον τομέα της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων από μια ολοκληρωμένη, διεπιστημονική προοπτική. Για το σκοπό αυτό, το μάθημα είναι διεπιστημονικό στο σχεδιασμό, συνδυάζοντας ένα επίκεντρο της επιστήμης της ζωής (π.χ. βιολογία καλλιεργειών και ζώων εκτροφής, μικροβιολογία τροφίμων, ανθρώπινη διατροφή, αναλυτικές μεθόδους, βιοχημεία τροφίμων) με περίπου ίσο μερίδιο νομικών και οικονομικών μελετών. Οι ενότητες του προγράμματος σπουδών του μεταπτυχιακού περιλαμβάνουν Βιολογία και Βιοχημεία Τροφίμων, Ανθρώπινη Βιολογία, Χημεία Τροφίμων, Επιστήμη Δεδομένων / Βιοπληροφορική / Στατιστική, Νόμος Τροφίμων, Νόμος για το Εμπόριο Τροφίμων, Νόμος για την Ασφάλεια και Διαχείριση Κινδύνων, Διαχείριση Ποιότητας, Διαχείριση Αλυσίδας Εφοδιασμού Τροφίμων και Επιστημονική Επικοινωνία .

Τομείς Απασχόλησης

Τα θέματα ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων είναι ένας τομέας έρευνας που αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό και, ως εκ τούτου, θα απαιτήσει υψηλό βαθμό ευελιξίας και προσαρμοστικότητας από μελλοντικούς εμπειρογνώμονες. Ως απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος "Ποιότητα & Ασφάλεια Τροφίμων", έχετε τα προσόντα για καριέρα στην έρευνα, καθώς και για κορυφαίες θέσεις στη βιομηχανία τροφίμων, σε αρχές, στα μέσα ενημέρωσης και σε άλλους τομείς πολιτικής, διοίκησης και επιχειρήσεων .

Πνεύμα Bayreuth στην πανεπιστημιούπολη Kulmbach

Η Σχολή Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου βρίσκεται στην κοντινή πόλη Kulmbach. Είναι το σπίτι όχι μόνο σε πολλές διεθνείς εταιρείες τροφίμων, αλλά και στο Ινστιτούτο Max Rubner, την Βαυαρική Αρχή Ελέγχου για την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Κτηνιατρική, το Κρατικό Τεχνικό Κολέγιο Τεχνολογίας Τροφίμων, το Κέντρο Ικανότητας για τη Διατροφή και το Κλινικό Κέντρο Kulmbach . Όλοι αυτοί οι φορείς συμμετέχουν σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και στις διδακτικές δραστηριότητες της Σχολής.

Απαιτήσεις εισδοχής

  • Η απαίτηση εισδοχής είναι πτυχίο (ή ισοδύναμο) στις φυσικές επιστήμες ή τις βιοεπιστήμες με τελικό γερμανικό βαθμό "2,5" ή καλύτερη.
  • Προχωρημένες δεξιότητες αγγλικής γλώσσας (τουλάχιστον επίπεδο C1, βάσει του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου αναφοράς γλωσσών) και αποδεδειγμένων γερμανικών γλωσσικών δεξιοτήτων (A1).
  • Πάνω από το μέσο όρο διεπιστημονικό ενδιαφέρον, το οποίο θα πρέπει να αναφέρεται σύντομα στην επιστολή της αίτησής σας.

Διαδικασία εισαγωγής

Τα προσόντα σας θα αξιολογηθούν σε μια διαδικασία αξιολόγησης ικανοτήτων. Η απόφαση για την αποδοχή των μαθητών λαμβάνεται από μια επιτροπή βάσει των αιτήσεων που ελήφθησαν (δοκιμή ικανότητας δύο σταδίων). Οι απαιτήσεις εισαγωγής παρατίθενται μαζί με τις γενικές πληροφορίες αίτησης στην αρχική σελίδα της Σχολής VII του University of Bayreuth .

Τελευταία ενημέρωση Απρ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... περαιτέρω

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη