MSc στη Διαχείριση Επενδύσεων

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Εδιμβούργο είναι ένα σημαντικό κέντρο διαχείρισης επενδύσεων με μια μακρά και περήφανη ιστορία. Το MSc στη Διαχείριση Επενδύσεων παρέχει βασικές γνώσεις επένδυσης με συγκεκριμένη εστίαση στον κλάδο. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι το μάθημα των τρεχόντων θεμάτων στη διαχείριση επενδύσεων, όπου οι ανώτεροι επαγγελματίες επενδύσεων δίνουν εβδομαδιαίες διαλέξεις επισκεπτών, παρέχοντας πληροφορίες για τον επενδυτικό κλάδο και επιτρέποντας στους μαθητές να αποκτήσουν μια πραγματική ζωή στις γνώσεις και τις θεωρίες που μελετούν.

Η συζήτηση των ακαδημαϊκών θεωριών και των περιορισμών τους συνδυάζεται με έμφαση στην πρακτική εφαρμογή. Η διδασκαλία του προσωπικού στο πρόγραμμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και της πρακτικής στον τομέα της χρηματοδότησης και της διαχείρισης των επενδύσεων και οι περισσότεροι είναι επίσης μέλη του Κέντρου Χρηματοοικονομικών και Επενδύσεων (CFI), το οποίο φέρνει στους ακαδημαϊκούς της Heriot-Watt ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση και τις επενδύσεις μαζί με τους ανώτερους επαγγελματίες από την τοπική οικονομική κοινότητα.

Διαπίστευση

Έχουμε συνδέσμους με διάφορους επαγγελματικούς φορείς, και συγκεκριμένα με την Chartered Financial Analyst Society του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εγκεκριμένο Πρόγραμμα Χρηματοοικονομικής Αναλυτικής Υπηρεσίας Πανεπιστημίου

Το πρόγραμμα MSc Investment Management αναγνωρίζεται ως συνδεδεμένο πτυχίο από το Chartered Financial Analyst Institute (CFA®) μέσω του Πανεπιστημιακού Προγράμματος Συνεργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι η Διαχείριση Επενδύσεων MSc έχει αναγνωριστεί ως ενσωματώνοντας τουλάχιστον το 70% του Προγράμματος Γνώσης του Προγράμματος CFA (CBOK) και δίνοντας έμφαση στον Κώδικα Δεοντολογίας και τα Πρότυπα Πρακτικής του Ινστιτούτου CFA στο πλαίσιο του προγράμματος. Αυτό το MSc θα σας τοποθετήσει καλά για να αποκτήσετε τον Chartered Financial Analyst®, ο οποίος έχει γίνει η πιο αναγνωρισμένη και αναγνωρισμένη επενδυτική πιστοποίηση στον κόσμο.

Η είσοδος στο Πρόγραμμα Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου CFA Institute σηματοδοτεί σε πιθανούς σπουδαστές, εργοδότες και την αγορά ότι το πρόγραμμα σπουδών μας είναι στενά συνδεδεμένο με την επαγγελματική πρακτική και είναι κατάλληλο για την προετοιμασία των μαθητών να καθίσουν για τις εξετάσεις CFA. Μέσω αυτής της συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έως και 3 υποτροφίες κάθε χρόνο για φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα CFA.

Σχετικά με το Ινστιτούτο CFA

Το CFA Institute είναι ο παγκόσμιος σύλλογος επαγγελματιών επενδύσεων που θέτει το πρότυπο για την επαγγελματική αριστεία και διαχειρίζεται το χρυσό πρότυπο CFA charter. Ο οργανισμός είναι πρωτοπόρος για την ηθική συμπεριφορά στις επενδυτικές αγορές και μια αξιόπιστη πηγή γνώσης στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα. Ο τελικός στόχος: να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου τα συμφέροντα των επενδυτών έρχονται πρώτα, οι αγορές λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο και οι οικονομίες μεγαλώνουν. Το Ινστιτούτο CFA έχει περισσότερα από 148.000 μέλη σε 163 χώρες και εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των 142.000 κατόχων CFA.

Σχετικά με το Πρόγραμμα CFA

Το Πρόγραμμα CFA θέτει ένα πρότυπο για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, των προτύπων, των ικανοτήτων και της ακεραιότητας των οικονομικών αναλυτών, των διαχειριστών χαρτοφυλακίων, των συμβούλων επενδύσεων και άλλων επαγγελματιών επενδύσεων παγκοσμίως. Θεωρείται ευρέως το πιο αυστηρό πρόγραμμα πιστοποίησης του επενδυτικού επαγγέλματος. Το πρόγραμμα σπουδών CFA και οι εξετάσεις είναι διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο.

Περιεχόμενο μαθήματος

Εξάμηνο 1

 • Κεφαλαιαγορές
 • Διαχείριση χαρτοφυλακίου

Ένα από:

 • Εταιρική χρηματοδότηση
 • Εταιρική Διακυβέρνηση

Ένα από:

 • Οικονομική ανάλυση
 • Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Εξάμηνο 2

 • Τρέχοντα θέματα στη διαχείριση επενδύσεων
 • Ερευνητικές μέθοδοι

Δύο από:

 • Συγκριτική Χρηματοοικονομική Αναφορά
 • Παράγωγα
 • Αναδυόμενες χρηματοπιστωτικές αγορές
 • Έρευνα στον τομέα των οικονομικών

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι φοιτητές αναλαμβάνουν μια διατριβή.

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Όταν τα αγγλικά δεν ήταν το μέσο διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι υποψήφιοι πρέπει να επιδεικνύουν γλωσσική επάρκεια ισοδύναμη με το IELTS 6.5 (με όλα τα στοιχεία να έχουν περάσει στο 6.0 ή παραπάνω). Οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία. Απαιτείται ελάχιστη ετήσια μελέτη πλήρους φοίτησης στα αγγλικά.

Προθεσμία εφαρμογής

Το πανεπιστημιακό μας κέντρο στο Ντουμπάι λειτουργεί μια κυλιόμενη διαδικασία εισαγωγής καθόλη τη διάρκεια του έτους: μόλις ολοκληρωθεί η πρόσληψη, αρχίζουμε να δεχόμαστε αιτήσεις για την επόμενη. Μπορείτε επίσης να αναβάλλετε την ημερομηνία έναρξης για ένα έτος.

Οι περισσότεροι σπουδαστές εφαρμόζουν 6-10 μήνες πριν από την επιλεγμένη πρόσληψή τους. Μπορούμε να δεχτούμε αιτήσεις μέχρι 3 εβδομάδες πριν από την έναρξη κάθε πρόσληψης, αλλά θα πρέπει να σημειώσετε ότι μια καθυστερημένη υποβολή αιτήσεων θα σημαίνει σχεδόν βεβαίως καθυστέρηση στην παροχή βασικών διοικητικών υπηρεσιών, όπως η κάρτα φοιτητικής εγγραφής (χωρίς την οποία δεν θα είστε δυνατότητα πρόσβασης στη βιβλιοθήκη ή σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες).

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Διαβάστε Λιγότερα
Ακαδημαϊκή Πόλη

Ask a Question

Άλλη